Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Gmagda wrote:Ja mam powyżej 20, hiperstymulacji nie miałam, ale brzuch miałam jak balon tak, ze ledwo chodziłam, w sumie to kilka dni leżałam plackiem i nawet mąż mi musiał pomoc z łóżka wstać, i słabo przeżyłam to znieczulenie, bo rzygalam jak kot, ale w szoku byłam, bo będąc na kroplowce po punkcji, były tez dziewczyny, które były świeżo po punkcji na sali, śmiechy, gadka na całego po kilkunastu minutach ubrały się i do domu, a ja!? 😅😅😂
Przy samej stymulacji czułam się spoko, tyle, ze byłam taka trochę bardziej osłabiona, bo już czułam te jajniki i w sumie ciężej zrobiło mi się pod koniec jak 36h przed punkcją zrobiłam zastrzyki z gonapeptylu .próbuje się już psychicznie nastawiać .
-
nick nieaktualnyAnanasova wrote:To w sumie pocieszające, ze przy takim wysokim AMH nie miałaś hiperki😀. Hmm czyli generalnie ile przypadków tyle różnych reakcji na stymulację i punkcję 😀. A powiedz mi jeśli chodzi o zastrzyki przy stymulacji , ile razy dziennie trzeba je robić ? Bo ja to kompletnie zielona jeszcze w tym temacie . No i jak często na te wizyty podglądowe?
próbuje się już psychicznie nastawiać .
Jak to powiedział mój lekarz, ze przy takim AMH jak ja mam to trzeba mieć duże doświadczenie i umiejetność prowadzenia stymulacji i z tego co kojarzę to mówił, ze dlatego tez na pęknięcie miałam gonapeptyl a nie ovitrelle.
Ja miałam wizytę startową i od kolejnego dnia kłułam się bemfolą raz rano. Za jakieś kilka dni, może z 5-6 nawet nie pamietam, miałam wizytę i dołożył mi cetrotide i dawałam te dwa zastrzyki rano jeden po drugim i potem miałam chyba dwie wizyty jeszcze co drugi dzień i dostałam ten gonapeptyl i dwa zastrzyki miałam wieczorem jeden po drugim tez odrazu i po 36h od zastrzyku punkcja .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 17:45
-
Ananasova wrote:Ja mam AMH powyżej 5 i tez doktor mówi ze trzeba ostrożnie z ta stymulacja żeby nie przestymulowac. Pewnie z tego tez będzie wynikał Ew. Odroczony transfer. Ja się boje tej stymulacji, ze będę się zle czuła i w ogóle tej hiperstymulacji. A Wy chodzilyscie normalnie do pracy podczas stymulacji ? Czy jakiś oszczędzający tryb życia jednak?
Ja mam AMH ok 7, i też mi mówiła że trzeba będzie ostrożnie że stymulacją. Ja mam plan wziąść L4 ale że względu że robimy w Novum a ja z Wrocławia. Jeszcze nie wiem kto mi to L4 wystawi bo w klinice mi powiedzieli że na stymulację nie, dopiero na punkcję. Kazała u internisty sobie załatwić... Też mam trochę obawy o ta hiperstymulacje, na sam fakt że będę u siostry przez ten czas, która ma 3 małych dzieci i sama nie wie w co ręce włożyć, a mąz tylko na samą punkcję ma dojechaćstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
I procedura - Novum, 1 transfer 2-dniowy - beta 0
II procedura - In Vimed, 2 zarodki
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciązowy
26 dpt - zarodek z sercem -
nick nieaktualnyanett wrote:Ja mam AMH ok 7, i też mi mówiła że trzeba będzie ostrożnie że stymulacją. Ja mam plan wziąść L4 ale że względu że robimy w Novum a ja z Wrocławia. Jeszcze nie wiem kto mi to L4 wystawi bo w klinice mi powiedzieli że na stymulację nie, dopiero na punkcję. Kazała u internisty sobie załatwić... Też mam trochę obawy o ta hiperstymulacje, na sam fakt że będę u siostry przez ten czas, która ma 3 małych dzieci i sama nie wie w co ręce włożyć, a mąz tylko na samą punkcję ma dojechać
Stymulację ogarniesz bez l4, przynajmniej ja się czułam okej, pobolewanie jajników to nic strasznego. Mnie ani razu w klinice nie zapytali o zwolnienie, nawet jak przyjeżdżałam na kroplówki, bo ledwo żyłam po punkcji, to nikt nie zapytał, na całe szczęście mamy swoją firmę i nie potrzebowałam, ale tak jak u mnie w klinice wizyty są zazwyczaj między 10-14 to jak bym pracowała na etacie albo mój mąż to ja nie wiem jak to ogarnąć z czasem. Musiałabym wziąć wolne na cała procedurę chyba. -
Gmagda wrote:Jak to powiedział mój lekarz, ze przy takim AMH jak ja mam to trzeba mieć duże doświadczenie i umiejetność prowadzenia stymulacji i z tego co kojarzę to mówił, ze dlatego tez na pęknięcie miałam gonapeptyl a nie ovitrelle.
