WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko czyli nie tylko ja mam wrażenie że im człowiek się stara żeby było ok to życie mu mówi, że nie koniecznie? xd

Kiedy byłaś ostatnio u Gina? Bo tak skupiamy się na tych facetach i potem czas leci a człowiek sam o sobie nie pomyślał..

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Chmurko czyli nie tylko ja mam wrażenie że im człowiek się stara żeby było ok to życie mu mówi, że nie koniecznie? xd

Kiedy byłaś ostatnio u Gina? Bo tak skupiamy się na tych facetach i potem czas leci a człowiek sam o sobie nie pomyślał..

Byłam całkiem niedawno, po dwóch dziwnych cyklach, rzekomo wszystko super…

Ale ja nie mam lekarza prowadzącego, bo w sumie nikt mi nie pomaga w moich sprawach; nie byłam zainteresowana in vitro, więc nie mieli dla mnie nic do zaoferowania. Szkoda gadać.

Tak. Życie to … bez komentarza.

Chciałabym zaznać trochę spokoju, a tu cały czas coś…

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Żeby było wesoło to:

a) Angelius wstrzymał kwalifikacje do in vitro bo nie ma kasy, więc nie wiadomo co z nami

b) wyszły mi przeciwciała dodatnie na Cytomegalie IGM natomiast IGG ujemne wiec tez nie wiem co z tym dziadostwem..

Moje życie to cyrk 😜.

Valie! Dziękuję! :) Jak patrzę na Twój suwaczek to aż nie możliwe że jesteś tak daleko :) poszukam sobie tego wpisu bo obserwuje ją na insta. :)

Kurcze co za pech z klinika. Może zaaplikują o dodatkowe środki. Widziałam na insta naszego bociana czat ze specjalistką MZ, która pisała ze kliniki dostały wytyczne warunków dodatkowej puli pieniędzy.

Co do wirusa cytomegalii - czy robiłaś w diagnostyce? Oni mają sporo wyników fałszywie dodatnich w badaniach wirusowych, choć słyszałam częściej o toxo i sama tego doświadczyłam. Na początku ciąży robiłam wirusowe i toxo IgM wyszło dodatnie (choć wartość bliska dolnej granicy). Full wypas panika weszła. Lekarz mnie uspokoił i kazał powtórzyć w laboratorium szpitala zakaźnego. Wynik negatywny i tego wyniku się trzymamy. Teraz będę powtarzać w 2 trymestrze.
    Także powtórzyłabym badanie w dobrym labo plus wykonała awidność (pokaże czy świeże zakażenie czy niedawno przebyte).

Wpis na blogu: https://nastrojeblog.parens.pl/zatrzymanie-rozwoju-zarodka-w-dniu-3-przyczyny/

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Valie. :) dokladnie diagnostyka :P zrobiłam jeszcze w jednym komercyjnym labie jak wyjdzie znowu dziwnie to wybiorę się do przyszpitalnego labu plus twraz awidność.

Najgorzej jak się czlowiek nastawi a potem kicha. My mamy zamrożone nasienie wiec nawet zmiaan kliniki nie wchodzi w grę. Będziemy czekać na srodki i tyle. Cała ta sytuacja cwiczy we mnie cierpliwość której nigdy nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 17:21

• magnife Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dzięki Valie. :) dokladnie diagnostyka :P zrobiłam jeszcze w jednym komercyjnym labie jak wyjdzie znowu dziwnie to wybiorę się do przyszpitalnego labu plus twraz awidność.

Najgorzej jak się czlowiek nastawi a potem kicha. My mamy zamrożone nasienie wiec nawet zmiaan kliniki nie wchodzi w grę. Będziemy czekać na srodki i tyle. Cała ta sytuacja cwiczy we mnie cierpliwość której nigdy nie miałam.
    Jak nie urok to… 🫣 Oby szybko klinika dostała dodatkową pulę! 🤞🏽 Zdecydowanie te perypetie uczą baaardzo dużej cierpliwości. Czasami sobie tłumaczę w głowie, że dla mnie, która zawsze była raptowna, być może to tylko taki beforek na cierpliwość potrzebną później dla dziecka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 20:57

Sikoreczkaaa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

🙍🏾‍♀️28 🧔🏽‍♂️34

starania od 2022
    ja: niedoczynność tarczycy TSH 2,0, AMH 3,6, kariotyp ✔️

06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️

on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
    SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
    2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a, test MAR - prawidłowy ✔️ 04.2025 - zmiana suplementacji

10.2024-02.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
    04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, 3 dobra - 6 zarodków, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️

???
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnife wrote:
    Jak nie urok to… 🫣 Oby szybko klinika dostała dodatkową pulę! 🤞🏽 Zdecydowanie te perypetie uczą baaardzo dużej cierpliwości. Czasami sobie tłumaczę w głowie, że dla mnie, która zawsze była raptowna, być może to tylko taki beforek na cierpliwość potrzebną później dla dziecka 😅

My się już niekiedy zastanawiamy że może ktoś z zaświatów mówi nam że nie powinniśmy mieć tych dzieci..

No nic płyniemy z prądem bo inaczej zwariujemy. :)

• magnife Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    My się już niekiedy zastanawiamy że może ktoś z zaświatów mówi nam że nie powinniśmy mieć tych dzieci..

No nic płyniemy z prądem bo inaczej zwariujemy. :)
    Też miewam takie myśli a i też komentarze innych w tym tonie 🫣

🙍🏾‍♀️28 🧔🏽‍♂️34

starania od 2022
    ja: niedoczynność tarczycy TSH 2,0, AMH 3,6, kariotyp ✔️

06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️

on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
    SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
    2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a, test MAR - prawidłowy ✔️ 04.2025 - zmiana suplementacji

10.2024-02.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
    04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, 3 dobra - 6 zarodków, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️

???
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, my też mamy takie myśli… w stylu oszukać przeznaczenie 😬

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka, a mam pytanie. Czemu musicie korzystać z zamrożonego nasienia? Na wypadek gdyby się jeszcze pogorszyło? Myślałam, że można to zrobić ze świeżego w razie czego…

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Sikoreczka, a mam pytanie. Czemu musicie korzystać z zamrożonego nasienia? Na wypadek gdyby się jeszcze pogorszyło? Myślałam, że można to zrobić ze świeżego w razie czego…

Tak w dniu punkcji będzie oddawane na świeżo ale w związku z tym, że raz są raz ich nie ma chcieliśmy mieć depozyt jakby w ten dzień było gorzej. Dla głowy też jakoś tak bezpieczniej, jeden stres mniej. :)

Chmurka21 lubi tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