Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Gmagda wrote:Wiesz uważam, ze warto zrobić ten seminogram po stymulacji różnie może być .
My mamy kilka seminogramów za sobą to zawsze duży ból jak wszystkie pola na czerwono, ale warto sprawdzić . Kiedy macie termin biopsji ?
Daj znać w takim razie jak wyjdzie wam seminogrammoże wtedy namówię mojego
30 styczeń - takie terminy w novumstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
I procedura - Novum, 1 transfer 2-dniowy - beta 0
II procedura - In Vimed, 2 zarodki
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciązowy
26 dpt - zarodek z sercem -
nick nieaktualnyanett wrote:Daj znać w takim razie jak wyjdzie wam seminogram
może wtedy namówię mojego
30 styczeń - takie terminy w novum
To my będziemy chwile przed wami, bo mamy między 17-21 pewnie po nowym roku klinika się skontaktuje z nami co do dokładnej godziny i terminu.
Wiesz… my nie robimy sobie wielkich nadziei z tym seminogramem, ale lekarz wymaga żeby sprawdzić, bo u m. testosteron poszedł mocno do góry, a czy ta azoo to kwestia hormonów czy czegoś innego to nie wiadomo, jak dla mnie w nasieniu może ich nie być już, bo przyjęłam do wiadomości in vitro, oby znalazły się w biopsji -
Gmagda wrote:Dziewczyny ja to się czuje trochę zagubiona, każdy kto jest na grupie to biopsja u Wolskiego, my zdecydowaliśmy się na biopsje w Krakowie i szczerze … boje się teraz.
Spokojnie. Dr Wolski jest faktycznie "owiany legendą", ale to nie jedyny specjalista w tej kwestii 🙂Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Spokojnie. Dr Wolski jest faktycznie "owiany legendą", ale to nie jedyny specjalista w tej kwestii 🙂
No mimo wszystko mam nadzieje , ze będzie dobrze 😘
Wesołych i spokojnych Świąt dziewczyny 😍
Życzę wam żeby się spełniły te marzenia które wszystkie mamy wiadomo jakie 😍💛 i oby ten 2022 był dla nas wszystkich najlepszym rokiem 💛Baniusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pomóżcie bo zachodze w głowę mąż ma mieć biopsję (żylaki)jąder w czasie gdy ja będę miec punkcję obawiam się czy znajdą plemniki. Miał badania kariotypy w parzadku AZFbrak mutacji, CFTR brak mutacji, LH 2,9mlU/ml, FSH 4,2mlU/ml , testosteron 5,04 ng/ml. Co sądzicie o tych wynikach i czy coś będzie ?
-
nick nieaktualnyMał@86 wrote:Pomóżcie bo zachodze w głowę mąż ma mieć biopsję (żylaki)jąder w czasie gdy ja będę miec punkcję obawiam się czy znajdą plemniki. Miał badania kariotypy w parzadku AZFbrak mutacji, CFTR brak mutacji, LH 2,9mlU/ml, FSH 4,2mlU/ml , testosteron 5,04 ng/ml. Co sądzicie o tych wynikach i czy coś będzie ?
Według mnie wyniki wydają się być bardzo dobre . -
Gmagda wrote:Dziewczyny:
Powiedzcie mi czy przy stymulacji wzrosła wam waga ?
Przy żadnej stymulacji waga mi nie wzrosła. Tylko przy pierwszej cycki miałam suchniete i obolałe 😕Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Przy żadnej stymulacji waga mi nie wzrosła. Tylko przy pierwszej cycki miałam suchniete i obolałe 😕
A to dobrze, bo właśnie się bałam czy nie będę przybierać na wadze przez te wszystkie zastrzyki itp, a spuchnięte cycki to przeżyje -
Marta-kolejnekonto wrote:Hej,no właśnie podstawa to genetyka,także musisz uzbroić się w cierpliwość
Jak już wiesz każda z nas poleci dr W z Warszawy.To specjalista od niepłodności męskiej.Azoospermia to ciężki temat,wymaga kompletnej diagnostyki.
Hej,wyczytałam w archiwach,że Twój partner brał Ovitrelle i Bemfolę.A poza tym korzystaliście z pomocy dr Wolskiego.
My teraz mamy taką sytuację.Cena poraża.Pytanko czy zastrzyki rzeczywiście poprawiły nasienie?Czy udało się naturalnie zajść w ciążę?
-
kumiko989 wrote:Hej,
poszukuję info na temat leczenia facetów ovitrellem i bemfolą.
Dzisiaj dowiedziałam się ile to kosztuje i skrzydła mi opadły.
Czy któryś z Panów to stosował i udało Wam się zajść w ciążę naturalnie?
Ja będę mogła coś powiedzieć za 2-3 tygodnie.
Chociaż my się szykujemy na mtese
Zgadza się, cena porażająca. Nas stymulacja tym kosztowała w sumie 10 tyśstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
nick nieaktualnyanett wrote:Ja będę mogła coś powiedzieć za 2-3 tygodnie.
