X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    &lindalia

Pytalam , ani takim ani takim… coś pomiędzy jakby naturalny wspomagany.
    Co będzie więcej to nie wiem jak narazie mam estrofem 4 dni po jednej tabletce potem dwa dni po dwie tabletki i jeden dzień 3 tabletki i mam kontrole za tydzień w pon, nie wiem jakie będą dawki jeszcze, ale na recepcie miałam 3 opakowania. Wiec wykupiłam wszystko . A jedno ma 28 szt. Okaże się co wymyśli.. trombofilii jeszcze nie mam , nie wiem ile się czeka na wyniki, pisało chyba 6-7 dni roboczych. W czwartek do nich doszła paczka a wymazem. Nie wiem ile wy czekałyście.
    Pytałam czy robić jeszcze jakieś badania immunologiczne to mi powiedział, ze nic narazie nic nie robimy, ze poczekamy na wyniki trombofilii. Chyba mnie wziął za jakąś nawiedzoną, ale co się dziwić, wolałabym zrobić jeszcze inne badania żeby mieć większą pewność.
    Powiedział, ze przy 4 zarodkach 8/10 kobiet powinno być w ciąży i, ze 4CC i 4BB są najlepsze, 3BB już gorsze i jeżeli ten 4BB nam się nie ,, przyklei” to drugi transfer robimy z 4CC i 3BB .
    Mam nadzieje, ze ten maluszek jednak się ,, przyklei”
    Dał mi trochę nadziei, ze u mnie to dobrze wszystko wyglada jak narazie.

W którym dniu cyklu miałyście podawane zarodki ? U mnie by to wypadło jakoś na 16 z tego co mówił. Nie za wczas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 15:09

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Na pewno nie nam 🥺. Jeśli ewentualne zarodki mają być na początku kwietnia to pewnie w maju dopiero transfer. A jak będzie trzeba zrobić tą superstymulację to i pewnie na czerwiec się rozciągnie.
    Wiosna to dobry czas na transfer. :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    &lindalia

Pytalam , ani takim ani takim… coś pomiędzy jakby naturalny wspomagany.
    Co będzie więcej to nie wiem jak narazie mam estrofem 4 dni po jednej tabletce potem dwa dni po dwie tabletki i jeden dzień 3 tabletki i mam kontrole za tydzień w pon, nie wiem jakie będą dawki jeszcze, ale na recepcie miałam 3 opakowania. Wiec wykupiłam wszystko . A jedno ma 28 szt. Okaże się co wymyśli.. trombofilii jeszcze nie mam , nie wiem ile się czeka na wyniki, pisało chyba 6-7 dni roboczych. W czwartek do nich doszła paczka a wymazem. Nie wiem ile wy czekałyście.
    Pytałam czy robić jeszcze jakieś badania immunologiczne to mi powiedział, ze nic narazie nic nie robimy, ze poczekamy na wyniki trombofilii. Chyba mnie wziął za jakąś nawiedzoną, ale co się dziwić, wolałabym zrobić jeszcze inne badania żeby mieć większą pewność.
    Powiedział, ze przy 4 zarodkach 8/10 kobiet powinno być w ciąży i, ze 4CC i 4BB są najlepsze, 3BB już gorsze i jeżeli ten 4BB nam się nie ,, przyklei” to drugi transfer robimy z 4CC i 3BB .
    Mam nadzieje, ze ten maluszek jednak się ,, przyklei”
    Dał mi trochę nadziei, ze u mnie to dobrze wszystko wyglada jak narazie.

W którym dniu cyklu miałyście podawane zarodki ? U mnie by to wypadło jakoś na 16 z tego co mówił. Nie za wczas ?
    Mój 3BB bardzo się oburza i kopie od środka, że on takim średniaczkiem nie jest :D

A tak na serio, to jak widzisz, każdy zarodek ma szanse. Czasem te super nie dają ciąży, a czasem te średnie dają. Nie ma reguły.
    Ja w poniedziałek nadawałam wymaz, we wtorek był u nich, a wynik w piątek był.

Transfer (cykl sztuczny) miałam w 20 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 17:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Mój 3BB bardzo się oburza i kopie od środka, że on takim średniaczkiem nie jest :D

A tak na serio, to jak widzisz, każdy zarodek ma szanse. Czasem te super nie dają ciąży, a czasem te średnie dają. Nie ma reguły.
    Ja w poniedziałek nadawałam wymaz, we wtorek był u nich, a wynik w piątek był.

Transfer (cykl sztuczny) miałam w 20 dc.

Właśnie dlatego mam w głowie to, ze Twój 3BB się ładnie przyjął w brzuszku 😍
    To myśle, ze wynik będzie jutro albo pojutrze :)

Cholera, ale mnie stresuje ten transfer , tak bym chciała żeby się udało, niech mi da nawet 20 zastrzyków jeszcze :p przeżyje wszystko 🧡

lindalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lindalia czy Ty miałaś prolutex przy transferze ? Widziałam, ze często się go podaje, a dostępność mega ciężka. Sprawdziłam z ciekawości najbliżej mnie - Katowice 100 km i myśle czy zapytać lekarza czy będę go miała przyjmować, bo jak się okaże, ze tak to niech mi wystawi receptę tak żebym mogła jechać tam i odrazu wykupić większą ilość.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    @lindalia czy Ty miałaś prolutex przy transferze ? Widziałam, ze często się go podaje, a dostępność mega ciężka. Sprawdziłam z ciekawości najbliżej mnie - Katowice 100 km i myśle czy zapytać lekarza czy będę go miała przyjmować, bo jak się okaże, ze tak to niech mi wystawi receptę tak żebym mogła jechać tam i odrazu wykupić większą ilość.
    Tak, miałam Prolutex. Wiem, że właśnie od grudnia było ciężko z dostępnością i dostawy do hurtowni miały być w lutym, bo dziewczyny na innych wątkach narzekały, że nie idzie dostać leku. Lekarze wtedy zastępowali zastrzyki większymi ilościami tabsow doystnych i dowcipnych.

Możesz się zorientować, bo jeśli faktycznie będziesz miała brać Prolutex to warto o niego "powalczyć", to najlepiej przyswajalny progesteron (zastrzyk) I nie ma dla niego zastępnika w innym zastrzyku.

Moja klinika wcześniej Prolutex dawała tylko przy cyklu sztucznym, ale ostatnio nawet przy transferze świeżym na naturalnym cyklu też zapisują ten lek jako wspomagacz wzrostu progesteronu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, miałam Prolutex. Wiem, że właśnie od grudnia było ciężko z dostępnością i dostawy do hurtowni miały być w lutym, bo dziewczyny na innych wątkach narzekały, że nie idzie dostać leku. Lekarze wtedy zastępowali zastrzyki większymi ilościami tabsow doystnych i dowcipnych.

Możesz się zorientować, bo jeśli faktycznie będziesz miała brać Prolutex to warto o niego "powalczyć", to najlepiej przyswajalny progesteron (zastrzyk) I nie ma dla niego zastępnika w innym zastrzyku.

Moja klinika wcześniej Prolutex dawała tylko przy cyklu sztucznym, ale ostatnio nawet przy transferze świeżym na naturalnym cyklu też zapisują ten lek jako wspomagacz wzrostu progesteronu.

Będę w poniedziałek na wizycie zapytam lekarza, bo w Krakowie nie ma kompletnie nigdzie, a jak coś jest trudno dostępne to nawet na zamówienie będzie mi ciężko uwierzyć, ze sprowadzą, wiec jak mi to przepisze, a pewnie tak to niech daje duża receptę i polecimy z mężem na Katowice bo tam w 3 aptekach dostępne wiele sztuk.
    A Ty kiedy zaczęłaś go brać? mi mówił o transferze koło soboty za tydzień.

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A Ty kiedy zaczęłaś go brać? mi mówił o transferze koło soboty za tydzień.

Ja przy transferze świeżym zaczęłam robić zastrzyki z Prokutexu od dnia punkcji.

