X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Ale wiesz jakie są myśli, jak przy biopsji Ci mówią, ze dużo ruchome, jeden z najlepszych wyników mtese w klinice, a potem ,, plemniki kiepskiej jakości ”
    To boje się, co będzie po tej 3 dobie.

No ja akurat tego nie znam, bo w klinice słyszeliśmy ciągle: super zarodeczki, wspaniałe plemniki, dużo komórek jajowych, świetny wynik, bardzo dobrze nam to wyszło, ja w nie wierzę, etc.

Wolałabym jednak słyszeć prawdę. Byłabym gotowa na porażkę, a nie wszystko ładnie, pięknie, super i dupa.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No ja akurat tego nie znam, bo w klinice słyszeliśmy ciągle: super zarodeczki, wspaniałe plemniki, dużo komórek jajowych, świetny wynik, bardzo dobrze nam to wyszło, ja w nie wierzę, etc.

Wolałabym jednak słyszeć prawdę. Byłabym gotowa na porażkę, a nie wszystko ładnie, pięknie, super i dupa.

Ja w pewnym sensie na porażkę powoli tez jestem gotowa, wiem, ze jak wleci czynnik męski może być różnie:( ale serce mi pęka na samą myśl.
    Jak się tak stanie to odrazu rozmrażamy zapasy i lecimy z tym …

Dlaczego musimy tyle wycierpieć… za jakie grzechy
    Jak patrzę na te wszystkie dzieci w rodzinie to mi serce pęka na pół…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lindalia
    Jakiej klasy były wasze zarodki ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    @lindalia
    Jakiej klasy były wasze zarodki ?
    W brzuszku blastka 3BB (z piątej doby).
    W mrożonym przedszkolu czekają dwie blastki 4BB (z szóstej doby).

Baniusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 7 zostało 5 zarodków .
    Jeżeli dobrze pamietam to 8 i 10 komórkowe ?

lindalia lubi tę wiadomość

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Z 7 zostało 5 zarodków .

Świetny wynik. Z tego co pamiętam w 3 dobie powinny być minimum 8 blastomerowe. Rozwijają się wzorowo🙂

Rozważacie przebadanie zarodków?

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Z 7 zostało 5 zarodków .
    Trzecia doba za Wami! ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Trzecia doba za Wami! ✊

Jeszcze nie tak do końca za nami. Teraz mija 3.
    Punkcja była koło 9. Wiec nie wiem o której zapładniali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Świetny wynik. Z tego co pamiętam w 3 dobie powinny być minimum 8 blastomerowe. Rozwijają się wzorowo🙂

Rozważacie przebadanie zarodków?

Nie nie rozważaliśmy takich badań.
    Wy badaliście zarodki? Ja czytałam gdzieś, ze podstawy do badania zarodków to jakieś choroby genetyczne w rodzinie, a u nas nie ma nic takiego, azoo wynika z uszkodzenia podczas operacji, ja mam 26 lat, wiec u nas nie ma żadnego czynnika, który by nas skłaniał do badania .

Mąż mnie poprawił : mieliśmy chyba dwa zarodki 6 komórkowe , dwa 8 komórkowe , i jeden 10 komórkowy. Wszystko B klasy, czyli takie : średnie ? Niby embriolog mówi, ze dobrze się rozwijają. Ech nie dość, ze musisz się martwić o plemniki, o komórki , o to czy się zapłodnią czy przetrwają to jeszcze jakiej jakości będą.
    Myśle co ja mogę zrobić jeszcze żeby na maxa zwiększyć prawdopodobieństwo implantacji jak nam się blastki utworzą ☺️

Lindalia nawet nie wiesz jakie masz szczęście….

Jeszcze doczytałam teraz : po 68h jest od 6 do 8 komórek. Czyli się zgadza, ze ta 6 to tez dobra ilość. Ciekawe w czym ta rozbieżność, ze jedne maja po 6 i 8 a inny 10:)
    Powiedzcie mi jak to wyglada tez ? Bo widzę, ze niektórzy mrożą tez zarodki z 3 dobie ? Z czego to wynika ? Nam nikt nawet o czymś takim nie wspomniał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 18:11

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda

Zrobiłam dzisiaj RTG płuc pi tym covidzie. Czyściutkie 🙂.

