X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Hej 🙂 to jest to badanie na ureaplasme, chlamydię i mycoplasme? 🤔
    Jeszcze nie robiliśmy także chyba podpytam teraz o to ginekolog bo rzeczywiście zdarzały nam się infekcje 😐
    Tak hormony chyba są ok:
    Fsh 3,96 mlu/ml
    LH 4,24 mIu/ml
    Testosteron 4,43 MG/ml

Także też nie wiem czy to dobrze że androlog jedyne co zrobił to kazał mu brać clo

dopiszesz normy laboratoryjne do testosteronu?
    Nie wiem czy Clo tutaj pomoże skoro LH i FSH są ok.

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie jak tam sytuacja? :) :) :)

• Fler Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka, no to leczenie to jedna wielka zagadka 😑 a też androlog miał dobre opinie itd. a to ja muszę myśleć jakie jeszcze badania zrobić 🤦‍♀️
    I co leczycie ureaplasme? Też pewnie jak coś by wyszło w posiewach to poddamy się leczeniu ale też np. tu na forum czytałam że ponoć za granicą odchodzi się od jej leczenia bo ponoć 70% osób ma tą bakterie a antybiotykoterapia może wyjałowić organizm ☹️ ale no to chyba tylko takie poszczególne opinie bo widziałam też takie że po przeliczeniu była ciąża 🤷‍♀️

Valie, normy to 2,49-8,36 ng/ml
    W przyszłym tygodniu mąż ma też właśnie pierwszy raz po kuracji zbadać testosteron

Mąż miał też robiony posiew spod napletka i wyszło czysto.

Moja ginekolog mówiła, że jeśli koncentracja w grudniu będzie powyżej 5 mln to ewentualnie podaruje nam badania kariotypu itd, a było 5,2 mln także też bez szału także pewnie i to zrobimy niedługo. A Wy robiłyście genetykę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:26

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas wleciała cala genetyka kariotyp, CFTR i AZF.

Ureaplasme leczyliśmy bo musiałam przed drożnością :)

• Fler Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajnie że macie już za sobą całą genetykę 😀

No i też że miałaś zlecone badania przed drożnością, mnie wysłali na partyzanta w zasadzie a później jeszcze musiałam dzwonić do szpitala bo miałam info od ginekolog że powinnam dostać antybiotyk, także po moim telefonie dopiero przypisali mi doxycycline

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że jak się sama nie dowiem i nie wyślę na badania to lekarze maja wywalone.. Wiec niekiedy jestem ginekologiem i andrologiem w moim domu :P

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Valie jak tam sytuacja? :) :) :)

Wczoraj beta 905, więc idziemy w dobrą stronę. Umówiłam USG na przyszły tydzień, żeby się upewnić, że jest pęcherzyk.

Fler testosteron w połowie widełek laboratoryjnych jest ok, ale raczej to takie min. Od mężczyzny przed 40 należałoby oczekiwać wyników gdzieś powyżej 50% do 75% normy laboratoryjnej. Trzymam kciuki, żeby leczenie pomogło.

Podobnie jak Sikoreczkaaa uważam, że diagnostyka i leczenie mężczyzn jest mocno zaniedbane. My się poddaliśmy gdzieś po roku (operacja żylaków, zmiana stylu życia, suple, leki) i poszliśmy w invitro. Mam nadzieję, że Wam się uda bez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 08:45

Malowybitna, Fler, Chochlik12, elektro96 lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie czekam na info po USG! :)

Valie05 lubi tę wiadomość

• Fler Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Valie za podpowiedź! 🙂 mąż ma 33 lata zawraca także no chyba rzeczywiście nie był za wysoki wynik 🤔
    Gratulacje tak w ogóle! 🙂 trzymam kciuki 🤞

My się staramy rok i 3 miesiące i też się coraz bardziej zbliżamy do decyzji o invitro, bo podeszliśmy do starań naprawdę sumiennie, więc tym bardziej jest to już męczące jak nic nie wychodzi, a jak się w grudniu okazało, że mam jeden niedrożny jajowód to już w ogóle nasze szanse zmalały.
    W zasadzie to już teraz na czwartkowej wizycie u mojej ginekolog chcemy już poruszyć temat koniecznych badań itd. (ginekolog pracuje w klinice niepłodności).
    A jakie Twój partner miał wyniki?

Sikoreczka, tak to niestety wygląda 😂 a znaleźliście przyczynę kiepskich wyników? 🤔

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie pewnie kilka rzeczy, były żylaki usunęliśmy je w lipcu. Hormony niby w normie jednak niskie LH i niski testosteron. Mąż też w dzieciństwie miał wędrujące jądro ale USG nie wykazało żadnych podejrzanych zmian. Pod koniec stycznia robimy badania a w lutym mamy wizytę w klinice. Ja już tylko wierzę że jak już coś się nam uda to in vitro wiec liczę na cud medycyny :) cykam się mocno zastrzyków i ewentualnych komplikacji ale wiem że jak nie spróbujemy to będę żałować całe życie.

• Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    U nas w sumie pewnie kilka rzeczy, były żylaki usunęliśmy je w lipcu. Hormony niby w normie jednak niskie LH i niski testosteron. Mąż też w dzieciństwie miał wędrujące jądro ale USG nie wykazało żadnych podejrzanych zmian. Pod koniec stycznia robimy badania a w lutym mamy wizytę w klinice. Ja już tylko wierzę że jak już coś się nam uda to in vitro wiec liczę na cud medycyny :) cykam się mocno zastrzyków i ewentualnych komplikacji ale wiem że jak nie spróbujemy to będę żałować całe życie.

A jak u Was z nasieniem po operacji żpn?

💪🏼 2 lata starań o marzenia!

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona
    AMH - 0,89 (do powtórzenia)
    HSG 🆗

On 🧔🏻
    ŻPN II/III
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew 🆗
    Hormony 🆗

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy badać właśnie teraz pod koniec stycznia :) ale nie liczę na jakiś masakryczny cud. Jedynie żeby polepszyło się do in invitro to byłabym zadowolona :)

• Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Będziemy badać właśnie teraz pod koniec stycznia :) ale nie liczę na jakiś masakryczny cud. Jedynie żeby polepszyło się do in invitro to byłabym zadowolona :)

Kurcze od lipca to już jakiś kawałek czasu, żeby plemniczki się zregenerowały!
    Normalnie, aż umieram z ciekawości jak to będzie u Was! A z czym mieliście najwięcej problemów, z jakimi parametrami?

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona
    HSG 🆗

On 🧔🏻
    ŻPN II/III
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew 🆗
    Hormony 🆗

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Dzięki Valie za podpowiedź! 🙂 mąż ma 33 lata zawraca także no chyba rzeczywiście nie był za wysoki wynik 🤔
    Gratulacje tak w ogóle! 🙂 trzymam kciuki 🤞

My się staramy rok i 3 miesiące i też się coraz bardziej zbliżamy do decyzji o invitro, bo podeszliśmy do starań naprawdę sumiennie, więc tym bardziej jest to już męczące jak nic nie wychodzi, a jak się w grudniu okazało, że mam jeden niedrożny jajowód to już w ogóle nasze szanse zmalały.
    W zasadzie to już teraz na czwartkowej wizycie u mojej ginekolog chcemy już poruszyć temat koniecznych badań itd. (ginekolog pracuje w klinice niepłodności).
    A jakie Twój partner miał wyniki?

U nas wyniki 5 badań nasienia były od 0.6 mln/ml do 4.5 mln/ml, do tego ruch poniżej normy i 0% morfologia. Te 4.5 mln mąż wykręcił na pobraniu pod zapłodnienie invitro, więc panie embriolożki miały z czego wybierać. Od tej pory nie badał, choć go strasznie wyganiam :D chciałam sprawdzić czy coś się zmieniło po dłuższym okresie od operacji. Przyczyny oprócz ŻPN nie znaleźliśmy żadnej. Miał trochę za niski testosteron (właśnie gdzieś w połowie skali labo), ale jego podniesienie naturalnie suplami nam w niczym nie pomogło.

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
  • Kasia’s Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mąż wykonał dzisiaj badanie seminogramu i niestety wynik jest tragiczny. Czy możenie mi powiedzieć, czy komuś się udało pomimo takich wyników? Czy jesteśmy raczej na straconej pozycji?

IMG-7928.jpg

• Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia’s wrote:
    Cześć, mąż wykonał dzisiaj badanie seminogramu i niestety wynik jest tragiczny. Czy możenie mi powiedzieć, czy komuś się udało pomimo takich wyników? Czy jesteśmy raczej na straconej pozycji?

IMG-7928.jpg

Niestety nie otwiera mi tego linku…

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona
    HSG 🆗

On 🧔🏻
    ŻPN II/III
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew 🆗
    Hormony 🆗

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Kurcze od lipca to już jakiś kawałek czasu, żeby plemniczki się zregenerowały!
    Normalnie, aż umieram z ciekawości jak to będzie u Was! A z czym mieliście najwięcej problemów, z jakimi parametrami?

U nas koncentracja poniżej miliona więc mega kiepsko.

• Kasia’s Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam jeszcze raz link

IMG-7928.jpg

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jest kiepsko. Zapiszcie się do androloga a przed wizytą zróbcie hormony LH, FSH, testosteron, prolaktyna. Najlepiej odrazu również podstawowa morfologia i tarczycowe. Androlog powinien wykonać badanie USG żeby zobaczyć jak wyglądają jadra i czy np nie są zbyt małe lub czy są żylaki. Z jakiego rejonu Polski jesteście? Czy to są wasze pierwsze badania?
    Czy mąż przechodził swinke w dzieciństwie? Zabiegi na jądrach w dzieciństwie?

• Kasia’s Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź. Są to nasze pierwsze badania. Mąż wcześniej nie miał żadnych zabiegów na jądrach, a świnkę przechodził. Jesteśmy z Krakowa

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