Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
My jutro mamy rezonans głowy męża i w tym tygodniu zaczyna Bromergon na obniżenie prolaktyny, myślicie że wysoka prolaktyna psuje nasienie?
No i oczywiście zaczęłam juz plamienia wiec za chwile @ trudno, trzeba działać dalej
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Edziuuuuuuuunia wrote:My jutro mamy rezonans głowy męża i w tym tygodniu zaczyna Bromergon na obniżenie prolaktyny, myślicie że wysoka prolaktyna psuje nasienie?
No i oczywiście zaczęłam juz plamienia wiec za chwile @ trudno, trzeba działać dalejEdziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kupilam test na spermę tak z ciekawości . Clear blue. Abstynencja powinna być 2-4dni ale nie trzymaliśmy się zasady i ❤ było wczoraj wieczorem i dzisiaj 2x.Test zrobiliśmy z ciekawości przed chwilą. Pozytywny dwie kreski jeśli jest 20mln plemnikow. My mamy pojedyncze plemniki więc byliśmy pewni że nic nie wyskoczy a tu jednak wyszła słaba druga kreska. Na instrukcji pisze że jeśli wyskoczy jakąkolwiek kreska oznacza to że jest ok 10mln plemnikow i jest możliwość poczęcia naturalnego. Ale jaja! I tak w te testy nie wierzę ale mamy zamiar zrobić następny tylko już wtedy wstrzymamy się ok 4 dni z serduszkowaniem.
Czy któraś z was robiła mężowi taki test?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Dziewczyny kupilam test na spermę tak z ciekawości . Clear blue. Abstynencja powinna być 2-4dni ale nie trzymaliśmy się zasady i ❤ było wczoraj wieczorem i dzisiaj 2x.Test zrobiliśmy z ciekawości przed chwilą. Pozytywny dwie kreski jeśli jest 20mln plemnikow. My mamy pojedyncze plemniki więc byliśmy pewni że nic nie wyskoczy a tu jednak wyszła słaba druga kreska. Na instrukcji pisze że jeśli wyskoczy jakąkolwiek kreska oznacza to że jest ok 10mln plemnikow i jest możliwość poczęcia naturalnego. Ale jaja! I tak w te testy nie wierzę ale mamy zamiar zrobić następny tylko już wtedy wstrzymamy się ok 4 dni z serduszkowaniem.
Czy któraś z was robiła mężowi taki test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:46
-
ana1122 wrote:Nie robiłam Ale chciałam kupić. A może leki działają I macie teraz więcej plemników? Ile kosztuje taki lek? Gdzie kupiłaś?
Kupiłam u siebie w aptece ale jest w internecie tego mnóstwo clear blue spermatest. Lekarstw żadnych jeszcze nie bierze bo czekamy na wyniki od androloga na dodatek brał przez jakieś 4dni antybiotyk bo był chory. Bierzemy tylko witaminki dla facetów. W tym jest
Vit c.titamin.ryboflawina.niacyna.vit b6.vit b12.kwas foliowy. Biotyna. Kwas pantotenowy. Magnez. Wapn. Zelazo. Cynk. Miedź. Mangan. Selen. Chrom. Jod. Molibdena
Za jakieś trzy tygodnie zrobimy znowu ale już wstrzymamy się jakieś 4dni i znowu zobaczymy co wyjdzie
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie31 może poprzednie wyniki to była chwilową niedyspozycji :wiele razy pojawiały się tu porównania wyników które były diametralnie różne. Mój mąż też przeciez robił dwa badania w odstępie dwóch tygodni a wyniki jakby zupełnie innych osób. A co do testu który robiliscie to ją nie słyszałem o nim, ale tak sie zastanawiam, że wykrywa tylko liczbę plemników ogółem, bez znaczenia czy prawidłowe czy nie?
-
Buko wrote:Angie31 może poprzednie wyniki to była chwilową niedyspozycji :wiele razy pojawiały się tu porównania wyników które były diametralnie różne. Mój mąż też przeciez robił dwa badania w odstępie dwóch tygodni a wyniki jakby zupełnie innych osób. A co do testu który robiliscie to ją nie słyszałem o nim, ale tak sie zastanawiam, że wykrywa tylko liczbę plemników ogółem, bez znaczenia czy prawidłowe czy nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:11
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:To fakt, różnica jest ogromną. Oby faktycznie leki działały
A podobno wystarczy tylko jeden mały plemniczek (zazwyczaj wtedy jak ktoś bardzo nie chce).
