Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycocosowa, tylko u was jest tendencja wzrostowa a u nas tragicznie spada...
poprosić urologa dzisiaj o jakąś receptę na testosteron? Usg na pewno zrobimy ( wcześniej nie robiłam łudząc się że suplementacja pomoże)
jutro wyślę Piotra też tak jak radzisz Aniu na fsh i lh- tylko co mi to badanie powie? -
nick nieaktualnySylwiaśta, nie macie najgorszych wyników ze wszystkich, tylko ilość Wam spada i to jest trochę dziwne przy suplementacji..
Brakuje mi w Waszej suplementacji vit e 400-500mg no i orzechów brazylijskich, ale to już Ci pisałam.
zróbcie prolaktynę, to nie jest duży wydatek a na przykładzie mojego męża widać, że to był powód tragicznego nasienia, bo o takich wynikach jak Wy teraz macie marzyłam.
U nas po suplementacji podobnej do tej jak sama napisałaś u Was plus vit E 400mg i orzechy brazylijskie, skoczyła nam ilość z 21 mln na 180 mln i ruch też do góry, co prawda niepowalający bo 14% ale porównując do ostatniego 1,8% to jest dużo lepiej.
idzćie do tego urloga, tylko zrób przed wizytą u męża hormony, bo jak pójdziecie bez tego to i tak Wam za wiele nie powie i odeśle na kolejną wizytę.Ania_84, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Kochana na razie nie pakuj w niego żadnej chemii, nie wolno podawać testosteronu od tak sobie, póki nie zna się przyczyny, bo można bardzo zaszkodzić. Mój też ma bardzo niski testosteron na granicy normy ale on taki ma od urodzenia i nie przeszkadzał mu w spłodzeniu dziecka 13 lat temu. U nas powodem są żylaki że suplementacja nie pomogła..
shooa, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
sam testosteron nie wiele wam powie..
jest kilka wariantow jesli test spada narturalna reakcja jest to ze FSH i LH rosnie..
nie naturalna jesli test spada a FSH i LH jest w dolnej granicy ..i wtedy moga byc problemy
ogolnie te 3 badania pokazuja jak funkcjonuja jadra.. FSH powyzej 9 wskazuje na defekt jader.. uszkodzenie.. fizyczne lub genetyczne
bez tych dwoch FSH i LH nie ma co w slepo walic testosteronu ..
jesli wysylasz go na badanie kompet .. nam dr zawsze mowil tego samego dni FSH,LH Testosteron,.. bo tylko wtedy mogl ocenic jak jadra reagujasylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i tak jak piszą Dziewczyny - my też robiliśmy wszystkie hormony + posiew. Trzeba kompleksowo faceta przebadać, bo szukanie rozwiązania z jednym wynikiem badania testosteronu nic nie da, a przynajmniej trochę to jak celowanie kulą w płot.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 13:46
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyje orzechy... wcina po kilka dziennie... czyli prolaktyna lh fsh testosteron i prolaktyna... shooa, jaka ta prolaktyna powinna być i pozostałe hormony?
przy takiej ilosci 180 mln ruch to drobnostka ja wiem, ze inni mają bo 2 mln, ale przeraża mnie ta tendencja spadkowa..... -
dlatego nie ma co gdybac tylk dalej diagnozowac..bo diagnoza to podstawa do odpowiedniego leczenia ..macie dobra morfologie.. wiec tez nie ma co panikowac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZależy od jednostki, w jednej jest norma od 5 do 25, a w drugiej od 100 do 400 albo do 500. Prl przy normie do 25 mój miał 232, po 3 mcach spadła do 30. Pozostałe hormony nie pamiętam norm, będziesz je miała przy wyniku badania.
daj znać co urolog i powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno mam nadzieję, że ten urolog ma sprzęt do USG i je zrobi, choćbym miała dwa razy tyle dopłacić. Wiesz, juz nawet mogłyby być i te żylaki, byleby po ich usunięciu była poprawa... ale jak czytam, że nawet do roku moga się "odnawiać" plemniki... nie dość że już 18 cykli za mną to kolejny rok? ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo więc mu już po. Lekarz OK, USG nie było, bo tam gdzie przyjmuje tylko w poniedziałki i środy przyjeżdża jakiś gościu z urządzeniem do USG dopplerowskiego- ta takowe dał nam skierowanie... Powiedział, że jeśli będą żylaki, to można usunąć, ale nie ma potwierdzenia, że wyniki się poprawią, mogą być bez zmian, pogorszyć się, lub polepszyć- loteria jak to ujął.
Powiedział, by nie chodzić troche do ginekologa, troche do urologa bo to nie ma sensu Iść do kliniki niepłodności, gdzie kompleksowo zajmują się parą, OBOJGIEM. Tylko, że np Angelis (Katowice) ma kilku ginekologów-andrologów, ale z opowiadań dziewczyn wygląda to tak, że leczą ew. kobietę a facetom przepisują fertilman. Więc po co mają napisane, że zajmują się tylko andrologią? Profertil nie pomaga -> IUI...
Powiedział, że zazwyczaj, NIE ZAWSZE ale zazwyczaj każdy facet ma wyniki jakie ma i czasem da się je poprawic, czasem nie... i najlepiej działać tym co jest, a wyników AŻ TAK nie brać do siebie, bo z dnia na dzień mogą się diametralnie różnic...
powiedział, że przy braniu buzdyganka nie ma najmiejszego sensu robienia hormonów, bo skoro "sztucznie" pobudzany jest testosteron to jednocześnie LH I FSH będą miały zaburzone "nienaturalne" wyniki. Dopiero po ok 2 mcach po odstawieniu wszystkich leków można robic hormony i będą miarodajne.
Czyli ogóle wnioski? Luźna gadanina i wyszłam jeszcze głupsza niż byłam, dl amnie tragedia, bo nie nadajemy się nawet na inseminację, skoro z tego co wiem, wymóg jest taki, że ma być ok milion zdolnych do zapłodnienia plemników... a u nas 16 mln z czego ruch 14 %, morfologia 7 %... Gdyby jakiś lekarz dał mi cień szansy że IUI da radę nie zastanawiałabym się ani chwili, a tak.. -
Fakt wyniki mogą różnić się. nie z takimi jak twoje dziewczyny zachodziły w ciąże, tylko problem aby się jeszcze bardziej nie pogarszały, ale ogólnie typowy urlolog.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:31
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny