X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Brak poprawy jakości nasienia
Odpowiedz

Brak poprawy jakości nasienia

Oceń ten wątek:
  • Remigiusz Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze zazwyczaj przy takim piku testosteron idzie ponad normę organizm żeby wyrównać poziom blokuję wydzielanie LH i FSH i następuje pogorszenie parametrów nasienia. Koleżanki wyżej posza o tym. Ze lekarz o tym nie wie? Ja wolę przyjmować 500 jednostek co drugi dzień przez 3 Mc.

• Joan Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remigiusz wrote:
    Tylko ze zazwyczaj przy takim piku testosteron idzie ponad normę organizm żeby wyrównać poziom blokuję wydzielanie LH i FSH i następuje pogorszenie parametrów nasienia. Koleżanki wyżej posza o tym. Ze lekarz o tym nie wie? Ja wolę przyjmować 500 jednostek co drugi dzień przez 3 Mc.

zgadzam się z Tobą. Jednak ja nie podchodzę do tego na zasadzie "ja wolę zrobić tak czy tak" tylko ufam lekarzowi, że wie co robi. Sama lekarzem nie jestem, żeby decydować o dawkach ;)

U mojego było tak, że po 6 zastrzykach (6 tygodniach) powtarzane było fsh, lh i testosteron oraz badanie nasienia.
    testosteron był ponad normę, lh i fsh spadło za bardzo (lh do zera) co za tym poszło wyniki nasienia się nie polepszyły a pogorszyły. Nastąpiło przestymulowanie.
    Dlatego lekarz kazał zrobić badania po 6 tygodniach (w połowie cyklu spermatogenezy) a nie po 3 miesiącach.
    I rodzaj stymulacji został zmieniony na "słabszy" i to przyniosło efekt.
    Znam jednak osoby, którym po zastrzykach raz w tygodniu fajnie się poprawiły wyniki.

Tak jak np leki na nadciśnienie czy niedoczynność tarczycy. Trzeba dobrać odpowiednią dawkę, która na daną osobę zadziała najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 11:39

• Remigiusz Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można było uniknąć przestymulowania. Przeczytaj sobie ulotkę Pregnylu jest w necie. Zobacz jakie tam jest dawkowanie dla mężczyzny. Powiem Ci ze odnośnie leczenia męskiego układu hormonalnego to w Polsce tak średnio to wgląda. Zapytaj androloga o HTZ przy niskim poziomie testosteronu co powie Ci że wymyslasz i nie jest Ci potrzebne i możesz czuć się w wieku 30lat jak emeryt.

• Joan Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remigiusz wrote:
    A można było uniknąć przestymulowania. Przeczytaj sobie ulotkę Pregnylu jest w necie. Zobacz jakie tam jest dawkowanie dla mężczyzny. Powiem Ci ze odnośnie leczenia męskiego układu hormonalnego to w Polsce tak średnio to wgląda. Zapytaj androloga o HTZ przy niskim poziomie testosteronu co powie Ci że wymyslasz i nie jest Ci potrzebne i możesz czuć się w wieku 30lat jak emeryt.

a Ty jakie masz leczenie ?
    właśnie pregnyl co drugi dzień ?

miałeś już jakieś kontrolne badania po tym ?

• RODO Nowa

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co powiecie na taki skład jeśli chodzi o poprawe nasienia?

Dorzucił bym jeszcze l-karnityne i koenzym q10

Skład
    Witaminy 1 kapsułka *%RWS
    Wit. A 1000 µg 125%
    Wit. D 10 µg 200%
    Wit. E 24 mg 200%
    Wit. C (PureWay-C®) 290 mg 362%
    Wit. B1 19,4 mg 1763%
    Wit. B2 19,6 mg 1400%
    Niacyna 31 mg 194%
    Wit. B6 18,8 mg 1343%
    Folian 400 µg 200%
    Wit. B12 23 µg 920%
    Biotyna 100 µg 200%
    Kwas pantotenowy 12 mg 200%
    Bioflawonoidy cytrusowe 40% 100 mg
    Ekstrakt karczocha 5% cynaryn 80 mg
    Ekstrakt z pestek dynii 5:1 60 mg
    Ekstrakt pokrzywy zwyczajnej 60 mg
    Ekstrakt zielonej herbaty 55% EGCG 60 mg
    ALA (kwas alfa liponowy) 10 mg
    Ekstrakt pieprzu czarnego Bioperine® (95%) 1 mg

Składniki mineralne 1 kapsułka *%RWS
    Magnez*** 190 mg 51%
    Wapń*** 100 mg 12,5%
    Potas 75 mg 3,75%
    Cynk** 15 mg 150%
    Żelazo** 3 mg 21%
    Mangan** 3 mg 150%
    Miedź** 500 µg 50%
    Jod 150 µg 100%
    Chrom 150 µg 375%
    Selen 75 µg 136%

Jak ktoś będzie chciał podam nazwę tych tabletek, cena za 30szt. 30zl - są to witaminy sprzedawane w sklepach z odzywkami, czyli dla sportowców.

Przyjmuję je się w dwóch kapsulkach

• Remigiusz Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne witaminy Olimpu trzymają poziom kupe lat. Skład raczej dobry.

RODO lubi tę wiadomość

• RODO Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remigiusz wrote:
    Normalne witaminy Olimpu trzymają poziom kupe lat. Skład raczej dobry.

Tak Olimp, ale jednak mało witaminy C i D trzeba dorzucić coś od siebie jeszcze i tak

• Remigiusz Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast zwykłej L-karnityny kup alecyl a jaklepiej bieżą obie formy żeby łącznie było ok 4 gram dziennie💪

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