Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoże to, że kręgosłup dokucza nie ma związku, ale, że z tego powodu bierze silne leki to już ma wpływ.
To też kwestia trybu życia, u mojego męża lekarz wskazał siedzącą pracę przy komputerze jako główną przyczynę słabych wyników i nie miało to znaczenia, że 4 razy w tygodniu chodzi na siłownię, a dodatkowo 1-2 razy w tygodniu gra w piłkę. Więc plemniki to jednak strasznie wrażliwe, jak pieski francuskie
-
Tak dokładnie Buko ma rację.
Plemniki są mega wrażliwe na wszystkou nas to samo powiedział, że główną przyczyną jest praca siedząca, mimo że mąż chodzi też na siłke. Podobno ma co dwie godziny wstać i pochodzić o to będzie dobrze wpływać.
Myślę, że to zależy od zaawansowania choroby, bo u mnie za pierwszym razem było za późno na rehabilitacje i musieli operować. Teraz ponieważ regularnie ćwiczę to mimo że mam gorszą morfologie kręgosłupa to mięśnie nie pozwalają na ból bo dobrze trzymają kręgosłuprehabilitacji zawsze warto próbować! :*
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
nick nieaktualny
-
Angie 31 wrote:Nie wiem czy to przez to ale może być coś na rzeczy jak tak teraz myślę. Chociaż przed pierwszym badaniem na rozmowie jeszcze z moim gin zapytal czy jest zdrowy. Odpowiedział że tak tylko kręgosłup mu dokucza dość często to on wtedy odpowiedział że to nie ma z tym związku. Zgłupiałam już teraz.
-
ana1122 wrote:Posłucham cię I zapisałam cię do doktora D. Mam nadzieje że coś pomoże. Będę się O to modlić
Bardzo ci kibicuje i wierzę że ten lekarz was poprowadzi do ukochanej dzidzi. Daj znać później jakie wrażenie wywarł na was.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Bardzo ci kibicuje i wierzę że ten lekarz was poprowadzi do ukochanej dzidzi. Daj znać później jakie wrażenie wywarł na was.
-
Tak tak dr Domitrz
Ja przyjeżdżam do Polski ok 3-4 maja zaraz po przyjeździe jadę do niego. Do tego czasu wy już będziecie więcej wiedzieć póki co zostało nam ostre bzykanko bez zmartwień że coś zaszkodzi fasolcea nóż powrócą do was te 6mln i będzie akcja ❤❤❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Tak tak dr Domitrz
Ja przyjeżdżam do Polski ok 3-4 maja zaraz po przyjeździe jadę do niego. Do tego czasu wy już będziecie więcej wiedzieć póki co zostało nam ostre bzykanko bez zmartwień że coś zaszkodzi fasolcea nóż powrócą do was te 6mln i będzie akcja ❤❤❤
Angie 31 lubi tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Dziewczyny ja czekam jeszcze na cytologię i wymaz Chlamydia. Jak to wyjdzie ok to badania z krwi.
-
ciekawa87 wrote:ana z krwi hiv, kiła, toksoplazmoza, różyczka
-
Dziewczyny dzis odebralismy wyniki badan nasienia męża, i chyba nie jest dobrze... mozecie zerknąć?
