Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
świeżnka wrote:Witam, mam krótkie pytanko, czy 2% prawidłowych plemników (norma min 4%) jest dużą przeszkodą w zajściu? i co w takim przypadku lekarz może zalecić?
Bardzo proszę o radę, bo ten wynik mnie niepokoi a wizyta dopiero w poniedziałek...
Z góry dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 08:50
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
przyszła mama 2 wrote:Dzięki, mojemu wypada po 7 tab 3 razy dziennie wiec spanikowalam; )Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
A co do witamin moja historia. Przed zajściem w ciąże postanowiłam brać kompleks witamin. Wybrałam witaminy z serii P......l. Po miesiącu od ich brania zauważyłam u siebie zwroty głowy wraz z wymiotami, nie mogłam ustać na nogach, i zaczęło się pogotowie , szpital, badania tomografia głowy, i nic.Do domu. K...a miesiąc wyjęty z życia,Cały czas e strachu w pracy zawroty, w domu zawroty...odstawiłam witaminy bo pomyślałam sobie, że narazie dziecka nie chcę póki nie dojdę z sobą do porządku. I zawroty ustały. Byłam happy, znów staranie się o dziecko, zaczęłam brać witaminy i znów to samo...zawroty głowy, wymioty. Natrafiłam na post dziewczyny na ovu, której podawała mężowi te same witaminy , tylko seria dla facetów i miał dokładnie to samo plus omdlenia.Lekarz stwierdził, że to może być właśnie od witamin, a dokładnie uczulenie na jakiś składnik. Bardzo rzadko , ale się zdarza...Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
dziewczyny jak myślicie?
Czas trwania abstynencji 2 dzień 2 - 7
Czas upłynnienia 40 min do 60
Sposób upłynnienia samoistne samoistne
Barwa mleczna szarobiała - mleczna
Zapach swoisty swoisty
Objętość ejakulatu 4.00 ml > 1.50
Odczyn (pH) 7.8 > 7.2
Liczba plemników w 1 ml 20.20 mln/ml > 15.00
Liczba plemników w ejakulacie 80.80 mln > 39.00
Liczba komórek okrągłych 1.00 mln/ml < 5.00
Plemniki żywe 80 % > 58
Plemniki martwe 20 % -
Plemniki o szybkim ruchu 32 % -
postępowym (VSL>11um/s,
VAP>25um/s)
Plemniki o wolnym ruchu 1 % -
postępowym (VSL>11um/s,
25>VAP>5um/s)
Suma plemników o ruchu 33 % > 32
postępowym
Plemniki o ruchu niepostępowym 7 % _
(VSL<11um/s lub VAP<5um/s)
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, 60 % _
VAP=0 um/s)
Średnia prędkość przeciętnego 69.1 um/s > 34
toru (VAP)
Średnia prędkość ruchu 65.5 um/s > 27
postępowego (VSL)
Średnia prędkość względem 83.5 um/s > 46
zarejestrowanego toru (VCL)
Średnia amplituda bocznych 2.9 um 3.1 - 4.5
odchyleń główki plemnika (ALH)
Średnia częstotliwość bocznych 21.9 Hz > 10.5
odchyleń główki plemnika (BCF)
Prostoliniowość (STR) 92.0 % > 74
Liniowość ruchu (LIN) 73.0 % > 54
Średni współczynnik kształtu 82 % 67 - 79
główki (Elongation)
Test hypoosmotyczny (HOS) 82 % > 58
Informacje dodatkowe: Ocena nasienia met. CASA, analizator IVOS Hamilton Thorne. -
Właśnie wróciliśmy od urologa. Lekarz powiedział mojemu M. że jest championem dnia wyniki nie są rewelacyjne ale bardzo dobre Aglutynacja jest minimalna i dał mu tylko suplement Multiprosti. Martwi mnie tylko, że w trakcie badania coś go tam zabolało i dał mu badania do zrobienia beta HCG i AFP, sprawdziłam co to jest i u facetów to się robi aby wykluczyć raka jąder Pobrał mu wymaz i do 14 dni powinien być też wynik.KK8606
-
świeżnka wrote:cocosova bardzo dziękuję za odpowiedź.
Liczba plemników w 1 ml ok 19 mln/ml > 15.00
więc niby w normie ale z tego 2% to szału nie robi prawda?Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
Hej dziewczyny znów mam problemb:/
Mój zaczął brać Wit od 3 dni bierze jak mu kazał lekarz.
Wit c - rano i wieczorem o 2 tab, w południe jedna. Razem jest 1000 mg
Wit e rano i wieczorem po jednej tab.
L karnityne 3 razy po 1 tab razem 1500 mg
Salfazin rano i wieczorem po 1 tab..androvit plus to samo.
Koenzym q 3 razy po 1 tab...
No i jest problem, źle zaczął się czuć, wali mu serce, mówi ze czuje się jak po 3 red bulach taki na lekach. .no nie wiem jak to opisać. ..
Kurcze co zmienić, co mu odjąć czego ma nie brać, żeby się tak nie czuł. Na codzień ciężko pracuje martwię się. Do lekarza dzwonić nie będę bob on w ogóle kazał mu łykać po 3 androvity. ..jak myślicie?
Wydaje mi się ze to po l karnityne. Tez tak kiedyś miałam.
Ratujcie mądre głowy proszę. .. -
Płatek szkarłatny wrote:cocosowa, czytam twoje posty i rozumiem, że zaszłaś w ciążę naturalnie? Super się czyta takie posty bo one tak dają nadzieję. Bardzo, bardzo ci gratuluję!!Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualnyprzyszła mama 2 wrote:Hej dziewczyny znów mam problemb:/
Mój zaczął brać Wit od 3 dni bierze jak mu kazał lekarz.
Wit c - rano i wieczorem o 2 tab, w południe jedna. Razem jest 1000 mg
Wit e rano i wieczorem po jednej tab.
L karnityne 3 razy po 1 tab razem 1500 mg
Salfazin rano i wieczorem po 1 tab..androvit plus to samo.
Koenzym q 3 razy po 1 tab...
No i jest problem, źle zaczął się czuć, wali mu serce, mówi ze czuje się jak po 3 red bulach taki na lekach. .no nie wiem jak to opisać. ..
Kurcze co zmienić, co mu odjąć czego ma nie brać, żeby się tak nie czuł. Na codzień ciężko pracuje martwię się. Do lekarza dzwonić nie będę bob on w ogóle kazał mu łykać po 3 androvity. ..jak myślicie?
Wydaje mi się ze to po l karnityne. Tez tak kiedyś miałam.
Ratujcie mądre głowy proszę. ..
koenzym 30mg 1x1
reszta bez zmian