X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • kasiaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiego ginekologa polecacie w Novum?

Ja: 34
    Wszystkie wyniki ok
    AMH 0.7

On: 39
    01.2022 - mąż azoospermia, biopsja

11.2022 - początek 1 stymulacji
    30.11.2022-punkcja
    02.12.2022-transfer odwołany, 2komorki,które się nie zapłodniły
    05.12.2022- transfer odwołany
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Pięknie ! Gratulacje !
    @baniusia ! Teraz wasza kolej ! U was tez będzie pięknie :)

No teraz to mnie najbardziej martwi ta biopsja. Ja wiem, że w pierwszej znaleziono te plemniki szybciutko. No ale w drugiej był już problem. Plemniki były, ale mało.

Boję się, że teraz może ich nie być wcale. Winę za ich brak zwaliłam na Clo, ale co jeśli to nieprawda 🥺.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No teraz to mnie najbardziej martwi ta biopsja. Ja wiem, że w pierwszej znaleziono te plemniki szybciutko. No ale w drugiej był już problem. Plemniki były, ale mało.

Boję się, że teraz może ich nie być wcale. Winę za ich brak zwaliłam na Clo, ale co jeśli to nieprawda 🥺.

Nie myśl negatywnie, od ostatniej biopsji minęło trochę czasu. Skoro po pierwszej były bez lekow, to nawet jak Clo coś napsuło, a przy takiej dawce to serio bardzo prawdopodobne to po 3msc wszystko powinno wrócić do normy 🧡
    Ja się dziś dowiedziałam, ze koleżanka jest w ciąży… złapałam takiego dola …

• kasiaka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda takie momenty są najgorsze niestety...ale nie poddajemy się ☺️
    Jakiego ginekologa polecacie w Novum do kwalifikacji do invitro?

Ja: 34
    Wszystkie wyniki ok
    AMH 0.7

On: 39
    01.2022 - mąż azoospermia, biopsja

11.2022 - początek 1 stymulacji
    30.11.2022-punkcja
    02.12.2022-transfer odwołany, 2komorki,które się nie zapłodniły
    05.12.2022- transfer odwołany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaka88 wrote:
    Gmagda takie momenty są najgorsze niestety...ale nie poddajemy się ☺️
    Jakiego ginekologa polecacie w Novum do kwalifikacji do invitro?

Ja z novum nic nie polecę, bo nie tam się leczymy :)
    Może ktoś inny ?????

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaka88 wrote:

Ja również nigdy nie byłam w Novum, ale na ich wątku polecają dr Zamorę i nie polecają dr Dońca.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • monzaw Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaka88 wrote:
    Ja bylam u dr Dobek-Jakubczyk
    Byla spoko, taka przecietna, nie ma do niej kolejek. Ale przy transferze miala problem z podaniem zarodka i musiala zawołać dr Zamorę. A z Novum polecają właśnie dr Zamorę, dr Wojewódzkiego. Wiecej nie wiem 😊

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona
    AMH: 3.85 (2020)

On:
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..

17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍

I transfer:
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..
    24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszym zastrzyku 😅 więcej strachu niż bólu☺️ Byłam dzielna, do przeżycia, prawie nie czuć. Powiedzcie mi tą bemfole mam na 5 dni potem co on mi będzie chciał wprowadzić ? Coś innego ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszym zastrzyku 😅 więcej strachu niż bólu☺️ Byłam dzielna, do przeżycia, prawie nie czuć. Powiedzcie mi tą bemfole mam na 5 dni potem co on mi będzie chciał wprowadzić ? Coś innego ?
    Potem dostaniesz kolejne zastrzyki, które zablokuja Ci owulacje, żeby jajeczka przedwcześnie nie popękały, tylko ładnie wytrzymały do punkcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Potem dostaniesz kolejne zastrzyki, które zablokuja Ci owulacje, żeby jajeczka przedwcześnie nie popękały, tylko ładnie wytrzymały do punkcji.

I to tyle ? Ja myslalam, ze tych lekow do stymulacji się bierze tonę i , ze kosztują fortunę, tzn nie żebym się czepiała, ze te mnie kosztowały 150 zł :)

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaka88 wrote:
    Dziewczyny, u męża znaleziono plemniki po biopsji igłowej. Skierowano mnie teraz do ginekologa i później na invitro.
    Powiedzcie czy jest też szansa na inseminację czy tylko wchodzi w grę od razu on vitro?
    Super wiadomość !🥰 Kasiaka88 mam parę pytań dot. biopsji iglowej - mojego męża to czeka pod koniec lutego. Mogę napisać na priv? Wysłałam zaproszenie🙂

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    I to tyle ? Ja myslalam, ze tych lekow do stymulacji się bierze tonę i , ze kosztują fortunę, tzn nie żebym się czepiała, ze te mnie kosztowały 150 zł :)
    Te do stymulacji są dużo tańsze w porównaniu do tych przy criotransferze, bo tam przy ciąży bierze się je kilka tygodni.

Wierz mi, to, że bierzesz póki co jeden zastrzyk, to nie jest obojętne. W normalnym cyklu produkujesz jedno jajeczko, a teraz masz ich wyprodukować... 10, 20, 25 ? 😄 organizm na pewno to poczuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Te do stymulacji są dużo tańsze w porównaniu do tych przy criotransferze, bo tam przy ciąży bierze się je kilka tygodni.

Wierz mi, to, że bierzesz póki co jeden zastrzyk, to nie jest obojętne. W normalnym cyklu produkujesz jedno jajeczko, a teraz masz ich wyprodukować... 10, 20, 25 ? 😄 organizm na pewno to poczuje.

Hehehe ;) okaże się w sobotę jak przebiega produkcja :p miałaś jakieś efekty uboczne przy tej stymulacji ? Ja od rana się kiepsko czuje, wczoraj na noc brałam tą metformine. Czytałam właśnie, ze jakieś skutki uboczne , nudności , brak apetytu - to akurat mam dokładnie.

Jeszcze powiem Ci, ze trochę w szoku byłam patrząc na ten raport z mrożenia, ze plemniki pobrane z jąder z ruchem postępowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 10:48

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Hehehe ;) okaże się w sobotę jak przebiega produkcja :p miałaś jakieś efekty uboczne przy tej stymulacji ? Ja od rana się kiepsko czuje, wczoraj na noc brałam tą metformine. Czytałam właśnie, ze jakieś skutki uboczne , nudności , brak apetytu - to akurat mam dokładnie.

Jeszcze powiem Ci, ze trochę w szoku byłam patrząc na ten raport z mrożenia, ze plemniki pobrane z jąder z ruchem postępowym ;)
    Hiperka, ale to po punkcji.

A w trakcie stymulacji schudłam. Tak jak mówisz; brak apetytu totalny. I delikatne bóle jajników już po 10 dniu stymulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Hiperka, ale to po punkcji.

A w trakcie stymulacji schudłam. Tak jak mówisz; brak apetytu totalny. I delikatne bóle jajników już po 10 dniu stymulacji.

A słuchaj po tych 5 dniach Bemfola on mi da zastrzyki na zatrzymanie to dalej będę musiała brać tą Bemfole ? Sory ze tak dopytuje, ale nie mam kompletnie pojęcia jak to ma wyglądać.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A słuchaj po tych 5 dniach Bemfola on mi da zastrzyki na zatrzymanie to dalej będę musiała brać tą Bemfole ? Sory ze tak dopytuje, ale nie mam kompletnie pojęcia jak to ma wyglądać.
    Tak, wtedy bierzesz i zastrzyki na wzrost jajek (Bemfola) I zastrzyki na wstrzymanie owulacji (tu jest też kilka rodzajów).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, wtedy bierzesz i zastrzyki na wzrost jajek (Bemfola) I zastrzyki na wstrzymanie owulacji (tu jest też kilka rodzajów).

Dobra dzięki ;) będę wiedzieć w sobotę, rano mam wizytę to się okaże co tam się dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie.
    Dzwonili z kliniki i powiedzieli, ze wyszło mi w badaniach jakieś zakażenie cytomegalia; dają krew do analizy jak się okaże, ze to początek zakażenia to będę musiała przerwać stymulację, chyba, ze przebadają i będą przeciwciała to będę mogła kontynuować…
    Miałyście coś takiego ?:( jestem załamana

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziewczyny ratujcie.
    Dzwonili z kliniki i powiedzieli, ze wyszło mi w badaniach jakieś zakażenie cytomegalia; dają krew do analizy jak się okaże, ze to początek zakażenia to będę musiała przerwać stymulację, chyba, ze przebadają i będą przeciwciała to będę mogła kontynuować…
    Miałyście coś takiego ?:( jestem załamana

Ja i mój M robilismy CMV niedawno. Wirusa nie mamy, ale wyszły nam przeciwciała. Znaczy, że musieliśmy to CMV przejść w przeszłości.

Jak sobie poczytać o tym to o niebo lepiej jest przerwać stymulację i wyleczyć, niż bez sensu ciągnąć.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja i mój M robilismy CMV niedawno. Wirusa nie mamy, ale wyszły nam przeciwciała. Znaczy, że musieliśmy to CMV przejść w przeszłości.

Jak sobie poczytać o tym to o niebo lepiej jest przerwać stymulację i wyleczyć, niż bez sensu ciągnąć.

Mają mi zadzwonić z kliniki po konsultacji z lekarzem czy przerywać stymulację, bo transfer tak czy siak mam mieć odroczony, a czy to jakoś wpływa na komórki jajowe ?
    Wysłali krew do laboratorium żeby sprawdzić czy to dopiero początek infekcji czy już końcówka, ale zastanawiam się przecież przy tym normalnym badaniu powinna być ilość przeciwciał.

Mój badał przed biopsją CMV i niereaktywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:49

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