Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sprawdzalam na tej stronie, ale kazdy punkt ktory mi wyskakiwal okazywalo sie ze nie maja takiej specjalizacji u siebie, dostalam od jednej Pani nr 194 39 taka infolinia, bardzo mily Pan tam siedzial i powiedzial ze nie ma takich poradni na NFZ sa komercyjnie tylko. Jedynie chyba działa taka w Łodzi (ale to mam troche daleko) Znalazł mi numery do dr Bergier którego polecałaś i bee do niego umawiać prywatnie.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
te co wyslalam jedyne maja na NFZ..z racji tego ze andrologia jest troche specyficzna i malo jest specjalistow..
w krakowei dr Bergier jest superMatyldaG lubi tę wiadomość
-
Dokladnie to samo mi powiedzial ze to taka w sumie nowa specjalizacja. Jesteśmy umowieni do Dr Bergier na 22 lipca
-
super doktorek jest bardzo miły genralnie mozesz wejsc z mezem ale na czas badania pewnie cie wyprosi ..a pozniej poprosi spowrotem natomiast suoper zajmuje sie mezczyznom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:36
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Nawet po jego zdjeciu widać ze bardzo miły Pan mam nadzieje ze dobrze zaopiekuje się męzusiem i jego "sprawami"
ogólny plan, ze do wizyty dajemy sobie oddech, potem wakacje a po nich najprawdopodobniej dzwonimy do kliniki in vitroAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Andzia87 wrote:Witam, jestem nowa na wątku ale w temacie badan "męskich" juz od dobrych kilku lat z uwagi na przebyty zabieg szanownego małża z powodu żylaków (przypałętał sie też wodniak). Od kilku miesięcy od kiedy zaczęliśmy intensywne starania przypatrujemy sie wynikom badania uważniej i rozpoczęliśmy suplementację. I w tym miejscu chce podkreślić jak bardzo Wasze cenne uwagi pomogly (choć z ukrycia je czytałam)! Małż po zabiegu miał problem z ruchliwością - 25% i morfologia-1%, na początku był androvit który niewiele pomógł. Od 3 m-cy przestawiliśmy sie na branie wit. C, wit.e, cynku, selenu i l-karnityny. Dzisiaj odebraliśmy wyniki i oprócz -jak zwykle-"zatrważającej" liczby plemników ejakulacie tj. 207 mln zauważyliśmy że ruchliwość podskoczyła do 75%. Jedynym problemem pozostaje wciąż morfologia która od badania do badani waha sie miedzy 2-3%, a granica 4% wciąż wydaje sie nieosiągalna. Bardzo pomogly nam doświadczeni i komentarze wymieniane przez Was na tym i innych watkach męskich dlatego zastanawiam sie czy macie jakieś pomysły i sposoby na poprawę wyników morfologii?
Ania_84, Sanna, zouza lubią tę wiadomość
-
Hej Ania_84:-) powiedz mi nie wiem czy pamietasz nasza sytuacje z mezem. Troche na poczatku nakrzyczalam na Ciebie ale przeprosilam:-) zakupilam mezowi witaminy FertilMan na poprawe i ilosc plemnikow. Co mozesz o tych witaminach powiedziec? Czy moze je brac? Czy sa skuteczne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 19:24
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Hej pamietam
na pewno nie powinny zaszkodzic co do skutecznosci to niech sie dziewczyny wypowiedza.. bo my to tylko bralismy wi na wspomaganie orgaznimu meza przed zabiegiem
ale mozesz mu spokojnie dawac..choc w pierwszejkolejnosci postawilabym na badania.. bo bez diagnozy ani rusz.. i tak naparwde bedziecie celowac w slepo.. -
Maz bedzie robil podstawowe badania krwi i z wynikami pojdzie do lekarzs i po 3 miesiacach brania tych tabletek chcemy ponownie zrobic badanie nasienia zobaczyc czy jest jakas poprawa.
Domcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
I jesli dziewczyny wasi mezowie brali te witaminy FertilMan to wypowiedzcie sie czy jest jakas poprawa czy ktorejs parze sie udalo zajsc w ciaze po tych witaminach. Bede bardzo wdziecznaDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:Maz bedzie robil podstawowe badania krwi i z wynikami pojdzie do lekarzs i po 3 miesiacach brania tych tabletek chcemy ponownie zrobic badanie nasienia zobaczyc czy jest jakas poprawa.
mamnadzieje ze to jednorazowy wybryk ten wynik -
Tez mam taka nadzieje ja tez juz dawno faszeruje sie tabletkami na prolaktyne i tsh. Wiec i jego witaminiki i niedlugo powinno cos wyjsc z tego w koncu. Jestem bardzo niecierpliwa. A moja cierpliwosc trwa juz rokDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Landryneczka wrote:Mój bierze ale od kilku dni dopiero i jedyne co zauważyłam, że jest mu trochę niedobrze kończymy opakowanie i idziemy robić badania jeśli będą w normie to już z tego zrezygnujemy bo raz że drogie a dwa że nie bardzo mu one podchodzą wiec zostawimy nasz skład witDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
nick nieaktualny
-
To prawda co piszesz Sylwiaśta159, mdłości mogą być efektem przedawkowania witaminy/ witamin.. Niestety wielu lekarzy zaleca je na oko, nie zlecając badań czy nasz partner faktycznie cierpi na jakiś niedobór.
-
To jeszcze raz ja. Mam wyniki badania nasienia męża i są strasznie ogólne. Powiedzcie mi czy te parametry wystarczą żeby coś z tego wywnioskować:
upłynnienie (min.) - 15
objętość (ml) - 4
koncentracja plemników (min / ml) - 61
całkowita liczba plemników (mln / ejakulat) - 244,0
ruch postępowy % - 50, mln/ejakulat - 122,0
ruch całkowity % - 62 , mln/ejakulat - 151,3
brak ruchu - % - 38 -
kurcze tak się właśnie zastanawiałam czy w tej akcji nasz bocian to nie będzie jakoś mniej tych danych ale dziewczyny tu pisały wyniki z tych akcji i były bardziej szczegółowe a to takie kiepskie ciekawe czy nie trzeba tego powtórzyć
magd.jak lubi tę wiadomość