Morfologia - 0%
-
WIADOMOŚĆ
-
Maugo,
Rozumiem, że chodzi o klinikę Bocian? U nich zawsze wychodzi morfologia 0%...wg mnie to naciąganie klientów... Ja w bocianie też miałem 0%, znajomy zrobił tam badania i również wynik 0% - dodam że dzisiaj jest ojcem 5 miesięcznego synka. I tą teorie o bocianie już słyszałem kilka razy.. Myślę że coś w tym jest. Morfologia 0% to nie jest 'wyrok'.
Kogo stać to niech bierze Fertilman bo ma 10x bogatszy skład od Androvitu, witamine B12 i D, tak mi radził endokrynolog, większość ludzi ma niedobor tych witamin, a odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie organizmu w tym rozwój plemników. Głowa do góry i będzie dobrze, nie załamywać się nasz Maksymilian ma już 2 miesiące, urodził się zdrowy i jest przesłodki, każdemu tutaj życzę tego samego!
Michał
tuonela lubi tę wiadomość
-
Michał wrote:Maugo,
Rozumiem, że chodzi o klinikę Bocian? U nich zawsze wychodzi morfologia 0%...wg mnie to naciąganie klientów... Ja w bocianie też miałem 0%, znajomy zrobił tam badania i również wynik 0% - dodam że dzisiaj jest ojcem 5 miesięcznego synka. I tą teorie o bocianie już słyszałem kilka razy.. Myślę że coś w tym jest. Morfologia 0% to nie jest 'wyrok'.
Kogo stać to niech bierze Fertilman bo ma 10x bogatszy skład od Androvitu, witamine B12 i D, tak mi radził endokrynolog, większość ludzi ma niedobor tych witamin, a odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie organizmu w tym rozwój plemników. Głowa do góry i będzie dobrze, nie załamywać się nasz Maksymilian ma już 2 miesiące, urodził się zdrowy i jest przesłodki, każdemu tutaj życzę tego samego!
Michał
Przepraszam, że tak wchodzę w wątek jakby nigdy nic, nadrabiam od początku, jestem dopiero na 12 stronie. Też się zmagamy z morfologia 0%. Za wszystkich kciuki :* -
Maugo wrote:U nas to było kilka czynników. Zacznę od tego, że mąż wykonywał kolejne badania w innym laboratorium. To pierwsze wykonane było w klinice leczenia niepłodności i podobno nie tylko nam się zdarzały takie wyniki tam.
Wracając do zmian, jakie wprowadził, to wyleczył infekcje, które wyszły w posiewach z cewki, z nasienia, wykonał usg jąder. Oprócz tego, rzucił palenie, brał witaminy: wtedy Fertilman i Androvit.
Tak jak wspominałam, wtedy myśleliśmy, że nic z tego nie będzie, bo przez lata u mnie nikt niczego nie wykrył, jednak okazało się, ze mam endometriozę i dzięki lekarzowi, który to wykrył, w ciągu 2 miesięcy zaszłam w ciążę (2 tygodnie po laparoskopii - usunięcie ognisk endometriozy).
Życzę powodzenia każdemu, kto walczy -
Już sama nie wiem co myśleć o tych klinikach leczenia niepłodności. Tu na forum przeczytałam z kolei sporo złych opinii o invimed, dlatego następne badanie chcemy zrobić w innym miejscu. Myślałam o bocianie tym razem, ale tez zaczynam miec już mieszane uczucia. Wolałabym zrobic badania chyba faktycznie w jakimś zwykłym labo..
-
Nam właśnie ta morfologia 0% wyszła w Invimedzie. Mąż potem robił w laboratorium we Wrocławiu, które zajmuje się tylko męskimi badaniami i wyszło raz 12, a raz 6%.
Zagadka919, Nikaaa lubią tę wiadomość
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Maugo wrote:Nam właśnie ta morfologia 0% wyszła w Invimedzie. Mąż potem robił w laboratorium we Wrocławiu, które zajmuje się tylko męskimi badaniami i wyszło raz 12, a raz 6%.
Widzę w stopce, że Wasz maluch już 4 latka, bardzo mocno Ci gratuluję 😊😊 -
Zagadka919 wrote:Hej, piszesz o bocianie że wychodziła morfologia 0%, a polecasz inne miejsce do badań?
Przepraszam, że tak wchodzę w wątek jakby nigdy nic, nadrabiam od początku, jestem dopiero na 12 stronie. Też się zmagamy z morfologia 0%. Za wszystkich kciuki :*
No ja po bocianie zrobiłem wlasnie w Invimed, miałem już wynik 3%, potem zrobiłem już "prywatnie" w Poznaniu na Polance już było 4%, jeśli bierzesz to pod uwagę to mogę poszukać jak się ten lekarz nazywał, specjalista od plodnosci męskiej i damskiej, nie wiem czy nam realnie pomógł, na pewno dodał otuchy bo patrzył również na inne parametry jak ruchliwość, szybkość itd. Generalnie stwierdził że w dzisiejszych czasach 4% to dobry wynik, i wg niego ważne są inne parametry, jak ilość i te które wymieniłem powyżej - w moim przypadku były dobre/bardzo dobre. Niedługo potem żona zaszła w ciążę.Nikaaa lubi tę wiadomość
-
Michał, jasne jeśli uda się podesłać informację i lekarzu to będę wdzięczna We Wrocławiu jest tylko 1 guru wśród andrologow i nie ma pomysłu na dalsze działanie poza ivf... Z góry dziękuję 😊
-
Zagadka919 wrote:Michał, jasne jeśli uda się podesłać informację i lekarzu to będę wdzięczna We Wrocławiu jest tylko 1 guru wśród andrologow i nie ma pomysłu na dalsze działanie poza ivf... Z góry dziękuję 😊
-
Zagadka919 wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź, wydaje mi się że wiem o które laboratorium chodzi 😊 A czy doktor który skierował na laparo jest z Wrocławia?
Widzę w stopce, że Wasz maluch już 4 latka, bardzo mocno Ci gratuluję 😊😊
Dziękuję
Mnie na laparoskopię skierował dr Pająk z Wrocławia. Po 2 tygodniach od laparoskopii zaszłam w ciążę. Powtarzam się, ale jak ktoś nie czyta wszystkiego to będzie wiadomoEndometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Maugo wrote:Dziękuję
Mnie na laparoskopię skierował dr Pająk z Wrocławia. Po 2 tygodniach od laparoskopii zaszłam w ciążę. Powtarzam się, ale jak ktoś nie czyta wszystkiego to będzie wiadomo
Adam, mąż leczył się u dr Przybyły. -
Zagadka919 wrote:Maugo ja już nadrobiłam calutki wątek, ale dziękuję że piszesz raz jeszcze 😊 A dopytuję bo jestem z Wrocławia i wywnioskowałam, że właśnie tutaj ktoś Cię kierował. Jeśli polecasz stąd jeszcze jakiegoś specjalistę to sprawdzę wszystko 😭
Adam, mąż leczył się u dr Przybyły. -
Zagadka919 wrote:Michał, jasne jeśli uda się podesłać informację i lekarzu to będę wdzięczna We Wrocławiu jest tylko 1 guru wśród andrologow i nie ma pomysłu na dalsze działanie poza ivf... Z góry dziękuję 😊
Androlog/ginekolog Piotr Jędrzejczak z PoznaniaZagadka919, Nikaaa lubią tę wiadomość
-
Adam wrote:Ja też w tej chwili jestem na kuracji od Przybyły. Za niecały miesiąc będzie wiadomo czy się dzieje coś dobrego czy nie. Robiliscie może badanie msome? Może to coś więcej powie?
-
Maugo wrote:Nam właśnie ta morfologia 0% wyszła w Invimedzie. Mąż potem robił w laboratorium we Wrocławiu, które zajmuje się tylko męskimi badaniami i wyszło raz 12, a raz 6%.
Utwierdziłaś mnie w tym, że warto również zrobić badania w innym miejscu. Różne opinie krążą o invimed i wśród pacjentów i wśród lekarzy, dlatego to jest dla mnie bardzo zastanawiające... Wczoraj udało mi się znaleźć poradnię andrologiczną i tam będziemy faktycznie umawiać się na kolejne badanie. Jeszcze znaleźć tylko jakiegoś sensownego lekarza od męskich spraw, bo jak się okazuje w Pl za wielu ich nie ma… Trzymam mocno kciuki za wszystkich starających się!!!Maugo lubi tę wiadomość
-
Nikaaa wrote:Utwierdziłaś mnie w tym, że warto również zrobić badania w innym miejscu. Różne opinie krążą o invimed i wśród pacjentów i wśród lekarzy, dlatego to jest dla mnie bardzo zastanawiające... Wczoraj udało mi się znaleźć poradnię andrologiczną i tam będziemy faktycznie umawiać się na kolejne badanie. Jeszcze znaleźć tylko jakiegoś sensownego lekarza od męskich spraw, bo jak się okazuje w Pl za wielu ich nie ma… Trzymam mocno kciuki za wszystkich starających się!!!
-
Mi się wydaje, ze nie maja interesu w zaniżaniu wyników nasienia. Po prostu tutaj każda próbka jest inna, bo nasienie jest bardzo wrażliwe na stres i inne czynniki. My badaliśmy w Katowicach i wyszło ok.Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
To ja dodam coś od siebie. Pierwsze badanie robiliśmy w Code wynik 0%.Obiektywnie patrząc sam wynik bym mocno okrojony, same podstawowe dane bez szczegółowych wad i zdjęć. Mąż wdrożył suplentacje witamin. Po ok 3 msc powtórzyliśmy badanie w Instytucie Rodziny. Wynik 2%, opis szczegółowy że zdjęciami. Mamy pewne podejrzenia co do prawidłowości pierwszego wyniku. Oczywiście badanie jest na próbce więc niewykluczone,że faktycznie w materiale nie znalazły się prawidłowe plemniki. Nas jednak zaniepokoił fakt, że pani bardzo nalegała abyśmy poczekali na wyniki (miały być tego samego dnia co pobranie materiału) i przyszli po nie osobiście bo od razu można wówczas skonsultować wynik z ich andrologiem. W Instytucie nikt z taką propozycją nie wyszedł.
-
Zuzia17 wrote:To ja dodam coś od siebie. Pierwsze badanie robiliśmy w Code wynik 0%.Obiektywnie patrząc sam wynik bym mocno okrojony, same podstawowe dane bez szczegółowych wad i zdjęć. Mąż wdrożył suplentacje witamin. Po ok 3 msc powtórzyliśmy badanie w Instytucie Rodziny. Wynik 2%, opis szczegółowy że zdjęciami. Mamy pewne podejrzenia co do prawidłowości pierwszego wyniku. Oczywiście badanie jest na próbce więc niewykluczone,że faktycznie w materiale nie znalazły się prawidłowe plemniki. Nas jednak zaniepokoił fakt, że pani bardzo nalegała abyśmy poczekali na wyniki (miały być tego samego dnia co pobranie materiału) i przyszli po nie osobiście bo od razu można wówczas skonsultować wynik z ich andrologiem. W Instytucie nikt z taką propozycją nie wyszedł.
A z ciekawości zapytam jaką suplementację zastosowaliście ?