X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Nasza historia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Nasza historia zapisalisscie sie?Sisska dzwonil do Was dr Wolski?
    Dzwoniłam, ale dr Wolski jeszcze nie ma grafiku na maj, muszę czekać bo chce w jednym dniu dwóch lekarzy załatwić bo mamy trochę drogi do wawy. A nie wiesz czy w klinice już ruszają z zabiegami?
    Daj znać jak tam jutro po tej wizycie, jak to wygląda. 😉

• Sisska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia zapisalisscie sie?Sisska dzwonil do Was dr Wolski?

Dzwoniliśmy. Lekarz mówi, że możemy wprowadzić kurację, ale że to jest loteria czy ona pomoże, że te plemniki się nie mogą rozwinąć i raczej szans nie ma dużych na poprawę, ale jeśli chcemy to wprowadzimy kurację, ale to musi minąć 3 msc od biopsji. I po kuracji znów mtese i znów taki koszt a szanse małe.

Więc mąż powiedział, że on się już pogodził z tym, i że skorzystamy z nasienia dawcy. Ale raczej ruszymy z tym tematem gdzieś po wakacjach, chyba że zmienimy zdanie. Ale ja bym chciała skończyć całą depilację laserową bo zaczęłam i przez pandemie przesuwa się mi termin zakończenia no i chcemy trochę odsapnąć ☺️ ale z drugiej strony chciałabym jak najszybciej no i chyba się umówimy na wizytę startową do jakiejś kliniki, zobaczymy koszty tego, jak to wygląda, jakie badania itp i będziemy wtedy podejmować decyzje 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Marta-kolejnekonto Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska nam to samo wlasnie powiedział, ale nie ma sensu ta kuracja
    Tak po prostu już musi być. Fajnie, że jednak będziecie działać z dawcą. My już wybraliśmy dawce,dzisiaj rozkowa z dr Wojewodzkim.Nasza historia napiszę jak będziemy po^^

• monzaw Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska nam to samo wlasnie powiedział, ale nie ma sensu ta kuracja
    Tak po prostu już musi być. Fajnie, że jednak będziecie działać z dawcą. My już wybraliśmy dawce,dzisiaj rozkowa z dr Wojewodzkim.Nasza historia napiszę jak będziemy po^^
    Marta to poprostu patrzycie na ich stronę w internecie i mozna tam rezerwowac? Wszystkie dane podają? Zdjęcie też jest?

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona
    AMH: 3.85 (2020)

On:
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..

17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍

I transfer:
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..
    24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po rozmowie z dr
    Pozytywne wrażenie. Mamy zlecona listę badan,które musze zrobic.Zapladniamy 6 komórek,zapomnialam zapytać czy mozna więcej...Czy mozna więcej jak więcej sie wyprodukuje?czy to zalezy od lekarzw prowadzącego?labolatorium?

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie z zagranicy chwilowo wstrzymane,ale z dnia na dzien wszystko się zmienia.

• monzaw Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po rozmowie z dr
    Pozytywne wrażenie. Mamy zlecona listę badan,które musze zrobic.Zapladniamy 6 komórek,zapomnialam zapytać czy mozna więcej...Czy mozna więcej jak więcej sie wyprodukuje?czy to zalezy od lekarzw prowadzącego?labolatorium?
    Wiecej mozna zaplodnić jak np nasienie jest b.slabe albo jest go mało lub po 2-3 procedurze IVF żeby zwiększyć szanse. Ale wy będziecie mieć b.dobre nasienie, więc pewnie sie nie zgodzą. A kto decyduje to już nie wiem, myślę, że lekarz wraz z laboratorium wspólnie.

Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona
    AMH: 3.85 (2020)

On:
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..

17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍

I transfer:
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..
    24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖
  • Nasza historia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie z zagranicy chwilowo wstrzymane,ale z dnia na dzien wszystko się zmienia.
    To dobrze, ze jesteś z lekarza zadowolona, kiedy macie kolejna wizytę? A w Novum nie wiesz kiedy zaczynaja startować z in vitro?

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli zaczynaja odblokowywac kazał dzwonić i pytać co jakiś czas ale kiedy to nie wiem.

