Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurko czyli nie tylko ja mam wrażenie że im człowiek się stara żeby było ok to życie mu mówi, że nie koniecznie? xd
Kiedy byłaś ostatnio u Gina? Bo tak skupiamy się na tych facetach i potem czas leci a człowiek sam o sobie nie pomyślał..Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Chmurko czyli nie tylko ja mam wrażenie że im człowiek się stara żeby było ok to życie mu mówi, że nie koniecznie? xd
Kiedy byłaś ostatnio u Gina? Bo tak skupiamy się na tych facetach i potem czas leci a człowiek sam o sobie nie pomyślał..
Byłam całkiem niedawno, po dwóch dziwnych cyklach, rzekomo wszystko super…
Ale ja nie mam lekarza prowadzącego, bo w sumie nikt mi nie pomaga w moich sprawach; nie byłam zainteresowana in vitro, więc nie mieli dla mnie nic do zaoferowania. Szkoda gadać.
Tak. Życie to … bez komentarza.
Chciałabym zaznać trochę spokoju, a tu cały czas coś…👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Sikoreczkaaa wrote:Żeby było wesoło to:
a) Angelius wstrzymał kwalifikacje do in vitro bo nie ma kasy, więc nie wiadomo co z nami
b) wyszły mi przeciwciała dodatnie na Cytomegalie IGM natomiast IGG ujemne wiec tez nie wiem co z tym dziadostwem..
Moje życie to cyrk 😜.
Valie! Dziękuję!Jak patrzę na Twój suwaczek to aż nie możliwe że jesteś tak daleko
poszukam sobie tego wpisu bo obserwuje ją na insta.
Kurcze co za pech z klinika. Może zaaplikują o dodatkowe środki. Widziałam na insta naszego bociana czat ze specjalistką MZ, która pisała ze kliniki dostały wytyczne warunków dodatkowej puli pieniędzy.
Co do wirusa cytomegalii - czy robiłaś w diagnostyce? Oni mają sporo wyników fałszywie dodatnich w badaniach wirusowych, choć słyszałam częściej o toxo i sama tego doświadczyłam. Na początku ciąży robiłam wirusowe i toxo IgM wyszło dodatnie (choć wartość bliska dolnej granicy). Full wypas panika weszła. Lekarz mnie uspokoił i kazał powtórzyć w laboratorium szpitala zakaźnego. Wynik negatywny i tego wyniku się trzymamy. Teraz będę powtarzać w 2 trymestrze.
Także powtórzyłabym badanie w dobrym labo plus wykonała awidność (pokaże czy świeże zakażenie czy niedawno przebyte).
Wpis na blogu: https://nastrojeblog.parens.pl/zatrzymanie-rozwoju-zarodka-w-dniu-3-przyczyny/
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
Dzięki Valie.
dokladnie diagnostyka
zrobiłam jeszcze w jednym komercyjnym labie jak wyjdzie znowu dziwnie to wybiorę się do przyszpitalnego labu plus twraz awidność.
Najgorzej jak się czlowiek nastawi a potem kicha. My mamy zamrożone nasienie wiec nawet zmiaan kliniki nie wchodzi w grę. Będziemy czekać na srodki i tyle. Cała ta sytuacja cwiczy we mnie cierpliwość której nigdy nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 17:21
-
Sikoreczkaaa wrote:Dzięki Valie.
dokladnie diagnostyka
zrobiłam jeszcze w jednym komercyjnym labie jak wyjdzie znowu dziwnie to wybiorę się do przyszpitalnego labu plus twraz awidność.
Najgorzej jak się czlowiek nastawi a potem kicha. My mamy zamrożone nasienie wiec nawet zmiaan kliniki nie wchodzi w grę. Będziemy czekać na srodki i tyle. Cała ta sytuacja cwiczy we mnie cierpliwość której nigdy nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 20:57
Sikoreczkaaa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
🙍🏾♀️28 🧔🏽♂️34
starania od 2022
ja: niedoczynność tarczycy TSH 2,0, AMH 3,6, kariotyp ✔️
06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️
on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a, test MAR - prawidłowy ✔️ 04.2025 - zmiana suplementacji
10.2024-02.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, 3 dobra - 6 zarodków, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️
??? -
magnife wrote:Jak nie urok to… 🫣 Oby szybko klinika dostała dodatkową pulę! 🤞🏽 Zdecydowanie te perypetie uczą baaardzo dużej cierpliwości. Czasami sobie tłumaczę w głowie, że dla mnie, która zawsze była raptowna, być może to tylko taki beforek na cierpliwość potrzebną później dla dziecka 😅
My się już niekiedy zastanawiamy że może ktoś z zaświatów mówi nam że nie powinniśmy mieć tych dzieci..
No nic płyniemy z prądem bo inaczej zwariujemy. -
Sikoreczkaaa wrote:My się już niekiedy zastanawiamy że może ktoś z zaświatów mówi nam że nie powinniśmy mieć tych dzieci..
No nic płyniemy z prądem bo inaczej zwariujemy.🙍🏾♀️28 🧔🏽♂️34
starania od 2022
ja: niedoczynność tarczycy TSH 2,0, AMH 3,6, kariotyp ✔️
06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️
on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a, test MAR - prawidłowy ✔️ 04.2025 - zmiana suplementacji
10.2024-02.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, 3 dobra - 6 zarodków, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️
??? -
Ech dziewczyny, my też mamy takie myśli… w stylu oszukać przeznaczenie 😬
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Sikoreczka, a mam pytanie. Czemu musicie korzystać z zamrożonego nasienia? Na wypadek gdyby się jeszcze pogorszyło? Myślałam, że można to zrobić ze świeżego w razie czego…👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Sikoreczka, a mam pytanie. Czemu musicie korzystać z zamrożonego nasienia? Na wypadek gdyby się jeszcze pogorszyło? Myślałam, że można to zrobić ze świeżego w razie czego…
Tak w dniu punkcji będzie oddawane na świeżo ale w związku z tym, że raz są raz ich nie ma chcieliśmy mieć depozyt jakby w ten dzień było gorzej. Dla głowy też jakoś tak bezpieczniej, jeden stres mniej.Chmurka21 lubi tę wiadomość
-