Brak poprawy jakości nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko ze zazwyczaj przy takim piku testosteron idzie ponad normę organizm żeby wyrównać poziom blokuję wydzielanie LH i FSH i następuje pogorszenie parametrów nasienia. Koleżanki wyżej posza o tym. Ze lekarz o tym nie wie? Ja wolę przyjmować 500 jednostek co drugi dzień przez 3 Mc.
-
Remigiusz wrote:Tylko ze zazwyczaj przy takim piku testosteron idzie ponad normę organizm żeby wyrównać poziom blokuję wydzielanie LH i FSH i następuje pogorszenie parametrów nasienia. Koleżanki wyżej posza o tym. Ze lekarz o tym nie wie? Ja wolę przyjmować 500 jednostek co drugi dzień przez 3 Mc.
zgadzam się z Tobą. Jednak ja nie podchodzę do tego na zasadzie "ja wolę zrobić tak czy tak" tylko ufam lekarzowi, że wie co robi. Sama lekarzem nie jestem, żeby decydować o dawkach
U mojego było tak, że po 6 zastrzykach (6 tygodniach) powtarzane było fsh, lh i testosteron oraz badanie nasienia.
testosteron był ponad normę, lh i fsh spadło za bardzo (lh do zera) co za tym poszło wyniki nasienia się nie polepszyły a pogorszyły. Nastąpiło przestymulowanie.
Dlatego lekarz kazał zrobić badania po 6 tygodniach (w połowie cyklu spermatogenezy) a nie po 3 miesiącach.
I rodzaj stymulacji został zmieniony na "słabszy" i to przyniosło efekt.
Znam jednak osoby, którym po zastrzykach raz w tygodniu fajnie się poprawiły wyniki.
Tak jak np leki na nadciśnienie czy niedoczynność tarczycy. Trzeba dobrać odpowiednią dawkę, która na daną osobę zadziała najlepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 11:39
-
A można było uniknąć przestymulowania. Przeczytaj sobie ulotkę Pregnylu jest w necie. Zobacz jakie tam jest dawkowanie dla mężczyzny. Powiem Ci ze odnośnie leczenia męskiego układu hormonalnego to w Polsce tak średnio to wgląda. Zapytaj androloga o HTZ przy niskim poziomie testosteronu co powie Ci że wymyslasz i nie jest Ci potrzebne i możesz czuć się w wieku 30lat jak emeryt.
-
Remigiusz wrote:A można było uniknąć przestymulowania. Przeczytaj sobie ulotkę Pregnylu jest w necie. Zobacz jakie tam jest dawkowanie dla mężczyzny. Powiem Ci ze odnośnie leczenia męskiego układu hormonalnego to w Polsce tak średnio to wgląda. Zapytaj androloga o HTZ przy niskim poziomie testosteronu co powie Ci że wymyslasz i nie jest Ci potrzebne i możesz czuć się w wieku 30lat jak emeryt.
a Ty jakie masz leczenie ?
właśnie pregnyl co drugi dzień ?
miałeś już jakieś kontrolne badania po tym ? -
Co powiecie na taki skład jeśli chodzi o poprawe nasienia?
Dorzucił bym jeszcze l-karnityne i koenzym q10
Skład
Witaminy 1 kapsułka *%RWS
Wit. A 1000 µg 125%
Wit. D 10 µg 200%
Wit. E 24 mg 200%
Wit. C (PureWay-C®) 290 mg 362%
Wit. B1 19,4 mg 1763%
Wit. B2 19,6 mg 1400%
Niacyna 31 mg 194%
Wit. B6 18,8 mg 1343%
Folian 400 µg 200%
Wit. B12 23 µg 920%
Biotyna 100 µg 200%
Kwas pantotenowy 12 mg 200%
Bioflawonoidy cytrusowe 40% 100 mg
Ekstrakt karczocha 5% cynaryn 80 mg
Ekstrakt z pestek dynii 5:1 60 mg
Ekstrakt pokrzywy zwyczajnej 60 mg
Ekstrakt zielonej herbaty 55% EGCG 60 mg
ALA (kwas alfa liponowy) 10 mg
Ekstrakt pieprzu czarnego Bioperine® (95%) 1 mg
Składniki mineralne 1 kapsułka *%RWS
Magnez*** 190 mg 51%
Wapń*** 100 mg 12,5%
Potas 75 mg 3,75%
Cynk** 15 mg 150%
Żelazo** 3 mg 21%
Mangan** 3 mg 150%
Miedź** 500 µg 50%
Jod 150 µg 100%
Chrom 150 µg 375%
Selen 75 µg 136%
Jak ktoś będzie chciał podam nazwę tych tabletek, cena za 30szt. 30zl - są to witaminy sprzedawane w sklepach z odzywkami, czyli dla sportowców.
Przyjmuję je się w dwóch kapsulkach -