HBA
-
WIADOMOŚĆ
-
W_drodze_po_Ciebie wrote:Mam pytanie, jakie są dokładne namiary na tego dr, dzięki któremu udało się poprawić Hba? Chciałbym zapisać męża.. w internecie znajduje ze to ginekolog nie urolog/androlog...
Kontakt: [email protected] tel. kom. 663 178 699.
"Specjalista ginekolog położnik, androlog kliniczny, naprotechnolog. Specjalizuje się w przyczynowym leczeniu niepłodności małżeńskiej; kobiecej i męskiej, andrologii, powtarzających się stratach ciąż, opieką nad kobietami w ciąży oraz leczeniu chorób ginekologicznych."W_drodze_po_Ciebie, msvit lubią tę wiadomość
-
Megi'87 wrote:Leszek Lachowicz, przyjmuje w Krakowie jest andrologiem klinicznym.
Kontakt: [email protected] tel. kom. 663 178 699.
"Specjalista ginekolog położnik, androlog kliniczny, naprotechnolog. Specjalizuje się w przyczynowym leczeniu niepłodności małżeńskiej; kobiecej i męskiej, andrologii, powtarzających się stratach ciąż, opieką nad kobietami w ciąży oraz leczeniu chorób ginekologicznych."
Bardzo bardzo dziękuje, mam nadzieje, że nam też pomoże. Mąż ma 54% hba. Fragmentacja ok, jedynie morfologia obniżona... No i jakieś żylaki podobno... nie wiem czy mamy szanse.. moi ginekolog sugeruje in vitro, a koszta mnie załamują... -
Czy komuś jeszcze udało się podwyższyć hba i zajść naturalnie w ciąże? Mu na razie czekamy na poprawę wyników bo mąż drugi miesiąc stosuje się zaleceń do dr Lachowicza. Ale wiecie.. mam co chwile wzloty i upadki mojego nastawienia... i zastanawiam się czy tylko jedna osoba tutaj miała takie szczęście czy może więcej...
-
Miasa wrote:Hej, maz ma slabe HBA i witamine D na poziomie 34ng/ml przy zakresie 30 -100. Zastanawiam sie czy ktos wie jaki powinien byc optymalny poziom witaminy D?
Wydaje mi się, że jest ok, może warto żeby było odrobine więcej. Ale jest w normie
Jakie ma hba twój mąż? Czy konsultował to z kimś? -
W_drodze_po_Ciebie wrote:Wydaje mi się, że jest ok, może warto żeby było odrobine więcej. Ale jest w normie
Jakie ma hba twój mąż? Czy konsultował to z kimś?
Hej mielismy HBA 41% w grudniu a w kwietniu juz 77%. Suplementowalam duze dawki witaminy D razem z innymi witaminami. Nie wiem co pomogla 😅 -
Miasa wrote:Nie konsultowalismy w grudniu bo to byl 3cs wiec podeszlismy na luzie i poprostu zaczelismy suplementacje.
Wow.. gratulacje! My w marcu 54% hba. Nie wiem jk teraz bo jak na razie mąż suplementuje fertilman, omega3, koenzym Q10, witaminę c, witamina d,. Tak mu zalecił doktor z Krakowa. Mam nadzieje ze to pomoże i ze zajdę w ciąże naturalnie -
Dziewczyny oto wyniki mojego M.
Od roku stosuje SUPRAMEN, jest po antybiotykoterapii, wykluczone żylaki. Poprawa na pewno jest odnośnie ruchu. Martwi mnie koncentracja i HBA. Co byście doradziły? Czy którejś z Was udało się zajść naturalnie z takimi wynikami?
KONCENTRACJA 7,9
CAŁKOWITA LICZBA 46,6
RUCH POSTĘPOWY 48%
ŻYWOTNOŚĆ 75%
MORFOLOGIA 2%
HBA 71%
DFI 28% -
Witam. Po pół rocznym faszerowaniu się różnymi suplementami HBA z 10% podniosło się do 82%. Dziękuję Magi 87 ponieważ podpatrzyłam suplementacje u Ciebie i ją zastosowałam 🙂 Mąż zrezygnował również z alkoholu i więcej się ruszał. Olej z czarnuszki również stosował i kwasy omega Wyniki ogóle też poszły w górę ale nieznacznie. Z 1% morfologii na 2%.endometroza 3st.
niedoczynność tarczycy,
lewego jajowodu brak- przez wodniaka,
Amh 3.5
I. Listopad 2022 Transfer świeżeczka nieudany blastka 4aa:(
Sztuczna menapauza grudzień22 -luty2023,
II. Ostatnia blastka 3aa (transfer maj2023)
Transfer maj 2023
Podany 3aa❄️ udany❤️ -
Bąbelek22
Może warto brać witaminy osobno. My tak zrobiliśmy myślę że to ma wpływ. Resveratrol jest dobry na poprawę HBA. U nas aż 3x dziennie mąż to brał. Do tego jeszcze masę innych suplementów i witamin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 19:08
endometroza 3st.
niedoczynność tarczycy,
Amh 3.5
Transfer maj 2023
Podany 3aa❄️ udany❤️ -
Sylvia wrote:Bąbelek22
Może warto brać witaminy osobno. My tak zrobiliśmy myślę że to ma wpływ. Resveratrol jest dobry na poprawę HBA. U nas aż 3x dziennie mąż to brał. Do tego jeszcze masę innych suplementów i witamin.msvit lubi tę wiadomość
-
Bąbelek22. Nie jeszcze ale wiara nam wróciła że może się teraz uda.endometroza 3st.
niedoczynność tarczycy,
Amh 3.5
Transfer maj 2023
Podany 3aa❄️ udany❤️ -
Sylvia wrote:Bąbelek22
Może warto brać witaminy osobno. My tak zrobiliśmy myślę że to ma wpływ. Resveratrol jest dobry na poprawę HBA. U nas aż 3x dziennie mąż to brał. Do tego jeszcze masę innych suplementów i witamin.
Jakie dokładnie suplementy? -
U nas suplementacja wyglądała tak:
Wit C 1000 na czczo
Q10 rano 100mg
Wit. E 400mg 3x dziennie
Resveratrol 250mg 3x dziennie ( podobno on właśnie podnosi HBA.
Wit. D na noc
To było od lekarza, ja dodałam od siebie jeszcze:
Czarnuszkę 2x dziennie
Omega 3 ( jakieś takie z ryb)
Astaxantin i Ashwagandha
No i prawie zero alkoholu tylko raz w miesiącu piwko.endometroza 3st.
niedoczynność tarczycy,
Amh 3.5
Transfer maj 2023
Podany 3aa❄️ udany❤️ -
Esperanza Mia wrote:HBA u jednych się polepsza po suplementacjinu innych pogarsza. Mojemu niestety wynik się pogorszył. A prowadził zdrowie tryb życia.
Jedynie ivf omija ten problem.
Sprawdźcie jeszcze DNA plemnika.
mamy sprawdzone nie całe 22% dostaliśmy suplementy w czerwcu powtarzamy badania i decyzja co dalejPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)