Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:A ja znam osobiście same dobre informację o superstymulacji, nie wiem tylko jak długo trwa ta druga po punkcji.
Wydaje mi się, że nawet dwie biopsję (tese) dla faceta w jednym tygodniu, to nie byłby dramat. Mój bardziej był osłabiony znieczuleniem, niż samym zabiegiem.
Chociaż pewnie klinika planuje użyć mrożonego nasienia do drugiego zapłodnienia. Tak strzelam.
Zaczęłaś już atyki?
Nie pozwolę im na użyć mrożonego nasienia do teoretycznie najlepszych komórek jajowych z całej tej superstymulacji.
Najwyżej nie będzie superstymulacji a 2 oddzielne procedury w normalnych odstępach czasowych.
Ostatnia biopsja to były 4 nakłucia. Wiedzą już gdzie szukać, aby znależć. Może 1 czy 2 nakłucia by teraz wystarczyły. Nie wiem. Dopytam.
Antyki biorę już od kilku dni. Chyba 5, bo @ przyszla trochę wcześniej. Znaczy ładnie w 28 dc, a ja stawiałam na 30 dc.
We wtorek mamy wizytę u lekarza. Mamy wtedy podpisywać wszystkie zgody i umowy. Może i ja coś dalej już ruszę.Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny zamówiłam na tej stronie TestDna ten test na trombofilie wrodzona, ale zastanawia mnie właśnie jaki wpływ na to może mieć to, ze biorę ten neoparin jutro mam ostatni zastrzyk, ale skoro Trombofilia to choroba wrodzona to raczej ta heparyna nie powinna mi fałszować wyniku.
-
Gmagda wrote:Dziewczyny zamówiłam na tej stronie TestDna ten test na trombofilie wrodzona, ale zastanawia mnie właśnie jaki wpływ na to może mieć to, ze biorę ten neoparin jutro mam ostatni zastrzyk, ale skoro Trombofilia to choroba wrodzona to raczej ta heparyna nie powinna mi fałszować wyniku.
Nie mam pojęcia. Na stronie są numery tel w razie jakichś pytań. Warto zadzwonić i dopytać, aby na darmo nie robić.Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Na pewno nie można brać sterydów, ani leków immunosupresyjnych przy badaniu, niestety nie wiem jak z heparyną. Najlepiej zadzwoń do nich, będą znali odpowiedz, w końcu sami posiadają laboratorium i zespół medykow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 05:54
-
Dziewczyny a czy plemniki zamrożone po biopsji w wyniku azoospermii są słabsze niż te niemrozone?Ja: 34
Wszystkie wyniki ok
AMH 0.7
On: 39
01.2022 - mąż azoospermia, biopsja
11.2022 - początek 1 stymulacji
30.11.2022-punkcja
02.12.2022-transfer odwołany, 2komorki,które się nie zapłodniły
05.12.2022- transfer odwołany -
kasiaka88 wrote:Dziewczyny a czy plemniki zamrożone po biopsji w wyniku azoospermii są słabsze niż te niemrozone?
Lindalia nie dawno pisała:
"Mrożenie nie tyle osłabia nasienie, co raczej je weryfikuje, proces przeżywają te największe mocarze. U nas z miliona po biopsji, przeżyło 300 tysięcy po rozmrożeniu. Nasze świeżo po biopsji były lotne i ruchliwe, po rozmrożeniu nie ruszały się w ogóle, a jak widać- zapladnialy."Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyDziewczyny pisze tutaj jakby kiedyś komuś było potrzebne: na test na trombofilie wrodzoną nie mają wpływu leki, ponieważ jest to choroba genetyczna.
Tyle dowiedziałam się dzwoniąc do TestDna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 12:33
-
nick nieaktualnykasiaka88 wrote:Dziewczyny a czy plemniki zamrożone po biopsji w wyniku azoospermii są słabsze niż te niemrozone?
Ciężko powiedzieć. Zależy chyba kto na nie patrzy my po biopsji słyszeliśmy same super informacje: ze dużo plemników, ze są nawet z ruchem postępowym , cyk godzinka i 14mln do mrożenia. ginekolog potem na wizycie; z tego co sie przyglądałem są całkiem niezłe, nie ma sensu zapładniać wszystkich komórek, żeby nam się nie zrobiło dużo zarodków.
Przyszło do pierwszej rozmowy z embriologiem ,, mamy 7 zapłodnionych , plemniki były kiepskiej jakości ” załamały mnie jej słowa… a mamy 4 blastki, które na nas czekają i wcale nie są takie bardzo kiepskie. -
No dobra dziewczyny. Zaczynam 11.03.2022 mój długi protokół. Staruję na początek standardowo z Gonapeptylem.
