Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
ciekawa87 wrote:Jusst kochana z całego serca gratuluję. Dbaj o siebie i fasolkę. U mnie negatywny test. Tak jak podejrzewałam okres spóźnia się przez globulki dopochwowe.
-
Just czyli szampana otwieramy dla Ciebie zdrówka!
A ciekawa w następnym cyklu nas tutaj powali wszystkie swoimi dwiema kreseczkami
Dodka, jesteś 11 dpo? Poczekaj do terminu @ i jak nie przyjdzie czego Ci życzę to stawiasz szampana!jusst lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
ciekawa87 wrote:Jusst kochana z całego serca gratuluję. Dbaj o siebie i fasolkę. U mnie negatywny test. Tak jak podejrzewałam okres spóźnia się przez globulki dopochwowe.
Gratuluje dziewczyn tym ktorym sie udało -
ciekawa87 wrote:Nie nawet bladej kreseczki i powiem wam ze uda się następnym razem:) a teraz zaczynam się martwić czemu sie spóźnia...
-
Ana czekam w spokoju na miesiączkę. Ostatnie 3 cykle miałam co do dnia ale teraz zażywałam antybiotyk od 3 dnia okresu i jeszcze wyszlo mi w biocenozie pochwy brak bakterii mlecznych i gin przepisał mi 12 globulek dopochwowych gdzie o nich czytałam w necie ze mogą opóźnić okres. A to kucie w jajnikach nadal jest wiec możliwe ze na zbliżającą się @
-
ciekawa87 wrote:Ana czekam w spokoju na miesiączkę. Ostatnie 3 cykle miałam co do dnia ale teraz zażywałam antybiotyk od 3 dnia okresu i jeszcze wyszlo mi w biocenozie pochwy brak bakterii mlecznych i gin przepisał mi 12 globulek dopochwowych gdzie o nich czytałam w necie ze mogą opóźnić okres. A to kucie w jajnikach nadal jest wiec możliwe ze na zbliżającą się @
-
Dodka, jesteś 11 dpo? Poczekaj do terminu @ i jak nie przyjdzie czego Ci życzę to stawiasz szampana! [/QUOTE]
Wczoraj nie wytrzymalam i zrobiłam test akurat mialam w szafce awaryjnie... niestety jedna kreska yhh no nic poczekam na @ moze sie jednak nie pojawi i test wyjdzie pozytywnie marzenia...PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
ciekawa87 wrote:Ana czekam w spokoju na miesiączkę. Ostatnie 3 cykle miałam co do dnia ale teraz zażywałam antybiotyk od 3 dnia okresu i jeszcze wyszlo mi w biocenozie pochwy brak bakterii mlecznych i gin przepisał mi 12 globulek dopochwowych gdzie o nich czytałam w necie ze mogą opóźnić okres. A to kucie w jajnikach nadal jest wiec możliwe ze na zbliżającą się @
Ciekawa, a nie próbowałaś brac provag w tabletkach doustnych? Mi zawsze pomagało, osobiście uważam, że to najlepszy specyfik na rynku zawierający pałeczki kwasu mlekowego.
Sam okres wydłuża się nie z powodu fazy lutealnej - ta jest stała u każdej kobiety, ale z powodu przesunięcia owulacji. Więc te tabletki mogły jedynie przesunąć owulację pod warunkiem, że w ich składzie jest estrogen. Nie wiem czy takie bierzesz? W przeciwnym razie wydaje się że powód opóźnienia okresu jest inny. -
nick nieaktualny
-
Ciekawa ja zawsze po antybiotyku miałam dłuzsze cykle , moze dlatego ze antybiotyk moze "zatrzymac" owulacje i moze jej wogóle nie byc
-
kurcze ja to bym chciała żeby mi się akurat w tym cyklu przesunąła ta owu też brałam antybiotyk na początku cyklu, ale czuje, że własnie jak na złość bedzie dzisiaj! a badanie w czwartek... jakby nie mogła poczekac co? biednemu to zawsze wiatr w oczy...