My też nigdy nie rozważaliśmy badania zarodków. Do takiego badania jest mnóstwo wskazań. Teraz lekarz nam o tym wspomniał. Ja to rozważam, ale nie ma co na razie dzielić skóry na niedźwiedziu. Jak będą zarodki to się wtedy podejmie decyzję.

O tym jak szybko się dzielą zależy jakiej jakości była komórka jajowa i plemnik. Nie ma co się na zapas martwić bo te wolniej się dzielące mogą nadgonić. A te szybciej zwolnić. Nie ma tu jeden zasady. Trzeba czekać do 5 lub 6 doby. Wtedy wszystko jest jasne.

Tak, mrożą w 3 a nawet i 2 dobie. Właściwie to nie rozumiem czemu. Często się zdarza, że po rozmrożeniu podhodowywane są do 5 doby i wtedy transferowane lub ponownie mrożone

Mi się wydaje po tych latach że to tylko pazerność klinik - za mrozenie się placi.

Jak coś nie przetrwa 3 doby na szkielku, to szanse,że przetrwa w macicy są niewielkie. Chociaż wiadomo, że każdy zarodek lepiej się czuję w macicy niż w laboratorium, więc niektóre kliniki wolą zarodek przetransferowac jak najszybciej tj nawet 2 dobie. Ale czemu mrożą, tego do końca nie rozumiem.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @baniusia
    To super, zdrowie najważniejsze :)

Wy macie nieudane próby in vitro wiec macie jakiekolwiek wskazanie do badań genetycznych, a u nas nie ma żadnego wskazania jak patrzyłam przy czym zalecają.

Z tego tez co czytałam badanie genetyczne zarodków kosztuje sporo forsy, a tez gdzieś na jakimś forum czytałam, ze ono nie do końca jest wiarygodne- czytałam ze para uzyskała 12 zarodków z czego po badaniu żaden nie okazał się prawidłowy, mimo to zaryzykowali transfer i urodziło się normalne zdrowe dziecko- ale jaka prawda to nie wiadomo…
    Różne rzeczy się czyta.

Ja dziś kolejne kroplówki z klinice, jeszcze kazali mi przyjechać w środę.
    Doktor zrobił mi usg płynu nie ma żadnego nigdzie, a ja mam brzuch jak balon, już czuje ze mi skóry brakuje taki napiety, ale ogólnie dziś samopoczucie niezłe, nic nie boli tylko ten brzuch ogromny.
    Koło środy ma mi się poprawić ponoć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 21:41

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gmagda

Czytałam, że wafliwych genetycznie zarodków się nie transferuje. Ale do końca jeszcze tematu nie zgłębiałam, to się nie wypowiem.

A już wiecie czy transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym?

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda

Czytałam, że wafliwych genetycznie zarodków się nie transferuje. Ale do końca jeszcze tematu nie zgłębiałam, to się nie wypowiem.

A już wiecie czy transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym?

No właśnie z tego co czytałam to było z inicjatywy lekarza , ale już dawno czytałam to nie pamietam.

Co do transferu nie wiem. Będziemy się widzieć z lekarzem w środę, w sumie nawet nie wiem kiedy mam się spodziewać okresu, Ty dostawałaś ile dni po punkcji ?
    Ja się obawiam, ze w moim stanie jeden cykl na regenerację może nie wystarczyć…

Jaki jest lepszy transfer na naturalnym czy sztucznym cyklu ? Ja miałam monitoring i przy delikatnej pomocy dochodzi u mnie do owulacji

@lindalia skoro wasze zarodki wszystkie są B , to możliwe , ze nasze tez są takiej jakości,bo średnio ogarniam na ten moment tą klasyfikacje, ale embriolog mówiła, ze średnia jakoś B , przy czym A to takie premium quality , wiec nie ma co liczyć ze z biopsji będą najwyżej jakości … ale ze rozwijają się dobrze.
    Do jutra się wykończę nerwowo…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 13:06

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gmagda

Statycznie cykl naturalny i sztuczny daje tyle samo ciąż. Nie pamiętam dokładnie, tam różnica jest niecałego % jeśli chodzi o skuteczność.