Ja miałam wizytę startową i od kolejnego dnia kłułam się bemfolą raz rano. Za jakieś kilka dni, może z 5-6 nawet nie pamietam, miałam wizytę i dołożył mi cetrotide i dawałam te dwa zastrzyki rano jeden po drugim i potem miałam chyba dwie wizyty jeszcze co drugi dzień i dostałam ten gonapeptyl i dwa zastrzyki miałam wieczorem jeden po drugim tez odrazu i po 36h od zastrzyku punkcja .
Czyli te zastrzyki w sumie do ogarnięcia , szczerze to myślałam ze jest tego więcej 🙂. Gdzieś tez czytałam ze straszą ze na te wizyty podczas stymulacji to trzeba być gotowym o każdej porze dnia 😬, ze np zadzwoni telefon ze teraz trzeba przyjechać i rzucasz wszystko i jedziesz do kliniki.
-
Gmagda wrote:Stymulację ogarniesz bez l4, przynajmniej ja się czułam okej, pobolewanie jajników to nic strasznego. Mnie ani razu w klinice nie zapytali o zwolnienie, nawet jak przyjeżdżałam na kroplówki, bo ledwo żyłam po punkcji, to nikt nie zapytał, na całe szczęście mamy swoją firmę i nie potrzebowałam, ale tak jak u mnie w klinice wizyty są zazwyczaj między 10-14 to jak bym pracowała na etacie albo mój mąż to ja nie wiem jak to ogarnąć z czasem. Musiałabym wziąć wolne na cała procedurę chyba.
Gdybym robiła we Wrocławiu pewnie by się obeszło bez L4, ale dojeżdżac 400 km to ciężko logistycznie a i paliwo w ciul drogie. A w pracy też zawsze problem żeby pracować w innych godzinach niż grafiku, a już nie mówić gdybym potrzebowała z dnia na dzień urlop 😅 u mnie w robicie to najlepiej zaplanować sobie wszystkie wolne na kilka miesięcy przed 🤣🤣 więc tylko L4 mnie ratujestarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
anett wrote:Ja mam AMH ok 7, i też mi mówiła że trzeba będzie ostrożnie że stymulacją. Ja mam plan wziąść L4 ale że względu że robimy w Novum a ja z Wrocławia. Jeszcze nie wiem kto mi to L4 wystawi bo w klinice mi powiedzieli że na stymulację nie, dopiero na punkcję. Kazała u internisty sobie załatwić... Też mam trochę obawy o ta hiperstymulacje, na sam fakt że będę u siostry przez ten czas, która ma 3 małych dzieci i sama nie wie w co ręce włożyć, a mąz tylko na samą punkcję ma dojechać
.
A wy już po biopsji?
-
Ananasova wrote:My do Novum jedziemy na biopsje .. tez 300 km ponad i tez będziemy mieli l4 . Na szczęście dr Wolski nie robi problemu żeby tez dla żony wypisać
.
A wy już po biopsji?
Tak, po biopsjizamrożone czekają
no zgadza się, dr W mnie wręcz namawiał na L 4 na opiekę, ale ja sobie akurat nie mogłam na to pozwolić bo jak nie pracuje cały miesiąc to i premi nie mam. Więc szkoda mi było brać wolne na dwa, trzy dni.
A wy procedurę też w Novum planujecie? Czy się przenosicie po biopsji?starania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
Ananasova wrote:@Gmagda tez trzymam kciuki za same pozytywy!
Dziewczyny mam pytanie , ostatnio byłam na wizycie w klinice żeby pobrać wszystkie niezbędne wymazy i jak rozmawiałam z doktorem to mi powiedział ze jak uda nam się uzyskać zarodki to proponuje transfer mrożony , ze teraz już się odchodzi od świeżych . Jak mówią wasi lekarze?
To wszystko zależy. Istnieje przekonanie, że świeży transfer jest lepszy bo zarodek szybciej trafia do swojego naturalnego środowiska. No bo lepiej mu w macicy niż w laboratorium. Z drugiej strony, jeśli jest zamrożony, to jest więcej czasu aby tą macicę doskonale przygotować ba przyjęcie zarodka.
