X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_m wrote:
    Baniusia, a czemu jeszcze druga biopsja Was czeka? Nie mrozili tego co w tej znaleźli? I ta biopsja była zwykła igłowa, a ta kolejka jaka będzie?

Tak ustaliliśmy z lekarzem. Plemniki są , ale pierwszej jakości to one nie są. Dlatego teraz wykonaliśmy biopsję a plemniki zarozilismy. Czekają w zapasie.

Faktycznie w dniu mojej punkcji przeprowadzimy drugą biopsję też igłowa, aby mieć świeże, nie mrożone plemniki i nimi zaplodnimi komórki jajowe.

Mrożone plemniki są nieco gorsze, minimalnie, ale jednak. Dlatego będziemy robili zarodki że świeżych komórek jajowych i swieżych plemników.

Jeśli by poszło coś nie tak pod koniec mojej stymulacji tj. mój M zachorował, umarł 😊 czy nie zneziono nowych plemników, to wtedy korzystamy z zamrożonego zapasu. Tak aby całą procedurą nie poszła na straty. Bo 🥚 się nie mrozi. Znaczy mrozi, ale one już tracą około 50% na jakości i nie ma sensu.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Baniusia, a jak oceniasz biopsję w Ovi, a w Invikcie ?
    Czy przy Twojej stymulacji zastosują te same leki, co tamtą klinika ? Pamiętam, że miałaś juz dobra receptę na jajeczka.

Trudno orzec.
    W Ovi na pewno było taniej i kŕocej. 25 minut biopsja, godzinka leżenia i cześć. Po biopsji lekarz przyszedł i pogadał co tam znaleziono, jak poszła biopsja, co zrobił a czego nie. Milesmy swój pokoik, gdzie przebywaliśmy razem.
    W invi to M zabrali na oddział szpitalny a ja czekałam. O niczym nie wiedziałam, o niczym mi nie mówiono czy informowano. Wszystko mówiono mężowi na oddziale. Byłam całkowicie wyłączona z tego procesu. Udało mi się tylko zamienić kilka słów z lekarzem przed biopsją i zrobił na mnie dobre wrażenie.

Ostatecznie nie ważne jak, czy razem czy osobno ważne że skutecznie. W ovi za 1 razem było skutecznie. Za 2 sama wiesz. Tu za 1 razem też było skutecznie.

Z rozmowy z lekarzem wiem, że ovi zastosowało w moim przypadku maksymalne, wręcz zaporowe ilości zastrzyków do stymulacji. Dlatego ta ostatnia punkcją tak dobrze poszła. Ilościowo.
    W invi skupimy się nie na ilości, bo mi 16 nie trzeba. Chcemy wychodowac 6-8 to max, ale pierwszej jakości. Dlatego myślę, że zastosujemy tutaj inne leczenie i inne zastrzyki niż ovi.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    dziś odebrałam estradiol z poniedziałku to 4700

Ja przy ostatniej procedurze miałam jakoś podobny 4200 chyba. 16 🥚 wtedy pobrali.

Miałam hiperkę, ale w miarę lekko ją przeszłam. Przez dobę czy 2 waliłam gazami jak Oświęcim. Mąż chciał rozwód już że mną brać, mówił że z komorą gazową to on się żenić nie chciał. 😊. Czasem tyle gazów się nazbierało, że aż bolało, ale do przeżycia.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nawet nie wiem czy mi robili badanie estradiolu, bo było kilka innych i nawet nie zwróciłam uwagi, ale wiesz co dwa dni mi badali i rósł praktycznie drugie tyle ? Bo był 2000 dziś 4700 to obawiam się, ze dziś jakby zbadali to by był kosmos już.

Nie wiesz jak jest z tymi plemnikami ile wcześniej je rozmrażają ?
    Ja mam punkcję o 8:30 oni je rozmrożą rano czy dzień wcześniej ?
    Wiem, ze może jestem głupia, ale oni co chwile jakby zapominali, ze my mamy plemniki z biopsji i mam głupie myśli, ze nie zdążą ich rozmrozić , bo znowu coś zapomną.
    I my dalej się zastanawiamy co robić z nadliczbowymi komórkami… czy to mrozić czy nie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 18:43

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziś nawet nie wiem czy mi robili badanie estradiolu, bo było kilka innych i nawet nie zwróciłam uwagi, ale wiesz co dwa dni mi badali i rósł praktycznie drugie tyle ? Bo był 2000 dziś 4700 to obawiam się, ze dziś jakby zbadali to by był kosmos już.