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ania a tak swoją droga to gdzie robiłaś HSG? i jak było...?
myśle nad IUI i powoli zbieram się do badań, tzn psychicznie póki co bo po zabiegu żylaków męża czyli ok maja będe myślała, jeśli nam się nie uda do tej pory... no ale może sie udadomiszka, Ania_84 lubią tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
nam udało się zalatwić urologa/androloga z kliniki wczesniej, i zamiast przyszłego piątku bedzie juz w ten czwartek, odbierzemy posiew i fru do lekarza.
okazało się ze lekarz którego nam polecono jest wlasnie lekarzem z kliniki do którego się zapisalismy a po prostu przyjmuje w 2 miejscach.
Jest to również dobry znajomy osoby ktora nam tę wizytę zalatwiła więc mam nadzieje że podejdzie do nas po ludzki a nie z nastawieniem ze odrazu invitro itp...
bardzo się boje ale non stop jak mantre powtarzam sobie że będzie dobrze !!!
oczywiście wkręcilam sobie ze może to być genetyka i staram się tę parszywą myśl odgonic...
ale wierze, głęboko wierze ze to wszystko skonczy się dobrze👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Domi, z takimi wynikami męża w ogóle nie myśl o in vitro... tzn odsuń od siebie tą myśl bo zajdziesz naturalnie
I zgadzam się z Tobą Ciekawa najważniejsze to pozytywne myślenie i nastawienie sama też mam czasami dużo negatywnych myśli, obaw itp ale jakoś ufam, że będzie dobrze a tym bardziej jeśli nie będę się nad sobą użalać i płakać a wręcz odwrotnie, DZIAŁAĆ więc dajcie czadu laski
04.12.2015 [*] 7tc
-
Edziuuuuuuuunia wrote:Domi, z takimi wynikami męża w ogóle nie myśl o in vitro... tzn odsuń od siebie tą myśl bo zajdziesz naturalnie
I zgadzam się z Tobą Ciekawa najważniejsze to pozytywne myślenie i nastawienie sama też mam czasami dużo negatywnych myśli, obaw itp ale jakoś ufam, że będzie dobrze a tym bardziej jeśli nie będę się nad sobą użalać i płakać a wręcz odwrotnie, DZIAŁAĆ więc dajcie czadu laski
Edziu myslisz ?
wkręcilam sobie w głowe na maxa ta genetyke i az mi niedobrze z nerwów.
ale wierze ze bedzie dobrze, przecież całe wyniki sa dobre ( ok ruchliwośc mozna nieco podreperowac ale nadal trzyma sie dolnej granicy normy) i jedynie ta nieszczęsna morfologia.
Modle sie aby u mnie było OK i dalo sie jakos te moje rozregulowane cykle ogarnac.
Męzowi kupilismy taką mase suplementów że az musze je spisac na kartce zeby pokazac lekarzowi w czwartek
ja wiem ze nam sie uda, ze kazda będzie miała cudowne ZDROWE dziecko ze sowim ukochanym, ja niestety jestem z gantunku tych w gorącej wodzie kapanych👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Myślę i nawet nie ma cienia wątpliwości
Na początku tej drogi to miałam plan, że na wiosnę chce urodzić! Bo gdzie w lato z brzuchem się męczyć, w upalne dni! Potem mowie, a tam, 2 czy 3 cykle i będzie fasol niech już będzie i w lato aby szybciej zajść. A teraz mam w nosie te plany dziś , jutro czy za miesiąc, pół roku, nie ważne, byle się udało byle w ogóle się udało! Byle było zdrowe i tak życie zweryfikowało moje plany o wiosennym dziecku, córeczce w dodatku
Więc, cierpliwie kochana, im szybciej się nauczymy cierpliwości teraz tym będzie lepsza nasza współpraca z dzieckiem, bo ono potrzebuje mega dużo cierpliwości :*
04.12.2015 [*] 7tc