Np ja muszę na 2 tygodnie przed transferem zacząć brać Encorton. W przypadku świeżego transferu, byłoby to zwyczajnie niemożliwe. Przy transferze mrozaka można to wyliczyć.Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
anett wrote:Tak, po biopsji
zamrożone czekają
no zgadza się, dr W mnie wręcz namawiał na L 4 na opiekę, ale ja sobie akurat nie mogłam na to pozwolić bo jak nie pracuje cały miesiąc to i premi nie mam. Więc szkoda mi było brać wolne na dwa, trzy dni.
A wy procedurę też w Novum planujecie? Czy się przenosicie po biopsji?
Wiem jak to jest:) u mnie tez będzie po premii No ale coś za coś.
My procedurę planujemy w Krakowie , chcieliśmy jednak coś na miejscu . Ale mam obawy co do tego całego transportu medycznego. Pewnie jakbyśmy mieli możliwość się u kogoś zatrzymać to niewykluczone ze robilibyśmy cała procedurę w Novum. -
Ananasova wrote:Czyli te zastrzyki w sumie do ogarnięcia , szczerze to myślałam ze jest tego więcej 🙂. Gdzieś tez czytałam ze straszą ze na te wizyty podczas stymulacji to trzeba być gotowym o każdej porze dnia 😬, ze np zadzwoni telefon ze teraz trzeba przyjechać i rzucasz wszystko i jedziesz do kliniki.
Do ogarnięcia. Nie ma żadnych telefonów w nocy 🙂. Choc bywają nieprzewidziane sytuacje. Sama mialam przelozoną wizytę, bo wypadła jskas nieprzewidziana punkcja na cito. Niemniej jednak podczas stymulacji wszystko jest kontrolowane i nic przypadkowi nie jest zostawione.Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
anett wrote:Ja mam plan wziąść L4 ale że względu że robimy w Novum a ja z Wrocławia. Jeszcze nie wiem kto mi to L4 wystawi bo w klinice mi powiedzieli że na stymulację nie, dopiero na punkcję. /QUOTE]
A to mnie zaskoczyłaś. Ja każdą stymulację byłam na L4. Raz, że ciężko znoszę zastrzyki z Gonapeptylu. Dwa, że mi lekarz powiedział, że stymulacja ma się odbywać w atmosferze relaksu i spokoju a ja mam bardzo stresującą pracę. Miałam wprost zakaz pracowania podczas stymulacji. W nowej klinice też lekarz powiedział, że nie będzie problemu. Chociaż trochę problem był 🙂.
Ja nie zamierzam ryzykować w najmniejszym stopniu niczego. Także na stymulację biorę L4. Do pracy zamierzam po punkcji wrócić.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyAnanasova wrote:Czyli te zastrzyki w sumie do ogarnięcia , szczerze to myślałam ze jest tego więcej 🙂. Gdzieś tez czytałam ze straszą ze na te wizyty podczas stymulacji to trzeba być gotowym o każdej porze dnia 😬, ze np zadzwoni telefon ze teraz trzeba przyjechać i rzucasz wszystko i jedziesz do kliniki.
Eee tak to nie słyszałam, mi mówił na wizycie na przykład ,, proszę się umówić na środę”
Po co by Cię mieli wzywać podczas stymulacjijak to tylko kontrola jak rosną pecherzyki i sami lekarze wyliczają za ile mniej więcej jakie będą dają + - dzień punkcji bazując na tym w jakim tempie rosną
@baniusia czemu masz brać Encorton ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 18:52
-
nick nieaktualnyAnanasova wrote:Wiem jak to jest:) u mnie tez będzie po premii No ale coś za coś
.
My procedurę planujemy w Krakowie , chcieliśmy jednak coś na miejscu . Ale mam obawy co do tego całego transportu medycznego. Pewnie jakbyśmy mieli możliwość się u kogoś zatrzymać to niewykluczone ze robilibyśmy cała procedurę w Novum.
Gdzie w Krakowie planujecie ? -
Baniusia wrote:anett wrote:Ja mam plan wziąść L4 ale że względu że robimy w Novum a ja z Wrocławia. Jeszcze nie wiem kto mi to L4 wystawi bo w klinice mi powiedzieli że na stymulację nie, dopiero na punkcję. /QUOTE]
A to mnie zaskoczyłaś. Ja każdą stymulację byłam na L4. Raz, że ciężko znoszę zastrzyki z Gonapeptylu. Dwa, że mi lekarz powiedział, że stymulacja ma się odbywać w atmosferze relaksu i spokoju a ja mam bardzo stresującą pracę. Miałam wprost zakaz pracowania podczas stymulacji. W nowej klinice też lekarz powiedział, że nie będzie problemu. Chociaż trochę problem był 🙂.
