Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoże to, że kręgosłup dokucza nie ma związku, ale, że z tego powodu bierze silne leki to już ma wpływ.
To też kwestia trybu życia, u mojego męża lekarz wskazał siedzącą pracę przy komputerze jako główną przyczynę słabych wyników i nie miało to znaczenia, że 4 razy w tygodniu chodzi na siłownię, a dodatkowo 1-2 razy w tygodniu gra w piłkę. Więc plemniki to jednak strasznie wrażliwe, jak pieski francuskie
-
Tak dokładnie Buko ma rację.
Plemniki są mega wrażliwe na wszystko u nas to samo powiedział, że główną przyczyną jest praca siedząca, mimo że mąż chodzi też na siłke. Podobno ma co dwie godziny wstać i pochodzić o to będzie dobrze wpływać.
Myślę, że to zależy od zaawansowania choroby, bo u mnie za pierwszym razem było za późno na rehabilitacje i musieli operować. Teraz ponieważ regularnie ćwiczę to mimo że mam gorszą morfologie kręgosłupa to mięśnie nie pozwalają na ból bo dobrze trzymają kręgosłup rehabilitacji zawsze warto próbować! :*
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
nick nieaktualny
-
Angie 31 wrote:Nie wiem czy to przez to ale może być coś na rzeczy jak tak teraz myślę. Chociaż przed pierwszym badaniem na rozmowie jeszcze z moim gin zapytal czy jest zdrowy. Odpowiedział że tak tylko kręgosłup mu dokucza dość często to on wtedy odpowiedział że to nie ma z tym związku. Zgłupiałam już teraz.
-
ana1122 wrote:Posłucham cię I zapisałam cię do doktora D. Mam nadzieje że coś pomoże. Będę się O to modlić
Bardzo ci kibicuje i wierzę że ten lekarz was poprowadzi do ukochanej dzidzi. Daj znać później jakie wrażenie wywarł na was.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Bardzo ci kibicuje i wierzę że ten lekarz was poprowadzi do ukochanej dzidzi. Daj znać później jakie wrażenie wywarł na was.
-
Tak tak dr Domitrz
Ja przyjeżdżam do Polski ok 3-4 maja zaraz po przyjeździe jadę do niego. Do tego czasu wy już będziecie więcej wiedzieć póki co zostało nam ostre bzykanko bez zmartwień że coś zaszkodzi fasolce a nóż powrócą do was te 6mln i będzie akcja ❤❤❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Tak tak dr Domitrz
Ja przyjeżdżam do Polski ok 3-4 maja zaraz po przyjeździe jadę do niego. Do tego czasu wy już będziecie więcej wiedzieć póki co zostało nam ostre bzykanko bez zmartwień że coś zaszkodzi fasolce a nóż powrócą do was te 6mln i będzie akcja ❤❤❤Angie 31 lubi tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Dziewczyny ja czekam jeszcze na cytologię i wymaz Chlamydia. Jak to wyjdzie ok to badania z krwi.
-
ciekawa87 wrote:ana z krwi hiv, kiła, toksoplazmoza, różyczka
-
Dziewczyny dzis odebralismy wyniki badan nasienia męża, i chyba nie jest dobrze... mozecie zerknąć?
