Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • ewelina_26 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój partner miał robione badania w klinice w której będziemy się leczyć, mam wizytę drugą umówioną na marzec dopiero, czy jesteście w stanie mi powiedzieć czy te wyniki są bardzo złe?🥲
    Przyznam że jestem świeża w tym temacie i nie orientuję się za bardzo. 🙂 I czy którejś z podanymi wynikami udało się naturalnie zajść w ciążę lub je poprawić zamówiłam już partnerowi, fertilman plus, omega 3, ashwagande i ubiquinol. Dodam że w 2k21 za pierwszym razem byłam w ciąży poronienie samoistne i teraz w tamtym roku powtórnie wróciliśmy do starań i również szybko się udało ale wczesne poronienie. Ja również leczę się immunologicznie, nie jakieś duże problemy ale teraz głównie ciekawi mnie czy te wyniki są bardzo tragiczne. Dziękuję za każdą odpowiedź 😅

Badania partnera
    MarTest IgG- p/ciala p/plemnikowe w nasieniu 0,00%
    MarTest IgA- p/ciala p/plemnikowe w nasieniu 0,00%

Halosperm- plemniki nieprawidłowe - 28% <25 % bardzo niski potencjał zaplodnienia
    Halosperm- plemniki prawidłowe 72% > 25 % bardzo dobry potencjał zapłodnienia

Dobra drugi wynik
    Czas upłynięcia 12 minut
    Barwa mleczno-biała
    Lepkość prawidłowa
    Objętość 4,0 ml
    pH 7,9
    Aglutynacja brak
    Liczba komórek okrągłych 0,0 mln/ml
    Liczba leukocytów 0,0 mln/ml
    Ruch kategorii a % 0,0 %
    Ruch kategorii b % 52,0%
    Ruch kategorii c % 11,0%
    Ruch kategorii d% 37,0%
    Liczba plemników w 1 ml 7,0 mln
    Całkowita liczba plemników 28,0 mln/ejakulat
    Plemniki żywe 64,0%
    Plemniki martwe 36,0%
    Plemniki o prawidłowej budowie 4,0%
    Plemniki o nieprawidłowej budowie 96,0%
    Defekt główki % 90,0%
    Defekt Szyjki/wstawki % 56,0%
    Defekt Witki % 82,0%
    Przywieszka cytoplazmatyczna % 14,0%
    Test migracji "SWIM UP" 0,0 mln/ml

Partner miał badania hormonów
    TSH- 2,240 ulU/mL norma 0,270-4,200
    LH- 2,84 mlU/mL norma 1,70-8,60
    FSH- 1,5 mlU/mL norma 1,5-12,4
    PRL- 9,6 ng/mL norma 4,8-15,2
    Testosteron 4,29 ng/mL norma 2,8-8

• Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziewczyny a czy na kazdej wizycie doktorek wazy wam bobasa? Bo ja mam czasem wrażenie że mój to robi tak na szybko wszystko i że jedynie wagę dowiedziałam się na prenatalnych.

Mój doktorek to jest taki dokładny, że na każdej wizycie bada wszystko jak na prenatalnych (mąż jest ze mną na każdej wizycie więc chyba ma podwójną presję 😅). Także mam zawsze orientacyjną wagę, przepływy, wszystkie organy po kolei zbadane. No i za każdym razem się też rozbieram bo mierzy szyjkę i sprawdza też ginekologicznie czy wszystko ok. Od kolejnej wizyty mi zapowiedział, że już nie będziemy mierzyć szyjki 😅 swoją drogą dopiero co odstawiłam też progesteron w 30 tc także serio jest przewrażliwiony 😅

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_26 wrote:
    Hej dziewczyny, mój partner miał robione badania w klinice w której będziemy się leczyć, mam wizytę drugą umówioną na marzec dopiero, czy jesteście w stanie mi powiedzieć czy te wyniki są bardzo złe?🥲
    Przyznam że jestem świeża w tym temacie i nie orientuję się za bardzo. 🙂 I czy którejś z podanymi wynikami udało się naturalnie zajść w ciążę lub je poprawić zamówiłam już partnerowi, fertilman plus, omega 3, ashwagande i ubiquinol. Dodam że w 2k21 za pierwszym razem byłam w ciąży poronienie samoistne i teraz w tamtym roku powtórnie wróciliśmy do starań i również szybko się udało ale wczesne poronienie. Ja również leczę się immunologicznie, nie jakieś duże problemy ale teraz głównie ciekawi mnie czy te wyniki są bardzo tragiczne. Dziękuję za każdą odpowiedź 😅