Nie wiesz jak jest z tymi plemnikami ile wcześniej je rozmrażają ?
    Ja mam punkcję o 8:30 oni je rozmrożą rano czy dzień wcześniej ?
    Wiem, ze może jestem głupia, ale oni co chwile jakby zapominali, ze my mamy plemniki z biopsji i mam głupie myśli, ze nie zdążą ich rozmrozić , bo znowu coś zapomną.
    I my dalej się zastanawiamy co robić z nadliczbowymi komórkami… czy to mrozić czy nie .

No ja 4000 to miałam już na sam koniec. W ostatnimbadaniu mi tak wyszło

Zarodki rozmrazają najczęściej dzień wcześniej. To może i z plemnikami tak jest, ale nie wiem. Nie mam pojęcia.

Chyba jednak nie. Wyczytałam na Novum, że jak wykorzystywane mrożone jajeczka i mrożone plemniki to najpierw rozmraża się 🥚 i weryfikuje ich stan. Odkłada i rozmraża plemniki.

Także wynika z tego, że najpierw jest punkcja, ocena 🥚 a później rozmrazane są plemniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 19:22

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No ja 4000 to miałam już na sam koniec. W ostatnimbadaniu mi tak wyszło

Zarodki rozmrazają najczęściej dzień wcześniej. To może i z plemnikami tak jest, ale nie wiem. Nie mam pojęcia.

Chyba jednak nie. Wyczytałam na Novum, że jak wykorzystywane mrożone jajeczka i mrożone plemniki to najpierw rozmraża się 🥚 i weryfikuje ich stan. Odkłada i rozmraża plemniki.

Także wynika z tego, że najpierw jest punkcja, ocena 🥚 a później rozmrazane są plemniki.

Aaa. Czaje może tak jest…
    My sobie chyba w piątek zdecydujemy czy mrozimy te komórki czy nie, może się uda jak nam powiedzą ile jest dobrej jakości i ile zostaje do ewentualnego zamrożenia, czy się bawić w to czy nie.

Masakra ja za godzinę mam dwa zastrzyki jeszcze przyjąć.
    Już mam tak obolały brzuch..:/

Edit: cholera ten gonapeptyl to nic przyjemnego, taka tępa igła, ze ciężko się przebić duża ilość jeszcze dwa zastrzyki:/ całe szczęście, ze mam sposób i schładzam żelem miejsce kłucia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę do was.
    Napiszcie mi jak radzić sobie z tą hiperstymulacją ?

Wiem, że muszę pic dużo wody, żeby to wypłukać.
    Ale szczerze patrząc na to co się dzieje u mnie w jajnikach, to zajebiscie się boje, ze będę to ciezko przechodzić, pielęgniarki tez nie ukrywały, ze ryzyko jest duże, sama punkcja mnie tak nie stresuje jak ta hiperka.
    Dziś nawet nie wstaje z łóżka, jest mi tak ciężko, że nie mogę się przekręcić na bok bez bólu.

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziewczyny mam prośbę do was.
    Napiszcie mi jak radzić sobie z tą hiperstymulacją ?

Wiem, że muszę pic dużo wody, żeby to .

Ja za wiele nie podpowiem, bo lekko przechodziłam. Dostałam na to proszki - Provera, albo jakoś tak. Na 10 dni. Myślę, że Tobie też coś dadzą.

Poza tym obserwowałam się. Obadalam sobie szpital i czekałam. Czułam jak to wszystko mi narasta, osiąga apogeum i odchodzi. Nigdy nie doszło do żadnego punktu krytycznego.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja za wiele nie podpowiem, bo lekko przechodziłam. Dostałam na to proszki - Provera, albo jakoś tak. Na 10 dni. Myślę, że Tobie też coś dadzą.

Poza tym obserwowałam się. Obadalam sobie szpital i czekałam. Czułam jak to wszystko mi narasta, osiąga apogeum i odchodzi. Nigdy nie doszło do żadnego punktu krytycznego.

Ja dostałam receptę na leki po punkcji.
    Dostinex i 10 sztuk neoparinu , dopiero jutro mi powiedzą jak to przyjmować.
    Z tego co czytałam to ten dostinex ma zapobiegać hiperstymulacji, ale przy moich 40 komórkach nie chce sobie robić nadziei, ze mnie ominie .

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gmagda,

O której punkcja?

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda,

O której punkcja?

Już po :)
    Trochę cierpię, przeciwbólowe wjechały, leżę pod kroplówką.
    Pobrali 58 … tak 58
    Poszło do sprawdzenia: prawdopodobnie 15 zapładniamy i z 15 zamrozimy. Zależnie od tego ile będzie ładnych u dojrzałych .

