Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jakie powinno być ph nasienia? Bo u nas raz wyszło 8,0 a teraz 9,0 ale usłyszałam, że gorzej gdyby było niskie czyli poniżej 7,2 bo mężczyzna ma ph zasadowe, a kobieta kwaśne. Że nie ma górnej granicy ph wg WHO. A tu koleżanki na forum piszę przy ph 8 że jest za wysokie. Więc jak to jest ?
-
nick nieaktualny
-
No ale chciałabym się dowiedzieć dlaczego za wysokie skoro jest w normie WHO?
U nas badanie ogólnie wyszło OK.Robione dwukrotnie. Jedynie dwa razy wyszła lepkość ++. Za pierwszym razem ph 8 a za drugim 9 ale od lekarza usłyszałam, że ph potrafi się szybko zmieniać i lepiej mieć wyższe niż noższe bo to by mogło oznaczać zakwaszenie organizmu. Leukocytów za pierwszym razem 2,5 a teraz 2,9.
Posiew ujemny.
Idzie się pogubić ...
-
Dziewczyny, czy któraś z Was spotkała się może z tematem wpływu glikokortykosteroidów na męską płodność?
Mąż choruje na łuszczycę i od lat stosuje maści glikokortykosteroidowe. W zeszłym tygodniu dostałam olśnienia, że to może mieć wpływ na jakość nasienia. Staramy się od 7 miesięcy. Mąż wybrał się z tym pytaniem do dermatolog, która przepisuje mu maści ale ona się miga od odp. chyba sama nie jest pewna odpowiedzi.
-
nick nieaktualny
-
co do ph owszem w normach nie ma górenj granicy ale
Wartości prawidłowe: 7,2 – 8,0
nie wiem czy wam sie otworzy ale bo jest to w wordzie tam jest opisane ..
[url]http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDQQFjAD&url=http%3A%2F%2Fstud.pam.szczecin.pl%2F~lemonka%2Fginpol%2Fnieplodnosc%2520meska.doc&ei=ACVbVdrTAaadygO4n4CwBw&usg=AFQjCNG9X-a6DTUNJzsj66wZUOtvgl9ucw&sig2=n8qPgYRkyi89IKAqJtiM9Q&bvm=bv.93564037,d.bGQ [/url] -
geenrlanie bardzo czesto jest atk ze przy ph w okolicach 8 i powyzej rozpoznawane sa stany zapalne badz inne problemy w obrebie ukladu płciowo-mnoczowego .. typyu zylaki
i to by sie sprawdzalo bw badaniu w ktorym maz mial ph 8,0 mial posiew niejalowy i bakterie...
pozniej juz oscylowalo na 7,5
i jak pokazywalam dr jedno badanie nasienia gdzie byly komorki okragle i zapytalam sie czy to moze oznaczac jakis stan zapalny to glownie wzwrocil uwage na ph bylo wtedy7,6 i powiedzial ze na 90% to nie stan zapalny bo ph bylo by wyzsze a dodatkow uplynnienie i inne czynniki moglby byc podwyzszoneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:06
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Kaszka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was spotkała się może z tematem wpływu glikokortykosteroidów na męską płodność?
Mąż choruje na łuszczycę i od lat stosuje maści glikokortykosteroidowe. W zeszłym tygodniu dostałam olśnienia, że to może mieć wpływ na jakość nasienia. Staramy się od 7 miesięcy. Mąż wybrał się z tym pytaniem do dermatolog, która przepisuje mu maści ale ona się miga od odp. chyba sama nie jest pewna odpowiedzi.
na stronie parenting.pl jest na ten temat. Nie wklejam linka bo chyba nie można.
https://parenting.pl/portal/wplyw-niektorych-lekow-na-plodnoscKaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Aniu więc na co mogą wskazywać podwyższone leukocyty, liczba komórek okrągłych ph 8,5 przy ujemnym posiewie? upłynnienie prawidłowe, brak aglutynacji i lepkości.
chlamydie..
sa dwa rodzaje posiewow .. zwyklu i gramma dodtanie chyba to sie nazywa.. nie zawsze wszytsko wyjdzie wjednym..
wiadomo sa i faceci ktorzy naturalnie maja wyzsze ph.. ale jesli sa leukotcyty tzn ze na penwo jest jakis stan zapalny niekoniecznie w obrebie naisenia..moze byc np w ukladzie moczowym.. zapalenie pecherza, zapalenie prostaty ..sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
raczej powinien znalezc przyczyne
tak zapalenie pecherze moze miec wplyw na nasienie.. z racji tego ze kazdy stan zapalny w obrebie miednicy u mezczyzny mzoe powoodowac wzrost temperatury, moga wlasnie pojawic sie leukocyty .
sylwiasta ale u was sa zylaki tak ?? bo przy zylakach wlasnie czesto ph jest powyzej 8Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 17:36
-
nick nieaktualnyjakieś małe ma, ale lekarz powiedział, e większość facetów ma i kazał nic z nimi nie robić... martwią mnie tylko te leukocyty... jutro mieliśmy mieć komputerowe badanie nasienia koszt bagatela 240 zł... więc nie wiem czy nie zrobić znowu zwykłego po tych 3 miesiącach suplementacji a tą różnicę wydać na innego urologa... i komputerowe zrobic dopiero jak się pozbędziemy tego zapalenia....
-
nick nieaktualny