okres abstynencji- 4 dni
upłynnienie- 10 min
objetość9ml)- 6 ml
pH- 7,9 (norma 7,2)
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Agregacja- Brak
Koncentracja plemników( mln/ml) 5,65 ( norma >15)
Calkowita liczba plemników w ejakulacie (mln)- 33,91 ( norma >39)
Ruch postepowy (PR)-28,26%( norma >32)
Ruch całkowity (PR+NP)32,61% ( norma >40)
Brak ruchu 67,39% ( norma <60)
Koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) 0,1 ( norma <5)
Koncentracja leukocytów per. dodatnich (mln/ml) - ( norma <1)
Test MAR IG-G
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką (%) - ( norma <50)Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasia wyniki na pewno do powtórki za jakis czas plus zróbcie od razu posiew nasienia żeby upewnic sie czy słaba ruchliwosci i ilosc nie jest wynikiem stanu zapalnego
plus usg jader
no i dobrze by bylo zeby poszedł do lekarza .wiaodmo jest to jeden wynik..ale wypadało by go sprawdzic nie widze u was Morfologii plemnika ( prawidłowych plemników .. wiec drugie badanie zróbcie z morfologia -
Dziewczyny poniżej wyniki mojego M co myślicie???? Proszę o radę
I badanie - 28.12.2015- nieliczne plemniki ruchome!!!!!!!!oligozospermia ekstremalna( dlatego potem wykonaliśmy 2 razy badnia w przeciągu 3 tyg bo II wynik wyszedł całkowicie inny i nie wiedzieliśmy co jest grane - nie wiem czy próbka była źle przechowywana w laboratorium czy dostaliśmy wyniki kogoś innego czy co się stało ????
II kolejne badania wykonane w innym laboratorium według WHO ( klinika Angelius Provita Katowice)
II badanie 13.01.2016
III badanie 05.02.2016
okres abstynencji- 3 dni /4 dni
upłynnienie- 35 min / 35 min
objętość )- 5 ml/4,3 ml
pH- 8,3/8,1
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Koncentracja plemników( mln/ml) 47mln/ 50mln
Całkowita liczba plemników w ejakulacie (mln)-235 mln/215mln
Ruch postępowy 59% / 64%
Ruch całkowity 65%/73%
Brak ruchu 35%/27%
Koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) 3,4 / 0,1
Koncentracja leukocytów per. dodatnich (mln/ml) 8,0/3,4
Test MAR IG-G
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką (%) 1/3
Morfologi- 6%/4%
Martwi mnie trochę ta morfologia I wynik był lepszy potem spadła do 4%
cykl starań 7 mc
M bierze od miesiąca androvit plus, wit C i je orzechy brazylijskie 4 szt. dziennie
Posiew nasienia - czysty
żylaki powrózka są ale Androlog mówi zeby wstrzymać się jeszcze z operacją
Prolaktyna podwyższona 23ng/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:44
-
Kornelia 86 wrote:Dziewczyny poniżej wyniki mojego M co myślicie???? Proszę o radę
I badanie - 28.12.2015- nieliczne plemniki ruchome!!!!!!!!oligozospermia ekstremalna( dlatego potem wykonaliśmy 2 razy badnia w przeciągu 3 tyg bo II wynik wyszedł całkowicie inny i nie wiedzieliśmy co jest grane - nie wiem czy próbka była źle przechowywana w laboratorium czy dostaliśmy wyniki kogoś innego czy co się stało ????
II kolejne badania wykonane w innym laboratorium według WHO ( klinika Angelius Provita Katowice)
II badanie 13.01.2016
III badanie 05.02.2016
objętość )- 5 ml/4,3 ml
pH- 8,3/8,1
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Ruch postępowy 59% / 64%
Ruch całkowity 65%/73%
Brak ruchu 35%/27%
Test MAR IG-G
Morfologi- 6%/4%
cykl starań 7 mc
M bierze od miesiąca androvit plus, wit C i je orzechy brazylijskie 4 szt. dziennie
Posiew nasienia - czysty
Prolaktyna podwyższona 23ng/ml -
nick nieaktualnyKornelia 86 wrote:Dziewczyny poniżej wyniki mojego M co myślicie???? Proszę o radę
II badanie 13.01.2016
III badanie 05.02.2016
objętość )- 5 ml/4,3 ml
pH- 8,3/8,1
Barwa Prawidłowa
Lepkość - Prawidłowa
Aglutynacja- Brak
Ruch postępowy 59% / 64%
Ruch całkowity 65%/73%
Brak ruchu 35%/27%
Test MAR IG-G
Morfologi- 6%/4%
cykl starań 7 mc
Posiew nasienia - czysty
Prolaktyna podwyższona 23ng/ml