X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dla mnie najgorszym momentem był telefon z laboratorium. Zapominałam oddychać wtedy 🙂

No właśnie…. Tego się boję, jedynie to mnie trzyma, ze ta ilość jest dość duża i mam nadzieje, ze ładnie to się będzie zapładniać. Kurde powiem Ci, ze strasznie żałuje teraz tego, ze nie zgraliśmy punkcji razem z biopsją już by było po wszystkim, ale co zrobić…

Ile u was udało się pobrać po pierwszej biopsji ? I ile mieliście zarodków ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja klinika dzwoni dopiero PO zakończeniu hodowli zarodków, nie dają znać w trakcie jak idzie, bo niepotrzebnie pacjentki się nastawiają, przy czynniku męskim to szczególnie ważne, bo tu genom męski dużo lubi nabroić.
    U mnie powiedzieli, ze zadzwonią w 7 dobie po punkcji. Wiedziałam jedynie, że będą hodować do blastki, żadnych trzydniowców. W pracy od rana wpatrywałam się w telefon, a tu nic. Wyszłam do toalety na 10 minut przed wyjściem, wracam a TU NIEODEBRANE POŁĄCZENIE. Oczywiście jak to bywa najczęściej, próbowałam oddzwonić i Pani embriolog w tym samym czasie. I tak z 5 razy.
    Do dzisiaj mam kartkę gdzie gryzmolilam informacje jakie zarodki i jakiej klasy mamy.
    Po wyjściu z pracy się poryczałam, wiadomo.

Baniusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Moja klinika dzwoni dopiero PO zakończeniu hodowli zarodków, nie dają znać w trakcie jak idzie, bo niepotrzebnie pacjentki się nastawiają, przy czynniku męskim to szczególnie ważne, bo tu genom męski dużo lubi nabroić.
    U mnie powiedzieli, ze zadzwonią w 7 dobie po punkcji. Wiedziałam jedynie, że będą hodować do blastki, żadnych trzydniowców. W pracy od rana wpatrywałam się w telefon, a tu nic. Wyszłam do toalety na 10 minut przed wyjściem, wracam a TU NIEODEBRANE POŁĄCZENIE. Oczywiście jak to bywa najczęściej, próbowałam oddzwonić i Pani embriolog w tym samym czasie. I tak z 5 razy.
    Do dzisiaj mam kartkę gdzie gryzmolilam informacje jakie zarodki i jakiej klasy mamy.
    Po wyjściu z pracy się poryczałam, wiadomo.

Zobaczymy jak u nas będzie ile wy komórek zapladnialiście ?
    Skoro nam lekarz powiedział, ze może być dużo, to pewnie byśmy się zdecydowali zapłodnić cześć, a druga cześć zamrozić, nigdy nie wiadomo jak się będzie zapładniać, ale średnio jestem nastawiona później na oddawanie zarodków, a jak się okaże, ze będzie ich bardzo dużo to ciezko nam będzie wszystkie wziąć… ale to wiadomo mogę teraz gdybać, a wiadomo ile nieudanych transferów nas czeka ? Albo koniec końców możemy mieć 3 zarodki równie dobrze.

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    No właśnie…. Tego się boję, jedynie to mnie trzyma, ze ta ilość jest dość duża i mam nadzieje, ze ładnie to się będzie zapładniać. Kurde powiem Ci, ze strasznie żałuje teraz tego, ze nie zgraliśmy punkcji razem z biopsją już by było po wszystkim, ale co zrobić…

Ile u was udało się pobrać po pierwszej biopsji ? I ile mieliście zarodków ?

Pamiętaj, że nie ilość a jakość.

U mnie przy pierwszej procedurze, jeśli dobrze pamiętam, pobrano 8, 6 było dobrych (w stadium MII), zapłodniono wszystkie i tylko 2 zarodki. Podano mi 3dniowe.
    W 2 i 3 procedurze było bardzo podobnie.
    Dopiero w 4 procedurze wywaliło mi 16. Ale co z tego skoro przetrwał tylko 1 zarodek.
    Wolałabym np. tylko 5 porządnych i z tego 3 porządne zarodki. Taka ilość by mnie bardzo satysfakcjonowała.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Pamiętaj, że nie ilość a jakość.

U mnie przy pierwszej procedurze, jeśli dobrze pamiętam, pobrano 8, 6 było dobrych (w stadium MII), zapłodniono wszystkie i tylko 2 zarodki. Podano mi 3dniowe.
    W 2 i 3 procedurze było bardzo podobnie.
    Dopiero w 4 procedurze wywaliło mi 16. Ale co z tego skoro przetrwał tylko 1 zarodek.
    Wolałabym np. tylko 5 porządnych i z tego 3 porządne zarodki. Taka ilość by mnie bardzo satysfakcjonowała.

No dokładnie wiem jakość najważniejsza.
    A czemu u Ciebie zdecywali się na 3 dniowe ?

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    No dokładnie wiem jakość najważniejsza.
    A czemu u Ciebie zdecywali się na 3 dniowe ?

A nie wiem. Nie zapytałam. Generalnie istnieje przekonanie, że zarodkom najlepiej w macicy a nie na szkiełku w laboratorium. No i podają 2, 3dniowe. No i blastocysty.

Teraz tak sobie myślę, że pewnie wiedzieli, że nie przetrwają dalszej hodowli w labie.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    A nie wiem. Nie zapytałam. Generalnie istnieje przekonanie, że zarodkom najlepiej w macicy a nie na szkiełku w laboratorium. No i podają 2, 3dniowe. No i blastocysty.

Teraz tak sobie myślę, że pewnie wiedzieli, że nie przetrwają dalszej hodowli w labie.

A ile wam się w ogóle udało pobrać plemników podczas biopsji ? Bo już nawet nie pamietam.

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A ile wam się w ogóle udało pobrać plemników podczas biopsji ? Bo już nawet nie pamietam.

Też nie wiem 🙂. Jak usłyszałam, że są było mi już wszystko jedno ile jest. Wiem tylko, że było 3,5 słomki.

O której wizyta? Ja właśnie jadę. Stresa mam okropnego. Mam nadzieję, że tą kwarantanny z mojego M przynajmniej poprawnie już zdjęli.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Też nie wiem 🙂. Jak usłyszałam, że są było mi już wszystko jedno ile jest. Wiem tylko, że było 3,5 słomki.

O której wizyta? Ja właśnie jadę. Stresa mam okropnego. Mam nadzieję, że tą kwarantanny z mojego M przynajmniej poprawnie już zdjęli.

My tez jesteśmy w trasie :p zgrało się nam :)
    My chcemy dziś oddać te umowy wszystkie i jeszcze krew dzisiaj, bo kilka badań zostało :) zobaczymy czym to się będę kłuć.
    Trzymamy kciuki za was :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:01

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pobrali 20 jajeczek, z czego 16 bylo dojrzałych. Zapłodnili wszystkie, z czego powstały trzy blastki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraliśmy raport w mrożenia.
    14 mln w 12 slomkach: drgające , nieruchome i tez z ruchem postępowym.

Ala_d, Baniusia lubią tę wiadomość

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    U mnie pobrali 20 jajeczek, z czego 16 bylo dojrzałych. Zapłodnili wszystkie, z czego powstały trzy blastki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

Dziękuję.

U nas już po. Wszystko w porządku. Biopsja będzie w zaplanowanym czasie.

Cieszę się, bo w końcu coś się udało beż problemów załatwić.

Sama wizyta była zbędna. Wystarczyłoby jak dotychczas, krótka ankiety przed samą biopsją.

lindalia lubi tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dziękuję.

U nas już po. Wszystko w porządku. Biopsja będzie w zaplanowanym czasie.

Cieszę się, bo w końcu coś się udało beż problemów załatwić.

Sama wizyta była zbędna. Wystarczyłoby jak dotychczas, krótka ankiety przed samą biopsją.

Tak właśnie myslalam, ze bez sensu przecież ta osobna wizyta.
    To kiedy macie biopsje ?

Ja dostałam leki Bemfola 150 raz dziennie i w sobotę kontrola. Co do transferu powiedział, ze będziemy widzieć jak się to będzie zachowywać wszystko, ale raczej odroczymy.
    + przepisał mi jeszcze Glucophage 850 raz dziennie na noc.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Tak właśnie myslalam, ze bez sensu przecież ta osobna wizyta.
    To kiedy macie biopsje ?

