Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Ja uważam że takie wynikI to by nie jedna Z nas chciała. U was aby kiepsko lepkosc. trzeba pić dużo wody. Nie wiem co Nasz przy upłynieniu tam wpisane?
no wlasnie nie mam podanej liczby tylko jest napisane "zupelne". Kompletnie nie wiem jakie powinny byc parametry aby byc spokojna. Moze faktycznie troche panikuje, ale u mnie wszystko ok a ciazy nie ma juz prawie rok wiec sila rzeczy zrzucam wszystko na meza. Najmlodsi tez nie jestesmy wiec u mnie kazdy miesiac sie liczy. Dzieki za odpowiedz. O tej aglutynacji czytalam i zaczne stosowac ACC 600. Ponoc rozrzedza. -
ana nie kochana to nie ciąża. Wiesz dzwoniłam do kliniki pytałam o badania i mówili mi ze wszystko ok. Dzisiaj pojechałam wyniki odebrac i okazało się ze jakiś stan zapalny wyszedł mi w czystości pochwy. dzwoniłam do mojego gina mówił ze trzeba to wyleczyć i zażywać priobiotyki. Pytałam czy to długie leczenie to mówił ze kilka dni ale mimo wszystko nie zdązymy z IUI w marcu. Ja 6 marca mam mieć @ więc nie da rady. W kwietniu też nie podejdziemy bo jedziemy do Rzymu a w maju znów pewnie coś wypadnie.........
Załamałam się bo zawsze cos pod górkę jest. Jeszcze nie było zeby coś mi łatwo przyszło... -
ciekawa87 wrote:ana nie kochana to nie ciąża. Wiesz dzwoniłam do kliniki pytałam o badania i mówili mi ze wszystko ok. Dzisiaj pojechałam wyniki odebrac i okazało się ze jakiś stan zapalny wyszedł mi w czystości pochwy. dzwoniłam do mojego gina mówił ze trzeba to wyleczyć i zażywać priobiotyki. Pytałam czy to długie leczenie to mówił ze kilka dni ale mimo wszystko nie zdązymy z IUI w marcu. Ja 6 marca mam mieć @ więc nie da rady. W kwietniu też nie podejdziemy bo jedziemy do Rzymu a w maju znów pewnie coś wypadnie.........
Załamałam się bo zawsze cos pod górkę jest. Jeszcze nie było zeby coś mi łatwo przyszło... -
Dzisiaj przyszedł list z kliniki od androloga ale nic nie pisze o wynikach tylko że kolejną wizytę mamy ustaloną aż w połowie kwietnia!dwa tygodnie przed musi oddać krew w ich klinice. A on przecież teraz brał antybiotyk. No masakra jakaś
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
ciekawa87 wrote:ana nie kochana to nie ciąża. Wiesz dzwoniłam do kliniki pytałam o badania i mówili mi ze wszystko ok. Dzisiaj pojechałam wyniki odebrac i okazało się ze jakiś stan zapalny wyszedł mi w czystości pochwy. dzwoniłam do mojego gina mówił ze trzeba to wyleczyć i zażywać priobiotyki. Pytałam czy to długie leczenie to mówił ze kilka dni ale mimo wszystko nie zdązymy z IUI w marcu. Ja 6 marca mam mieć @ więc nie da rady. W kwietniu też nie podejdziemy bo jedziemy do Rzymu a w maju znów pewnie coś wypadnie.........
Załamałam się bo zawsze cos pod górkę jest. Jeszcze nie było zeby coś mi łatwo przyszło...
