X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_m wrote:
    Baniusia, a czemu jeszcze druga biopsja Was czeka? Nie mrozili tego co w tej znaleźli? I ta biopsja była zwykła igłowa, a ta kolejka jaka będzie?

Tak ustaliliśmy z lekarzem. Plemniki są , ale pierwszej jakości to one nie są. Dlatego teraz wykonaliśmy biopsję a plemniki zarozilismy. Czekają w zapasie.

Faktycznie w dniu mojej punkcji przeprowadzimy drugą biopsję też igłowa, aby mieć świeże, nie mrożone plemniki i nimi zaplodnimi komórki jajowe.

Mrożone plemniki są nieco gorsze, minimalnie, ale jednak. Dlatego będziemy robili zarodki że świeżych komórek jajowych i swieżych plemników.

Jeśli by poszło coś nie tak pod koniec mojej stymulacji tj. mój M zachorował, umarł 😊 czy nie zneziono nowych plemników, to wtedy korzystamy z zamrożonego zapasu. Tak aby całą procedurą nie poszła na straty. Bo 🥚 się nie mrozi. Znaczy mrozi, ale one już tracą około 50% na jakości i nie ma sensu.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Baniusia, a jak oceniasz biopsję w Ovi, a w Invikcie ?
    Czy przy Twojej stymulacji zastosują te same leki, co tamtą klinika ? Pamiętam, że miałaś juz dobra receptę na jajeczka.

Trudno orzec.
    W Ovi na pewno było taniej i kŕocej. 25 minut biopsja, godzinka leżenia i cześć. Po biopsji lekarz przyszedł i pogadał co tam znaleziono, jak poszła biopsja, co zrobił a czego nie. Milesmy swój pokoik, gdzie przebywaliśmy razem.
    W invi to M zabrali na oddział szpitalny a ja czekałam. O niczym nie wiedziałam, o niczym mi nie mówiono czy informowano. Wszystko mówiono mężowi na oddziale. Byłam całkowicie wyłączona z tego procesu. Udało mi się tylko zamienić kilka słów z lekarzem przed biopsją i zrobił na mnie dobre wrażenie.

Ostatecznie nie ważne jak, czy razem czy osobno ważne że skutecznie. W ovi za 1 razem było skutecznie. Za 2 sama wiesz. Tu za 1 razem też było skutecznie.

Z rozmowy z lekarzem wiem, że ovi zastosowało w moim przypadku maksymalne, wręcz zaporowe ilości zastrzyków do stymulacji. Dlatego ta ostatnia punkcją tak dobrze poszła. Ilościowo.
    W invi skupimy się nie na ilości, bo mi 16 nie trzeba. Chcemy wychodowac 6-8 to max, ale pierwszej jakości. Dlatego myślę, że zastosujemy tutaj inne leczenie i inne zastrzyki niż ovi.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    dziś odebrałam estradiol z poniedziałku to 4700

Ja przy ostatniej procedurze miałam jakoś podobny 4200 chyba. 16 🥚 wtedy pobrali.

Miałam hiperkę, ale w miarę lekko ją przeszłam. Przez dobę czy 2 waliłam gazami jak Oświęcim. Mąż chciał rozwód już że mną brać, mówił że z komorą gazową to on się żenić nie chciał. 😊. Czasem tyle gazów się nazbierało, że aż bolało, ale do przeżycia.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nawet nie wiem czy mi robili badanie estradiolu, bo było kilka innych i nawet nie zwróciłam uwagi, ale wiesz co dwa dni mi badali i rósł praktycznie drugie tyle ? Bo był 2000 dziś 4700 to obawiam się, ze dziś jakby zbadali to by był kosmos już.

Nie wiesz jak jest z tymi plemnikami ile wcześniej je rozmrażają ?
    Ja mam punkcję o 8:30 oni je rozmrożą rano czy dzień wcześniej ?
    Wiem, ze może jestem głupia, ale oni co chwile jakby zapominali, ze my mamy plemniki z biopsji i mam głupie myśli, ze nie zdążą ich rozmrozić , bo znowu coś zapomną.
    I my dalej się zastanawiamy co robić z nadliczbowymi komórkami… czy to mrozić czy nie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 18:43

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziś nawet nie wiem czy mi robili badanie estradiolu, bo było kilka innych i nawet nie zwróciłam uwagi, ale wiesz co dwa dni mi badali i rósł praktycznie drugie tyle ? Bo był 2000 dziś 4700 to obawiam się, ze dziś jakby zbadali to by był kosmos już.