Ja dostałam leki Bemfola 150 raz dziennie i w sobotę kontrola. Co do transferu powiedział, ze będziemy widzieć jak się to będzie zachowywać wszystko, ale raczej odroczymy.
    + przepisał mi jeszcze Glucophage 850 raz dziennie na noc.
    Faktycznie, ostrożnie z ilością, 150j to tak bezpiecznie
    I dostałaś metforninę (glucophage), Wow! Na ogół jest przepisywana przy problemach z glikemią, ale niektóre kliniki zapisują je jako standard przy ivf. Fajnie, że dostałaś, to pomaga na jajeczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Faktycznie, ostrożnie z ilością, 150j to tak bezpiecznie
    I dostałaś metforninę (glucophage), Wow! Na ogół jest przepisywana przy problemach z glikemią, ale niektóre kliniki zapisują je jako standard przy ivf. Fajnie, że dostałaś, to pomaga na jajeczka.

Myślisz, ze ta 150 to będzie za mała dawka ?
    Już nie pamietam co Ty miałaś .
    Przy PCOS może właśnie tak ostrożnie poleci.
    A ten lek nie znam go zbytnio , ja problemów żadnych z glukoza czy insuliną nie mam to nie wiem czemu to przepisał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:50

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Myślisz, ze ta 150 to będzie za mała dawka ?
    Już nie pamietam co Ty miałaś .
    Przy PCOS może właśnie tak ostrożnie poleci.
    A ten lek nie znam go zbytnio , ja problemów żadnych z glukoza czy insuliną nie mam to nie wiem czemu to przepisał .
    Ja przy amh 3,3 podczas pierwszej stymulacji miałam 150 i było słabo, przy drugiej poszliśmy z kopyta z 300j. Ale zauważ, że moje amh jest dużo niższe niż Twoje. Myślę, ze to jak najbardziej bezpieczna dawka u Ciebie :) (dodam, że mój lek nazywał się inaczej, ale działanie i skład jest podobny).

Cieszę się, że dostałaś metforminę, to lepiej dla jakości jajeczek. :) A przepisał dlatego, że przy pcos może być dużo jajeczek, ale z jakością może być różnie. Dlatego dostałaś już zawczasu. Serio, to tylko lepiej dla Ciebie i Twoich rezultatów. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja przy amh 3,3 podczas pierwszej stymulacji miałam 150 i było słabo, przy drugiej poszliśmy z kopyta z 300j. Ale zauważ, że moje amh jest dużo niższe niż Twoje. Myślę, ze to jak najbardziej bezpieczna dawka u Ciebie :) (dodam, że mój lek nazywał się inaczej, ale działanie i skład jest podobny).

Cieszę się, że dostałaś metforminę, to lepiej dla jakości jajeczek. :) A przepisał dlatego, że przy pcos może być dużo jajeczek, ale z jakością może być różnie. Dlatego dostałaś już zawczasu. Serio, to tylko lepiej dla Ciebie i Twoich rezultatów. :)

Nooo właśnie ! Ja mam AMH ponad 20 to może stad ta dawka, bo dziś mi powiedział, ze miliony pęcherzyków na jajnikach, ale ogólnie, ze obraz jest ich zadowalający i, ze są okej ;)
    Dobrze, ze ta refundacja jest bo zamiast 180 zł za dawkę leku zapłaciłam koło 20 zł . Zobaczymy co w sobotę się pokaże.

• kasiaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u męża znaleziono plemniki po biopsji igłowej. Skierowano mnie teraz do ginekologa i później na invitro.
    Powiedzcie czy jest też szansa na inseminację czy tylko wchodzi w grę od razu on vitro?

Ananasova lubi tę wiadomość

Ja: 34
    Wszystkie wyniki ok
    AMH 0.7

On: 39
    01.2022 - mąż azoospermia, biopsja

11.2022 - początek 1 stymulacji
    30.11.2022-punkcja
    02.12.2022-transfer odwołany, 2komorki,które się nie zapłodniły
    05.12.2022- transfer odwołany
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaka88 wrote:
    Dziewczyny, u męża znaleziono plemniki po biopsji igłowej. Skierowano mnie teraz do ginekologa i później na invitro.
    Powiedzcie czy jest też szansa na inseminację czy tylko wchodzi w grę od razu on vitro?
    Gratuluję!
    Przy plemnikach z biopsji, w grę wchodzi tylko in vitro.

Nawet jeśli plemniki są super, oddane droga tradycyjna, sukces inseminacji to mniej niż 10%, a in vitro 40% przy pierwszym podejściu, a ponad 60% przy trzecim (w zależności od kliniki).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaka88 wrote:

Pięknie ! Gratulacje !
    @baniusia ! Teraz wasza kolej ! U was tez będzie pięknie :)

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