To fakt przeważnie udaje się wtedy kiedy ktoś odkłada to na później lub wogole się nie spodziewa. Z tym testem to ciekawe czy to nie jest jakiś chwyt przekręt. Ja miałam wiele razy slabiutka drugą kreską na teście hcg a w ciąży nie byłam a na innych testach już jej nie było. Taki test na spermę jest tylko jeden przynajmniej u mnie i porownania nie ma więc zobaczymy za jakiś czas co wyjdzie na następnym teście dla porównania i od razu wtedy już będą wyniki od androloga.
Ale iskierka nadziei jakaś tam sie pojawiła
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyJa kiedyś miałam na teście ciążowym dość wyraźna drugą kreskę, oczywiście wtedy jak nie chciałam, a w ciąży jednak nie byłam, teraz na testach owu w ogóle mi się nie pokazuje druga kreska (ostatnio robiłam test owu i nic nie wykazałam, a następnego dnia podczas wizyty u gin okazało się, że miałam owu dzień wcześniej), więc ja do wszystkich testów pokazujących kreski podchodzę sceptycznie, bo mnie zawsze pokazują cos innego niż jest.
Co do odkładania na później, to jak po ślubie wszyscy nas pytali o dziecko, to mówiliśmy, że za dwa lata, bo mieszkanie, bo praca i wtedy wszyscy powtarzali nam, że jak się tak planuje, to później mogą być problemy i za dwa lata się nie będzie dało. I co? i wykrakali nam, bo po dwóch latach zaczęliśmy się starać i jest jak jest. -
Taaak testy ovu to wogole czarna magia. Mi zawsze wychodzi pozytyw 5dc czyli wtedy jak dopiero coś tam zaczyna rosnąć. W sumie nigdy na to nie patrzyłam trzymałam się rad żeby co drugi dzień ❤ a jak da radę to i codziennie. Jednak jak naboi nie ma w magazynku to nawet co drugi dzień nie ma jak się wstrzelić. Szczęście w nieszczęściu że szybko w miarę został odnaleziony problem i na tym trzeba się skupić.
Buko lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Ciekawa, zawsze przed IUI jest ta niepewność jakie będą parametry nasienia.
Trzeba liczyć na jak najlepsze. Nie stresujcie się na zapas. Na dwa tygodnie przed nie za bardzo macie na nie wpływ...
czy w waszej klinice można zrezygnować z IUI, kiedy po spreparowaniu nasienia okaże się, że jest bardzo słabe? Albo np. u Ciebie pęcherzyk jest za mały albo już pękł?
Czemu odstawił leki?
Brał euthyrox jeżeli dobrze pamiętam?
ciekawa87 wrote:Jak wiecie bedziemy podchodzic do 1 IUi w marcu i wiecie o co się boję? mąż miał do połowy lutego leki przepisane przez dr W teraz przerwał je i boje się o wyniki nasienia przed IUI moze nie bedą się nadawać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:13
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dziewczyny odebralam wyniki meza i chyba srednio dobre sa. Szukam dobrego androloga,ale w miedzy czasie sama chce dowiedziec sie jak bardzo zle sa to wyniki. To nasze pierwsze badanie, lekarz ktory je przeprowadzil zalecil duzo ruchu i wody..... pomozecie z interpretacja?
Aglutynacja 1A (brak min)
Uplynnienie zupelne (<60>
Lepkosc ++
Ph 8,8 (>7,2)
Liczba komorek okraglych 0,8 (<5)
w tym liczba leukocytow 0,1 (<1)
Koncentracja 25,3 ml (>15)
Calkowita liczba w ejakulacie 50,5 (>39)
Zywotnosc 56 (>58%)
Ruch postepowy a+b 30%
Ruch niepostepowy c 16%
Nieruchome d 54%
Morfologia 13%
Rozpoznanie Asthenozoospermia -
Lago wrote:Dziewczyny odebralam wyniki meza i chyba srednio dobre sa. Szukam dobrego androloga,ale w miedzy czasie sama chce dowiedziec sie jak bardzo zle sa to wyniki. To nasze pierwsze badanie, lekarz ktory je przeprowadzil zalecil duzo ruchu i wody..... pomozecie z interpretacja?
Aglutynacja 1A (brak min)
Uplynnienie zupelne (<60>
Lepkosc ++
Ph 8,8 (>7,2)
Liczba komorek okraglych 0,8 (<5)
w tym liczba leukocytow 0,1 (<1)
Koncentracja 25,3 ml (>15)
Calkowita liczba w ejakulacie 50,5 (>39)
Zywotnosc 56 (>58%)
Ruch postepowy a+b 30%
Ruch niepostepowy c 16%
Nieruchome d 54%
Morfologia 13%
Rozpoznanie Asthenozoospermia