Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Zalecenie immunologa. Mam dodatnie miano ANA1.
Tak najprościej rzecz biorąc mam przeciwciała, które mogą atakować zarodek, traktując go jako ciało obce. Encorton to osłona. Z tego samego powodu mam przepisany Neoparin.
Super, ze tak się teraz zajęli Tobą i masz tyle dodatkowych leków.
Ja neoparin tez dostałam, oczywiście sama się musiałam prosić :p -
lindalia wrote:Hej dziewczyny,
Jeszcze nie urodziłam, kulam się, chociaż już byl jeden fałszywy alarm.
Gmagda, trzymam kciuki !
Baniusia, jak idzie stymulacja?
Lindalia, zwalniaj ten bębenek 🙂. My tu w kolejce czekamy🙂.
Jakoś idzie. Na razie Gonapeptyl cykam, walczę z bólem głowy. W piątek mam wizytę, może wejdzie już stymulacja właściwa.
Chyba się już odzwyczaiłam od tych zastrzyków. Kiedyś po ciemku z zamkniętymi oczami po kilka nacraz robiłam. Teraz mam jeden zastrzyk co 2 dzień i czaję się z każdym kilka minut.Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Wczoraj opiekowałam się bratankiem (1,5 roku), bo miał gorączkę i źle się czuł. Dzisiaj stwierdzono u niego covid 🤦♀️.
Ja przecież stymulację już zaczęłam. Przechodziłam covid pod koniec stycznia. Mam nadzieję, że mam wystarczająco przeciwciał i się nie zarazilam 😐.Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Wczoraj opiekowałam się bratankiem (1,5 roku), bo miał gorączkę i źle się czuł. Dzisiaj stwierdzono u niego covid 🤦♀️.
Ja przecież stymulację już zaczęłam. Przechodziłam covid pod koniec stycznia. Mam nadzieję, że mam wystarczająco przeciwciał i się nie zarazilam 😐.
Ooo nie
Będziesz szła na test później ?
Kurde… miałaś coś na nerwy przy transferze ?
-
Gmagda wrote:Ooo nie
Będziesz szła na test później ?
Kurde… miałaś coś na nerwy przy transferze ?
Nie idę. Poszli rodzice, dziadkowie i siostra dziecka. Wszyscy negatywni.
Ja po transferach byłam spokojna. Tylko cierpliwości mi brakowało 🙂Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Nie idę. Poszli rodzice, dziadkowie i siostra dziecka. Wszyscy negatywni.
Ja po transferach byłam spokojna. Tylko cierpliwości mi brakowało 🙂
Ja się jakoś bardzo tez może nie denerwuje, ale właśnie ta cierpliwość… cóż zrobić.
Nie wiem kiedy najwcześniej jakiś sikacz mi wyjdzie. Może zrobię w piątek, bo raczej wcześniej to nic nie będzie. -
Gmagda wrote:Ja się jakoś bardzo tez może nie denerwuje, ale właśnie ta cierpliwość… cóż zrobić.
Nie wiem kiedy najwcześniej jakiś sikacz mi wyjdzie. Może zrobię w piątek, bo raczej wcześniej to nic nie będzie.
Zwykle skacze idą w ruch od 5 dpt. Już jakieś bladziochy widać wtedy. No, ale nie zawsze.
Jeżeli transferowana 5 dniowa blastka:
1dpt (1 dzień po transferze) - Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt - Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt - Proces implantacji jest kontynuowany, gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt - HCG jest na tyle dużo, że można zrobić badanie z krwi
9dpt - HCG jest na tyle dużo, że można spokojnie zrobić sikaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 18:46
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:Zwykle skacze idą w ruch od 5 dpt. Już jakieś bladziochy widać wtedy. No, ale nie zawsze.
Jeżeli transferowana 5 dniowa blastka:
1dpt (1 dzień po transferze) - Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt - Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt - Proces implantacji jest kontynuowany, gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt - HCG jest na tyle dużo, że można zrobić badanie z krwi
9dpt - HCG jest na tyle dużo, że można spokojnie zrobić sikacza
Widziałam to właśnie… zrobie sobie sikacza w sobotę. :p
W ogóle tak mnie boli krzyż i cycki ze Masakra.
Idę się kapać i leżeć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 19:32
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki 😚
Dziś 4dpt , od wczoraj po południa miałam takie kłucie w macicy dokładnie w jednym miejscu po prawej stronie, trwa ono do teraz.
Dziś rano zrobiłam test, a nóż coś się pokaże.
I jest druga blada kreska . Boje się jeszcze cieszyć, bo wiadomo różnie może być, ale coś się pokazało -
Gmagda wrote:Hej dziewczynki 😚
Dziś 4dpt , od wczoraj po południa miałam takie kłucie w macicy dokładnie w jednym miejscu po prawej stronie, trwa ono do teraz.
I jest druga blada kreska . Boje się jeszcze cieszyć, bo wiadomo różnie może być, ale coś się pokazało
Trzymam kciuki ! -
nick nieaktualnylindalia wrote:Gmagda, na klucia w podbrzuszu bierz sobie nospe. Mozna brać do 3 tabletek dziennie. To ważne, zawsze mi mówili aby nie dopuścić do skurczu, bo wtedy macica się broni przed zarodkiem.
Trzymam kciuki !
Pisałam wczoraj z lekarzem, ze czuje kłucie , napisał tylko ,, można wziąć nospe ” tyle
https://zapodaj.net/00289210a0e7c.jpg.html -
nick nieaktualny
-
Gmagda wrote:Hej dziewczynki 😚
I jest druga blada kreska . Boje się jeszcze cieszyć, bo wiadomo różnie może być, ale coś się pokazało
Super !!! 😊
Kiedy beta?Gmagda lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualny
-
Gmagda wrote:Jutro skocze na betę
Boje się cieszyć żeby ten czar nie prysł
To daj znać jaki wynik 🙂.
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Oczywiście nie obyło się bez problemów 😐. Znów jest też problem z L4. Doktor nie mógł wystawić na wizycie i obiecał to zrobić w domu. Już widzę, jak je wystawi. Znów się będę dopraszać o nie 5 dni.
Generalnie wystartowałam ze stymulacją właściwą: Gonapeptyl + Menopur + Gonal. Na tą chwilę mam 24 pęcherzyki, które będziemy hodować. Zadowoli mnie 50% z tego.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyBaniusia wrote:To daj znać jaki wynik 🙂.
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Oczywiście nie obyło się bez problemów 😐. Znów jest też problem z L4. Doktor nie mógł wystawić na wizycie i obiecał to zrobić w domu. Już widzę, jak je wystawi. Znów się będę dopraszać o nie 5 dni.
Generalnie wystartowałam ze stymulacją właściwą: Gonapeptyl + Menopur + Gonal. Na tą chwilę mam 24 pęcherzyki, które będziemy hodować. Zadowoli mnie 50% z tego.
Dziwne. Nie może wystawić l4 odrazu tylko w domu ? Bez sensu, obyś się nie musiała znowu upominać…
24 pecherzyki ! To super wynik ! Trzymam kciuki za Ciebie! 🥰 dawaj znać jak się czujesz .
Ja się mega stresuje przed jutrem.
Niby zobaczyłam dwie kreski na dwóch testach ciążowych, ale wiadomo jak to jest. Przy in vitro to się już wszystkim stresujesz, denerwujesz, rozmyślasz, łykam nospe, ale czuje jak ten zarodek pracuje tam 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 18:12
-
Baniusia wrote:To daj znać jaki wynik 🙂.
Generalnie wystartowałam ze stymulacją właściwą: Gonapeptyl + Menopur + Gonal. Na tą chwilę mam 24 pęcherzyki, które będziemy hodować. Zadowoli mnie 50% z tego.Gmagda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny