Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój M. bez zmian...bierze leki, a ja na dniach idę do szpitala na badania.
Emma, wiem o czym mówisz. Wśród naszych znajomych i rodziny wielkie babyboom. Co gorsza rozpoczeliśmy maraton komunii, wesel itp spotkań rodzinnych...na których ciągle ktoś zadaje pytanie w stylu :"Ania miała ślub w tym samym roku co wy a już bawi dzieci...na co Wy czekacie?"... zawsze mamy w zanadrzu jakąś odpowiedź, ale ileż można...Zresztą też chcielibyśmy pochwalić się dziećmi...
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Kochane mam to samo. Rozumiem doskonale! U nas też ciężko w kontaktach rodzinnych i towarzyskich
Emma idziemy na początku czerwca, będę chciała umówić na 2 albo 3.06. Umawialiście już wizytę?Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
ciekawa87 wrote:Kochane wrociłam z Rzymu napełniona wiarą w to ze się uda!!! Wasze intencje przedstawione Janu Pawłu II
-
ciekawa87 czekamy na relację
Dziewczyny, mam do Was pytanie, bo już się w tym wszystkim pogubiłam. Czy do ivf przy takiej ilości plemników jak nasza (<1mln, ale jakieś są) konieczna jest biopsja, czy wystarczy zwykłe oddanie nasienia?
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dziewczyny sprawa wygląda tak:
wszystkie hormony (prolaktyna, testosteron, estradiol, LH, FSH) w nomie półtora miesiąca temu testosteron był znacznie poniżej normy a prolaktyna dużo powyżej, teraz jest ok
badanie nasienia: objętość poniżej normy, lepkość bardzo wysoka, pH 9, adnotacja - w preparacie bezpośrednim znaleziono 5 plemników z czego jeden wykazywał słaby ruch
badanie biochemiczne nasienia kwasu cytrynowego: 3mg (norma > 10mg)
badanie biochemiczne nasienia glukozydaza obojętna: 6mU (norma > 20mU)
badanie biochemiczne nasienia fruktoza: 2,3mg (norma 2,5-8 mg) uwagi: koncentracji nie obliczono ze względu na zbyt niską liczbę plemników ruchliwych
ogolnie Pani dr powiedziała: "Sprawa wygląda tak, że jest Pan zdrowy, ale nie do końca"
Przepisała leki Unidox, Metronidazol, Flukonazol
Czy któraś z Was miała do czynienia z tymi lekami i może mi powiedzieć coś na ich temat z własnego doświadczenia?Zamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
ciekawa87 bardzo się cieszę, że wyjazd udany, że podbudowałaś się teraz i jesteś optymistycznie nastawionaZamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Przepisała leki Unidox, Metronidazol, Flukonazol
Czy któraś z Was miała do czynienia z tymi lekami i może mi powiedzieć coś na ich temat z własnego doświadczenia?[/QUOTE]
Goncia niestety nie znam tych leków. Mąż zazywa Tamoxifen, Undestor i Agapurin.
Ami a jak teraz sytuacja wygląda u Was? są jakieś efekty leczenia?
-
Ciekawa brardzo dziękuje za modlitwe w naszych intencjach
a tak wogole to witam po długiej przerwie
Goncia mój tez brał tylko tamoxifen, agapurin, i uundesteron
Ja już po gastroskopii wrzodów nie ma , bakterii tez nie .. dostalam leki zeby doleczyc lekki stan zapalny bo scianki sa zaczerwienione -
ciekawa87 wrote:
Ami a jak teraz sytuacja wygląda u Was? są jakieś efekty leczenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:44
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
ami87 wrote:i kiedy podejście?
-
Ania trzymam kciuki.Oby przed wakacjami Wam się udalo:-) My idziemy do dr W na początku czerwca a za kilka dni jedziemy na majowke trochę odpocząć i psychicznie i fizycznie bo ostatnie miesiące daly nam porządnie w kosc:-( Ogolnie rzecz biorac dziewczyny to coraz poważniej zastanawiam się nad sensem tego leczenia..Jak bipsja nie pomoze to ja się poddaje. I tak już jesteśmy niezle spłukani z kasy. A co będzie dalej?
Ami a wy się już zapisywaliscie?
Goncia te leki mi nic nie mowia-maz bierze ten zestaw: tamoxifen,agapurin i cos jeszcze nie pamiętam nazwy;-) A ostatnio dostal testo w zastrzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:04
-
Aniu fajnie jakby Ci się udało podejść przed czerwcem
Emma ja jeszcze nie zapisywałam męża do dr W. Jest już grafik na czerwiec? chciałabym nas zapisać na 2 albo 3 czerwca. Ja cały czas sobie mówię, że jak się nie uda to wtedy dawca-tylko mam mnóstwo wątpliwości w tej kwestii. A Wy bierzecie taką ewentualność pod uwagę?
Gdzie jedziecie na majówkę? ja wypisałam sobie dziś urlop na 2 maja, bo stwierdziłam, że perspektywa 4 dni wolnego jest fajna. Pewnie sobie zorganizujemy jakąś wycieczkę w okolicach Wwy. Może coś polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:50
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej...