Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego dobrego z okazji Naszego Święta oby spełniły się nasze marzenia i żebyśmy pięknie zaciążyły :* :* :*
Lady In Red, Buko, ciekawa87 lubią tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
nick nieaktualnykasiaaa049 wrote:Trafilismy do niego rok temu gdy okazało się że mąż ma małą ilość plemników w nasieniu też z polecenia wtedy od razu zdiagnozowali żylaki i skierował go do szpitala od razu zrobiliśmy zabieg i po 3 miesiącach od zabiegu kazał się zgłosić na badanie wtedy była poprawa przepisał mu właśnie ten zestaw leków i za dwa miesiące badanie potem znowu lekką poprawa znowu te leki i kolejne badanie wyniki się pogorszyły i lekarz zasugerował że warto by było usunac... Żylaki! Wkurzylam się że nie odnotował sobie tak istotnej rzeczy i powiedział że w takim przypadku to on musi przepisać całkiem inne leki i właśnie minęło 2 miesiące w czwartek idziemy na badanie.
Jestem zawsze w gabinecie z mężem ale to nic nie zmienia bo in u tak nic nie mówi wiele razy próbowała podpytac a on nic tylko takie zdawkowe odpowiedzi 3 min wypisuje receptę i dowidzenia
Kasiu, pisałaś jakiś czas temu, że Twój maż miał taki sam zestaw leków jak mój: Agapurin, Zincteral, L-karnityna, a może któraś z dziewczyn też ma ten problem. Bo mój M. twierdzi, że te leki źle na Niego działaj, nawet stwierdził, że był ostatnio chory przez ten zestaw leków (ja myślę, że po prostu coś złapał, ja zaczęłam chorować tydzień wcześniej). Czy Wasi Panowie też skarżą się na efekty uboczne leków? Podejrzewam, że u Mojego to psychika tak działa, w końcu przekonałam Go do magicznych właściwości Rutinoscorbinu, który pomaga mu na przeziębienie, zamiast się od razu faszerować antybiotykiem.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Buko po Agapurinie faktycznie moze sie zle czuc nam dr kazał mierzyc cisnienie , w razie wystapienia szumów w uszah, czy uderzeniach goraca akazał skontaktowac sie el i w razie co odstawic ..
Agapurin rozszerza tetniczki .. wiec stad moze byc wyzsze cisnienie ..
dopytaj sie go dokladnie co mu sie działo po tych lekach ..
Zincteral- to chyba lek dermatologiczny - tyle ze ma leczyc tez niedobory cynku i z tego co czytam to on moze dawac skutki uboczne w postaci podobnych do przeziebienia
https://www.doz.pl/leki/p2001-Zincteral -
nick nieaktualnyAnia_84 dzięki za szybką odpowiedź. Mój M. pewnie się zaraził, możliwe, że ode mnie, bo jak już udało mi się go zmusić do wizyty u lekarza, to dostał ten sam antybiotyk co ja. Tylko, że cały czas jest taki "niedoleczony". też czytałam ulotki i się zastanawiam, aczkolwiek chwilowo przestał brać L-karnitynę, bo twierdzi, że go język piecze od tego...
Natomiast zastanawiam się czy sobie nie wmawia, znam go na tyle dobrze, że wiem, że wszystko potrafi sobie wmówićAnia_84, jusst lubią tę wiadomość
-
aaa to taki agent hahahah co do pieczenia jezyka ..hmmm nie spokałam sie z takim objawem
mójna szczescie łyka wszytsko co mu przygotuje .. i jest bezobjawowy
jedynie po macy miał faktycznie problemy zoładkowe -
nick nieaktualnyU mojego pieczenie języka to klasyczny objaw kaca więc wcale mnie nie zdziwił tym
Wiem, że wszystko może sobie wmówić i jak androlog powiedział, że jeden z tych leków może powodować ból brzucha, to twierdził po jednym dniu, że już go boli więc muszę potwierdzić na niezależnej grupie czy to możliwe co mi opowiada.jusst lubi tę wiadomość
-
wiadomo że może
choc u mojego zgaga, i bolacy brzuch był objawem zapalena zoładka i nadzerek w przełyku - od słodkiego i napojów gazowanych
po gastroskopii i lekah przeszło mu jak reka odjal ..powiedz swojemu ze skoro go ak boli to moze faktycznie lepiej zrobic gastroskopie zapewne przejdzie mu od razu na sam opis badania -
nick nieaktualnyNa samo wspomnienie, że miałby spotkać się z jakimkolwiek lekarzem, to byłby już zdrowy. To też sprawdzona przeze mnie metoda leczenia z różnych objawów
Poza tym badania nasienie wyczerpały limit wszelkich innych badań na ten rok.jusst lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Na samo wspomnienie, że miałby spotkać się z jakimkolwiek lekarzem, to byłby już zdrowy. To też sprawdzona przeze mnie metoda leczenia z różnych objawów
Poza tym badania nasienie wyczerpały limit wszelkich innych badań na ten rok.
