Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
mwm wrote:Hej, sprecyzuj proszę plemników po kuracji Wolskiego brak w nasieniu czy robiliście u niego biopsje? Jest jakaś przyczyna azoospermii? FSH 13 to teraz niezły wynik, u nas po kuracji było w pewnym momencie na poziomie 30 a plemniki się znalazły.
-
nick nieaktualnyPurim wrote:W nasieniu brak plemników. Liczyliśmy, że chociaż jeden pojawi się po odwirowaniu. Nie znamy przyczyny choroby, powiedzieli nam, że przyczyn może tyć setka. Świnka odpada, bo narzeczony nigdy nie przechodził. Dziękuję za odpowiedź😘
a kiedy szykujecie się do mtese? Bądźcie dobrej myśli, trzymam kciuki
-
mwm wrote:ja mysle ze reakcja na leczenie jest dobra, bo FSH spadło.. my mielismy biopsje przed leczeniem i plemników nie było, po leczeniu wyniki były dość dziwne, a plemniki się znalazły, wiec nie sugeruj się innymi przypadkami bo czasami próbowałyśmy zrozumieć różnice albo podobieństwa w leczeniu, ale to chyba wie tylko doktor Wolski
a kiedy szykujecie się do mtese? Bądźcie dobrej myśli, trzymam kciuki
Na razie próbujemy umówić się na konsultacje do niego. Kwarantannę miał wiec nie było to możliwe. Nie mam pojęcia kiedy ruszą z zabiegami ale znajomi mieli mieć w marcu i jeszcze nie kontaktowali się z nimi ws. nowego terminu.
A u Was też było 0 plemników po odwirowaniu? Microtesse zrobili Wam 2 razy? Myślałam, że tylko raz można zrobić ten zabieg. -
Purim wrote:W nasieniu brak plemników. Liczyliśmy, że chociaż jeden pojawi się po odwirowaniu. Nie znamy przyczyny choroby, powiedzieli nam, że przyczyn może tyć setka. Świnka odpada, bo narzeczony nigdy nie przechodził. Dziękuję za odpowiedź😘
-
Purim a mąż miał badany kariotyp??? Może wina gdzieś w genetyce tkwi?
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Justyna1719 wrote:Purim a mąż miał badany kariotyp??? Może wina gdzieś w genetyce tkwi?
Przy takich wynikach od razu zlecili wszystkie badania w tym genetyczne - nie tylko kariotyp. Narzeczony jest zdrowy. Nie ma przyczyny. Dr Świniarski powiedział, że nigdy nie dowiemy się dlaczego tak jest bo to może być wszystko (uraz, bakteria, jakiś szkodliwy czynnik środowiskowy). -
Cześć dziewczyny, dr Wolski ma już kalendarz na maj, gdyby któraś chciała się umowic. My jesteśmy umówieni na maj i na wstępna wizytę do dr Lukasiewicz, ciężko było zgrać kogokolwiek bo dr Wolski przyjmuje w najpóźniejszych godzinach. Chciałam najpierw od dr W wiedzieć ile mamy tych plemników z mtese, żeby ginekolog już powiedzieć, a niestety najpierw mamy gina a później dr Wolskiego. Cena wizyty wstępnej to kosmos 330zl.. plus wizyta u W, droga wycieczka nas czeka do Warszawy 😉
-
A jest w ogóle ktoś na forum, kto miał (albo partner😉) microTESE i nie udało się uzyskać plemników? Nie wiem czy robią ten zabieg nawet jak nie widzą nadziei na powodzenie. Dla nich to niezły zarobek. W novum chyba 10 tys kosztuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 18:04
-
My jesteśmy takim przykładem ,mikrodelecje AZF c czynnik genetyczny,rokowania były dobre,hormony poza trochę obnizonym testosteronem w normie, wielkość jader ok,brak żylaków i chorób w dziecinstwie.Przy azf c byla spora szansa,niestety doszło tylko do poziomu spermatyd.
-
Marta-kolejnekonto wrote:My jesteśmy takim przykładem ,mikrodelecje AZF c czynnik genetyczny,rokowania były dobre,hormony poza trochę obnizonym testosteronem w normie, wielkość jader ok,brak żylaków i chorób w dziecinstwie.Przy azf c byla spora szansa,niestety doszło tylko do poziomu spermatyd.
Przepraszam bo to głupie pytanie, ale czytałam że „tym” też jest możliwe zapłodnienie. Albo coś mylę i przepraszam z góry 🙈 co Wam doradzili? Szanse jeszcze są czy tylko dawca nasienia pozostaje? -
Marta-kolejnekonto wrote:Z tymi cenami to juz przegiecie...ale fajnie, że też zaczynacie:)
A kiedy macie koleją wizytę? Może się jeszcze spotkamy na wspólnej ścieżce w Novum 😉 -
Marta-kolejnekonto wrote:Dziewczyny a czy Waszym meżpm po biopsji zostala taka malutka dziurka?po sączku wydaje mi sie,że to zostalo.Czy to się calkowicie zarosnie?
-
My wlasnie wracamy od ginekologa,wymazy porobione,posiew usg piersi kwas foliowy przepisany.Owulacja widoczna z tej strony wszystko ok na razie ,pozniej ogarniamy reszte badan i wizyta pod koniec maja-poczatek czerwca.Czekamy jeszcze na info kiedy mozna zamawiac nasienie:D jesli chodzi o ta dziurke to moze sie zrasta jeszcze albo tak juz zostanie, niewidoczna jest prawie a na srodku przy szyciu delikatnie pobolewa,ale przy dotyku i to takie twarde miejsce
monzaw lubi tę wiadomość