Mi jakoś @ bardzo późno przyszła po punkcji. Czekałam na nią ponad 40 dni. Aż się zaniepokoiłam i poszłam do lekarza sprawdzić czy tam u mnie wszystko w porządku. Oczywiście małpa przyszła w dniu wizyty u lekarza.

Teraz przyszła dzień wcześniej. Także ruszam jutro z antykami 🙂.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda

Statycznie cykl naturalny i sztuczny daje tyle samo ciąż. Nie pamiętam dokładnie, tam różnica jest niecałego % jeśli chodzi o skuteczność.

Mi jakoś @ bardzo późno przyszła po punkcji. Czekałam na nią ponad 40 dni. Aż się zaniepokoiłam i poszłam do lekarza sprawdzić czy tam u mnie wszystko w porządku. Oczywiście małpa przyszła w dniu wizyty u lekarza.

Teraz przyszła dzień wcześniej. Także ruszam jutro z antykami 🙂.

Jutro jesteśmy w klinice, postaram się dopytać o kilka rzeczy, ale zawsze mi wszystko z głowy wyparowywuje…
    Czuje się już na tyle dobrze, ze myśle, ze jutro może nawet odpuszczą mi kroplówkę, choć tam zapobiegliwi i moze być ,, jak Pani przyjechała to już damy” Zaczęłam dziś normalnie jeść i chodzić przede wszystkim co ostatnimi dniami sprawiało mi taką trudność :) dziś nawet krótki spacerek :) z tego co mówił lekarz, nie jest zemną źle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam telefon z kliniki :
    4 piękne blastki !!! Dziś mrożą 4 możliwe, ze będzie jeszcze jedna, dają jej jeszcze czas 🧡🧡🧡
    Tak się cieszę , ze nie mogę uwierzyć, klasy im jeszcze nie nadała ale mówi, ze pięknie wyglądają 🧡🧡🧡
    Jak na tese i to co było to super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 10:06

Ala_d, aga_m, lindalia lubią tę wiadomość

• anett Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    4 piękne blastki !!! Dziś mrożą 4 możliwe, ze będzie jeszcze jedna, dają jej jeszcze czas 🧡🧡🧡
    Tak się cieszę , ze nie mogę uwierzyć, klasy im jeszcze nie nadała ale mówi, ze pięknie wyglądają 🧡🧡🧡

Gratulacje 😍 świetny wynik, kolejny stres z głowy :) i jest nadzieja 😉
    Wiesz już kiedy transfer?

Ja jak sobie czytałam przez co przechodziłas i sobie pomyślę że niedługo moja kolej to mnie ciary przechodzą 😅

starania od 2016 roku
    ona 32 lata
    on 33 lat
    azoospermia
    2022 r - m-tese Novum
    I procedura - Novum, 1 transfer 2-dniowy - beta 0
    II procedura - In Vimed, 2 zarodki
    23.02 transfer
    7dpt - 6,3
    12 dpt 108
    14 dpt 298
    18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciązowy
    26 dpt - zarodek z sercem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wiesz, ze są zarodki i jest co transferować to zapominasz o bólu i o tym co się przeszło , tylko to się liczy teraz 🥰Co do transferu to jeszcze zejdzie. Niedługo ma pojawić się miesiączka(powiedział doktor, ze wcześniej będzie, bo robił dziś USG, mam 18 dzień cyklu. W kolejnym cyklu mają wlecieć antyki i dopiero następny cykl będzie transfer . Czyli gdzieś… kwiecień pewnie :)

A z tego co mówił doktor to ja nie miałam hiperstymulacji. Po prostu u mnie to tak wyglądało przez tą ilość komórek i tą odpowiedz na stymulację, bo kompletnie żadnego płynu nie ma nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 10:48

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:

Piękny wynik 😊

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się wszystko udało 🥰 nie myślałam, ze zarodki średniej klasy tak podgonią, ze powie, ze piękne, zreszta dopiero się okaże jakie klasy im nada :p
    Dziewczyny teraz wasza kolej ! Trzymam kciuki 🥰🥰🥰🥰🧡🧡🧡
    W grupie siła 🧡

aga_m lubi tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