Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja cudnie ze się odezwałas
bardzo się ciesze z tego co napisałaś dużo zdrówka i radości
Buziaki mocne
U mnie dziewczynki niestety jade ale chyba nie na rozpoczecie stymulacjii a na przepisanie antybiotyku znowu wyszło teraz w posiewie - gronkowiec chyba moge podziekować szpitalowi w którym robiłam HSG
niby ja czytam te szczepy wystepuje w naturalnej florze baktteryjnej i jesli nei ma objawow ( a nie mam ) to sie tegonie leczy ) ale zobaczymy co powie dr
jesli teraz wejdzie antybiotyk i z IUI nici to odkłdamy IUI na ...po akacjachw tym czasie ja ide na fitness i do dietetyka
-
Ania kochana co powiedział lekarz? mam nadzieję ze jednak obejdzie się bez antybiotyku i IUI bedziesz miec robione jak najwcześniej.
U mnie biocenoza 2/3 stopień ale gin mówił ze nie bedziemy już tego leczyć i ze przed IUi mu przypomniec to zrobią płukanie macicy. Prosze napiszcie jak przygotowałyście się do IUI? chodzi mi o to ze teraz bedę w poniedziałek robić badania krwi i co potem w 1-5 dniu miesiaczki do gin? -
Mam pozwolenie na iui ojazuje sie ze te szczepy sa naturalnymi bytujacymi w pochwie i moga wychodzic jesli nie ma objawow nie leczy sie ich
-
Mi dr kazala przyjsc miedzy 2-4 dc spr czy nie ma torbieli z poprzedniego cyklu
Pozniej w zalezbosci jak stymulacja ja mam usg w 11-12 dc i wtedy tel podanie pregnyli jesli naja powyzej 18 mm -
ciekawa87 wrote:To kochana trzymam kciuki my tez podchodzimy bo mamy zielone światło. Bardzo się boję...
trzymam kciukaski
ciekawa87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie Panie. Jestem w tym temacie nowa, wczoraj odebralismy wyniki badana nasienia i wynik załamał mnie, werdykt z pierwszego badania brak plemników... Dodatkowo moje wyniki też nie są najlepsze mam chora tarczycy, i wyniki tsh nie są do końca dobre, plus prokaltyna też nie jest na miejscu... Co znaczy że mamy bezpłodności małżeńska... I o ile moje wyniki da się należności polepszyć poprzez odpowiednie leki martwi mnie wynik mojego M. Na samą myśl chce mi się płakać, mój m jest bardzo wspierający i stara się mnie pocieszyć, 31 mam wizytę u ginekologa natura idziemy razem i mam nadzieję że wszystko się wyjaśni jakie mamy szansę i co dalej mamy z tym robić, jednak tych kilka dni wydają mi się strasznie odległe, do tej pory ludzilam się że to z mojej strony jest przyczyna braku ciąży... Proszę powiedzcie mi jakie wy macie doświadczenie z wynikami waszych mężów, czy szansę na ciążę są spore czy malutkie... Szukam w internecie odrobiny nadzieję czegoś czego mogłabym się złapać żebym mogła zacząć myśleć chociaż trochę pozytywnie, że jeszcze mamy szansę na biologiczne dziecko...
