X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Man nadzieję, że to było przyczyną niepowodzeń. Oczywiście obok słabego nasienia a tym samym słabych zarodków.

Immunolog jest przekonany, że to było przyczyną niepowodzeń. Lekarz prowadzący powiedział, że nie ma żadnych badań na temat skuteczności tych leków w in vitro, ale i tu uwaga - powiedział, że na pewno nic nie popsują a mogą pomóc.

Ale wiesz hak jest. Możesz mieć wszystko super i pupa wyjść. Nie wiem czy kojarzysz Krakowską z wątku IVF kwiecień i poprzednich. Ja ją śledzę od dawna. 7 zarodków AA. 5 przebadanych i wszystkie zdrowe. 7 transferów z zabezpieczeniem immuno. 0 ciąż - biochemy miala. Zrezygnowała z dalszych starań, bo jeśli 5 idealnych zarodków się nie przyjęło to co mogłaby jeszcze zrobić. No ja nie wiem.

Kojarzę ją, czasem śledzę te wątki miesięczne, ale jak dla mnie tam się za dużo dzieje, jakieś kłótnie, awantury, ale tyle, ze tyle prób bez powodzenia to pamietam, ze czytałam …:/ masakra.
    Nie chce sobie wyobrażać co czuje.

Ja się dowiem w poniedziałek na wizycie jaki plan na te rzeczy ma mój lekarz, to dam znać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Endometrium jeszcze cienkie, środa kolejna wizyta, transfer planowany na poniedziałek. Od dziś zwiększamy dawkę Estrofem po 3 tabletki dziennie.
    Szczerze… jestem zła.
    Pisałam w piątek z lekarzem o tych mutacjach. Mieliśmy obgadać to w dziś, miał wyjaśnić, ale wizyta jak zwykle trwała 5 minut, widzimy się w środę i dowidzenia.
    Do transferu nie będzie nic dodatkowo podawane, bo mutacja jest hetero a nie homo.

Wykupiłam konsultacje z genetykiem. Prawdopodobnie na jutro, wiec zobaczymy co powie, skoro ta heparyna nie zaszkodzi a może pomoc, to w czym problem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 14:18

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Jestem po wizycie.
    Endometrium jeszcze cienkie, środa kolejna wizyta, transfer planowany na poniedziałek. Od dziś zwiększamy dawkę Estrofem po 3 tabletki dziennie.
    Szczerze… jestem zła.
    Pisałam w piątek z lekarzem o tych mutacjach. Mieliśmy obgadać to w dziś, miał wyjaśnić, ale wizyta jak zwykle trwała 5 minut, widzimy się w środę i dowidzenia.
    Do transferu nie będzie nic dodatkowo podawane, bo mutacja jest hetero a nie homo.

Wykupiłam konsultacje z genetykiem. Prawdopodobnie na jutro, wiec zobaczymy co powie, skoro ta heparyna nie zaszkodzi a może pomoc, to w czym problem .

No ja nie wiem właśnie co ci lekarze z klinik mają taki problem z tą heparyną. Dobrze, że wykupiłaś konsultację z genetykiem. A kiedy ta konsultacja, bo chyba też Neoparin to od dnia transferu się bierze?

Ja również jestem wściekła na klinikę i troche na Medicover

Lekarz z klinikimiał mi L4 wystawić od piątku, bo ja cieżko Gonapeptyl znoszę. Oczywiście przypomniałam się w piątek, bo lekarz mógł zapomnieć

Dzisiaj dzwonię do pracy a tu żadnego L4 nie ma. Napisałam do opiekunki. Ona mi odpisuje, że przypomni lekarzowi, ale gwarancji nie daje, że lekarz wystawi. No ja byłam pewna, że ona jako opiekunka tego dopilnuje, a ona mi pisze, że będzie albo nie będzie.

Zadzwoniłam na infolinię. Tam dziewczyna zadzwoniła do kliniki i tam jakiś pracownik miał osobiście iść do lekarza i przypilnować, aby wystawił. I ja tak od godziny co chwilę w ZUS PUE robię odśwież i na razie nic nie ma.

A Medicover też dobry. Robiłam cytologię. Raka nie mam. No ale komentarz pod wynikiem brzmiał, że mam infekcję i muszę iść do ginekologa. To lecę do ginekologa, bo przecież już stymulację zaczęłam, a on mi mówi że w wyniku żadnej infekcji nie ma. W wyniku jest informacja o stanie zapalnym ale to się nie ma co martwić, bo wystarczy się tam podrapać i już jest stan zapalny. To kazda z nas czasem ma i tego się nie leczy.😵‍💫

Od rana w stresie takim żyję. Dobrze, że z tą infekcją już się wyjaśniło, ale to L4 mnie martwi, bo ja w piątek i dzisiaj w pracy nie byłam i mam nieusprawiedliwieną nieobecność na tą chwilę 🙁

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Jestem po wizycie.
    Szczerze… jestem zła.