Jakby Ci brakowało Prolutexu to daj znać. Może w Wawie gdzieś jest. Jak coś to kupię i wyślę.

W Wawie apteki dr.Max są siecią współpracujacą z klinikami. W nich zawsze od ręki można kupić wszystkie leki (nawet na sztuki) do stymulacji, transferu, etc. Zawsze mają jakieś zapasy. No chyba, że jest kryzys na rynku -jak z Clexane- to wtedy nie bardzo.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja przy transferze świeżym zaczęłam robić zastrzyki z Prokutexu od dnia punkcji.

Jakby Ci brakowało Prolutexu to daj znać. Może w Wawie gdzieś jest. Jak coś to kupię i wyślę.

W Wawie apteki dr.Max są siecią współpracujacą z klinikami. W nich zawsze od ręki można kupić wszystkie leki (nawet na sztuki) do stymulacji, transferu, etc. Zawsze mają jakieś zapasy. No chyba, że jest kryzys na rynku -jak z Clexane- to wtedy nie bardzo.

O super, mega dziękuje 😍
    Ale powiem Ci ze z ciekawości weszłam na gdziepolek.pl to w warszawie tez ciezko:/
    Będę kombinować jak coś.
    Właśnie nie wiem od kiedy by kazał mi to brać. Chyba, ze odezwę się do niego i zapytam, powiem, ze jest problem na rynku i wolałabym się zaopatrzyć wcześniej.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    O super, mega dziękuje 😍
    Ale powiem Ci ze z ciekawości weszłam na gdziepolek.pl to w warszawie tez ciezko:/
    Będę kombinować jak coś.
    Właśnie nie wiem od kiedy by kazał mi to brać. Chyba, ze odezwę się do niego i zapytam, powiem, ze jest problem na rynku i wolałabym się zaopatrzyć wcześniej.
    Sprawdz na ktomalek, tam są bardziej aktualne dostepnosci :)
    U mnie Prolutex był brany chyba od 14dc, czyli 5 albo 6 dni przed transferem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Sprawdz na ktomalek, tam są bardziej aktualne dostepnosci :)
    U mnie Prolutex był brany chyba od 14dc, czyli 5 albo 6 dni przed transferem.

Ja mam wizytę w poniedziałek i czuje , ze on w poniedziałek mi go zapisze ze mam brać już i wtedy będę w dupie, bo będę musiała jechać odrazu do Katowic o ile tam będzie, dzwoniłam do tej apteki gdzie się zaopatrywałam we wszystkie leki do stymulacji to mi powiedzieli ze w Krakowie brak i, ze w hurtowniach brak , napisałam do pielęgniarki z kliniki czy doktor go przepisuje przy crio żeby jemu już głowy nie zawracać , już i tak ma mnie za nawidzoną chyba 😅

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Ja mam wizytę w poniedziałek i czuje , ze on w poniedziałek mi go zapisze ze mam brać już i wtedy będę w dupie, bo będę musiała jechać odrazu do Katowic o ile tam będzie, dzwoniłam do tej apteki gdzie się zaopatrywałam we wszystkie leki do stymulacji to mi powiedzieli ze w Krakowie brak i, ze w hurtowniach brak , napisałam do pielęgniarki z kliniki czy doktor go przepisuje przy crio żeby jemu już głowy nie zawracać , już i tak ma mnie za nawidzoną chyba 😅

@Gmagda, nie denerwuj się tak bo stres nie pomaga w tej sytuacji🙂.

Prolutex, choć faktycznie niezły, można go zastąpić. Prolutex to tylko 25 mg proga w fiolce. 2 tabletki duphaston to 20 mg proga, Lutinus 100 lub 200 mg proga, Utrogestan to 200 mg, Cyclogest to aż 400 mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 10:07

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Gmagda, nie denerwuj się tak bo stres nie pomaga w tej sytuacji🙂.

Prolutex, choć faktycznie niezły, można go zastąpić. Prolutex to tylko 25 mg proga w fiolce. 2 tabletki duphaston to 20 mg proga, Lutinus 100 lub 200 mg proga, Utrogestan to 200 mg, Cyclogest to aż 400 mg.

