X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Zazdroszczę (pozytywnie) tego stanu. :) strach jest zawsze przed niewiadomym. Ja stresuje się teraz stymulacją a dla Ciebie po doświadczeniach to pewnie nic stresującego :P choć chyba najbardziej stresuje mnie poziom nasienia w czasie punkcji, niby mamy zamrożone nasienie ale chyba lepsze jest na świeżo.. ale nie mam na to żadnego wpływu. Niestety.

Białko pije już od teraz, jeszcze chce kupić jakieś elektrolity więc będę sportowcem pełną parą. :)

Valie to jest tak niesamowite jeszcze niedawno pisałaś o transferze a już zaniedlugo poród. :)

Jak sobie pomyślę teraz o stymulacji to była upierdliwa, ale chyba taka najbardziej psychicznie spokojna część procedury. Coś się non stop robiło - zastrzyki, wizyty itd. Przez hodowlę zarodków i czekanie z nerwów na pewno dostałam więcej siwych włosów. Trzymam ogromnie kciuki za wynik nasienia :) mój mąż wykręcił przy punkcji swój rekord, nigdy już nie powtórzone 4mln/ml. Może pomogło, że wakacje i był zrelaksowany... trudno powiedzieć. My też przeczytaliśmy w badaniach, żeby abstynencja była raczej krótka (podobno pomaga na fragmentację).

Czas rzeczywiście strasznie zapierdziela... Jakoś ten 2 trymestr mi praktycznie jak z bicza strzelił. Pierwszy za to się dłużył. Człowiek był w nerwach o betę, o USG czy prenatalne ok. U gina na USG byłam co tydzień, bo nie wierzyłam, że jestem w ciąży.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • misza90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalny cud a kryptozoospermia

Chciałabym podzielić się z Wami naszą historią, mimo takiej diagnozy udało się zajść w ciążę naturalnie.
    Pierwsze dziecko mamy z ivf, kolejne 4 transfery nieudane. Po moich namowach zdecydowaliśmy na kolejną procedurę, mąż niechętnie ze względu na koszty, zdrowie, leki, punkcje, hiper stymulację wszystko to z czym mieliśmy się zmierzyć jeszcze raz... Jednak zrobiłam wszytko żeby się przygotować jak najlepiej:
    -olej z czarnuszki
    -sok z pomidorów
    -orzechy brazylijskie
    - profertil
    - zdrowa dieta
    -aktywność fizyczna
    - letnie prysznice
    -luzna bielizna
    - częstsze współżycie
    Po niecałych trzech miesiącach okazało się, że jestem w ciąży, nie mam pojęcia jakie są wyniki męża, ale na pewno wystarczające.
    Z tego wynika, że diagnoza że na pewno się nie uda naturalnie była bardzo na wyrost i poniekąd krzywdząca.
    22.05 przywitaliśmy na świecie naszego Synka 🌞
    Wierzę, że takich historii będzie więcej. Z całego serca Wam tego życzę ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 12:15

Nina27, Sikoreczkaaa, Yahu, Pustynia, Chmurka21, magnife, Julinka, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

Mąż kryptozoospermia, zamrożone plemniki, Pick-up 18.10 transfer odwołany - hiperstymulacja
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.12 Transfer 5 dniowej blastki
    30.12 beta 40 🥰
    1.09.2020 Blanka 🥳
    14.11.2022 FET 4.2.1 nieudany
    16.01.2023 FET 4.2.2
    7dpt 24,3 bhcg
    9 dpt 40,6
    11 dpt 48 :(
    22.04 transfer 4.22 i 3.22 🙏
    Transfer nieudany
  • Sisi30 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 🤞😋 powiedzcie mi przy jakiej morfologi bądź ilosci plemnikow udał Wam się transfer zarodka ? Czy są szanse gdy morfologia ma 1%?

Starania rok.
    👱‍♀️31 🧔30 oligozospermia, poprzednio 1mln/ml, teraz 7 mln/1 ml✅️, operacja zylakow ✅️
    AMH 3,8 hormony ok ✅️
    Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
    23.09 ET, 2.10 wynik bhcg 8,3 CB 🙁
    zmiana kliniki
    6.03.25 -poczatek stymulacji
    15.03 punkcja , 🥚-24, 14❄️?
    FET 7.04 5BA. 4dpt Bhcg 0,8. 9dpt-38,7. 10dpt 31,5
    KIR Bx, ✅️2DS2,2DS4 (del.22bp)
    ❌️2DS1, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1
    FET 7.05.
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to chyba nie ma statystyk. Niekiedy z wyśmienitym nasieniem się nie udaje a Niekiedy z nasieniem z biopsji jądra i za pierwszym razem. Trzymam kciuki żeby udało Wam się jak najszybciej :)

Julinka lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa jak tam stymulacja? Jak się czujesz?

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Sikoreczkaaa jak tam stymulacja? Jak się czujesz?

