Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyobraźnia87 wrote:Wiem, że to dużo kosztuje sił ale może pomoże coś jak sobie ustalicie jakiś plan i ustalicie co planujecie i do kiedy , żeby nie mieć poczucia że tak będzie się to ciągnęło w nieskończoność. Mój lekarz powiedział że tak naprawdę w większości przypadków azospermii przyczyny nie są znane dlatego nie ma się co nad tym zastanawiać. I ja już odpuściłam sobie to zastanawianie dlaczego tylko skoncentrowałam się na tym co dalej. Dziś wizyta u lekarza od punkcji i z emocji spać nie mogę. Zastanawiam się czy jednak nie iść od razu do dr . W jak i tak leczymy się w Warszawie.
-
Weronika_93 wrote:Czyli nie tylko my jedni na świecie jesteśmy takimi wybrańcami...
I co zdecydowaliście? Są jeszcze jakieś możliwości czy pozostaje pogodzić się z tym co nas spotkało? -
Hej. U mojego męża ciężka oligospermia.
Mam pytanie, czy ktoś z was był leczony menopurem?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Weronika_93 wrote:U nas tese bez żadnej stymulacji, z powodu właśnie dobrych wyników hormonów
-
Wyobraźnia87 wrote:U nas Fsh za wysokie, poza tym wszystko w normie i lekarz na ostatniej wizycie stwierdził „ tu nie ma co stymulować” a za 2 minuty „ nigdzie nam się nie spieszy to postymulujemy trochę” tylko ja nie rozumiem po co. W poniedziałek jedziemy do Wolskiego bo nie czuję że jesteśmy w dobrych rękach.
-
Wyobraźnia87 wrote:Niby nie, ale czytając tu o różnych przypadkach widzę że to nie ma zasady przy jakich wynikach są mniejsze czy większe szanse na znalezienie zdrowych plemników.
-
Walczędokońca wrote:Nie ma reguły niestety ja mam wszystko cacy a zatrzymuje się spermatogeneza na 7 poziomie w skali johnsona spermatyd i już wszystko robiłem i nie da się ruszyć w żaden sposób doktor Wolski sam nie wiem co jest przyczyną tego stanu że powinny być a nie ma a co jest fenomenem że oddaje próbkę jest 56 milionów a w następnej 0 i później znowu są taki dziwny przypadek😒 A co do was to może jest azoospermia związana z niedrożnością tak że na tym etapie to na spokojnie i głowa do góry. My mamy jeden zarodek jesteśmy po transferze ale 6 dnia od transferu beta ponizej 5 tak że raczej nici z tego i zabawa od nowa będzie.
-
Wyobraźnia87 wrote:Na razie cały czas liczę na to, że coś się tam pojawi. U Ciebie rzeczywiście dziwny przypadek, ale dobrze że czasami plemniki się pojawiają. Trzymam mocno kciuki za pozytywną betę. Tak naprawdę to 6 dzień to jeszcze wcześnie, jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia.
-
Walczędokońca wrote:W sumie jak by liczył bo transfer był w czwartek to liczyć 1 dzień od piątku to jak by 5 no zobaczmy 31 października czy rośnie bo klinika kazała robić dopiero wtedy
-
Walczędokońca wrote:Nie ma reguły niestety ja mam wszystko cacy a zatrzymuje się spermatogeneza na 7 poziomie w skali johnsona spermatyd i już wszystko robiłem i nie da się ruszyć w żaden sposób doktor Wolski sam nie wiem co jest przyczyną tego stanu że powinny być a nie ma a co jest fenomenem że oddaje próbkę jest 56 milionów a w następnej 0 i później znowu są taki dziwny przypadek😒 A co do was to może jest azoospermia związana z niedrożnością tak że na tym etapie to na spokojnie i głowa do góry. My mamy jeden zarodek jesteśmy po transferze ale 6 dnia od transferu beta ponizej 5 tak że raczej nici z tego i zabawa od nowa będzie.
I jeszcze jedno, czy po tej kuracji hormonalnej sprawdzają czy te plemniki się pojawiły w nasienie czy proponują biopsje? -
Weronika_93 wrote:A czy tak, że raz są plemniki,np te 56 milionów a raz nie ma ich wcale, to zawsze tak było czy może dopiero po tej kuracji doktora Wolskiego?
I jeszcze jedno, czy po tej kuracji hormonalnej sprawdzają czy te plemniki się pojawiły w nasienie czy proponują biopsje?