okres abstynencji- 4 dni
upłynnienie- 10 min
objetość9ml)- 6 ml
pH- 7,9 (norma 7,2)
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Agregacja- Brak
Koncentracja plemników( mln/ml) 5,65 ( norma >15)
Calkowita liczba plemników w ejakulacie (mln)- 33,91 ( norma >39)
Ruch postepowy (PR)-28,26%( norma >32)
Ruch całkowity (PR+NP)32,61% ( norma >40)
Brak ruchu 67,39% ( norma <60)
Koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) 0,1 ( norma <5)
Koncentracja leukocytów per. dodatnich (mln/ml) - ( norma <1)
Test MAR IG-G
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką (%) - ( norma <50)Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasia wyniki na pewno do powtórki za jakis czas plus zróbcie od razu posiew nasienia żeby upewnic sie czy słaba ruchliwosci i ilosc nie jest wynikiem stanu zapalnego
plus usg jader
no i dobrze by bylo zeby poszedł do lekarza .wiaodmo jest to jeden wynik..ale wypadało by go sprawdzic nie widze u was Morfologii plemnika ( prawidłowych plemników .. wiec drugie badanie zróbcie z morfologia -
Dziewczyny poniżej wyniki mojego M co myślicie???? Proszę o radę
I badanie - 28.12.2015- nieliczne plemniki ruchome!!!!!!!!oligozospermia ekstremalna( dlatego potem wykonaliśmy 2 razy badnia w przeciągu 3 tyg bo II wynik wyszedł całkowicie inny i nie wiedzieliśmy co jest grane - nie wiem czy próbka była źle przechowywana w laboratorium czy dostaliśmy wyniki kogoś innego czy co się stało ????
II kolejne badania wykonane w innym laboratorium według WHO ( klinika Angelius Provita Katowice)
II badanie 13.01.2016
III badanie 05.02.2016
okres abstynencji- 3 dni /4 dni
upłynnienie- 35 min / 35 min
objętość )- 5 ml/4,3 ml
pH- 8,3/8,1
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Koncentracja plemników( mln/ml) 47mln/ 50mln
Całkowita liczba plemników w ejakulacie (mln)-235 mln/215mln
Ruch postępowy 59% / 64%
Ruch całkowity 65%/73%
Brak ruchu 35%/27%
Koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) 3,4 / 0,1
Koncentracja leukocytów per. dodatnich (mln/ml) 8,0/3,4
Test MAR IG-G
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką (%) 1/3
Morfologi- 6%/4%
Martwi mnie trochę ta morfologia I wynik był lepszy potem spadła do 4%
cykl starań 7 mc
M bierze od miesiąca androvit plus, wit C i je orzechy brazylijskie 4 szt. dziennie
Posiew nasienia - czysty
żylaki powrózka są ale Androlog mówi zeby wstrzymać się jeszcze z operacją
Prolaktyna podwyższona 23ng/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:44
-
Kornelia 86 wrote:Dziewczyny poniżej wyniki mojego M co myślicie???? Proszę o radę
I badanie - 28.12.2015- nieliczne plemniki ruchome!!!!!!!!oligozospermia ekstremalna( dlatego potem wykonaliśmy 2 razy badnia w przeciągu 3 tyg bo II wynik wyszedł całkowicie inny i nie wiedzieliśmy co jest grane - nie wiem czy próbka była źle przechowywana w laboratorium czy dostaliśmy wyniki kogoś innego czy co się stało ????
II kolejne badania wykonane w innym laboratorium według WHO ( klinika Angelius Provita Katowice)
II badanie 13.01.2016
III badanie 05.02.2016
objętość )- 5 ml/4,3 ml
pH- 8,3/8,1
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Ruch postępowy 59% / 64%
Ruch całkowity 65%/73%
Brak ruchu 35%/27%
Test MAR IG-G
Morfologi- 6%/4%
cykl starań 7 mc
M bierze od miesiąca androvit plus, wit C i je orzechy brazylijskie 4 szt. dziennie
Posiew nasienia - czysty
Prolaktyna podwyższona 23ng/ml -
nick nieaktualnyKornelia 86 wrote:Dziewczyny poniżej wyniki mojego M co myślicie???? Proszę o radę
II badanie 13.01.2016
III badanie 05.02.2016
objętość )- 5 ml/4,3 ml
pH- 8,3/8,1
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Ruch postępowy 59% / 64%
Ruch całkowity 65%/73%
Brak ruchu 35%/27%
Test MAR IG-G
Morfologi- 6%/4%
cykl starań 7 mc
Posiew nasienia - czysty
Prolaktyna podwyższona 23ng/ml