X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noheart93 wrote:
    Ja cały czas Was tu czytam i życzę wam tej ciąży....
    Jak kojarzycie mnie z początku postu, też staralosky się o dziecko.
    Nam się już udało, urodziłam niestety w 29tc 😭
    Mała nie dawno wyszła ze szpitala, miejmy nadzieję że będzie dobrze.
    Mam na sprzedaż tabletki na poprawę nasienia. Jakby ktoś chciał..

Kochana, trzymam za Was kciuki ❤️

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jako, że dziś Sylwester chciałam Wam życzyć, aby marzenie o dziecku spełniło się w 2025. Oprócz tego najważniejszego życzę Wam siły, pogody ducha i uśmiechu na codzień 😘

Chochlik12, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie trzymam kciuki za transfer. :)

Ja w styczniu idę na konsultacje do chirurga onkologa w sprawie niegroźnych zmian w piersiach. Chcę się dowiedzieć czy według niego mam wycinać te zmiany przed możliwym in vitro. Chcę już zacząć coś działać bo dostanę do głowy jak będę tak czekać na nie wiadomo co.

Mąż w styczniu idzie na badania nasienia. A od wczoraj jest chory.. dobrze że bez gorączki.. w lutym mamy wizytę w klinice.

Valie jak dużo zastrzyków brałaś podczas stymulacji? Nie ukrywam że cykam się całej procedury ale jak nic nie zrobię to będę żyć w przekonaniu że nie podjęłam rękawicy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 14:51

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Valie trzymam kciuki za transfer. :)

Ja w styczniu idę na konsultacje do chirurga onkologa w sprawie niegroźnych zmian w piersiach. Chcę się dowiedzieć czy według niego mam wycinać te zmiany przed możliwym in vitro. Chcę już zacząć coś działać bo dostanę do głowy jak będę tak czekać na nie wiadomo co.

Mąż w styczniu idzie na badania nasienia. A od wczoraj jest chory.. dobrze że bez gorączki.. w lutym mamy wizytę w klinice.

Valie jak dużo zastrzyków brałaś podczas stymulacji? Nie ukrywam że cykam się całej procedury ale jak nic nie zrobię to będę żyć w przekonaniu że nie podjęłam rękawicy. :)

Myślę, że to dobry ruch ze zmianami w piersiach. Ja też mam 2-3 włókniaki w piersiach (od prawie 5 lat bez zmian) i zostawiłam je w spokoju przed invitro, bo cytując moją gin "to tylko włókniaki". Planuje w styczniu je skontrolować.

U mnie był miks dwóch leków z FSH: mensinorm i Gonal F - oba zastrzyki wieczorem, jeden w jedną stronę brzucha, drugi w drugą. Zaczęłam je brać 2dc. W 6dc doszedł jeszcze Orgalutran rano, aby pęcherzyki nie pękły. W 12dc wzięłam Ovitrelle na pęknięcie. 13dc bez leków, punkcja była w dniu 14. Możliwe, że będziesz mieć jeden zamiast 2 leków, bo takie schematy na forum często widzę. Absolutnie nie znam przyczyny, dlaczego u mnie lekarz zrobił taki mix.
    Szczerze mówiąc zastrzyki bywają też do transferu. Mam swój na cyklu sztucznym - bierzesz estrogeny od początku cyklu i 5 dni przed transferem włączasz progesteron. Moja klinika lubi progesteron w zastrzykach więc biorę codziennie. Dodatkowo mam trombofilie, więc wjechała też heparyna.
    Szczerze? Bardzo idea zastrzyków mnie przerażała przed invitro. Teraz traktuje to jak normalność. Człowiek stety lub niestety do wszystkiego się przyzwyczai.

👩🏼 91’ (33)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! :) też myślę, że człowiek to sobie wszystko w głowie wyolbrzymia a jak wiadomo strach ma wielkie oczy. :)

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was z updatem mojego drugiego transferu: dzisiaj beta wyszła 91 mUI/ml (8 dzień po transferze), więc wygląda to obiecująco. Na razie pozwalamy sobie na umiarkowany optymizm, cieszyć się będziemy po USG z serduszkiem (ok. 25-30 dni po transferze)

elektro96, Chochlik12, Sikoreczkaaa, Chmurka21, Ferox lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Wracam do Was z updatem mojego drugiego transferu: dzisiaj beta wyszła 91 mUI/ml (8 dzień po transferze), więc wygląda to obiecująco. Na razie pozwalamy sobie na umiarkowany optymizm, cieszyć się będziemy po USG z serduszkiem (ok. 25-30 dni po transferze)
    Trzymam kciuki z całych sił, Valie!
    Dawaj znać, co u Was ♥️

Valie05 lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 4 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:

Trzymam kciuki 💖💖💖

Valie05 lubi tę wiadomość

12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 🥰🥰🥰 super trzymam kciuki też!

