Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania patrze na Twoj suwaczek i wciąz nie moge uwierzyc! Jak się czujesz co tam u Was jak M? wygoil się?
Dziewczynki jak moge coś doradzić w sprawe biopsji to jeżeli decydujeci się na tzw "na ślepo" to koniecznie zapytajcie o badanie histopatologiczne zeby bylo opisane na jakim poziomie jest ewentualna permatogeneza, nam nikt nie powiedzial i my tylko mielismy wynik brak plemnikow i tyle:( a to duzo by wnioslo w dalszym postepowaniu.
Milego weekendu my jedziemy wlasnie odpoczac na 2 dni nad bajorko:-)Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Hej kochana miłego odpoczynku z chęcią bym pojechała
U Nas ok w czwartek mieliśmy kontrolną wizytę po pobycie w szpitalu - wszystko ok maluch ma się dobrze serduszko biło jak szalone sama nie mogę uwierzyć że zaraz będzie półmetek
Mężu powoli dochodzi do siebie ...po wyjściu z intensywnej miał zakaz rehabilitacji tej nogi ze skrzepami teraz juz może ruchową ale bez masaży, i prądowych siada na wózek jezdzimy na spacery ..ale do chodzeni jeszcze troche dopeiro uczyć chodzić beda go n rehabilitacji szpitalnej pod koniec wrzesnia póki co wzmacnianie tylko nóg pionizowanie
-
Nadzieja87 wrote:Aniu,a kto mieszka w twoim brzuszku? Wiadomo już?
Nadzieja87, ami87 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Nie jeszcze nie ...podejrzewam ze dr mi powie dopieor na połówkowych bo ona z tych co płeć podaje po 20 tyg
A masz przeczucia? Ja miałam na dziewczynkę, ale wygladalam na chłopaka , w sensie ze nie zmieniłam sie na twarzy i bardzo dobrze sie czulam,bez wymiotow itp.Ania_84 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:To czekam na cynk
A masz przeczucia? Ja miałam na dziewczynkę, ale wygladalam na chłopaka , w sensie ze nie zmieniłam sie na twarzy i bardzo dobrze sie czulam,bez wymiotow itp.Nadzieja87, ami87 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Szczerze mówiąc jakos nie mam przeczucia sporo osob mowi ze wygladam kwitnąco ze wprist promienieje tez nie wymiotowalam generalnie nie czuhe sie jakbym w ciazy byla wiec moze chlopak
ami87 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Ania_84 wrote:do IUI musi byc min 1 mln plemników o ruchliwości a+b z tego co kojarze
To kicha bo my wszystkich mamy 200 tys,a jeszcze część nie żyje ;p⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Aniu dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa!
stardust jeżeli nie ma plemników w ejakulacie to biopsja daje szansę na plemniki
Joaszo mieliście mTese? Co słychać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 20:13
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
stardust wrote:Mamy pojedyncze żywe (przy ostatniej próbie znaleźli 3). Mówią, że to trochę pomaga, ale czy są przypadki, że w trakcie biopsji też znajdą mało?
Mała co do witamin nam tylko dr dwawł witaminy przed mTESE jesli i ta k czekacie tomozna brac i sprobowac moze sie cos zmieni w wynikach -
Dziewczyny mamy plemniki w mTese!
mała87- my zażywaliśmy proxeed plus przez ponad pół roku, ale on jest mega drogi
stardust- a może te pojedyncze plemniki, które macie w ejakulacie warto zamrozić w osłonkach komórek? np. w Novum w Warszawie jest taka opcja. Być może lekarz uważa, że w biopsji pozyska więcej plemników, ale raczej biopsję robią jak plemników nie ma w ejakulacie.Ania_84, Sylwia Sylwia, Joaszo lubią tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Ania, dziękuję za odpowiedź.
Mała, mój mąż zażywał długo Profertil, wyniki mu się poprawiły, a potem nie wiadomo dlaczego spadły. Nie wpłynęło to też na płodność
Ami - w sumie już nie chcę za bardzo kombinować, mamy swoje lata...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 08:11
-
Ania_84 dziękuję :*
stardust - nie wiedziałam, że taką historię macie. Myślałam, że jesteście na początku drogi
Emma - masz może gdzieś listę badań do zrobienia do ivf w Novum? We wtorek mam wizytę, ale chciałabym się zorientować jakie to są w ogóle badaniaJesteśmy rodzicami cudownego synka
Hej dziewczyny.Ami super info.liste badan podam Ci z glowy.Sa to :katiotypy,grupa krwi-oryginal.Z ostatniego roku usg piersi cytologia morfologia obwodowa ,glukoza,krzepniecie,proby watrobowe.Z ostatnich 3 mies wszystkie wirusowki,cytomelagia,Hiv,amh,toksoplazmowa,wzw b i c,chlamydia pcr wymaz a z ostatbiego miesiaca posiew i wymaz.no i hormony ja mialam fsh i lh.Chyba niczego nie pominelam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:59
ami87 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Emma za listę badań Mam tez juz listę badań od lekarza i w zasadzie się pokrywają z tą Twoją listą. W nastepnym tygodniu mamy wizytę startową. mam iść długim protokolem bez antykoncepcji... a jakim Ty idziesz?Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej...