X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Dziewczyny, które zafasolkowały :)
Odpowiedz

Dziewczyny, które zafasolkowały :)

Oceń ten wątek:
  • Listka Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    nie udzielałam się na forum, ale wiem ile to znaczy usłyszeć o cudzie!!!Kiedy 3 lata temu szukałam pocieszenia po pierwszych wynikach M historie z pozytywnym zakończeniem dawały mi nadziei. Obiecałam sobie, że jak i my doczekamy takiego zakończenia to napiszę :) więc piszę jestem w ciąży!
    Zaczynaliśmy z wynikami 0,3 mln/ml przy normie <15 mln/ml w ruchy A 4% reszta same zera (kilka badań podobnych) okazało się że M ma żylaki powrózka III stopnia. Niczym nie ryzykując zdecydowaliśmy się na operację. Postanowiliśmy poczekać na rezultaty i po 16 miesiącach kiedy już straciliśmy nadzieję okazało się że jestem w ciąży!! Ostatnie wyniki nie były najlepsze ok. 4-6 mln/ml ale i tak się udało. Stosowaliśmy dietę na płodność,a M więcej się ruszał. Mace też łykaliśmy i inne witaminy, próbowaliśmy też w miedzy czasie kuracji CLO i testosteronem, udało się po odstawieniu wszystkiego. W czasie czekania na efekty ja też się badałam i dbałam o siebie, okazało się, że u nas ŻPN był to jedyny u nas problem.

Życzę wszystkim zaglądającym takiego cudu jaki spotkał nas!!

KasicaLisica, asioczek86, Patus_777, kiti, Illą lubią tę wiadomość

Wrzesień 2012- początek starań
    Listopad 2013 - fatalne wyniki M.
    Kwiecień 2014 - operacja ŻPN
    Udało się !!! Sierpniowy CUD 2015!
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć! To daje nadzieję dla nas :) My startowaliśmy z około 4 mln na 1 mln, teraz po kilku miesiącach mamy 18 mln na 1 ml, następne badanie w grudniu. Mam nadzieję, że i my kiedyś doczekamy się dziecka tak jak Wy. Gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:15

Patus_777 lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie, kiedy ostatnio robiliście te badania? I jaką mieliście morfologię? Będę wdzięczna za info - jeśli to nie problem :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Listka Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy,najlepszy nasz wynik 6,11 mln/ml z maja 2015.
    Ostatnie wyniki koniec czerwca 2015 po 3 miesiącach kuracją CLO
    pH: 7,4 >= 7,2
    Czas upłynnienia: 20 minut < 60 minut
    Aglutynaty i agregaty plemników: brak
    Liczba plemników:
    – na 1 ml (koncentracja, gęstość) 3,86 >= 15 mln/ml
    – w ejakulacie (całkowita) 11,58 mil >= 39 mln / ejakulat
    Ruchliwość plemników:
    – ogólna (ruch postępowy + ruch w miejscu) 50% >= 40 %
    – ruch postępowy 30 % >= 32 %
    - ruch w miejscu 20 %
    Żywotność plemników: 47% >= 58 %
    Morfologia plemników: 1% >= 4 %
    Leukocyty (peroksydazo-dodatnie): mniej niż 1 mln < 1 mln/ml
    HOS test 60 % norma >= 58 %

Patus_777, Polawola lubią tę wiadomość

Wrzesień 2012- początek starań
    Listopad 2013 - fatalne wyniki M.
    Kwiecień 2014 - operacja ŻPN
    Udało się !!! Sierpniowy CUD 2015!
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki kochana za info! Niech i nam się taki cud wydarzy jak Wam! :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listka wrote:
    Witam,
    nie udzielałam się na forum, ale wiem ile to znaczy usłyszeć o cudzie!!!Kiedy 3 lata temu szukałam pocieszenia po pierwszych wynikach M historie z pozytywnym zakończeniem dawały mi nadziei. Obiecałam sobie, że jak i my doczekamy takiego zakończenia to napiszę :) więc piszę jestem w ciąży!
    Zaczynaliśmy z wynikami 0,3 mln/ml przy normie <15 mln/ml w ruchy A 4% reszta same zera (kilka badań podobnych) okazało się że M ma żylaki powrózka III stopnia. Niczym nie ryzykując zdecydowaliśmy się na operację. Postanowiliśmy poczekać na rezultaty i po 16 miesiącach kiedy już straciliśmy nadzieję okazało się że jestem w ciąży!! Ostatnie wyniki nie były najlepsze ok. 4-6 mln/ml ale i tak się udało. Stosowaliśmy dietę na płodność,a M więcej się ruszał. Mace też łykaliśmy i inne witaminy, próbowaliśmy też w miedzy czasie kuracji CLO i testosteronem, udało się po odstawieniu wszystkiego. W czasie czekania na efekty ja też się badałam i dbałam o siebie, okazało się, że u nas ŻPN był to jedyny u nas problem.

Życzę wszystkim zaglądającym takiego cudu jaki spotkał nas!!

DAŁAŚ NAM NADZIEJĘ:*

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • mmaallggoossiiaa Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, opiszę wam naszą historię.
    U mojego męża zdiagnozowano asthenotetrazoospermie u mnie hashimoto i hyperprolaktynemie.
    Na początku leczenia mój mąż miał
    30 mln plemników w całym ejakulancje,
    5 ml koncentracje
    1% ruchliwość A
    1% ruchliwość B
    Rozpoczeliśmy starania o dzidziusia, tradycyjni lekarze nie dawali nam szans. Od razu wspominali coś o zagęszczaniu nasienia itd. My ze względów religijnych i światopoglądowych nie uznawaliśmy wspomaganego rozrodu.
    Leczyliśmy się u naprotechnologów.

Wyniki sie poprawiały a później parametry znowu spadały ale my się nie poddawaliśmy.
    We wrześniu odebraliśmy ostatnie wyniki ( po 12 mc leczenia) ( undestor, tamoxsifen, witaminki)

Ilość plemników w całym ejakulańcje 78 ml!!
    koncentracja 19.8 ml/ml!!!

Ruchliwość A - 2%
    ruchliwość B - 2%

Po kilku dniach okazało się ,że jestem w naturalnej ciąży!!
    Cuda się zdarzają , trzeba tylko walczyć, leczyć się a przede wszystkim modlić!!!

Trzymam kciuki za Was wszystkie!! :)

EmWu, kiti, domiszka lubią tę wiadomość

mmaallggoossiiaa
  • aniaja Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ku pokrzepieniu serc staramy się o drugie dziecko od 3 lat. Córka ma obecnie 6 lat. Przed pierwsza ciążą zdiagnozowaniu u mnie policystyczne jajniki i niedoczynność tarczycy. Po 4 miesiącach od diagnozy znalazłam endokrynologa- ginekologa przepisał mi eutyrox na tarczyce oraz clostilbergyt, bromergon i dufaston na jajeczkowanie. Cud, w 3 cyklu się udało (04.2010r). W 2012 postanowiliśmy, że postaramy się o drugie dzieciątko, najpierw rok chcieliśmy spróbować bez pomocy lekarza, ale się nie udało. Potem rok tak jak przed pierwszą ciążą i też nic. W sierpniu 2015 mąż zrobił badanie i wynik nas powalił ( koncentracja 0,3 norma od 15m/ml, ilość w ejakulacie 1,1 norma od 39m)szanse tylko invitro. Nie zdecydowaliśmy się ze względów światopoglądowych, ale znowu pomógł nam ten sam lekarz i od grudnia 2015 mąż przyjmował clostilbergyt 1 tabletka dziennie oraz fertiman plus 4 tabl plus cynk dziś odebraliśmy wynik seminogramu koncentracja 11,3 norma od 15 całkowita liczba w ejakulacie 35,1 norma od 39m. Obecnie jestem w 6 tyg. ciąży. Wieżę, że taka pomyślność to nie tylko zasługa lekarza, ale też dobrego Boga . Sam lekarz był zdziwiony taką poprawą. Oczywiście staraliśmy się naturalnie.

