Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
On wiem, że mtese to biopsja ostatniej szansy. Natomiast to,że nie było plemników w doraźnym nie oznacza,że ich histopatolog nie znajdzie. Dodatkowo jak będzie zachowana spermatogeneza np do poziomu spermatyd można podjąć kurację i spróbować mtese jeszcze raz. Najgorsze to czekanie 3 tyg,ale trzeba jakoś przeżyć... Oszczędzaj się teraz, aby wrócić do formyJesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
on___ wrote:Wydaje mi sie, ze w naszym przypadku pozostał tylko dawca. Poczekam 3 tygodnie na szczegółowy opis biopsji i zobaczymy co pózniej ale raczej AID. Dr Wolski jest dobrym lekarzem ale niestety nie cudotwórca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 17:27
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
on___ wrote:Wydaje mi sie, ze w naszym przypadku pozostał tylko dawca. Poczekam 3 tygodnie na szczegółowy opis biopsji i zobaczymy co pózniej ale raczej AID. Dr Wolski jest dobrym lekarzem ale niestety nie cudotwórca.
Zrobiłeś wszystko co można w sprawie azoospermii. To jest ważne, bo tak jak mówi Tunela za kilka lat nie będziesz myślał, że jednak trzeba było spróbować.
Trzymam kciuki, żeby jednak plemniki się znalazły w dokladnym badaniu.
Teraz odpoczywaj i zbieraj siły -
On... Dobrze, że masz to już za sobą. Ja troszkę inaczej niż poprzedniczki. Ważne, że wiesz na czym stoisz. Spróbowałes wszystkiego i raczej wynik się nie zmieni... A im szybciej podejmiecie decyzje o AID tym lepiej. Bo to jeszcze długa drogą przed wami. Czas leci... A jak już osiągnięcie ten cel i będzie dzidziuś. To zapomnisz o tym wszystkim i znajdą się kolejne problemy takie te nasze życie.... Powodzenia1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
Malinowa5 wrote:On... Dobrze, że masz to już za sobą. Ja troszkę inaczej niż poprzedniczki. Ważne, że wiesz na czym stoisz. Spróbowałes wszystkiego i raczej wynik się nie zmieni... A im szybciej podejmiecie decyzje o AID tym lepiej. Bo to jeszcze długa drogą przed wami. Czas leci... A jak już osiągnięcie ten cel i będzie dzidziuś. To zapomnisz o tym wszystkim i znajdą się kolejne problemy takie te nasze życie.... Powodzenia
Dokładnie tak, ja odczułem jakaś ulgę po tym wszystkim. Wiem chociaż na czym stoję i w która stronę bede musiał isc.
Na pewno też dużym wsparciem jest żona i jej podejście do tych problemów, gdyby nie jej podejście na pewno trudniej bym to wszystko przechodził. -
Pewnie, że tak! wsparcie na pierwszym miejscu. Ważne żeby wyznaczać sobie kolejne cele i do nich dążyć razem. Teraz uwaga skupi się na żonie. Więc na pewno czeka Cię rewanż. mnie mąż też bardzo wspiera. I o dziwo lepiej mu przychodzi myśl o AID niż mi.... Choć staram się teraz już nie nakręcać i nabrać dystansu. Staram się też tak nie roztrzasac nie wglebiac się. Wyznaczylismy sobie cele i po prostu musimy je realizować chcąc mnie pełna rodzinę. Powodzenia1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
On___ ale czy od początku nie mieliscie plemników w nasieniu czy one poprostu z czasem zanikły?Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
On ale do novum dzwon już po 2 tygodniach bo wynik może byc wczesniej.
Przykro mi... ale glowa do gory, na szczęście jest rozwiązanie dla takich przypadków jak nasze i tego musimy sie wszyscy na tym forum trzymać.
Dziewczyny które urodziły lub sa w ciąży sa dla nas przykładem ze wszystko sie da i tak możemy zostać rodzicami! -
Witam Was Kochane dawno mnie tutaj nie było tak jak pisałam ostatnim razem po biopsji u męza znaleziono pemniki i wizyte miałam 12 lutego ale nbiesety po przyjezdzie do Polski ( mieszkamy we Francji) dopadła mnie choroba poczatkowo myslalam ze to zwykle przeziebienie i probowałam zwalczyc podstawowymi lekami i domowymi sposobami ale jednak na wizycie lekarz powiedział ze przez to przeziebienie rozpoczecie procedury in vitro nie wchodzi w gre i musze czekac do nastepnego miesiaca ehhh byłam juz na wizycie u internisty i niestety lekkie zapalenie płuc antybiotyk ale mam nadzieje ze do 9 marca wyzdrowieje! A co u Was kochane ??
-
Cześć wszystkim! Jestem nowa i jak czytam te wasze wpisy to chyba trochę mi lepiej. U nas azospermia. Przez wzgląd na chęć minięcia wizyt w specjalistycznych klinikach wszystko dopiero u nas powoli rusza... 21 genetyka w Katowicach.
Malinowa5 u kogo się leczycie?
Szukałam w Twoich postach i tylko wychwycilam dr Szczebare jeśli chodzi o Katowice?
U nas AID to propozycja partnera ale ja... Chyba nie jestem w stanie do końca, póki co tego przyjąćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 11:50
29lat AMH 3,17
Starania od 2016
04.2019 Decyzja o in vitro
02.06-stymulacja start- słabo
12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
17.06-3AA i ... 😍 -
Witaj Nadzieja90! Przykro nam, że musisz być na tym forum
Z tego co piszesz dopiero zaczynacie diagnostykę. Jak zrobicie hormony to już coś można powiedzieć, jaka jest szansa na plemniki. AID to jest ostateczne rozwiązanie, my z uwagi na wyczerpanie innych możliwości właśnie do AID podchodzimy.
PowodzeniaNadzieja 90 lubi tę wiadomość
-
Zizu87 hormony też już mamy...u M- TSH bardzo wysokie, prolaktyna też , jedynie testosteron powiedział lekarz że ładny. Mi wydawał się za niski hmmm.
U mnie tylko monitoring zrobiliśmy a że przed tym wyszła azospermia to lekarz powiedział że mnie sprawdzimy jak zrobimy genetykę u mojego M29lat AMH 3,17
Starania od 2016
04.2019 Decyzja o in vitro
02.06-stymulacja start- słabo
12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
17.06-3AA i ... 😍