Badania partnera
    MarTest IgG- p/ciala p/plemnikowe w nasieniu 0,00%
    MarTest IgA- p/ciala p/plemnikowe w nasieniu 0,00%

Halosperm- plemniki nieprawidłowe - 28% <25 % bardzo niski potencjał zaplodnienia
    Halosperm- plemniki prawidłowe 72% > 25 % bardzo dobry potencjał zapłodnienia

Dobra drugi wynik
    Czas upłynięcia 12 minut
    Barwa mleczno-biała
    Lepkość prawidłowa
    Objętość 4,0 ml
    pH 7,9
    Aglutynacja brak
    Liczba komórek okrągłych 0,0 mln/ml
    Liczba leukocytów 0,0 mln/ml
    Ruch kategorii a % 0,0 %
    Ruch kategorii b % 52,0%
    Ruch kategorii c % 11,0%
    Ruch kategorii d% 37,0%
    Liczba plemników w 1 ml 7,0 mln
    Całkowita liczba plemników 28,0 mln/ejakulat
    Plemniki żywe 64,0%
    Plemniki martwe 36,0%
    Plemniki o prawidłowej budowie 4,0%
    Plemniki o nieprawidłowej budowie 96,0%
    Defekt główki % 90,0%
    Defekt Szyjki/wstawki % 56,0%
    Defekt Witki % 82,0%
    Przywieszka cytoplazmatyczna % 14,0%
    Test migracji "SWIM UP" 0,0 mln/ml

Partner miał badania hormonów
    TSH- 2,240 ulU/mL norma 0,270-4,200
    LH- 2,84 mlU/mL norma 1,70-8,60
    FSH- 1,5 mlU/mL norma 1,5-12,4
    PRL- 9,6 ng/mL norma 4,8-15,2
    Testosteron 4,29 ng/mL norma 2,8-8

Ewelina, tutaj raczej mamy wszystkie gorsze wyniki nasienia dlatego też wszystkie jesteśmy w procedurze IVF. Wasze wyniki są całkiem niezłe, z resztą skoro dwukrotnie udało się zajść naturalnie to daje szanse na kolejne takie ciąże. Hormony też wyglądają ok. Trzymam kciuki za rozwiązanie problemów immunologicznych 🤞🏼a robiłaś badania na trombofilie?

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • ewelina_26 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Ewelina, tutaj raczej mamy wszystkie gorsze wyniki nasienia dlatego też wszystkie jesteśmy w procedurze IVF. Wasze wyniki są całkiem niezłe, z resztą skoro dwukrotnie udało się zajść naturalnie to daje szanse na kolejne takie ciąże. Hormony też wyglądają ok. Trzymam kciuki za rozwiązanie problemów immunologicznych 🤞🏼a robiłaś badania na trombofilie?

Tak czekam właśnie na te wyniki tak samo jak na KIR i u partnera ten drugi i zobaczymy co wyjdzie, inne z krzepliwością mam właśnie idealne ale zobaczymy, wolę się przygotować już chyba na najgorsze ale żeby włączyć leczenie. Ja mam immunologiczne trochę agresywne przez choroby autoimmunologiczne i z wynikami idę na wizytę do profesora Malinowskiego i zobaczymy co przepisze. Mam nadzieję że nie będzie tak źle 🙈 Ale dziękuję za odpowiedź 😇

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Mój doktorek to jest taki dokładny, że na każdej wizycie bada wszystko jak na prenatalnych (mąż jest ze mną na każdej wizycie więc chyba ma podwójną presję 😅). Także mam zawsze orientacyjną wagę, przepływy, wszystkie organy po kolei zbadane. No i za każdym razem się też rozbieram bo mierzy szyjkę i sprawdza też ginekologicznie czy wszystko ok. Od kolejnej wizyty mi zapowiedział, że już nie będziemy mierzyć szyjki 😅 swoją drogą dopiero co odstawiłam też progesteron w 30 tc także serio jest przewrażliwiony 😅

Ja chyba bym chciała takiego 🥹😂

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 161 162 163 164 165
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