Ja wiem 😅 psuje mi się w głowie.
    Psycha mi siada 😅

Baniusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny ?
    Cisza coś tu ostatnio, co się u was dzieje wszystkich ?
    Jakieś biopsje ? Procedury rozpoczęte ?
    Ja się zaopatrzylam w kilogramy pestek, orzechów rożnego rodzaju :p będę zjadać :)) i szykować powoli do transferu :))
    O ananasie tez pamietam 😍
    Jeżeli pierwsza próba się u nas nie powiedzie to w drugim transferze lecimy z dwoma 4CC i 3BB :)
    Choć mam nadzieje, ze się powiedzie, nie przyjmuje nic innego do wiadomości 😌😇

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pomoc . Dostałam wyniki:
    MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczne - nieprawidłowy

PAI-1 4G Układ Heterozygotyczny - nieprawidłowy
    Wiecie co to może oznaczać ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:

To pierwsze może wskazywać na problem z przyswajaniem kwasy foliowego. Wtedy zalecają przyjmowanie takiego kwasu w formie metylowanej.

To drugie mam też ja, oznacza, że mogą być problemy z krzepliwością, a co za tym idzie z zagnieżdżeniem, czy utrzymaniem ciąży, tutaj lekarze zapisują heparynę drobnocząsteczkową. Ja biorę od dnia transferu do końca ciąży. Ale uwaga : To popularna mutacja, posiada ja ok 60% populacji nie wiedząc o tym, zachodzi w zdrowe ciąże i rodzi dzieci bez heparyny. Dlatego też dużo zależy od podejścia lekarza do tematu, mój stwierdził początkowo, że sam Acard mi starczy (taki jest standard w protokole do transferu) I dopiero jak przyniosłam papiery od genetyka, dość mocno się upierając, że wole jednak brać heparynę niż nie brać, dostałam receptę. Aczkolwiek dawka jest naprawdę profilaktyczna.

Na stronie testdna masz możliwość wykupienia konsultacji online z genetykiem. Ja po otrzymaniu wyników tak zrobiłam, pani genetyk dzwoniła do mnie w niedzielę i wszystko dokładnie wytłumaczyła co mam za mutacje i za co ona odpowiada, na moją prośbę wydała mi też papier z zaleceniami o przyjmowaniu heparyny.

Dodam też, że ogólnie mutacje heterozygotyczne są lepsze, bo dużo lżejsze i mniej problematyczne, niż te homozygotyczne, więc do opanowania. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    To pierwsze może wskazywać na problem z przyswajaniem kwasy foliowego. Wtedy zalecają przyjmowanie takiego kwasu w formie metylowanej.

To drugie mam też ja, oznacza, że mogą być problemy z krzepliwością, a co za tym idzie z zagnieżdżeniem, czy utrzymaniem ciąży, tutaj lekarze zapisują heparynę drobnocząsteczkową. Ja biorę od dnia transferu do końca ciąży. Ale uwaga : To popularna mutacja, posiada ja ok 60% populacji nie wiedząc o tym, zachodzi w zdrowe ciąże i rodzi dzieci bez heparyny. Dlatego też dużo zależy od podejścia lekarza do tematu, mój stwierdził początkowo, że sam Acard mi starczy (taki jest standard w protokole do transferu) I dopiero jak przyniosłam papiery od genetyka, dość mocno się upierając, że wole jednak brać heparynę niż nie brać, dostałam receptę. Aczkolwiek dawka jest naprawdę profilaktyczna.

Na stronie testdna masz możliwość wykupienia konsultacji online z genetykiem. Ja po otrzymaniu wyników tak zrobiłam, pani genetyk dzwoniła do mnie w niedzielę i wszystko dokładnie wytłumaczyła co mam za mutacje i za co ona odpowiada, na moją prośbę wydała mi też papier z zaleceniami o przyjmowaniu heparyny.

Dodam też, że ogólnie mutacje heterozygotyczne są lepsze, bo dużo lżejsze i mniej problematyczne, niż te homozygotyczne, więc do opanowania. :)

Właśnie kojarzyłam, ze też to masz.
    Ty masz heterozygotyczne czy homozygotyczne ?

W poniedziałek jestem na wizycie, pisałam z moim lekarzem o wyniku. Dowiedziałam się tyle, ze to nic bardzo groźnego i ze można zapobiegać, a więcej konkretów w poniedziałek, wiec pewnie obgadamy co zrobić.
    Ja po punkcji miałam neoparin tez, okaże się co on mi powie, początkowo mega się zestresowałam… już beczałam, ze znowu pod górę 😑

Dziwi mnie ta mutacja MTHFR - robiłam przecież badanie poziomu kwasu foliowego witaminy b12 i wszystko było Ok, witamina b12 w górnej granicy normy.
    No ciekawe co to będzie co on poradzi… ogólnie @lindalia widzę, ze nasze przypadki podobne. Począwszy od mężów po późniejsze , teraz tez mutacje, mam nadzieje, ze finał chociaż tez będę mieć taki jak Ty :p

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:

Mam identyko. Na PAI biorę kwas metylowany 2x400mg a na to drugie mam Encorton i Neoparin (właściwie Clexane wypisał ale nie ma w aptekach). To już mi immunolog zapisał po dodatnim ANA 1. Kupiłam z pół roku temu. Tak mi immunolog radził, aby wykupić od razu bo przeciez o jedzenie nie woła 🙂

Lekarz mówił, że to niegroźne mutacje. Tak jak Lindalia już pisała. Powiedział, że to co zapisał immunolog najzupełniej wystarczy.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Mam identyko. Na PAI biorę kwas metylowany 2x400mg a na to drugie mam Encorton i Neoparin (właściwie Clexane wypisał ale nie ma w aptekach). To już mi immunolog zapisał po dodatnim ANA 1. Kupiłam z pół roku temu. Tak mi immunolog radził, aby wykupić od razu bo przeciez o jedzenie nie woła 🙂

Lekarz mówił, że to niegroźne mutacje. Tak jak Lindalia już pisała. Powiedział, że to co zapisał
    immunolog najzupełniej wystarczy.

Myślisz, ze u Ciebie to miało wpływ na niepowodzenia ? Bo przecież wcześniej nie miałaś tych badań .
    Ja sobie zdaje teraz sprawę, ze duża ilość populacji to ma i w większości przypadków udaje się donosić ciąże bez tego, ale szczerze…ja nie chce ryzykować, ze po każdym niepowodzeniu robić to nowe badania wolałabym zrobić wszystko na raz niż marnować zarodki. 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 07:26

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Myślisz, ze u Ciebie to miało wpływ na niepowodzenia ? Bo przecież wcześniej nie miałaś tych badań .
    Ja sobie zdaje teraz sprawę, ze duża ilość populacji to ma i w większości przypadków udaje się donosić ciąże bez tego, ale szczerze…ja nie chce ryzykować, ze po każdym niepowodzeniu robić to nowe badania wolałabym zrobić wszystko na raz niż marnować zarodki. 😑

Man nadzieję, że to było przyczyną niepowodzeń. Oczywiście obok słabego nasienia a tym samym słabych zarodków.

Immunolog jest przekonany, że to było przyczyną niepowodzeń. Lekarz prowadzący powiedział, że nie ma żadnych badań na temat skuteczności tych leków w in vitro, ale i tu uwaga - powiedział, że na pewno nic nie popsują a mogą pomóc.

Ale wiesz hak jest. Możesz mieć wszystko super i pupa wyjść. Nie wiem czy kojarzysz Krakowską z wątku IVF kwiecień i poprzednich. Ja ją śledzę od dawna. 7 zarodków AA. 5 przebadanych i wszystkie zdrowe. 7 transferów z zabezpieczeniem immuno. 0 ciąż - biochemy miala. Zrezygnowała z dalszych starań, bo jeśli 5 idealnych zarodków się nie przyjęło to co mogłaby jeszcze zrobić. No ja nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 09:07

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