Nie wiesz jak jest z tymi plemnikami ile wcześniej je rozmrażają ?
    Ja mam punkcję o 8:30 oni je rozmrożą rano czy dzień wcześniej ?
    Wiem, ze może jestem głupia, ale oni co chwile jakby zapominali, ze my mamy plemniki z biopsji i mam głupie myśli, ze nie zdążą ich rozmrozić , bo znowu coś zapomną.
    I my dalej się zastanawiamy co robić z nadliczbowymi komórkami… czy to mrozić czy nie .

No ja 4000 to miałam już na sam koniec. W ostatnimbadaniu mi tak wyszło

Zarodki rozmrazają najczęściej dzień wcześniej. To może i z plemnikami tak jest, ale nie wiem. Nie mam pojęcia.

Chyba jednak nie. Wyczytałam na Novum, że jak wykorzystywane mrożone jajeczka i mrożone plemniki to najpierw rozmraża się 🥚 i weryfikuje ich stan. Odkłada i rozmraża plemniki.

Także wynika z tego, że najpierw jest punkcja, ocena 🥚 a później rozmrazane są plemniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 19:22

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No ja 4000 to miałam już na sam koniec. W ostatnimbadaniu mi tak wyszło

Zarodki rozmrazają najczęściej dzień wcześniej. To może i z plemnikami tak jest, ale nie wiem. Nie mam pojęcia.

Chyba jednak nie. Wyczytałam na Novum, że jak wykorzystywane mrożone jajeczka i mrożone plemniki to najpierw rozmraża się 🥚 i weryfikuje ich stan. Odkłada i rozmraża plemniki.

Także wynika z tego, że najpierw jest punkcja, ocena 🥚 a później rozmrazane są plemniki.

Aaa. Czaje może tak jest…
    My sobie chyba w piątek zdecydujemy czy mrozimy te komórki czy nie, może się uda jak nam powiedzą ile jest dobrej jakości i ile zostaje do ewentualnego zamrożenia, czy się bawić w to czy nie.

Masakra ja za godzinę mam dwa zastrzyki jeszcze przyjąć.
    Już mam tak obolały brzuch..:/

Edit: cholera ten gonapeptyl to nic przyjemnego, taka tępa igła, ze ciężko się przebić duża ilość jeszcze dwa zastrzyki:/ całe szczęście, ze mam sposób i schładzam żelem miejsce kłucia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę do was.
    Napiszcie mi jak radzić sobie z tą hiperstymulacją ?

Wiem, że muszę pic dużo wody, żeby to wypłukać.
    Ale szczerze patrząc na to co się dzieje u mnie w jajnikach, to zajebiscie się boje, ze będę to ciezko przechodzić, pielęgniarki tez nie ukrywały, ze ryzyko jest duże, sama punkcja mnie tak nie stresuje jak ta hiperka.
    Dziś nawet nie wstaje z łóżka, jest mi tak ciężko, że nie mogę się przekręcić na bok bez bólu.

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Dziewczyny mam prośbę do was.
    Napiszcie mi jak radzić sobie z tą hiperstymulacją ?

Wiem, że muszę pic dużo wody, żeby to .

Ja za wiele nie podpowiem, bo lekko przechodziłam. Dostałam na to proszki - Provera, albo jakoś tak. Na 10 dni. Myślę, że Tobie też coś dadzą.

Poza tym obserwowałam się. Obadalam sobie szpital i czekałam. Czułam jak to wszystko mi narasta, osiąga apogeum i odchodzi. Nigdy nie doszło do żadnego punktu krytycznego.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja za wiele nie podpowiem, bo lekko przechodziłam. Dostałam na to proszki - Provera, albo jakoś tak. Na 10 dni. Myślę, że Tobie też coś dadzą.

Poza tym obserwowałam się. Obadalam sobie szpital i czekałam. Czułam jak to wszystko mi narasta, osiąga apogeum i odchodzi. Nigdy nie doszło do żadnego punktu krytycznego.

Ja dostałam receptę na leki po punkcji.
    Dostinex i 10 sztuk neoparinu , dopiero jutro mi powiedzą jak to przyjmować.
    Z tego co czytałam to ten dostinex ma zapobiegać hiperstymulacji, ale przy moich 40 komórkach nie chce sobie robić nadziei, ze mnie ominie .

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gmagda,

O której punkcja?

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda,

O której punkcja?

Już po :)
    Trochę cierpię, przeciwbólowe wjechały, leżę pod kroplówką.
    Pobrali 58 … tak 58
    Poszło do sprawdzenia: prawdopodobnie 15 zapładniamy i z 15 zamrozimy. Zależnie od tego ile będzie ładnych u dojrzałych .