Ja już po punkcji. :) zniosłam wszystko bez szwanku. Nic mnie nie bolało, punkcja super. Jestem drugi dzień po punkcji a już w dzień punkcji mogłabym iść na imprezę.

Pobrali 12 komórek, 10 było dojrzałych, zaplodnili 6 (tego nie rozumiem.. mieli zapładniać wszystkie że względu na czynnik męski - podobno nasienie było lepsze i tak lekarz zdecydował...) Na chwilę obecną zapłodniły się wszystkie. Końcowy wynik hodowli będzie w środę. Do tego czasu zniosę jajo.

Chmurka21, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja już po punkcji. :) zniosłam wszystko bez szwanku. Nic mnie nie bolało, punkcja super. Jestem drugi dzień po punkcji a już w dzień punkcji mogłabym iść na imprezę.

Pobrali 12 komórek, 10 było dojrzałych, zaplodnili 6 (tego nie rozumiem.. mieli zapładniać wszystkie że względu na czynnik męski - podobno nasienie było lepsze i tak lekarz zdecydował...) Na chwilę obecną zapłodniły się wszystkie. Końcowy wynik hodowli będzie w środę. Do tego czasu zniosę jajo.

Bardzo się cieszę, że dobrze zniosłaś fizycznie stymulację i punkcję! Rzeczywiście dziwne z tym zapładnianiem... u nas też było, że będą zapładniać wszystkie bo słabe wyniki męża. Wprawdzie miałam tylko 3 komórki potem, więc nie było jak sprawdzić. U mnie w klinice po punkcji dostałam raport o pobranych komórkach i nasieniu. Tak odkryliśmy, że mąż wykręcił życiówkę. Czasem dają taki raport dopiero po zakończeniu hodowli, więc może się jeszcze dowiecie jak to nasienie.

Trzymam ogromnie kciuki za dużą liczbę zarodków <3 Nie mam dobrej rady niestety jak dotrwać do środy... to niestety jest mocno stresujący okres.

👩🏼 91’ (34)

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy dostać na końcu raport. Myślę że to niestety błąd ludzki.. bo miesiąc temu przy mrozeniu było tylko 0,7mln. Nic moge tylko modlić żeby z tych 6 komórek choć jedna była tą szczęśliwa.

Chmurka21, Yahu, Fler, Carrie12 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Fler Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Ale super, że tak dobrze zniosłaś punkcje! 🥰A samą stymulację jak?
    Dawaj tu znać jak tam sytuacja 😘

Starania od 11.2023
    👩🏼 jeden niedrożny jajowód
    Amh 1.9
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn
    Przed operacją
    Koncentracja 2mln/ml
    Całkowita ilość 4,7 mln
    Po 7 msc od operacji
    Koncentracja 5,2 mln
    Całkowita ilość 13 mln
    Po 11 msc od operacji
    Koncentracja 4,4 mln
    Całkowita ilość 14,3 mln
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    Ale super, że tak dobrze zniosłaś punkcje! 🥰A samą stymulację jak?
    Dawaj tu znać jak tam sytuacja 😘

Stymulacje też bardzo dobrze. Jedyny objaw poboczny że mąż mi sie jeszcze bardziej podobał 😜 pewnie przez estrogeny. No i teraz mnie cycki bola ale to tak jak po owulacji. Wiec u mnie na szczęście bez zbednych komplikacji a mam kilka pobocznych chorób jak małopłytkowość, leukopenie, AZS. Bałam sie krwawienia i hiperstymulacji ze wzgledu na moje AMH 3,6. Dam znać jak będę wiedzieć jak tam sytuacja sie ma.. o ile nie zwariuje do tego czasu. 🤐

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 3 blastki zamrożone w 5 dobie 4BA i 2x 2BB. Bałam sie że nic nie będziemy mieć z pierwszej procedury.. :) wiem że te dwie blastki są słabsze ale zawsze jest to jakaś szansa.

Valie05, Yahu lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Mamy 3 blastki zamrożone w 5 dobie 4BA i 2x 2BB. Bałam sie że nic nie będziemy mieć z pierwszej procedury.. :) wiem że te dwie blastki są słabsze ale zawsze jest to jakaś szansa.

3 blastki to 3 szanse na ciążę <3 2BB są odrobinę słabsze to prawda. Jak to powiedziała moja embriolog tacy uczniowie na 4-kę :D u mnie 3BB w brzuchu kopie. A dowiedzieliście się jaki wynik mąż wykręcił w dniu punkcji?

👩🏼 91’ (34)

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    3 blastki to 3 szanse na ciążę <3 2BB są odrobinę słabsze to prawda. Jak to powiedziała moja embriolog tacy uczniowie na 4-kę :D u mnie 3BB w brzuchu kopie. A dowiedzieliście się jaki wynik mąż wykręcił w dniu punkcji?

W lipcu jedziemy na wizytę wiec będziemy mieć jakieś info. :)

Valie05 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
‹‹ 49 50 51 52 53
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