X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Zazdroszczę (pozytywnie) tego stanu. :) strach jest zawsze przed niewiadomym. Ja stresuje się teraz stymulacją a dla Ciebie po doświadczeniach to pewnie nic stresującego :P choć chyba najbardziej stresuje mnie poziom nasienia w czasie punkcji, niby mamy zamrożone nasienie ale chyba lepsze jest na świeżo.. ale nie mam na to żadnego wpływu. Niestety.

Białko pije już od teraz, jeszcze chce kupić jakieś elektrolity więc będę sportowcem pełną parą. :)

Valie to jest tak niesamowite jeszcze niedawno pisałaś o transferze a już zaniedlugo poród. :)

Jak sobie pomyślę teraz o stymulacji to była upierdliwa, ale chyba taka najbardziej psychicznie spokojna część procedury. Coś się non stop robiło - zastrzyki, wizyty itd. Przez hodowlę zarodków i czekanie z nerwów na pewno dostałam więcej siwych włosów. Trzymam ogromnie kciuki za wynik nasienia :) mój mąż wykręcił przy punkcji swój rekord, nigdy już nie powtórzone 4mln/ml. Może pomogło, że wakacje i był zrelaksowany... trudno powiedzieć. My też przeczytaliśmy w badaniach, żeby abstynencja była raczej krótka (podobno pomaga na fragmentację).

Czas rzeczywiście strasznie zapierdziela... Jakoś ten 2 trymestr mi praktycznie jak z bicza strzelił. Pierwszy za to się dłużył. Człowiek był w nerwach o betę, o USG czy prenatalne ok. U gina na USG byłam co tydzień, bo nie wierzyłam, że jestem w ciąży.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • misza90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalny cud a kryptozoospermia

Chciałabym podzielić się z Wami naszą historią, mimo takiej diagnozy udało się zajść w ciążę naturalnie.
    Pierwsze dziecko mamy z ivf, kolejne 4 transfery nieudane. Po moich namowach zdecydowaliśmy na kolejną procedurę, mąż niechętnie ze względu na koszty, zdrowie, leki, punkcje, hiper stymulację wszystko to z czym mieliśmy się zmierzyć jeszcze raz... Jednak zrobiłam wszytko żeby się przygotować jak najlepiej:
    -olej z czarnuszki
    -sok z pomidorów
    -orzechy brazylijskie
    - profertil
    - zdrowa dieta
    -aktywność fizyczna
    - letnie prysznice
    -luzna bielizna
    - częstsze współżycie
    Po niecałych trzech miesiącach okazało się, że jestem w ciąży, nie mam pojęcia jakie są wyniki męża, ale na pewno wystarczające.
    Z tego wynika, że diagnoza że na pewno się nie uda naturalnie była bardzo na wyrost i poniekąd krzywdząca.
    22.05 przywitaliśmy na świecie naszego Synka 🌞
    Wierzę, że takich historii będzie więcej. Z całego serca Wam tego życzę ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 12:15

Nina27, Sikoreczkaaa, Yahu, Pustynia, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Mąż kryptozoospermia, zamrożone plemniki, Pick-up 18.10 transfer odwołany - hiperstymulacja
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.12 Transfer 5 dniowej blastki
    30.12 beta 40 🥰
    1.09.2020 Blanka 🥳
    14.11.2022 FET 4.2.1 nieudany
    16.01.2023 FET 4.2.2
    7dpt 24,3 bhcg
    9 dpt 40,6
    11 dpt 48 :(
    22.04 transfer 4.22 i 3.22 🙏
    Transfer nieudany
‹‹ 49 50 51 52 53
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