X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Weronika_93 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Wiem, że to dużo kosztuje sił ale może pomoże coś jak sobie ustalicie jakiś plan i ustalicie co planujecie i do kiedy , żeby nie mieć poczucia że tak będzie się to ciągnęło w nieskończoność. Mój lekarz powiedział że tak naprawdę w większości przypadków azospermii przyczyny nie są znane dlatego nie ma się co nad tym zastanawiać. I ja już odpuściłam sobie to zastanawianie dlaczego tylko skoncentrowałam się na tym co dalej. Dziś wizyta u lekarza od punkcji i z emocji spać nie mogę. Zastanawiam się czy jednak nie iść od razu do dr . W jak i tak leczymy się w Warszawie.
    Masz racje, roztrząsanie dlaczego nie ma sensu. Dziekuje za wsparcie. Co do Twoich rozmyślań, to raczej większość ludzi z tego forum poleca dr. Wolskiego i jeżdżą do niego nawet z drugiego końca Polski, więc może warto spróbować.

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Czyli nie tylko my jedni na świecie jesteśmy takimi wybrańcami...
    I co zdecydowaliście? Są jeszcze jakieś możliwości czy pozostaje pogodzić się z tym co nas spotkało?
    Po prawie 2 latach od diagnozy jest już pogodzenie trzeba żyć dalej a druga sprawa raz na jakiś czas się pojawiają w dużych ilości jak 56 milionów a potem znowu 0 tylko ciężko trafić do mrożenia

• Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do osób które miały Tese : czy byliście przed jakoś przygotowywani, stymulowani ?

Wysłany: 24 października, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już całkiem nikt tu nie zagląda ? :(

Wysłany: 24 października, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Już całkiem nikt tu nie zagląda ? :(
    Ja miałem iglowa w novum i brałem przed tym 6 tygodni ovitrelle i to wszystko z przygotowania

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 października, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mojego męża ciężka oligospermia.
    Mam pytanie, czy ktoś z was był leczony menopurem?

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!

Wysłany: 24 października, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej. U mojego męża ciężka oligospermia.
    Mam pytanie, czy ktoś z was był leczony menopurem?
    tutaj to bardziej wątek brak plemnikow a jak coś jest to marzenie

Wysłany: 24 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    A mam pytanie do osób które miały Tese : czy byliście przed jakoś przygotowywani, stymulowani ?
    U nas tese bez żadnej stymulacji, z powodu właśnie dobrych wyników hormonów

Wysłany: 24 października, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    U nas tese bez żadnej stymulacji, z powodu właśnie dobrych wyników hormonów
    U nas Fsh za wysokie, poza tym wszystko w normie i lekarz na ostatniej wizycie stwierdził „ tu nie ma co stymulować” a za 2 minuty „ nigdzie nam się nie spieszy to postymulujemy trochę” tylko ja nie rozumiem po co. W poniedziałek jedziemy do Wolskiego bo nie czuję że jesteśmy w dobrych rękach.

Wysłany: 25 października, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    U nas Fsh za wysokie, poza tym wszystko w normie i lekarz na ostatniej wizycie stwierdził „ tu nie ma co stymulować” a za 2 minuty „ nigdzie nam się nie spieszy to postymulujemy trochę” tylko ja nie rozumiem po co. W poniedziałek jedziemy do Wolskiego bo nie czuję że jesteśmy w dobrych rękach.
    Ja mam wszystko w normie trochę fsh podwyższone skacze tak od 7 do 9

Wysłany: 25 października, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Ja mam wszystko w normie trochę fsh podwyższone skacze tak od 7 do 9
    U nas 14,6 ale tylko raz badaliśmy na razie, bo u nas wszystko to świeża sprawa

Wysłany: 25 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    U nas 14,6 ale tylko raz badaliśmy na razie, bo u nas wszystko to świeża sprawa
    To jeszcze wcale jakoś nie wysokie bardzo

Wysłany: 25 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    To jeszcze wcale jakoś nie wysokie bardzo
    Niby nie, ale czytając tu o różnych przypadkach widzę że to nie ma zasady przy jakich wynikach są mniejsze czy większe szanse na znalezienie zdrowych plemników.

Wysłany: 25 października, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Niby nie, ale czytając tu o różnych przypadkach widzę że to nie ma zasady przy jakich wynikach są mniejsze czy większe szanse na znalezienie zdrowych plemników.
    Nie ma reguły niestety ja mam wszystko cacy a zatrzymuje się spermatogeneza na 7 poziomie w skali johnsona spermatyd i już wszystko robiłem i nie da się ruszyć w żaden sposób doktor Wolski sam nie wiem co jest przyczyną tego stanu że powinny być a nie ma a co jest fenomenem że oddaje próbkę jest 56 milionów a w następnej 0 i później znowu są taki dziwny przypadek😒 A co do was to może jest azoospermia związana z niedrożnością tak że na tym etapie to na spokojnie i głowa do góry. My mamy jeden zarodek jesteśmy po transferze ale 6 dnia od transferu beta ponizej 5 tak że raczej nici z tego i zabawa od nowa będzie.

Wysłany: 25 października, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nie ma reguły niestety ja mam wszystko cacy a zatrzymuje się spermatogeneza na 7 poziomie w skali johnsona spermatyd i już wszystko robiłem i nie da się ruszyć w żaden sposób doktor Wolski sam nie wiem co jest przyczyną tego stanu że powinny być a nie ma a co jest fenomenem że oddaje próbkę jest 56 milionów a w następnej 0 i później znowu są taki dziwny przypadek😒 A co do was to może jest azoospermia związana z niedrożnością tak że na tym etapie to na spokojnie i głowa do góry. My mamy jeden zarodek jesteśmy po transferze ale 6 dnia od transferu beta ponizej 5 tak że raczej nici z tego i zabawa od nowa będzie.
    Na razie cały czas liczę na to, że coś się tam pojawi. U Ciebie rzeczywiście dziwny przypadek, ale dobrze że czasami plemniki się pojawiają. Trzymam mocno kciuki za pozytywną betę. Tak naprawdę to 6 dzień to jeszcze wcześnie, jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia.

Wysłany: 25 października, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Na razie cały czas liczę na to, że coś się tam pojawi. U Ciebie rzeczywiście dziwny przypadek, ale dobrze że czasami plemniki się pojawiają. Trzymam mocno kciuki za pozytywną betę. Tak naprawdę to 6 dzień to jeszcze wcześnie, jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia.
    W sumie jak by liczył bo transfer był w czwartek to liczyć 1 dzień od piątku to jak by 5 no zobaczmy 31 października czy rośnie bo klinika kazała robić dopiero wtedy

Wysłany: 25 października, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    W sumie jak by liczył bo transfer był w czwartek to liczyć 1 dzień od piątku to jak by 5 no zobaczmy 31 października czy rośnie bo klinika kazała robić dopiero wtedy
    No właśnie to jeszcze za wcześnie, więc głowa do góry. Mocno trzymam kciuki.

Wysłany: 25 października, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    A czy tak, że raz są plemniki,np te 56 milionów a raz nie ma ich wcale, to zawsze tak było czy może dopiero po tej kuracji doktora Wolskiego?
    I jeszcze jedno, czy po tej kuracji hormonalnej sprawdzają czy te plemniki się pojawiły w nasienie czy proponują biopsje?

Wysłany: 25 października, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    No właśnie to jeszcze za wcześnie, więc głowa do góry. Mocno trzymam kciuki.
    Dziękuję 😉

Wysłany: 25 października, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    A czy tak, że raz są plemniki,np te 56 milionów a raz nie ma ich wcale, to zawsze tak było czy może dopiero po tej kuracji doktora Wolskiego?
    I jeszcze jedno, czy po tej kuracji hormonalnej sprawdzają czy te plemniki się pojawiły w nasienie czy proponują biopsje?
    Tak miałem badania po kuracji i były później nie było ale bez kuracji ta sama sytuacja pojawiają się i znikają

‹‹ 669 670 671 672 673
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