Elektro, co u was? Jakoś nic się nie odzywasz…

U nas jest część badań gen. AZF I CFTR prawidłowe, inhibina b 170, więc chyba ok(?). Czekamy na genotyp i kolejną wizytę, co dalej

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak genetyczne ok to bardzo dobrze :) planujecie ta terapię zastrzykami?

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Jak genetyczne ok to bardzo dobrze :) planujecie ta terapię zastrzykami?

Jeśli będzie możliwa, to tak

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie badaliscie CFTR? Z krwi czy z wymazu z policzka?

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    A gdzie badaliscie CFTR? Z krwi czy z wymazu z policzka?

Z krwi. Wszystko w Alabie. Nawet nie wiedziałam, że można z policzka. Lekarz mówił mężowi o krwi.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj wyklikiwałam sobie na testdna trombofilie wrodzona i widziałam też badania genetyczne w niepłodności męskiej.

Przerażają mnie te wszystkie koszty, stać Nas na nie na szczęście. Ale chyba nigdy nie zrobię podsumowania bo w sumie nic jeszcze faktycznie nie zrobiliśmy a kasa płynie strumieniami. :P

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Tak wczoraj wyklikiwałam sobie na testdna trombofilie wrodzona i widziałam też badania genetyczne w niepłodności męskiej.

Przerażają mnie te wszystkie koszty, stać Nas na nie na szczęście. Ale chyba nigdy nie zrobię podsumowania bo w sumie nic jeszcze faktycznie nie zrobiliśmy a kasa płynie strumieniami. :P

Tak. Jest to masakra 😫 ja już teraz nawet bym pewnie tego nie ogarnęła, ile tego poszło na przestrzeni 1,5roku. Bo i drożność, męża badania non stop, pakiet hormonów 300, nasienie 200-300 i tak bez końca 😂 leczenie ovitrelle też było drogie, a najdroższe mam nadzieję przed nami 😂😂😂

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Valie05 🥰🥰🥰 super trzymam kciuki też!

Elektro, co u was? Jakoś nic się nie odzywasz…

U nas jest część badań gen. AZF I CFTR prawidłowe, inhibina b 170, więc chyba ok(?). Czekamy na genotyp i kolejną wizytę, co dalej
    Hej Kochane, nie odzywam sie, bo tak naprawdę u nas nic nowego 😊
    Ja też nie liczę kosztów, chyba nawet nie chcę wiedzieć.
    Gdzieś na instagramie wpadła mi dzisiaj rolka jakiejś dziewczyny „jaką wyprawkę skompletowałam za 13 tys.” i myślę sobie, że ja tyle wydałam już na dziecko, którego nie mam… 🙄

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 6 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro96 ale jakieś leczenie macie? Clo czy coś? Moj obecnie bierze tylko nowy suplement, bo nowy lekarz kazał zmienić 😂 jeszcze droższy niż tamten, ale chociaż nie śmierdzi jak tenfertil on.

Dodatkowo naczytałam się, co może wyjść nie tak w kariotypie i jestem spanikowana 🫣

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana u nas gorsze wyniki niż u Was a AZF I kariotyp ok. Teraz jeszcze CFTR robimy. Wiec na spokojnie. :) ja wychodzę z takiego założenia że lepiej przed ewentualnym INV lub innym obciążającym leczeniem wiedzieć na czym się stoi niz robić cała procedurę na ślepo.

Choć wiem, że najgorsze te czekanie..

Chmurko jakie suple bierzecie? :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka- supramen, takie dostaliśmy zalecenie 😂

Oo, to dobrze, że u Was kariotyp ok. A powiedz sobie też robiłaś? Bo ja zaczęłam rozważać; żeby może też zrobić jednak…

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ze względu na długi czas oczekiwania na wyniki też mam zrobione. :)

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