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monzaw jeśli chodzi o to nasienie to tak zakładasz konto i mozesz zobaczyc zdjecia dawcy np w dziecinstwie.Jesli zapłacisz 200 euro bodajze to tez w wieku dorosłym. Mamy juz kogos upatrzonego,ale czekamy na specjaliste z kliniki zeby nam pomógł zamowic,odpowiednie słomki ,MOT itd:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 11:57

• Sisska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dawaj znać na bieżąco co i jak, jak to wygląda z nasieniem dawcy, jakie badania itp. Ja myślę nad inseminacja, ale no tak jak pisałam narazie chyba chwila odpoczynku od tych tematów 😊 ale będę podczytywać

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne,a robilas juz jakies badania sobie?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie nic nie robiłam. Mam tylko cytologię bo robiłam nie dawno. Chcę zrobić AMH bo nigdy nie robiłam, zobaczyć jakie mam. A tak to czekam na wybór kliniki w Krakowie i będę umawiać nas na wizytę startową, ale tak jak pisałam do konkretów jakoś końcem wakacji bym chciała podejść :) chociaż z drugiej strony bardzo chcę już, no ale, czas pokaże co to będzie. Chyba wolimy się skupić na budowie, i za kilka miesięcy wrócić do tematu. Pomimo to, ja codziennie myślę o tym co i jak :)

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Purim Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! To mój pierwszy post. Próbowałam nadrobić zaległości ale się nie da😉
    My zaczęliśmy od kilku plemników po odwirowaniu. W Gamecie w Łodzi zrobili mi punkcję i okazało się że w nasieniu nie ma już ani jednego plemniczka - nie chcieli zrobić biopsji liczyli na nasienie. Kolejne badania i też nic. FSH z 24 po lekach z gamety wzrosło do 33. Odmówili biopsji twierdząc, że przy takich wynikach nie ma szans. Przenieśliśmy się do Novum dr Wolski przepisał Pregnyl. FSH - 13, ale plemników nadal brak. Czy komuś przy takich wynikach udało się uzyskać plemniki w drodze microTESE ? Boję się, że jedyne sztuki które były przepadły przez niekompetencję lekarzy z gamety 😢

• Sisska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monzaw jeśli chodzi o to nasienie to tak zakładasz konto i mozesz zobaczyc zdjecia dawcy np w dziecinstwie.Jesli zapłacisz 200 euro bodajze to tez w wieku dorosłym. Mamy juz kogos upatrzonego,ale czekamy na specjaliste z kliniki zeby nam pomógł zamowic,odpowiednie słomki ,MOT itd:)

A powiedz jeszcze na jakiej dokładnie stronie patrzyłaś za dawcą? Kojarzę jakaś jedna zagraniczna stronę ale nie pamiętam jej nazwy w tym momencie.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cryos

• Sisska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie, chyba tam kiedyś patrzyłam z ciekawości. Dzięki 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie ceny...kosmos chyba jakieś 5-6 tysiecy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Purim wrote:
    Cześć! To mój pierwszy post. Próbowałam nadrobić zaległości ale się nie da😉
    My zaczęliśmy od kilku plemników po odwirowaniu. W Gamecie w Łodzi zrobili mi punkcję i okazało się że w nasieniu nie ma już ani jednego plemniczka - nie chcieli zrobić biopsji liczyli na nasienie. Kolejne badania i też nic. FSH z 24 po lekach z gamety wzrosło do 33. Odmówili biopsji twierdząc, że przy takich wynikach nie ma szans. Przenieśliśmy się do Novum dr Wolski przepisał Pregnyl. FSH - 13, ale plemników nadal brak. Czy komuś przy takich wynikach udało się uzyskać plemniki w drodze microTESE ? Boję się, że jedyne sztuki które były przepadły przez niekompetencję lekarzy z gamety 😢
    Hej, sprecyzuj proszę plemników po kuracji Wolskiego brak w nasieniu czy robiliście u niego biopsje? Jest jakaś przyczyna azoospermii? FSH 13 to teraz niezły wynik, u nas po kuracji było w pewnym momencie na poziomie 30 a plemniki się znalazły.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie ceny...kosmos chyba jakieś 5-6 tysiecy

Nie szuakalm jeszcze informacji o tym, ale fakt cena przeraża.. A nie ma polskich banków spermy? Nie chcecie z takiego skorzystać?

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