Bo część lekarzy uważa, że hetero są niegroźne. Ale skoro jest cos co nie zaszkodzi, a może pomóc, to czemu się o to nie postarać.
    U mnie było identycznie.
    Koniecznie w tej rozmowie z genetykiem poproś o dokument z zaleceniami na maila co do przyjmowania heparyny. Wtedy dostaniesz podkładkę z która idziesz do lekarza prowadzącego, że genetyk kazal heparynę.
    Jak tak zrobiłam. Usłyszałam oczywiście, ze "to niegroźne, ale jeśli koniecznie chce się Pani kłuć..." no tak, chciałam. :D i w końcu dostałam receptę.

A inny lekarz z mojej kliniki w identycznym przypadku powiedział, że "o jak mutacja, to oczywiście heparyna się nalezy".

Więc zależy od podejścia, ale warto powalczyć, jak myślę. :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No ja nie wiem właśnie co ci lekarze z klinik mają taki problem z tą heparyną. Dobrze, że wykupiłaś konsultację z genetykiem. A kiedy ta konsultacja, bo chyba też Neoparin to od dnia transferu się bierze?

Ja również jestem wściekła na klinikę i troche na Medicover

Lekarz z klinikimiał mi L4 wystawić od piątku, bo ja cieżko Gonapeptyl znoszę. Oczywiście przypomniałam się w piątek, bo lekarz mógł zapomnieć

Dzisiaj dzwonię do pracy a tu żadnego L4 nie ma. Napisałam do opiekunki. Ona mi odpisuje, że przypomni lekarzowi, ale gwarancji nie daje, że lekarz wystawi. No ja byłam pewna, że ona jako opiekunka tego dopilnuje, a ona mi pisze, że będzie albo nie będzie.

Zadzwoniłam na infolinię. Tam dziewczyna zadzwoniła do kliniki i tam jakiś pracownik miał osobiście iść do lekarza i przypilnować, aby wystawił. I ja tak od godziny co chwilę w ZUS PUE robię odśwież i na razie nic nie ma.

A Medicover też dobry. Robiłam cytologię. Raka nie mam. No ale komentarz pod wynikiem brzmiał, że mam infekcję i muszę iść do ginekologa. To lecę do ginekologa, bo przecież już stymulację zaczęłam, a on mi mówi że w wyniku żadnej infekcji nie ma. W wyniku jest informacja o stanie zapalnym ale to się nie ma co martwić, bo wystarczy się tam podrapać i już jest stan zapalny. To kazda z nas czasem ma i tego się nie leczy.😵‍💫

Od rana w stresie takim żyję. Dobrze, że z tą infekcją już się wyjaśniło, ale to L4 mnie martwi, bo ja w piątek i dzisiaj w pracy nie byłam i mam nieusprawiedliwieną nieobecność na tą chwilę 🙁
    L4 można wystawić do 3 dni roboczych w tył, to ich wina, że tego nie zrobili w pierwszy dzien, więc teraz mają dodatkowa robotę, bo muszą dodatkowo jak wniosek wysłać do ZUS. Mają jeszcze czas, ale dobrze, że pilnujesz zwolnień, bo albo czasem nie wszystko klikną, albo cos nie przejdzie, albo nie dotrze do ZUS z innego powodu.

Dostałaś coś na zapalenie? Ja też miałam je w cytologii i mi przepisali lek, bo to może się przerodzić w coś upierdliwego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Bo część lekarzy uważa, że hetero są niegroźne. Ale skoro jest cos co nie zaszkodzi, a może pomóc, to czemu się o to nie postarać.
    U mnie było identycznie.
    Koniecznie w tej rozmowie z genetykiem poproś o dokument z zaleceniami na maila co do przyjmowania heparyny. Wtedy dostaniesz podkładkę z która idziesz do lekarza prowadzącego, że genetyk kazal heparynę.
    Jak tak zrobiłam. Usłyszałam oczywiście, ze "to niegroźne, ale jeśli koniecznie chce się Pani kłuć..." no tak, chciałam. :D i w końcu dostałam receptę.

A inny lekarz z mojej kliniki w identycznym przypadku powiedział, że "o jak mutacja, to oczywiście heparyna się nalezy".

Więc zależy od podejścia, ale warto powalczyć, jak myślę. :)

Tak właśnie wiem o tym.
    Zaraz się umawiam na konsultacje na jutro. W środę mam wizytę, ale transfer prawdopodobnie w poniedziałek (18 dzień cyklu) za tydzień wiec z ewentualnymi zaleceniami to na spokojnie.
    Dziś mi tylko pobrali krew na badanie jak coś to będą dzwonić żeby zwiększyć dawkę Estrofemu.

