Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta-kolejnekonto wrote:Nasza historia zapisalisscie sie?Sisska dzwonil do Was dr Wolski?
Daj znać jak tam jutro po tej wizycie, jak to wygląda. 😉 -
Marta-kolejnekonto wrote:Nasza historia zapisalisscie sie?Sisska dzwonil do Was dr Wolski?
Dzwoniliśmy. Lekarz mówi, że możemy wprowadzić kurację, ale że to jest loteria czy ona pomoże, że te plemniki się nie mogą rozwinąć i raczej szans nie ma dużych na poprawę, ale jeśli chcemy to wprowadzimy kurację, ale to musi minąć 3 msc od biopsji. I po kuracji znów mtese i znów taki koszt a szanse małe.
Więc mąż powiedział, że on się już pogodził z tym, i że skorzystamy z nasienia dawcy. Ale raczej ruszymy z tym tematem gdzieś po wakacjach, chyba że zmienimy zdanie. Ale ja bym chciała skończyć całą depilację laserową bo zaczęłam i przez pandemie przesuwa się mi termin zakończenia no i chcemy trochę odsapnąć ☺️ ale z drugiej strony chciałabym jak najszybciej no i chyba się umówimy na wizytę startową do jakiejś kliniki, zobaczymy koszty tego, jak to wygląda, jakie badania itp i będziemy wtedy podejmować decyzje 😊 -
Marta-kolejnekonto wrote:Sisska nam to samo wlasnie powiedział, ale nie ma sensu ta kuracja
Tak po prostu już musi być. Fajnie, że jednak będziecie działać z dawcą. My już wybraliśmy dawce,dzisiaj rozkowa z dr Wojewodzkim.Nasza historia napiszę jak będziemy po^^
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Jesteśmy po rozmowie z dr
Pozytywne wrażenie. Mamy zlecona listę badan,które musze zrobic.Zapladniamy 6 komórek,zapomnialam zapytać czy mozna więcej...Czy mozna więcej jak więcej sie wyprodukuje?czy to zalezy od lekarzw prowadzącego?labolatorium? -
Marta-kolejnekonto wrote:Jesteśmy po rozmowie z dr
Pozytywne wrażenie. Mamy zlecona listę badan,które musze zrobic.Zapladniamy 6 komórek,zapomnialam zapytać czy mozna więcej...Czy mozna więcej jak więcej sie wyprodukuje?czy to zalezy od lekarzw prowadzącego?labolatorium?Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Monzaw jeśli chodzi o to nasienie to tak zakładasz konto i mozesz zobaczyc zdjecia dawcy np w dziecinstwie.Jesli zapłacisz 200 euro bodajze to tez w wieku dorosłym. Mamy juz kogos upatrzonego,ale czekamy na specjaliste z kliniki zeby nam pomógł zamowic,odpowiednie słomki ,MOT itd:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 11:57
-
Marta dawaj znać na bieżąco co i jak, jak to wygląda z nasieniem dawcy, jakie badania itp. Ja myślę nad inseminacja, ale no tak jak pisałam narazie chyba chwila odpoczynku od tych tematów 😊 ale będę podczytywać
-
Jak na razie nic nie robiłam. Mam tylko cytologię bo robiłam nie dawno. Chcę zrobić AMH bo nigdy nie robiłam, zobaczyć jakie mam. A tak to czekam na wybór kliniki w Krakowie i będę umawiać nas na wizytę startową, ale tak jak pisałam do konkretów jakoś końcem wakacji bym chciała podejść
chociaż z drugiej strony bardzo chcę już, no ale, czas pokaże co to będzie. Chyba wolimy się skupić na budowie, i za kilka miesięcy wrócić do tematu. Pomimo to, ja codziennie myślę o tym co i jak
-
Cześć! To mój pierwszy post. Próbowałam nadrobić zaległości ale się nie da😉
My zaczęliśmy od kilku plemników po odwirowaniu. W Gamecie w Łodzi zrobili mi punkcję i okazało się że w nasieniu nie ma już ani jednego plemniczka - nie chcieli zrobić biopsji liczyli na nasienie. Kolejne badania i też nic. FSH z 24 po lekach z gamety wzrosło do 33. Odmówili biopsji twierdząc, że przy takich wynikach nie ma szans. Przenieśliśmy się do Novum dr Wolski przepisał Pregnyl. FSH - 13, ale plemników nadal brak. Czy komuś przy takich wynikach udało się uzyskać plemniki w drodze microTESE ? Boję się, że jedyne sztuki które były przepadły przez niekompetencję lekarzy z gamety 😢 -
Marta-kolejnekonto wrote:Monzaw jeśli chodzi o to nasienie to tak zakładasz konto i mozesz zobaczyc zdjecia dawcy np w dziecinstwie.Jesli zapłacisz 200 euro bodajze to tez w wieku dorosłym. Mamy juz kogos upatrzonego,ale czekamy na specjaliste z kliniki zeby nam pomógł zamowic,odpowiednie słomki ,MOT itd:)
A powiedz jeszcze na jakiej dokładnie stronie patrzyłaś za dawcą? Kojarzę jakaś jedna zagraniczna stronę ale nie pamiętam jej nazwy w tym momencie. -
nick nieaktualnyPurim wrote:Cześć! To mój pierwszy post. Próbowałam nadrobić zaległości ale się nie da😉
My zaczęliśmy od kilku plemników po odwirowaniu. W Gamecie w Łodzi zrobili mi punkcję i okazało się że w nasieniu nie ma już ani jednego plemniczka - nie chcieli zrobić biopsji liczyli na nasienie. Kolejne badania i też nic. FSH z 24 po lekach z gamety wzrosło do 33. Odmówili biopsji twierdząc, że przy takich wynikach nie ma szans. Przenieśliśmy się do Novum dr Wolski przepisał Pregnyl. FSH - 13, ale plemników nadal brak. Czy komuś przy takich wynikach udało się uzyskać plemniki w drodze microTESE ? Boję się, że jedyne sztuki które były przepadły przez niekompetencję lekarzy z gamety 😢 -
Marta-kolejnekonto wrote:Jedynie ceny...kosmos chyba jakieś 5-6 tysiecy
Nie szuakalm jeszcze informacji o tym, ale fakt cena przeraża.. A nie ma polskich banków spermy? Nie chcecie z takiego skorzystać?