Ja nie zamierzam ryzykować w najmniejszym stopniu niczego. Także na stymulację biorę L4. Do pracy zamierzam po punkcji wrócić.
Myślę że w dniu wizyty jak bym powiedziała że potrzebuje te L4 to by wypisali, ale będę załatwiać u internisty wcześniej żeby mieć pewność że jest i się chociaż tym dodatkowo nie stresować, a nie się później zastanawiać czy wystawią z łaski swojejstarania od 2016 roku
ona 32 lata
on 33 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum
23.02 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
Hej dziewczyny,
Jeszcze nie urodziłam, kulam się, chociaż już byl jeden fałszywy alarm.
Gmagda, trzymam kciuki !
Baniusia, jak idzie stymulacja?
Któraś z dziewczyn pisała o transporcie plemników z Novum. Odszukajcie sobie tutaj na forum wpisy dziewczyny co nazywała się Danadana, oni przewozili plemniki z Novum do poznańskiego Invimedu, chyba 2020 rok. Koszt 2 albo 3 tys. Danadana się już tutaj nie udziela, ale ja pamiętam, że takowy transport mieli, to organizowała klinika Novum. Nic się nie uszkodziło, a plemniki dały ciążę.
Co do stymulacji, to zależy od organizmu, ja chodziłam do pracy cały czas, w dzień transferu też byłam pół dnia i na drugi dzień normalnie pracowałam (biurowo). Ale to kwestia indywidualna, tak naprawdę te zastrzyki i stymulacja brzmi strasznie, ale w praktyce do oswojenia i po prostu wchodzi w krew, najstraszniejszy jest pierwszy, a potem juz leci.
Ananasova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylindalia wrote:Hej dziewczyny,
Jeszcze nie urodziłam, kulam się, chociaż już byl jeden fałszywy alarm.
Gmagda, trzymam kciuki !
Baniusia, jak idzie stymulacja?
Któraś z dziewczyn pisała o transporcie plemników z Novum. Odszukajcie sobie tutaj na forum wpisy dziewczyny co nazywała się Danadana, oni przewozili plemniki z Novum do poznańskiego Invimedu, chyba 2020 rok. Koszt 2 albo 3 tys. Danadana się już tutaj nie udziela, ale ja pamiętam, że takowy transport mieli, to organizowała klinika Novum. Nic się nie uszkodziło, a plemniki dały ciążę.
Co do stymulacji, to zależy od organizmu, ja chodziłam do pracy cały czas, w dzień transferu też byłam pół dnia i na drugi dzień normalnie pracowałam (biurowo). Ale to kwestia indywidualna, tak naprawdę te zastrzyki i stymulacja brzmi strasznie, ale w praktyce do oswojenia i po prostu wchodzi w krew, najstraszniejszy jest pierwszy, a potem juz leci.
Lindalia ! Jak mogłaś się tak długo nie oddzywać ! 😍
Już myśleliśmy, ze maluszek poza brzuszkiem 🥰
Dzięki za trzymanie kciuków:) chciałabym żeby było tak jak u Ciebiepierwszy transfer i cyk udany, ale coraz mniej wierze w te cuda, patrząc na to co się czyta na forach, sama sobie robię krzywdę tym, ale powiem Ci, ze coraz bardziej mam w głowie te badania zarodków te nieprawidłowości co skutkuje brakiem implantacji, boje się jak te nasze zarodki.
-
Gmagda wrote:Eee tak to nie słyszałam, mi mówił na wizycie na przykład ,, proszę się umówić na środę”
Po co by Cię mieli wzywać podczas stymulacjijak to tylko kontrola jak rosną pecherzyki i sami lekarze wyliczają za ile mniej więcej jakie będą dają + - dzień punkcji bazując na tym w jakim tempie rosną
To dobrze) , widocznie się jakichś głupot naczytałam 😜
-
Gmagda wrote:
@baniusia czemu masz brać Encorton ?
Zalecenie immunologa. Mam dodatnie miano ANA1.
Tak najprościej rzecz biorąc mam przeciwciała, które mogą atakować zarodek, traktując go jako ciało obce. Encorton to osłona. Z tego samego powodu mam przepisany Neoparin.
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️