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Już po :)
    Trochę cierpię, przeciwbólowe wjechały, leżę pod kroplówką.
    Pobrali 58 … tak 58
    Poszło do sprawdzenia: prawdopodobnie 15 zapładniamy i z 15 zamrozimy. Zależnie od tego ile będzie ładnych u dojrzałych .

Super. Bardzo dużo.
    A co zrobicie jak Wam wyjdzie 15 blastek?
    No albo chociaż 10 to też ogromna liczba 🙂

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże gmagda... 58 jajeczek! Oszczędzaj się teraz dziewczyno i obserwuj się bardzo dokładnie. W razie czego (problemy z oddychaniem, mocne bóle brzucha) leć do szpitala, bo naprawdę grozi Ci mocna hiperka.

Nie myślę, że wyhodujecie tyle blastek. Z naszych 20 jajeczek powstały 3, a trzeba wziąć pod uwagę, że pcosowe jajeczka + biopsjowe plemniki, to nie jest towar najlepszej klasy. Tylko u Was naprawdę jest w czym wybierać i będziecie mieli premium nad premiumami. ✊✊

Zaopatrz się w wodę WYSOKOZMINERALIZOWANĄ tj Muszyna, Muszynianka itd. Pij jej dużo, nawet na siłę, aby jak najszybciej wypłukać estradiol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się nie wydaje żebyśmy mieli dużo tych blastek, biopsja , pcos.
    W razie czego kazaliśmy zamrozić 15 komórek jeszcze .
    Pije na sile Muszyniankę.
    Wzięłam ketonal teraz i odpoczywam, nawet dobrze się teraz czuje, jedynie lewy jajnik mnie boli, prawy w porządku. w drodze do domu mnie tak męczyło, ze masakra, zwieńczyłam to pawiem w samochodzie.
    Jutro i w poniedziałek mam się pojawić na kroplówkę , zostawili mi wenflon.
    A jeżeli chodzi o poziom estradiolu : 13500 … sama jestem w szoku.
    Boje się jak cholera, co będzie…

Znowu wymiotuje, samą wodą…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 13:44

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gmagda

To estradiol potężny!!! Pierwszy raz czytam o takim wyniku.
    Miej Ty pod ręką spokowaną torbę do szpitala pod ręką.
    U mnie najgorsze przyszło dzień po punkcji.
    Dawaj znać jak się czujesz.

Też myślę że 10 nie będzie. Najwięcej to o chyba o 8 czytałam. Ale @Gmagda nam tu rekordy bije🙂

Ja byłam dziś u lekarza. Startuję od 2 dnia cyklu czyli pewnie od przyszłego czwartku. Planujemy podwójną stymulację ze świeżym materiałem.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda

To estradiol potężny!!! Pierwszy raz czytam o takim wyniku.
    Miej Ty pod ręką spokowaną torbę do szpitala pod ręką.
    U mnie najgorsze przyszło dzień po punkcji.
    Dawaj znać jak się czujesz.

Też myślę że 10 nie będzie. Najwięcej to o chyba o 8 czytałam. Ale @Gmagda nam tu rekordy bije🙂

Ja byłam dziś u lekarza. Startuję od 2 dnia cyklu czyli pewnie od przyszłego czwartku. Planujemy podwójną stymulację ze świeżym materiałem.

Ech te moje rekordy … jest mi tak źle, ledwo żyje. Chyba po tej narkozie mi tak źle, oby mi to przeszło , bo sie wykończę , nic nie jadłam, trzepie mnie , mdli … miałyście tak ?

To pięknie wam poszło i szybciutko :) ja już mojemu zapowiedziałam, ze to pierwsza i ostatnia procedura, więcej nie dam rady tego przechodzić . Wy pewnie nie bedziecie tak źle tego wspominać … ale w moim przypadku 58 komórek …. Jak do tego doszlo …

Na wizycie z lekarzem coś wspomniał o tym, ze podawaliśmy gonapeptyl zamiast ovitrelle, ale czemu nie wiem, może z ovitrelle jest większe ryzyko hiperki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 18:22

• lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, ja miałam Ovitrelle, dwa zastrzyki. Ten lek powoduje uwolnienie jajek, czyli owulacje oraz to, że to co niedojrzałe dojrzewa szybciej i jest tego więcej, czyli miałabyś z tych 58 bardzo dużo dojrzałych. To byłoby ogromne ryzyko dla Ciebie. Gonapeptyl powoduje, ze niektore tylko pęcherzyki jeszcze minimalnie dojrzeja (a nie wszystkie, czyli delikatniej zadziala), a jego zadanie to uwolnienie wszystkich czyli owulacja.
    Fajnie, że klinika tak dba, dostaniesz kroplówki i w ogóle. A wiadomo już ile pęcherzyków było dojrzałych z tych 58? Jesteś mega rekordem, serio... :O Ale reaguj jak będziesz się źle czuła. Dobrze Ci się oddycha, nie czujesz wody koło płuc?