@baniusia
    Widzę, ze nasz tydzień zaczyna się ,, zajebiście” samymi problemami.
    Na miesięcznym wątku widziałam jak dziewczyna z mutacją pisała, ze sama się prosiła o heparynę i to przy mutacji homo, bo 5 transferów się nie udało, to ledwo lekarz wystawił. Masakra.
    A mój mi wpisał neoparin po punkcji a do transferu nie ?
    W ogole te wizyty to masakra , nic z nich nie wynoszę. On sprawdza co ma sprawdzić, ogarnie zalecenia i dziękuje, wszystko zostawia dla siebie.
    Mam nadzieje, ze chociaż skutecznie ogarnie ten transfer, bo zaczyna mnie wkurwiać 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 15:25

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lindalia

Nie, nic mi nie zapisał. Przeczytał na głos wynik cytologii i powiedział, że nic tu nie ma do leczenia. Nie mam wyjścia. Muszę mu zaufać.

Zwolnienia też nadal nie ma.

@Gmagda

Ja przy krio to brałam, jeśli dobrze pamiętam, 2x2 Estrofemu a później jeszcze mi dorzucił.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @Lindalia

Nie, nic mi nie zapisał. Przeczytał na głos wynik cytologii i powiedział, że nic tu nie ma do leczenia. Nie mam wyjścia. Muszę mu zaufać.

Zwolnienia też nadal nie ma.

@Gmagda

Ja przy krio to brałam, jeśli dobrze pamiętam, 2x2 Estrofemu a później jeszcze mi dorzucił.

Ja przez 5 dni brałam po 1 tabletce
    Przed dwa dni po dwie i teraz mam brać po 3 :)

Konsultacje z genetykiem mam w środę o 8
    Wizytę u lekarza mam o 10, ciekawe czy mi zdąży wystawić ewentualne zalecenia przed wizyta .

@baniusia i co z Twoim zwolnieniem ?
    Swoją drogą zastanawia mnie jak to jest z tymi lekarzami w klinikach. Ja przez tydzień byłam wyjęta z życia po punkcji, końcówkę stymulacji tez bardzo ciezko już znosiłam, a lekarz ani razu nie zapytał czy nie potrzebuje zwolnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 19:54

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:

@baniusia i co z Twoim zwolnieniem ?
    Swoją drogą zastanawia mnie jak to jest z tymi lekarzami w klinikach. Ja przez tydzień byłam wyjęta z życia po punkcji, końcówkę stymulacji tez bardzo ciezko już znosiłam, a lekarz ani razu nie zapytał czy nie potrzebuje zwolnienia.

Nie wiem 😕

Dostałam info od opiekunki, że przypomniała lekarzowi o zwolnieniu a on zobowiązał się wystawić je w domu bo już go nie było w klinice a ma dostęp do systemu w domu.

Nie wiem czy wystawił. W ZUS PUE na razie go nie ma, ale tam chyba spływają informacje z opóźnieniem. Jutro sprawdzę.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polećcie mi ten metylowany kwas foliowy i tą witaminę B , bo ja nie wiem co mam zamówić. Mój lekarz mi mówił, żebym pregne brała , ale serio ? Biorę pregne od 3 msc ale ona nie ma metylowanych. :/

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Polećcie mi ten metylowany kwas foliowy i tą witaminę B , bo ja nie wiem co mam zamówić. Mój lekarz mi mówił, żebym pregne brała , ale serio ? Biorę pregne od 3 msc ale ona nie ma metylowanych. :/

Ja biorę profolium. 2x1. W doz.pl niecałe 10 zł za 30 sztuk.

Widziałam w wątkach miesięcznych, że sporo dziewczyn bierze profolium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 09:23

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja biorę profolium. 2x1. W doz.pl niecałe 10 zł za 30 sztuk.

Widziałam w wątkach miesięcznych, że sporo dziewczyn bierze profolium.

A jakaś reszta witamin ?

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A jakaś reszta witamin ?

Ja jestem przed stymulacją to trochę inaczej i więcej ich biorę:
    melatonina 3x 1mg,
    koenzym q10 1x 600 mg
    dhea 3x 25 mg,
    witamina c 1 x 1000 mg,
    kwas foliowy 2x 400 mg,
    Witamina b complex
    Witamina D 1x 4000
    oraz prenetal uno.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja jestem przed stymulacją to trochę inaczej i więcej ich biorę:
    melatonina 3x 1mg,
    koenzym q10 1x 600 mg
    dhea 3x 25 mg,
    witamina c 1 x 1000 mg,
    kwas foliowy 2x 400 mg,
    Witamina b complex
    Witamina D 1x 4000
    oraz prenetal uno.

Ja się zastanawiam nad Health labs
    Littleme day i Littleme night, miesięczna suplementacja 160 zł.
    Ale metylowany kwas foliowy i witaminy B
    Jutro zapytam się tego genetyka jakie suplementy poleca przy tej mutacji .
    Bo przecież nie będę brała pregny i dodatkowo metylowanego kwasu foliowego bo to bez sensu .

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie co dziewczyny. Tego zwolnienia jak nie było tak nie ma. I ja teraz nie wiem co teraz. No od 11.03.2022 to mi nikt nie wystawi, bo to już 4 dni.

Co więcej. Opiekunka mi powiedziała, że ona od początku wiedziała, że będzie problem z tym zwolnieniem bo oni nie praktykują wystawiania zwolnień bez wizyty.

Ta sama opiekunka odradziła mi wcześniej wizytę u lekarza w celu wystawienia L4, bo skoro lekarz obiecał, to ona dopilnuje aby tak było i nie muszę przychodzić.

Nie wiem co mam robić.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No wiecie co dziewczyny. Tego zwolnienia jak nie było tak nie ma. I ja teraz nie wiem co teraz. No od 11.03.2022 to mi nikt nie wystawi, bo to już 4 dni.

Co więcej. Opiekunka mi powiedziała, że ona od początku wiedziała, że będzie problem z tym zwolnieniem bo oni nie praktykują wystawiania zwolnień bez wizyty.

Ta sama opiekunka odradziła mi wcześniej wizytę u lekarza w celu wystawienia L4, bo skoro lekarz obiecał, to ona dopilnuje aby tak było i nie muszę przychodzić.

Nie wiem co mam robić.

A nie masz numeru do lekarza ?
    Żeby zadzwonić i się dowiedzieć co jest grane?

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A nie masz numeru do lekarza ?
    Żeby zadzwonić i się dowiedzieć co jest grane?

Na 11.03.2022 wzięłam unż. Nie będę ryzykować.

Na 18:40 mam umówioną teleporadę z lekarzem. Mam nadzieję, że L4 na 1 dzień wstecz nie będzie dla niego problemem.

Coraz mniej podoba mi się ta klinika. Ciągle jakieś problemy. Juz 3 raz. Na szczęście tylko w sprawach formalnych. Mam nadzieję, że nie idzie to w parze z jakością usług medycznych.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Na 11.03.2022 wzięłam unż. Nie będę ryzykować.

Na 18:40 mam umówioną teleporadę z lekarzem. Mam nadzieję, że L4 na 1 dzień wstecz nie będzie dla niego problemem.

Coraz mniej podoba mi się ta klinika. Ciągle jakieś problemy. Juz 3 raz. Na szczęście tylko w sprawach formalnych. Mam nadzieję, że nie idzie to w parze z jakością usług medycznych.

Nie nastawiaj się źle. Czasem tak bywa, ja jestem tez zadowolona ogólnie z kliniki, ale czasem mnie wkurzają jednak… jak z tymi cenami, które miały być z 2021 roku.
    Ważne żeby Ci to zwolnienie wystawił.

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Nie nastawiaj się źle. Czasem tak bywa, ja jestem tez zadowolona ogólnie z kliniki, ale czasem mnie wkurzają jednak… jak z tymi cenami, które miały być z 2021 roku.
    Ważne żeby Ci to zwolnienie wystawił.

To jakaś kpina jest a nie klinika. M9je zaufanie bardzo zostało nadwyrężone mocno. I do kliniki I do lekarza.

Na 18:40 miałam umówioną teleporadę. Do 19:40 czekam grzecznie z telefonem w ręku. I nic. Zadzwoniłam w końcu na infolinię zapytać czy zdarzają się godzinne obsuwy.

Pani mi mówi, że klinika w Warszawie do 19:00 czynna. Lekarz odznaczył, że połączenie wykonał. Jest notatka, że L4 wystawione ale czy faktycznie wystawione no to nie wiadomo.

Muszę jutro znów do pracy zadzwonić.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    To jakaś kpina jest a nie klinika. M9je zaufanie bardzo zostało nadwyrężone mocno. I do kliniki I do lekarza.

Na 18:40 miałam umówioną teleporadę. Do 19:40 czekam grzecznie z telefonem w ręku. I nic. Zadzwoniłam w końcu na infolinię zapytać czy zdarzają się godzinne obsuwy.

Pani mi mówi, że klinika w Warszawie do 19:00 czynna. Lekarz odznaczył, że połączenie wykonał. Jest notatka, że L4 wystawione ale czy faktycznie wystawione no to nie wiadomo.

Muszę jutro znów do pracy zadzwonić.

O fuck :/ to nie miło :/
    Faktycznie lecą sobie w kulki.
    Wydaje mi się, ze powinnaś poruszyć ten temat na kolejnej wizycie. Nie po to się zostawia tam kupę kasy żeby takie rzeczy się działy.

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