Tak siebie siedzę w klinice i czekam na badanie. Powiem wam, że tu w klinice fatalnie jest umiejscowiony "pokoik dla facetów". Siedzę sobie i patrzę na facetów, którzy do niego wchodzą i wychodzą. Wszyscy patrzą. W poprzedniej klinice był on niedostępny oczom postronnych osób i to był plus tamtej kliniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 18:34
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:No dobra dziewczyny. Zaczynam 11.03.2022 mój długi protokół. Staruję na początek standardowo z Gonapeptylem.
Tak siebie siedzę w klinice i czekam na badanie. Powiem wam, że tu w klinice fatalnie jest umiejscowiony "pokoik dla facetów". Siedzę sobie i patrzę na facetów, którzy do niego wchodzą i wychodzą. Wszyscy patrzą. W poprzedniej klinice był on niedostępny oczom postronnych osób i to był plus tamtej kliniki.
Gonapeptyl, ja miałam go tez, ale zamiast ovitrelle.
I wiesz ile będzie trwała stymulacja ?
Mówili coś o biopsji Twojego ? Jak planują to rozegrać ?
Co do pokoiku, u nas w klinice schodzi się piętro niżej z tego co zauważyłam, mój tam nigdy nie był, bo potrzeby nie miał , wiadomo :p ale fakt pokoiki dla mężczyzn na widoku to pewna niezręczność zarówno dla nich jak i dla tych którzy siedzą i patrzą.
Ja czekam na 🩸 z niecierpliwością, lekarz mówi, ze pojawi się wcześniej; dziś 24 dc, a ja już od 3-4 dni mam czasem takie bóle jak okresowe, a jego jak nie było tak nie ma: wizytę mam mieć 1-5 dc podpytam czy faktycznie nie ma możliwości transferu w tym cyklu, jak tam się ,, zagoiłam” ale może faktycznie lepiej poczekać jeszcze niż żeby było
Rozczarowanie
Niby dużo za nami, został tylko albo az transfer, a tak mnie to wszystko stresuje. Myśle tylko jak ja przeżyje niepowodzenie.
PS. Zrobiłam ten test na trombofilie. Jutro kurier odbiera odemnie.
Jeszcze wam nie mówiłam, ale przed punkcją przyznaliśmy się moim rodzicom do wszystkiego, w moim stanie ciezko by było ukryć cokolwiek i powiem wam mega ulżyło jak nie męczymy się z tym sami w tajemnicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 18:49
-
@Gmagda
Na razie 2 tygodnie Gonapeptylu + antyki. Muszę wyłączyć przysadkę mózgową. Później zobaczymy. Coś dr mówił o Menopurze i Gonalu, ale decyzję będzie podejmował na bieżąco. Na chwilę obecną mam około 15 pęcherzyków.
Coś tak dzisiaj pi razy drzwi wyliczyliśmy, że pierwsza punkcja wypadnie nam w Prima Aprilis. Wtedy też będzie biopsja mojego M. Wszystko na świeżo. Na razie o 2 stymulacji nie rozmawialiśmy. Zobaczymy jak pojdzie pierwsza, czy jakieś zarodki będą. Wtedy podejmie się decyzję o drugiej.
Jeśli będzie 2 stymulacja to z też z biopsją. Tak, aby znów wszystkie 🥚 i plemniki były na świeżo.
Ja rodzicom powiedziałam od razu jak tylko podjęliśmy decyzję. Trochę obawiałam się reakcji ojca bo on taki konserwatysta okropny, ale niepotrzebnie. Bardzo nam kibicuje. Ma już wnuki (mój brat ma córkę i syna), ale on najbardziej czeka na moje dziecko. Zawsze tak było. Czeka na wnuki, które urodzi jego córka a nie synowa.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:@Gmagda
Na razie 2 tygodnie Gonapeptylu + antyki. Muszę wyłączyć przysadkę mózgową. Później zobaczymy. Coś dr mówił o Menopurze i Gonalu, ale decyzję będzie podejmował na bieżąco. Na chwilę obecną mam około 15 pęcherzyków.
Coś tak dzisiaj pi razy drzwi wyliczyliśmy, że pierwsza punkcja wypadnie nam w Prima Aprilis. Wtedy też będzie biopsja mojego M. Wszystko na świeżo. Na razie o 2 stymulacji nie rozmawialiśmy. Zobaczymy jak pojdzie pierwsza, czy jakieś zarodki będą. Wtedy podejmie się decyzję o drugiej.
Jeśli będzie 2 stymulacja to z też z biopsją. Tak, aby znów wszystkie 🥚 i plemniki były na świeżo.
Ja rodzicom powiedziałam od razu jak tylko podjęliśmy decyzję. Trochę obawiałam się reakcji ojca bo on taki konserwatysta okropny, ale niepotrzebnie. Bardzo nam kibicuje. Ma już wnuki (mój brat ma córkę i syna), ale on najbardziej czeka na moje dziecko. Zawsze tak było. Czeka na wnuki, które urodzi jego córka a nie synowa.
O 15 pęcherzyków to ładny wynik)
Trzymam kciuki za wasze zarodki tak jak wy trzymaliście za nasze 😍
Ja się coraz częściej łapie na tym jak zaczęłam głupiec na punkcie dziecka. Przeglądam strony z rzeczami dla dzieci, oglądam ubranka… masakra normalnie. Tak zazdroszczę tym z 🤰 ze nie do wiary…
Moi tez kibicują i przezywają bałam się tez reakcji bo nigdy nie wiesz czego się możesz spodziewać, ale przyjęli to z sercem na ręku. O biopsji nie wiedzą i tych rzeczach tylko o in vitro i trzymają kciuki i zawsze możemy liczyć na ich pomoc. A wnuków jeszcze nie mają więc tez się doczekać nie mogą.
-
Dzisiaj mama uświadomiła mi, że jeśli punkcją faktycznie będzie 01.04.2022, to ewentualne blastki będą moim prezentem urodzinowym 🙂. Chcę taki prezent urodzinowy. Innego nie chcę.🙂
Gmagda lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gmagda wrote:Hej dziewczyny
Jestem po wizycie u lekarza, u mnie wszystko OK
Lekarz stwierdził, ze nie ma co czekać na transferpodajemy zarodek 4BB
Teraz mam brać Estrofem
14 marca mam wizytę i koło 19 transfer
Szybciutko. To czekamy na transfer i wyniki transferu.🤞🤞
U mnie nic się nie dzieje. Biorę antyki i załatwiam ostatnie formalności. Dziś lub jutro pojadę po Gonapeptyle do kliniki, bo wybrałam program z lekami.
Ostatnio też zaskoczyła mnie informacja mojego lekarza. Jeśli pobiorą niedojrzałe 🥚🥚 to hodują je do stadium MII. Ja byłam do tej pory przekonana, że nie ma takiej możliwości. Byłam przekonana, że jak pobiorą pęcherzyki to albo MII albo nic. A tu proszę. Jak się nie nadają to zrobią tak, aby się nadawały.
No z pustymi i zdegenerowanymi nic nie zrobią, ale inne niż MII się nie marnują.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za wasze 🥚🥚🥚 jakby się dało to oddałabym Ci trochę swoich hehe
bo z 58 44 były dojrzałe.
W ogóle żałujemy tez, ze zamroziliśmy te nasze 15 bez sensu to było . Kasa w błoto, ale na tamten moment sobie nie wyobrażałam żeby podchodzić do stymulacji jeszcze raz, wiec zrobiliśmy to dla świetego spokoju.
W ogóle mega mnie wkurzyli dziś w klinice, a szczególnie jedna osoba, jakaś w rejestracji pierwszy raz na oczy ja widziałam. W każde słowo się wcinala, a rozmawiałam z babką to co zawsze. mieliśmy mieć wszystko liczone z cennika 2021 bo z tego roku mieliśmy umowy. Okazuje się, ze transfer zarodka ma być liczony nową ceną, a nie starą tak jak było mówione na początku czyli +600 zł , za zarodki myslelismy, ze wyjdzie 1500 zł przynajmniej w cenniku tak było 1000 zł pierwsza słomka (max dwa zarodki) i każda kolejna 500 zł wiec myslelismy ze wyjdzie nas to 1500 zł , okazuje się ze 2500, bo kazdy zarodek osobno( co rozumiem , ale nie rozumiem czemu nie ma zapisane tego jasno w cenniku, ze na slomce mrożą jednak każdy osobno, to po co cena za 2 zarodki…
Oczywiście gdyby ta lampucera się nie wcinala to byśmy mieli takie ceny jak myslelismy. Nie wiem kim ona była, ale tak mi i mężowi podniosła ciśnienie i oczywiście tej babce która nas obsługiwała, ze szok:/ -
O, to ciekawe której oddam brzuszek, bo powoli szykuję się do wypakowania.
Gmagda, jak Estrofem, to jedziesz cyklem sztucznym, tak ? Jakie jeszcze leki będziesz brała? Masz już wynik trombofilii?
Baniusia, tez nie słyszałam o hodowli jajeczek do osiągnięcia dojrzałości, ale to tylko lepiej, bo można więcej dobrych uzyskać. -
lindalia wrote:O, to ciekawe której oddam brzuszek, bo powoli szykuję się do wypakowania.
Gmagda, jak Estrofem, to jedziesz cyklem sztucznym, tak ? Jakie jeszcze leki będziesz brała? Masz już wynik trombofilii?
Baniusia, tez nie słyszałam o hodowli jajeczek do osiągnięcia dojrzałości, ale to tylko lepiej, bo można więcej dobrych uzyskać.
Na pewno nie nam 🥺. Jeśli ewentualne zarodki mają być na początku kwietnia to pewnie w maju dopiero transfer. A jak będzie trzeba zrobić tą superstymulację to i pewnie na czerwiec się rozciągnie.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️