domiszka, kiti lubią tę wiadomość

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wyniki meża - 3,8 mln w mililitrze, 1% prawidłowych, obniżony ruch. Dzisiaj jestem w piątym tygodniu :) Wiem, że jeszcze różnie może być, bo to dopiero początek, ale najważniejsze, że się udało :) 2 lata starań. Pozdrawiam :)

domiszka, ewela88, kiti, moniczko lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Witajcie dziewczyny. Wyniki meża - 3,8 mln w mililitrze, 1% prawidłowych, obniżony ruch. Dzisiaj jestem w piątym tygodniu :) Wiem, że jeszcze różnie może być, bo to dopiero początek, ale najważniejsze, że się udało :) 2 lata starań. Pozdrawiam :)

Marrtusiu naturalnie się udalo ? CUDOWNE wiesci ! :) powiedz mi proszę czy mąż się jakos suplementował ??

trzymam kciuki !

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    Marrtusiu naturalnie się udalo ? CUDOWNE wiesci ! :) powiedz mi proszę czy mąż się jakos suplementował ??

trzymam kciuki !
    Tak, naturalnie :) W następnym miesiącu mieliśmy podejść do inseminacji, w planach mieliśmy dwie, a we wrześniu in vitro. Mąż brał androvit i clostilbegyt :)Ja się mocno wzięłam w tym udanym cyklu - mierzyłam temperaturę, robiłam testy owu, piłam codziennie przywrotnik, do tego w okolicach owu użyłam conceive plus, a dwa dni po owu zaczęłam brać duphaston. Nie wiem co zadziałało, najwazniejsze, że się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:04

domiszka, Ania_84, ewela88 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Tak, naturalnie :) W następnym miesiącu mieliśmy podejść do inseminacji, w planach mieliśmy dwie, a we wrześniu in vitro. Mąż brał androvit i clostilbegyt :)Ja się mocno wzięłam w tym udanym cyklu - mierzyłam temperaturę, robiłam testy owu, piłam codziennie przywrotnik, do tego w okolicach owu użyłam conceive plus, a dwa dni po owu zaczęłam brać duphaston. Nie wiem co zadziałało, najwazniejsze, że się udało :)
    Gratulacje :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    My z niemal identycznych wynikow mamy corke, w 11cs sie udalo, bez zadnych suplementow, takze bedzie dobrze, gratuluje i 3mam kciuki

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nadia199191 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas był podobny problem z tym, że wszystkie parametry nasienia były poniżej normy. Po wizycie u androloga mąż miał rozpocząć 3-misięczną kurację proxeed plus okazało się, że już po miesiącu stosowania byłam w naturalnej ciąży. W dniu robienia testu mąż robił badanie nasienia: ok 2,8 mln/ml ruch: ok 14% morfologia 1%. Teraz myślimy o kolejnym maleństwie mamy nadzieję, że znowu uśmiechnie się do nas szczęście. :)

domiszka, ewela88, kiti, Sylwia Sylwia, Szyszuunia lubią tę wiadomość

❤️ 👧
    ❤️ 👧
    💙 👦

preg.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może nie udało mi się jeszcze urodzić ale 2 razy byłam w ciąży a wyniki M tragiczne! 2mln/ml plemników (gdzie norma od 15) i morfologia 2%! Nie brał na to żadnych leków! Także wszystko jest możliwe :) i liczę, że i mi się kiedyś uda :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeczytałam ten wątek i wstąpiły we mnie nowe nadzieje :) U nas problem leży po obu stronach i pomimo intensywnego roku starań i tony leków nie udało się jeszcze jednak kiedyś w końcu musi :) Piszcie jeszcze komu się udało pomimo kiepskich wyników ze strony męskiej.

Motomi7 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Motomi7 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wątek - napawa nadzieją :)

Bluebell1984, Aishha, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że moja historia też się tu kiedyś znajdzie :)

Dzięki dziewczyny!

Aishha lubi tę wiadomość

• tuonela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała tu sie znaleść a fajnie że dziewczyny pisza:)

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