Ale trzeba być dobrej myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 14:10
-
Dziewczyny u mojego meża chyba po euthyrox pojawia się swiad ciała...
u mnie jak na razie @ sie spóźnia 3 dni. dzisiaj skończyłam te globulki dopochwowe i zastanawiam się kiedy przyjdzie ale znajac życie przesunie sie tak zeby w kwietniu wypadła na podróż do Rzymu... oj co za pech bedzie... -
hehe, jakbym widziała mojego
tak to zdrowy i do lekarzy nie będzie chodził, rzadko choruje i leków nie bierze ale teraz jak bierze witaminy to a to go boli brzuch, a to głowa a to oko mu drga no ale bierze dzielnie ponarzekać sobie musiBuko, ana1122 lubią tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
ciekawa, a może się udało?
ps. wczoraj byliśmy na konsultacji do żylaków powrózka, w maju mamy zabieg embolizacji, długie terminy
04.12.2015 [*] 7tc
-
nick nieaktualnyEdziuuuuuuuunia wrote:hehe, jakbym widziała mojego
tak to zdrowy i do lekarzy nie będzie chodził, rzadko choruje i leków nie bierze ale teraz jak bierze witaminy to a to go boli brzuch, a to głowa a to oko mu drga no ale bierze dzielnie ponarzekać sobie musi
To zapytaj jeszcze czy go język piecze i czy kaszel to wina leków.
Ciekawa87, ale myślisz, że faktycznie się pojawia, czy taka typowa męska rekcja na leki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:22
-
ooo kaszel też ma i to że zachorował dwa razy pod koniec roku to wina tych leków (witamin w zasadzie)
po eutyroxie może być różnie, to jest w końcu hormon, idziecie do lekarza z tym?
04.12.2015 [*] 7tc
-
Edziunia juz maż udowodnił ze ten swiad jest po euthyrox bo jak przestał go jeden dzień zażywac to ciało nie swędziało - wiesz on ma taki objaw jakby go ktoś pokrzywami poparzył. A on łyka wszystko sam co trzeba wiec nie sądze zeby zdziwiał hehe
czekam cierpliwie na @ bo jak na razie nie mam zadnych objawów a miałam mieć ją 6 marca.
-
Witajcie, dzis mielismy pierwsza wizyte w Klinice MAcierzyństwo w Krk, u dr. Bergiera,przemiły człowiek, ma naprawde profesjonalne podejscie, krótki wywiad, pożniej wytłumaczyl nam wszystko co i jak z wynikami, zrobiliśmy ponowne badania (2 tyg po pierwszych) i wyniki sa calkowicie inne, podobno w znacznym stopniu zalezy to od ilosci ejakulatu a u nas w pierwszym bylo 6 ml a teraz az 9ml.Wyniki poniżej:
Czas upłynniania 20 minut
Objetosc ml- 9,0 ml
pH- 7,9
Lepkość -
Leukocyty- <1
komórki okrągle <5
koncentracja plemników 16,32 mln (>15mln/ml)
całkowita liczba 146,88 mln (>39mln/ml)
Ruch postepowy PR(a+b) 32,32 tj. 5,73ml tj.47,47 w calym ejakulacie
Ruch niepostepowy NP(c) 14,63 tj 2,39 ml tj.21,49 w calym ejakulacie
Ruch PR +NP 46,95 tj 7,66ml tj68,96 w calym ejakulacie
Wartosci referencyjne Ruch PR > 12,5 mln w ejakulacie
Ruch PR+ NP > 15,6 mln ejakulatu
nieruchome 52,05 tj 8,66ml tj 77,92 w calym ejakulacie
Plemniki żywe 88% (norma >58%)
Liczba plemników zywych w ejakulacie 129,25 (norma 22,6 mln ejakulatu)
Plemniki o prawidłowej budowie 2% ( norma >4) w ejakulacie 2,94mln (norma >1,5 mln)
70% plemników z wadą akrosomu, 55% z wadą wstawki
Klasyfikacja; Teratozospermia
Byliśmy przerazeni wynikami i tylko 2
% morfologii, ale dr uspokoił nas, że tak naprawde ważna jest ilosc w tych 2% a norma mowi ze powinno być powyżej 1,6 mln w ejakulacie plemników o prawidłowej budowie wiec u nas jest ich nawet 2x wiecej chyba dobrze:)
W oststnich badaniach mieliśmy tylko 5 mln plemników,i 33 mln w calym ejakulacie wiec teraz euforia, niby krotki okres czasu a tak sie to wszystko zmienia.
