Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
mozecie jeszcze spr te co napisalam.. albo ma taka nature..nieraz tez takl jest ... w 90% pokrywa sie to z infekcja, bakteria, zylakami.. a nie raz po porstu facet tak ma
-
Martoszka wrote:Aniu, a wiesz może jakie są sposoby na podniesienie testosteronu?
https://www.megapower.pl/bio-tech-usa-tribulus-maximus-90-kap-p-2755.html
ania 1986 chyba podaje mezwoi.. naturalnie podnosi poziom test -
alicjaaaa wrote:Kurczę, tak czytam i czytam o tych wynikach i zastanawia mnie to wysokie ph (8,6). Badanie nie wykazało aglutynacji, ani leukocytów, więc dlaczego takie wysokie?
Do lekarza najwcześniej za tydzień, dwa, więc zwariuję do tego czasu... -
Ania_84 wrote:zrobcie za ten czas posiewy nasienia.. i usg jader.
Taki mamy plan. Dzięki Ania za odpowiedź!
Problem jedynie w znalezieniu kompetentnego lekarza - ktoś, coś? Najlepiej ze śląska.
Dziewczyny tak przy okazji zaczęłam szperać w internecie i któraś dziewczyna poleca dla mężczyzn suplement diety: OLIMP Vita-Min Multiple Sport. Patrzyłam na skład i jest 1000 razy lepszy od np. Androvitu, w dodatku tańszy.
Chyba spróbujemy się tym podratować, przynajmniej do następnego badania.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Alcja ja slyszalam bardzo dobre opinie
http://www.znanylekarz.pl/andrzej-mura/urolog/rybnikalicjaaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od wczoraj mam wrażenie, że cuda się jednak zdarzają, tym co badają nasienie swoich mężczyzn w jednej klinice polecam zrobić w dwóch różnych, a jak ktoś ma więcej funduszy to nawet w trzech. Po pierwszym badaniu byliśmy załamani i mój mąż wogóle bardzo to przeżył, po drugim badaniu ( w odstępie miesięcznym ) wyniki tez nie były rewelacyjne a tymczasem ostatnio pisałam tu na forum, że zrobiłam też i wyniki sobie do wizyty kwalifikującej do IUI i co i wczoraj po południu lecieliśmy do diagnostyki przyszpitalnej, która robi badania całodobowo i mój wynik HCG 130,70, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że dzień zajścia to był moment gdzie po tygodniu oczekiwań otrzymaliśmy te pierwsze bardzo złe wyniki, więc gdzie tu szukać logiki. Mam tylko pytanie, czy możliwe jest żeby nasienie czasem upłynniało się samoistnie a czasem mechanicznie? Od czego to zależy, w pierwszym badaniu upłynnienie było samoistne i wyniki wyszły złe, w drugim było mechaniczne ale wyniki były o niebo lepsze, czy i jak duży wpływ na pierwsze badanie miał fakt, że byliśmy nad morzem na weekend i mąż korzystał z sauny i jacuzzi? Dziękuję za wsparcie przez ten miesiąc bo różne myśli do głowy przychodzą, wszystkim szukającym pomocy tu życzę wielu dobrych i zaskakujących wiadomości.
Ania_84, alicjaaaa lubią tę wiadomość
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe -
magd.jak wrote:Dziewczyny od wczoraj mam wrażenie, że cuda się jednak zdarzają, tym co badają nasienie swoich mężczyzn w jednej klinice polecam zrobić w dwóch różnych, a jak ktoś ma więcej funduszy to nawet w trzech. Po pierwszym badaniu byliśmy załamani i mój mąż wogóle bardzo to przeżył, po drugim badaniu ( w odstępie miesięcznym ) wyniki tez nie były rewelacyjne a tymczasem ostatnio pisałam tu na forum, że zrobiłam też i wyniki sobie do wizyty kwalifikującej do IUI i co i wczoraj po południu lecieliśmy do diagnostyki przyszpitalnej, która robi badania całodobowo i mój wynik HCG 130,70, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że dzień zajścia to był moment gdzie po tygodniu oczekiwań otrzymaliśmy te pierwsze bardzo złe wyniki, więc gdzie tu szukać logiki. Mam tylko pytanie, czy możliwe jest żeby nasienie czasem upłynniało się samoistnie a czasem mechanicznie? Od czego to zależy, w pierwszym badaniu upłynnienie było samoistne i wyniki wyszły złe, w drugim było mechaniczne ale wyniki były o niebo lepsze, czy i jak duży wpływ na pierwsze badanie miał fakt, że byliśmy nad morzem na weekend i mąż korzystał z sauny i jacuzzi? Dziękuję za wsparcie przez ten miesiąc bo różne myśli do głowy przychodzą, wszystkim szukającym pomocy tu życzę wielu dobrych i zaskakujących wiadomości.
Dajesz nadzieję!!
Dużo zdrówka i spokojnej ciąży!magd.jak lubi tę wiadomość
-
Dajesz nadzieję to fakt... Ja sobie obiecałam wczoraj( bo był to dzień moich urodzin), że dopnę wszystkiego aby udało się zajść w ciążę. Do ostatniej możliwej opcji. Ale kochane ja tracę wiarę w cokolwiek. W ogóle mam już 27 lat życie biegnie do przodu a nie cofa się, i w pewnym momencie może być już za późno.... Jakoś tak nie mam siły na cokolwiek
Chcę tylko 2 kresek do szczęścia, nic więcej... -
kochane dziewczyny, to moze zdradze jeszcze cos zeby dac wiecej nadziei pisalam ze mam juz dziecko z poprzedniego malzenstwa, pisalam ze moj obecny maz ma 25 lat, to jeszcze tylko napisze, ze ja mam 38 i na samym poczatku myslelismy, ze to ze mna jest problem dlatego przez poltora roku to ja mialam robione badania, bralam duphaston i monitorowalam cykle. zadnemu z moich lekarzy nie przyszlo do glowy zeby przebadac tyle lat mlodszego mojego meza..dzis odebralam kolejny wynik hcg 2785;) pozdrawiam i trzymam za was kciuki
Ania_84 lubi tę wiadomość
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe -
Hej dziewczyny. To sa wyniki mojego meza.
FSH 30,19 norma 1,5- 12,4
LH 13,06 norma 1,7- 8,6
Testosteron 5,57 norma 2,80- 8,00Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Gdzie najlepiej isc z tymi wynikami? Do urologa maz idzie dzisiaj
Ania_84 lubi tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(