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Już po :)
    Trochę cierpię, przeciwbólowe wjechały, leżę pod kroplówką.
    Pobrali 58 … tak 58
    Poszło do sprawdzenia: prawdopodobnie 15 zapładniamy i z 15 zamrozimy. Zależnie od tego ile będzie ładnych u dojrzałych .

Super. Bardzo dużo.
    A co zrobicie jak Wam wyjdzie 15 blastek?
    No albo chociaż 10 to też ogromna liczba 🙂

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże gmagda... 58 jajeczek! Oszczędzaj się teraz dziewczyno i obserwuj się bardzo dokładnie. W razie czego (problemy z oddychaniem, mocne bóle brzucha) leć do szpitala, bo naprawdę grozi Ci mocna hiperka.

Nie myślę, że wyhodujecie tyle blastek. Z naszych 20 jajeczek powstały 3, a trzeba wziąć pod uwagę, że pcosowe jajeczka + biopsjowe plemniki, to nie jest towar najlepszej klasy. Tylko u Was naprawdę jest w czym wybierać i będziecie mieli premium nad premiumami. ✊✊

Zaopatrz się w wodę WYSOKOZMINERALIZOWANĄ tj Muszyna, Muszynianka itd. Pij jej dużo, nawet na siłę, aby jak najszybciej wypłukać estradiol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się nie wydaje żebyśmy mieli dużo tych blastek, biopsja , pcos.
    W razie czego kazaliśmy zamrozić 15 komórek jeszcze .
    Pije na sile Muszyniankę.
    Wzięłam ketonal teraz i odpoczywam, nawet dobrze się teraz czuje, jedynie lewy jajnik mnie boli, prawy w porządku. w drodze do domu mnie tak męczyło, ze masakra, zwieńczyłam to pawiem w samochodzie.
    Jutro i w poniedziałek mam się pojawić na kroplówkę , zostawili mi wenflon.
    A jeżeli chodzi o poziom estradiolu : 13500 … sama jestem w szoku.
    Boje się jak cholera, co będzie…

Znowu wymiotuje, samą wodą…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 13:44

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gmagda

To estradiol potężny!!! Pierwszy raz czytam o takim wyniku.
    Miej Ty pod ręką spokowaną torbę do szpitala pod ręką.
    U mnie najgorsze przyszło dzień po punkcji.
    Dawaj znać jak się czujesz.

Też myślę że 10 nie będzie. Najwięcej to o chyba o 8 czytałam. Ale @Gmagda nam tu rekordy bije🙂

Ja byłam dziś u lekarza. Startuję od 2 dnia cyklu czyli pewnie od przyszłego czwartku. Planujemy podwójną stymulację ze świeżym materiałem.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda

To estradiol potężny!!! Pierwszy raz czytam o takim wyniku.
    Miej Ty pod ręką spokowaną torbę do szpitala pod ręką.
    U mnie najgorsze przyszło dzień po punkcji.
    Dawaj znać jak się czujesz.

Też myślę że 10 nie będzie. Najwięcej to o chyba o 8 czytałam. Ale @Gmagda nam tu rekordy bije🙂

Ja byłam dziś u lekarza. Startuję od 2 dnia cyklu czyli pewnie od przyszłego czwartku. Planujemy podwójną stymulację ze świeżym materiałem.

Ech te moje rekordy … jest mi tak źle, ledwo żyje. Chyba po tej narkozie mi tak źle, oby mi to przeszło , bo sie wykończę , nic nie jadłam, trzepie mnie , mdli … miałyście tak ?

To pięknie wam poszło i szybciutko :) ja już mojemu zapowiedziałam, ze to pierwsza i ostatnia procedura, więcej nie dam rady tego przechodzić . Wy pewnie nie bedziecie tak źle tego wspominać … ale w moim przypadku 58 komórek …. Jak do tego doszlo …

Na wizycie z lekarzem coś wspomniał o tym, ze podawaliśmy gonapeptyl zamiast ovitrelle, ale czemu nie wiem, może z ovitrelle jest większe ryzyko hiperki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 18:22

• lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, ja miałam Ovitrelle, dwa zastrzyki. Ten lek powoduje uwolnienie jajek, czyli owulacje oraz to, że to co niedojrzałe dojrzewa szybciej i jest tego więcej, czyli miałabyś z tych 58 bardzo dużo dojrzałych. To byłoby ogromne ryzyko dla Ciebie. Gonapeptyl powoduje, ze niektore tylko pęcherzyki jeszcze minimalnie dojrzeja (a nie wszystkie, czyli delikatniej zadziala), a jego zadanie to uwolnienie wszystkich czyli owulacja.
    Fajnie, że klinika tak dba, dostaniesz kroplówki i w ogóle. A wiadomo już ile pęcherzyków było dojrzałych z tych 58? Jesteś mega rekordem, serio... :O Ale reaguj jak będziesz się źle czuła. Dobrze Ci się oddycha, nie czujesz wody koło płuc?

Baniusia, czyli lada chwila zaczynasz. A jaki masz protokół?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 19:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Gmagda, ja miałam Ovitrelle, dwa zastrzyki. Ten lek powoduje uwolnienie jajek, czyli owulacje oraz to, że to co niedojrzałe dojrzewa szybciej i jest tego więcej, czyli miałabyś z tych 58 bardzo dużo dojrzałych. To byłoby ogromne ryzyko dla Ciebie. Gonapeptyl powoduje, ze niektore tylko pęcherzyki jeszcze minimalnie dojrzeja (a nie wszystkie, czyli delikatniej zadziala), a jego zadanie to uwolnienie wszystkich czyli owulacja.
    Fajnie, że klinika tak dba, dostaniesz kroplówki i w ogóle. A wiadomo już ile pęcherzyków było dojrzałych z tych 58? Jesteś mega rekordem, serio... :O Ale reaguj jak będziesz się źle czuła. Dobrze Ci się oddycha, nie czujesz wody koło płuc?

Nie wiemy nic jeszcze ile dojrzałych ani nic, była u nas Pani embriolog na sali, ustaliliśmy tylko, ze 15 zapładniamy i 15 zamrozimy, mówiła, ze tyle dojrzałych być powinno, boje się jak to wyjdzie jutro rano lecimy na kroplówkę, pewnie będzie wiadomo ile się zapłodniło :)
    Boje się jak cholera ile się zapłodni tego i czy w ogóle…

Jeżeli chodzi o samopoczucie moje to jest teraz dobrze, w końcu zjadłam coś i nie zwróciłam, brzuch wydaje się być normalnych rozmiarów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 06:39

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:

Bardzo nietopowy. Bo ani długi ani krótki. Taki raczej baaaardzo długi. Lekarz nie chce powielać tego co już było.

Teraz będziemy robić stymulację gonalem, punkcję i zapłodnienie. To co zaczęło rosnąć jeszcze dostymulujemy i zrobimy drugą punkcję. No chyba że nam kilka zarodków wyjdzie to wtedy nie będzie 2 stymulacji. Dr powiedział, że komórki z dostymulowania są jakościowo najlepsze.

Wogole dzisiaj byłam pod wrażeniem lekarza. Znał całą naszą historię, był po konsultacjach z embriologami. Na prawdę bardzo się przygotował do tej wizyty. Trwała z godzinę, bez pośpiechu rozważaliśmy jeszcze mnóstwo różnych wariantów. Poczułam, że jestem na serio w dobrych rękach i nadzieja się zatliła.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Bardzo nietopowy. Bo ani długi ani krótki. Taki raczej baaaardzo długi. Lekarz nie chce powielać tego co już było.

Teraz będziemy robić stymulację gonalem, punkcję i zapłodnienie. To co zaczęło rosnąć jeszcze dostymulujemy i zrobimy drugą punkcję. No chyba że nam kilka zarodków wyjdzie to wtedy nie będzie 2 stymulacji. Dr powiedział, że komórki z dostymulowania są jakościowo najlepsze.

Wogole dzisiaj byłam pod wrażeniem lekarza. Znał całą naszą historię, był po konsultacjach z embriologami. Na prawdę bardzo się przygotował do tej wizyty. Trwała z godzinę, bez pośpiechu rozważaliśmy jeszcze mnóstwo różnych wariantów. Poczułam, że jestem na serio w dobrych rękach i nadzieja się zatliła.
    Kojarzę to, co piszesz. Dziewczyna, która chodziła do mojej kliniki, a potem przeniosła się do innej, właśnie szla takimi dwoma stymulacjami. Z pierwszej pobrali, zaplodnili, zamrozili. Potem dostymulowali, wyszły dwa kolejne zarodki, podali je na świeżo... i niedługo będzie rodzic bliźniaczki. :D
    Także znam przypadek, ze faktycznie ta podwójna stymulacja daje radę.

A doktor super, ze taki przygotowany. Myślę, że przykladaja się do rzeczy, tym bardziej, że "przechwycili " pacjentów od konkurencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 23:03

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