Baniusia, czyli lada chwila zaczynasz. A jaki masz protokół?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 19:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Gmagda, ja miałam Ovitrelle, dwa zastrzyki. Ten lek powoduje uwolnienie jajek, czyli owulacje oraz to, że to co niedojrzałe dojrzewa szybciej i jest tego więcej, czyli miałabyś z tych 58 bardzo dużo dojrzałych. To byłoby ogromne ryzyko dla Ciebie. Gonapeptyl powoduje, ze niektore tylko pęcherzyki jeszcze minimalnie dojrzeja (a nie wszystkie, czyli delikatniej zadziala), a jego zadanie to uwolnienie wszystkich czyli owulacja.
    Fajnie, że klinika tak dba, dostaniesz kroplówki i w ogóle. A wiadomo już ile pęcherzyków było dojrzałych z tych 58? Jesteś mega rekordem, serio... :O Ale reaguj jak będziesz się źle czuła. Dobrze Ci się oddycha, nie czujesz wody koło płuc?

Nie wiemy nic jeszcze ile dojrzałych ani nic, była u nas Pani embriolog na sali, ustaliliśmy tylko, ze 15 zapładniamy i 15 zamrozimy, mówiła, ze tyle dojrzałych być powinno, boje się jak to wyjdzie jutro rano lecimy na kroplówkę, pewnie będzie wiadomo ile się zapłodniło :)
    Boje się jak cholera ile się zapłodni tego i czy w ogóle…

Jeżeli chodzi o samopoczucie moje to jest teraz dobrze, w końcu zjadłam coś i nie zwróciłam, brzuch wydaje się być normalnych rozmiarów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 06:39

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:

Bardzo nietopowy. Bo ani długi ani krótki. Taki raczej baaaardzo długi. Lekarz nie chce powielać tego co już było.

Teraz będziemy robić stymulację gonalem, punkcję i zapłodnienie. To co zaczęło rosnąć jeszcze dostymulujemy i zrobimy drugą punkcję. No chyba że nam kilka zarodków wyjdzie to wtedy nie będzie 2 stymulacji. Dr powiedział, że komórki z dostymulowania są jakościowo najlepsze.

Wogole dzisiaj byłam pod wrażeniem lekarza. Znał całą naszą historię, był po konsultacjach z embriologami. Na prawdę bardzo się przygotował do tej wizyty. Trwała z godzinę, bez pośpiechu rozważaliśmy jeszcze mnóstwo różnych wariantów. Poczułam, że jestem na serio w dobrych rękach i nadzieja się zatliła.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Bardzo nietopowy. Bo ani długi ani krótki. Taki raczej baaaardzo długi. Lekarz nie chce powielać tego co już było.

Teraz będziemy robić stymulację gonalem, punkcję i zapłodnienie. To co zaczęło rosnąć jeszcze dostymulujemy i zrobimy drugą punkcję. No chyba że nam kilka zarodków wyjdzie to wtedy nie będzie 2 stymulacji. Dr powiedział, że komórki z dostymulowania są jakościowo najlepsze.

Wogole dzisiaj byłam pod wrażeniem lekarza. Znał całą naszą historię, był po konsultacjach z embriologami. Na prawdę bardzo się przygotował do tej wizyty. Trwała z godzinę, bez pośpiechu rozważaliśmy jeszcze mnóstwo różnych wariantów. Poczułam, że jestem na serio w dobrych rękach i nadzieja się zatliła.
    Kojarzę to, co piszesz. Dziewczyna, która chodziła do mojej kliniki, a potem przeniosła się do innej, właśnie szla takimi dwoma stymulacjami. Z pierwszej pobrali, zaplodnili, zamrozili. Potem dostymulowali, wyszły dwa kolejne zarodki, podali je na świeżo... i niedługo będzie rodzic bliźniaczki. :D
    Także znam przypadek, ze faktycznie ta podwójna stymulacja daje radę.

A doktor super, ze taki przygotowany. Myślę, że przykladaja się do rzeczy, tym bardziej, że "przechwycili " pacjentów od konkurencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 23:03

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