Kolejne badania ma za meisiac ma jeszcze zrobic a-galaksozydaze i przeciwciała przeciwplemnikowe
a wy co sadzicie o tych wynikachAnia_84 lubi tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Witajcie, dzis mielismy pierwsza wizyte w Klinice MAcierzyństwo w Krk, u dr. Bergiera,przemiły człowiek, ma naprawde profesjonalne podejscie, krótki wywiad, pożniej wytłumaczyl nam wszystko co i jak z wynikami, zrobiliśmy ponowne badania (2 tyg po pierwszych) i wyniki sa calkowicie inne, podobno w znacznym stopniu zalezy to od ilosci ejakulatu a u nas w pierwszym bylo 6 ml a teraz az 9ml.Wyniki poniżej:
Czas upłynniania 20 minut
Objetosc ml- 9,0 ml
pH- 7,9
Lepkość -
Leukocyty- <1
komórki okrągle <5
koncentracja plemników 16,32 mln (>15mln/ml)
całkowita liczba 146,88 mln (>39mln/ml)
Ruch postepowy PR(a+b) 32,32 tj. 5,73ml tj.47,47 w calym ejakulacie
Ruch niepostepowy NP(c) 14,63 tj 2,39 ml tj.21,49 w calym ejakulacie
Ruch PR +NP 46,95 tj 7,66ml tj68,96 w calym ejakulacie
Wartosci referencyjne Ruch PR > 12,5 mln w ejakulacie
Ruch PR+ NP > 15,6 mln ejakulatu
nieruchome 52,05 tj 8,66ml tj 77,92 w calym ejakulacie
Plemniki żywe 88% (norma >58%)
Liczba plemników zywych w ejakulacie 129,25 (norma 22,6 mln ejakulatu)
Plemniki o prawidłowej budowie 2% ( norma >4) w ejakulacie 2,94mln (norma >1,5 mln)
70% plemników z wadą akrosomu, 55% z wadą wstawki
Klasyfikacja; Teratozospermia
Byliśmy przerazeni wynikami i tylko 2
% morfologii, ale dr uspokoił nas, że tak naprawde ważna jest ilosc w tych 2% a norma mowi ze powinno być powyżej 1,6 mln w ejakulacie plemników o prawidłowej budowie wiec u nas jest ich nawet 2x wiecej chyba dobrze:)
W oststnich badaniach mieliśmy tylko 5 mln plemników,i 33 mln w calym ejakulacie wiec teraz euforia, niby krotki okres czasu a tak sie to wszystko zmienia.
Kolejne badania ma za meisiac ma jeszcze zrobic a-galaksozydaze i przeciwciała przeciwplemnikowe
a wy co sadzicie o tych wynikach -
juz wczesniej brał FertilMan, a po ostatnich badaniach zmienił( teraz zmieniliśmy na FertilMan plus), L-karnityne 500mg, kwas foliowy, WitC 1000mg, i Sproszkowany korzeń Macy, dodatkowo kupil sobie podkladke pod laptopa zeby go nie trzymac na kolanach bezposrednio, i zjadal duze ilosci pomidorów/soku pomidorowego.
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Dziewczyny,
mąz odebrał wyniki nasienia i zmroziło mnie... jak zobaczyłam ta morfologie to chwile w ogole ne potrafiłam nic powiedziec.
Objętość: 4.0, norma >=1.5
Czas upłynnienia: 25, norma <60
PH : 7.9, norma >=7.2
Koncentracja plemników w ejakulacie: 27.5, norma 15.5 mln/ml
Ilość plemników w ejakulacie: 110.00, norma >= 39 mln
Ruch postępowy: 32 % norma>=32 %
Ogólny % ruchliwych: 42% , norma >= 40 %
Ruch niepostępowy: 9
Brak ruchu: 59
Plemniki zywe: 83, norma >= 58 %
Plemniki martwe: 17
Formy prawidłowe: 1 %, norma >=4%
Formy nieprawidłowe 99 %
Uszkodzone głowki: 99
Uszkodzone witki: 20
Uszkodzone szyjki/wstawki 78
czy jest jakas realna szansa na naturalna zdrową ciąże ?
jakie moga być przyczyny słabej morfologii ? ( pytanie ogolne)
nawet w uwagach nie wpisali :teratozoospermia...
dosłownie dajac mu wynik powiedziała Panie ze nie powinno być problemów z zajściem w ciąze.
i on te badania tez robił w klinice leczenia niepłodnosci Angelius Provita w Katowicach
jestem w rozsypce,,Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:19
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???