Nic innego w takim razie nie zostało ci jak kochać sie jak wariaty w tym Rzymie i trzymać nogi w górze. Powrocisz zaciazona lekka jak piorko i gotowa do działania. Wylecz tymi probiotykami co trzeba na pewno nie potrwa to długo
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Witajcie,
ja również proszę o interpretację wyników badań nasienia mojego męża:
Ostatnia ejakulacja: 6 dni
Upłynnienie: 45,00 (nie podano jednostki)
Objętość: 2,0 przy zakresie 2,0
pH: 8,20 przy zakresie 7,20-8,00
Barwa: biaława
Lepkość: prawidłowa
Aglutynacja (wartość oczekiwania - brak): brak
Agregacja (wartość oczekiwania - brak): brak
Liczba plemników w 1ml: 140 przy zakresie 20,00 -
Liczba plemników w ejakulacie: 280
Ruch postępowy: 60% przy zakresie 32 -
Ruch postępowy: 168mln/ejakulat przy zakresie 12,50 -
Ruch całkowity: 65 (nie podano jednostki)
Ruch całkowity: 182mln/ejakulat przy zakresie 15,60 -
Ruch plemników - brak ruchu: 35%
Żywotność: 70% przy zakresie 50 -
Liczba plemników o prawidłowej budowie: 68 (nie podano jednostki)
Plemniki prawidłowe: 190,4mln/ejakulat przy zakresie 1,60 -
Liczna leukocytów w 1ml: 2,06 przy zakresie 0,00-1,00
Komentarz: pojedyncze nabłonki płaskie.
--
Dziewczyny wybaczcie, że tak szczegółowo i bezrefleksyjnie skopiowałam te wyniki, ale pierwszy raz mąż robił badanie moczu, w dodatku na polecenie mojego ginekologa i póki co nasza wiedza dotycząca prawidłowych wyników nasienia jest znikoma. Przeczytałam jedynie wyżej, że zarówno podwyższone pH, jak również obecność leukocytów mogą świadczyć o jakichś chorobach...
Serdecznie dziękuję za poświęcenie cennego czasu -
mak88 wrote:Witajcie,
--
Dziewczyny wybaczcie, że tak szczegółowo i bezrefleksyjnie skopiowałam te wyniki, ale pierwszy raz mąż robił badanie moczu, w dodatku na polecenie mojego ginekologa i póki co nasza wiedza dotycząca prawidłowych wyników nasienia jest znikoma. Przeczytałam jedynie wyżej, że zarówno podwyższone pH, jak również obecność leukocytów mogą świadczyć o jakichś chorobach...
Serdecznie dziękuję za poświęcenie cennego czasu -
Ciekawa, co ja czytam? Moja kochana, tule Cię mocno do siebie :* nie poddawaj się, nie możesz! Musisz walczyć dalej i być silna, dziewczyny mają rację, może akurat przez ten czas uda wam się naturalnie i może właśnie w Rzymie będzie dobrze! :* Trzymam kciuki!
My czekamy na wyniki rezonansu głowy...
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
nick nieaktualny
-
Moje kochana dziękuję za te wszystkie słowa wsparcia. Obiecuję każda z was polecić przed rzymskim tronem Jezusa i Maryi i grobem Jana Pawła II. Jeszcze zanim wyjade każdą z was poproszę zeby napisała mi prywatną wiadomość z intencją które zawioze do Rzymu.
Kochana za każdą z was trzymam kciuki. Musi się nam udać!!!!!
ja w czwartek mam wizyte u gina więc pewnie jakiś antybiotyk mi zapisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:24
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Moje kochana dziękuję za te wszystkie słowa wsparcia. Obiecuję każda z was polecić przed rzymskim tronem Jezusa i Maryi i grobem Jana Pawła II. Jeszcze zanim wyjade każdą z was poproszę zeby napisała mi prywatną wiadomość z intencją które zawioze do Rzymu.
Kochana za każdą z was trzymam kciuki. Musi się nam udać!!!!!
ja w czwartek mam wizyte u gina więc pewnie jakiś antybiotyk mi zapisze. -
mak88 wrote:Witajcie,
--
Dziewczyny wybaczcie, że tak szczegółowo i bezrefleksyjnie skopiowałam te wyniki, ale pierwszy raz mąż robił badanie nasienia, w dodatku na polecenie mojego ginekologa i póki co nasza wiedza dotycząca prawidłowych wyników nasienia jest znikoma. Przeczytałam jedynie wyżej, że zarówno podwyższone pH, jak również obecność leukocytów mogą świadczyć o jakichś chorobach...
Serdecznie dziękuję za poświęcenie cennego czasu
Czy jest tu jakaś dobra dusza, które mogłaby się podzielić swoją opinią na temat wyniku badania mego em?Ania_84 lubi tę wiadomość