Chociaż my się szykujemy na mtese
Zgadza się, cena porażająca. Nas stymulacja tym kosztowała w sumie 10 tyś
Zastanawiam się czemu niektórzy tak jak my stymulacja tylko Clo : koszt kolo 200 zł za 4msc, a tak jak Wy ovitrelle i bemfola takie przerażajace koszty, a hormony macie w sumie w normie ? Nie wiem jak to się dzieje, ze lekarz raz stwierdzi ze stymulacja i cyk 10 tys a w innym przypadku jak u nas 200 zł i nie ma potrzeby innych drogich leków, chociaż u nas lekarz po jakimś czasie miał wdrożyć zastrzyki, ale po wynikach hormonów i reakcji na Clo powiedział ze nie ma potrzebyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 15:52
-
Gmagda wrote:Zastanawiam się czemu niektórzy tak jak my stymulacja tylko Clo : koszt kolo 200 zł za 4msc, a tak jak Wy ovitrelle i bemfola takie przerażajace koszty, a hormony macie w sumie w normie ? Nie wiem jak to się dzieje, ze lekarz raz stwierdzi ze stymulacja i cyk 10 tys a w innym przypadku jak u nas 200 zł i nie ma potrzeby innych drogich leków, chociaż u nas lekarz po jakimś czasie miał wdrożyć zastrzyki, ale po wynikach hormonów i reakcji na Clo powiedział ze nie ma potrzeby
Mój miał stymulację Clo jakieś 3 lata temu. Nie pamiętam ile miesięcy to brał ale testosteron ani drgnął. A wtedy miał dolna granicę. Więc teraz od razu zaznaczyliśmy że Clo nie działałstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
nick nieaktualnyanett wrote:Mój miał stymulację Clo jakieś 3 lata temu. Nie pamiętam ile miesięcy to brał ale testosteron ani drgnął. A wtedy miał dolna granicę. Więc teraz od razu zaznaczyliśmy że Clo nie działał
Aaa ! To zmienia postać rzeczy! Bo u mojego wzrost testosteronu ogromny . U nas wyznaczony termin biopsji 20 stycznia . -
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy brałyście jakieś suplementy na poprawę jakości jajeczek ?
Mój m. bierze fertilman plus od 4 miesięcy i ostatnio rzuciło mi się w oczy fertilwoman i w sumie się zaczęłam zastanawiać czy może warto by było coś wziąć na poprawę mojej płodnościja biorę tylko sam kwas foliowy.
Myslalam żeby zamówić ten fertilwoman może być coś wspomógł, kasa tego jest niezła, bo tabletki na miesiąc 160 zł :p plus mój 160 to już same suplementy miesięcznie ponad 300 stówki , może macie coś do polecenia czy lepiej nie zawracać głowy ? -
Gmagda wrote:Dziewczyny czy wy brałyście jakieś suplementy na poprawę jakości jajeczek ?
Mój m. bierze fertilman plus od 4 miesięcy i ostatnio rzuciło mi się w oczy fertilwoman i w sumie się zaczęłam zastanawiać czy może warto by było coś wziąć na poprawę mojej płodnościja biorę tylko sam kwas foliowy.
Myslalam żeby zamówić ten fertilwoman może być coś wspomógł, kasa tego jest niezła, bo tabletki na miesiąc 160 zł :p plus mój 160 to już same suplementy miesięcznie ponad 300 stówki , może macie coś do polecenia czy lepiej nie zawracać głowy ?
Ja biorę Proxeed women i parę innych cena też jest powalająca do tego mój również bierze proxeed MEN miesięcznie uzbiera się z tego ładna suma -
Gmagda wrote:Dziewczyny czy wy brałyście jakieś suplementy na poprawę jakości jajeczek ?
Myslalam żeby zamówić ten fertilwoman może być coś wspomógł, kasa tego jest niezła, bo tabletki na miesiąc 160 zł :p plus mój 160 to już same suplementy miesięcznie ponad 300 stówki , może macie coś do polecenia czy lepiej nie zawracać głowy ?
Ja biorę Proxeed women, Ovarin, Pregna Start i Q10 cena też jest powalająca do tego mój bierze proxeed MEN miesięcznie uzbiera się z tego ładna suma -
nick nieaktualnyMał@86 wrote:Ja biorę Proxeed women, Ovarin, Pregna Start i Q10 cena też jest powalająca do tego mój bierze proxeed MEN miesięcznie uzbiera się z tego ładna suma
Zauważyłaś różnice ? Warto to stosować ?
Sama się trochę boje wprowadzać jakieś leki suplementy, a w sumie nie wiem czemu lekarz nie kazał mi nic brać … sama nie zapytałam, a tez nie chciałabym brać kilku suplementów na własną rękę żeby nie powtarzać składników .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 13:22
-
Gmagda wrote:Zauważyłaś różnice ? Warto to stosować ?
Sama się trochę boje wprowadzać jakieś leki suplementy, a w sumie nie wiem czemu lekarz nie kazał mi nic brać … sama nie zapytałam, a tez nie chciałabym brać kilku suplementów na własną rękę żeby nie powtarzać składników .