Ania_84, Babyboom, ciekawa87, Emma 32 lubią tę wiadomość
-
Mała witamy
Co do szans na 1 str sa dowody ze dzieciaczki bezplemnikowcow sue rodza
W pierwszej kolejności musicie na pewno powtorzyc badania do potwierdzenia azoo potrzebne sa min 2 badania
Na pewno nie opieraj sie na Zwyklyn ginekologu przy azoo potrzebny jest androlog i mase badan
Oprocz powtórnego badania z posiewem
Usg jader
Hormony fsh,lh,testosteron, prolaktyna estradiol tsh, markery afp,psa oraz beta hcg z tymi wynikamo najlepiej do androloga
no i kariotyp oraz mutacje cftr i delatacje azf
mała87, Babyboom lubią tę wiadomość
-
mała87 nawet nie wiesz jak doskonale Cie rozumiem, w lutym 2015 zdiagnozowaó męża i powiedziano nam źe szanse na ciaze naturalna sa bliskie zero,przepłakalam pare dni i nocy, szujalam wsparcia tu na forum, potem yebralismy sily i poszlismy do klinik nieplodnosci (kwalifikacja do inv na druga polowe roku), w maju wymodlony naturalny Cud, mamy córkę
Ja tez mam niedoczynnosc i wysoka prolaktyne, teraz walczymy o drugi Cud, aczkolwiek stac nas bedzie tylko na jedno podejscie inv bo niestety refundacje zabrali;( probujemy rok naturalnie i zobaczymy
Najwazniejsze to wspierajcie sie wzajemnie, nie obwiniajce za nic, dokładnie zdiagnozujcie i walczcie o Wasze szczescie pod okiem dobrego specjalistymała87, Sylwia Sylwia, ciekawa87 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
My co prawda do biopsji nie podchodzilismy bo plemniki u meża byly, ale liczba niecałe 3mln (norma od 15mln) i morfologia 1% wiec sytuacja tez nieciekawa, nasienie mamy zamroźone w 2014r, a teraz probuje namowic meza na ponowne bdanie bo wiem ze teraz moze byc gorzej ( wynik poświnkowego zapaleni jcdra w wieku nastoletnim)
3mam za Was kciuki i bede zagladacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 22:34
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
marcela29 wrote:My co prawda do biopsji nie podchodzilismy bo plemniki u meża byly, ale liczba niecałe 3mln (norma od 15mln) i morfologia 1%, ale jakoś na tym wątku mi najlepiej było, nasienie mamy zamroźone w 2014r, a teraz probuje namowic meza na ponowne bdanie bo wiem ze teraz moze byc gorzej ( wynik poświnkowego zapaleni jcdra w wieku nastoletnim)
3mam za Was kciuki i bede zagladac -
hej dziewczynki! Witaj Ana!dobrze trafiłaś, my wszystkie jesteśmy w baaardzo podobnej sytuacji co do Twojej.Nie warto się załamywać choć nie jest to łatwe.Jak jesteś z Wawy zapiszcie się do dr Wolskiego to najlepszy specjalista i na pewno Wam pomoże.
a teraz wieści z mojego frontu;-)
6 tygodni minęło jak z bicza strzelił-w pt maż odebrał już wyniki i wreszcie-testosteron jest w normie!! Po tylu miesiącach nareszcie coś się ruszyło. FSH i Lh też spadło, może nie tak drastycznie ale wreszcie widzę swiatełko w tunelu bo przez ten cholerny testo staliśmy w miejscu..
Fh - 16 FSH - 20 - w porównowanie ze stanem sprzed leczenia ( a było 38) różnica jest ogromna.
Co najważniejsze-maż czuje się lepiej,ogólnie ma więcej werwy i jak to określił - już go tak w ciągu dnia nie muli;-)
Za tydzień wizyta i doktorka,czekamy jeszcze na wyniki nasienia ale tu nie mam jakiś nadzieii..
Ania i Ciekawa jak sytuacja u Was??
3 mam kciukasy!
pozdrawiam Was serdecznie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 08:46
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Emma super
FSH pieknie spadło
U mnie z nowych info dziś miałam usg u mnie w mieście
prawy jajnik 20 i 17 mm , lewy 8 i 9endo 12 mm
o 16 mam konsultacje tel z Novum i zobaczymy czy IUI jutro czy pojutrze -
ana1122 wrote:U nas jest podobno sytuacja. Co za leki bral mąż?
Najwazniejsze to znalezc przyczyne bu u Was moze akutart da sie farmakologia podzialac"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Emma wreszcie kochana dobra wiadomość od ciebie. Bardzo się cieszę nawet nie wiesz jak bardzo. Twój wpis jakoś mnie pobudził do działania. U nas w lipcu IUI bo w czerwcu mieliśmy podejść ale okazało się ze wymazy są już po tzw. terminie i trzeba je powtórzyć
czekam teraz na @.
Marcela już jeden promyk który roświetla wam codzienność macie więc teraz kochana zbieżcie siły i walczcie dzielnie o drugi promyczek
Ana co u Ciebie?
Ania wspaniałe pęcherzyki, oby teraz było to ostatnie IUItrzymam mocno kciuki i przesyłam ogromnego buziaka
-
Ciekawa jest lepiej ale znów d*** - badanie nasienia mnie przybiło
bo wykazało obecność tylko kilku plemników:-( A taka miałam nadzieje, że coś się ruszy i będzie ich trochę więcej echh.
Jak myślicie dziewczyny czy przy testo w normie i fsh w okolicach 20 jest szansa na znalezienie plemni w bipsji?
Zastanawiam się czy Wolski znów przepisze leki czy skieruje nas na biopsje co myslicie??
Ami coś sie nie odzywa-wiem, że wizyte ma kilka dni po nas...
Ja też czekam na okres i podminowana jestem, że hej;-)))
buzkia dla Was!
pogoda piekna za oknem,tylko co z tego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 13:14