Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:My płacimy ponad 7000zl,bo to operacja żpn, a do biopsji to podobno długa druga.
Dziś trafiłam na jakąś Panią, która się przejęła i wzięła sprawy w swoje ręce z Novum i oddzwonila do mnie - mamy cenę i wreszcie godzinę zabiegu.
Co do dr Wolskiego to ja też tak do tego podchodzę, że jeśli on daje choć 1% szans to trzeba spróbować.
Mówi, że 8% pacjentów po operacji żpn odzyskuje produkcję plemników, nawet przy azoo, ale jak czytam to nigdzie takiej opinii nie widzę... Trochę się boję, że Mąż się zniechęci i już na biopsję tam nie będzie chciał iść...
Myśmy zabieg żpn robili za free na nfz. W dodatku w nowej pięknej klinice gdzie mąż miał świetna opiekę.
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Kurcze jak tak Was czytam to zaczynam się zastanawiać dlaczego my mamy tak mała dawkę leków tylko dwa zastrzyki tygodniowo.. Hmm. Ciekawe jakie będą teraz wyniki i co dalej dr postanowi, czy 6 tygodni wystarczy czy ciągniemy kuracje dalej.
Chce już piątek!!03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualnyHej! Przychodzę trochę poprawić statystyki! jesteśmy po mtese, w doraźnym badaniu nie było nic, dzisiaj telefon z kliniki i w histopacie w jednym jądrze znaleźli ich dużo jesteśmy w szoku i powoli zaczynamy się cieszyć, Wolski powiedział ze z jego strony to już koniec i mamy umawiać się w klinice na wstępna wizytę wiem ze to dopiero początek, ale taka pierwsza dobra wiadomość od roku jest niesamowita przypomnę ze w iglowej nie było nic, znaleźli tylko spermatydy.
Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!!!!mt30, Misia90, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Hej! Przychodzę trochę poprawić statystyki! jesteśmy po mtese, w doraźnym badaniu nie było nic, dzisiaj telefon z kliniki i w histopacie w jednym jądrze znaleźli ich dużo jesteśmy w szoku i powoli zaczynamy się cieszyć, Wolski powiedział ze z jego strony to już koniec i mamy umawiać się w klinice na wstępna wizytę wiem ze to dopiero początek, ale taka pierwsza dobra wiadomość od roku jest niesamowita przypomnę ze w iglowej nie było nic, znaleźli tylko spermatydy.
Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!!!!
Super!!!!! Ale świetne wiadomości!!! trzymam kciuki za dalsze sukcesy! :*mwm lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziękuje! Jeśli będę mogła w czymś pomoc, to piszcie śmiało. U nas powodem było wnętrostwo w dzieciństwie, za późno operowane, FSH trochę podwyższone i 6 tygodni kuracji przed mtese.
Ooo tylko 6 tygodni? Jutro dzwoniny do doktora i właśnie się zastanawiam czy da nam kolejna serię czy już zabieg, u nas hormony są w normie. Po kuracji była jakaś przerwa czy od razu zabieg? My chcemy robić wszystko na świeżo bez mrozenia więc muszą zdążyć mnie przygotować03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualnyTak, bo uznał, że wyniki hormonów są takie jak chciał, głównie miał wzrosnąć testosteron. Raczej robi się na świeżo po kuracji, max 2-3 tygodnie przerwy, na termin nie czeka się długo, tak nam mówił. My czekaliśmy miesiąc tylko ze względu na to ze testosteron wzrósł trochę za bardzo a to generuje często krwawienia przy zabiegu i musieliśmy odczekac.Tak to byłby wcześniej. Zaczęłaś już przygotowania?
-
mwm wrote:Tak, bo uznał, że wyniki hormonów są takie jak chciał, głównie miał wzrosnąć testosteron. Raczej robi się na świeżo po kuracji, max 2-3 tygodnie przerwy, na termin nie czeka się długo, tak nam mówił. My czekaliśmy miesiąc tylko ze względu na to ze testosteron wzrósł trochę za bardzo a to generuje często krwawienia przy zabiegu i musieliśmy odczekac.Tak to byłby wcześniej. Zaczęłaś już przygotowania?
Nie.. Doktor powiedział że ustalimy po pierwszej serii zastrzyków kiedy mam się umawiać na wizytę cześć badań zrobiłam na własną rękę ale pewnie czegoś będzie jeszcze brakować03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Hej! Przychodzę trochę poprawić statystyki! jesteśmy po mtese, w doraźnym badaniu nie było nic, dzisiaj telefon z kliniki i w histopacie w jednym jądrze znaleźli ich dużo jesteśmy w szoku i powoli zaczynamy się cieszyć, Wolski powiedział ze z jego strony to już koniec i mamy umawiać się w klinice na wstępna wizytę wiem ze to dopiero początek, ale taka pierwsza dobra wiadomość od roku jest niesamowita przypomnę ze w iglowej nie było nic, znaleźli tylko spermatydy.
Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!!!!
mwm, wspaniałe wieści! Gratulacje ! Wiem, że jeszcze kawałek przed Wami, ale taka wiadomość po prostu niesamowita!! Kochana a czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o samych wynikach męża. Pisałaś wcześniej, że w biopsji igłowej nic znaleźli, a jaki był wynik histopatologii (oraz FSH)? U nas był wynik 2/10 i komórki Sertoliego i miernego stopnia Leydiga. Poza tym mój M. ma FSH 26 prawie. Zastanawiam się czy u nas też moga być szanse. Czy u Twojego M. znaleźli teraz plemniki czy są to komórki plemnikowe? Przepraszam za dociekliwość ale usiłuje przeanalizować nasze szanse. Czy możesz też powiedzieć jaki był koszt łączny leczenia i mtese? Będę Ci niezmiernie wdzięczna za każdą informacje!!2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Moi Drodzy,
A czy mogłabym Was podpytać ogólnie jaki wynik w biopsji igłowej mieliście/mieli Wasi mężowie (czyli stan spermatogenezy wg skali Johnsena 0-10)? Dodatkowo, jaki jest poziom FSH, czy inne hormony w normie i jaka mogłaby być przyczyna azoospermii w Waszym przypadku? Będę wdzięczna za wszystkie komentarze 😊
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
nick nieaktualnyhappilyeverafter wrote:mwm, wspaniałe wieści! Gratulacje ! Wiem, że jeszcze kawałek przed Wami, ale taka wiadomość po prostu niesamowita!! Kochana a czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o samych wynikach męża. Pisałaś wcześniej, że w biopsji igłowej nic znaleźli, a jaki był wynik histopatologii (oraz FSH)? U nas był wynik 2/10 i komórki Sertoliego i miernego stopnia Leydiga. Poza tym mój M. ma FSH 26 prawie. Zastanawiam się czy u nas też moga być szanse. Czy u Twojego M. znaleźli teraz plemniki czy są to komórki plemnikowe? Przepraszam za dociekliwość ale usiłuje przeanalizować nasze szanse. Czy możesz też powiedzieć jaki był koszt łączny leczenia i mtese? Będę Ci niezmiernie wdzięczna za każdą informacje!!
Pewnie, już pisze. W iglowej w jednym jądrze był poziom max 7, w drugim 6, ale to było łącznie może 10 kanalików, cała reszta to poziom 1-3. Hormony były ok, FSH na początku 18, po pierwszej biopsji 19, podczas leczenia agapurinem i tamoxifenem było chyba 30, testosteron 1100, przed sama mtese FSH 20, testosteron chyba 900. Nie rozumiem pytania z tymi komórkami plemnukowymi? Teraz mamy plemniki, przy iglowej były spermatydy. Mtese 10500+ badania i leki, mysle ze 11500.. dużo, zdecydowanie za dużo.. -
nick nieaktualnyWiesz, ja mysle ze każdy przypadek jest zupełnie inny.. nam statystyki dawały 75% szans na powodzenie w iglowej. Nie udało się.. przy chorobie męża prawie 100% mężczyzn ma azoo, a na ovu czytałam o idealny h wynikach mężczyzn, albo trochę osłabionych.. są mężczyźni którzy mieli dużo plemników i w przeciągu miesięcy, doszło do 0, przyczyna nieznana. Na bocianie ostatnio o tym czytałam.. igłowa to tez kwestia szczęścia, gdyby doktor w innym miejscu się wkul mogłoby nie być spermatyd i nie dałby nam szans, a może obok były plemniki..
-
Mamy wyniki po 6 tygodniowej kuracji, nie wiem co o nich myśleć a rozmowę z doktorem mamy dopiero koło 19.
LH wynik 0.595 norma 1,7- 8,6
FSH wynik, 1.46 norma 1,5-12,4
Testosteron wynik 9.,4 norma 2,8-8,0
Orinetujecie się czy to dobrze czy źle?
Wyniki sprzed kuracji :
LH wynik 5,81 norma 1,7-8,6
FSH wynik 11.98 norma 1,5-12,4 (dr. mówił że to po biopsji-wcześniej było w normie)
Testosteron wynik 6,48 norma 2,8-8,003.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
mwm wrote:Pewnie, już pisze. W iglowej w jednym jądrze był poziom max 7, w drugim 6, ale to było łącznie może 10 kanalików, cała reszta to poziom 1-3. Hormony były ok, FSH na początku 18, po pierwszej biopsji 19, podczas leczenia agapurinem i tamoxifenem było chyba 30, testosteron 1100, przed sama mtese FSH 20, testosteron chyba 900. Nie rozumiem pytania z tymi komórkami plemnukowymi? Teraz mamy plemniki, przy iglowej były spermatydy. Mtese 10500+ badania i leki, mysle ze 11500.. dużo, zdecydowanie za dużo..
Bardzo dziękuję mwm Czyli koszt łączny to 11500 - w tym mtese, badania i leki? Pytałam o komorki plemnikowe bo dr W. mowił nam że czasem nie znajdują samych plemników w mtese tylko jakieś zaczątki komórek które w laboratorium później można podrasować do in vitro. Super, że Wam się udało, teraz musisz być tylko dobrej myśli Oby jak najszybciej doszło do zabiegu i czekamy na wyniki mocno mocno ściskając kciuki! :*2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️