pojedyńcze plemniki w nasieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Fistaszek wrote:Mamy pierwsze wyniki i chyba kkuczowe. FSH przekroczone dwukrotnie, co oznacza, ze T. Nie bedzie nigfy mial dobrej liczby plemnikow. Dobrze, ze cokolwiek wiemy...
Nie będzie dobrej ilości ale zawsze jakaś będzie więc tą małą ilość mam nadzieję że się da podleczyć. -
hej, spoko, taka wiadomość też jest ważna, jak wszystko w tym temacie, mój ma z jądrami wszystko ok tylko te pojedyncze plemniki... ale czekamy na wizyte do stycznia z wszystkimi wynikami i mam nadzieje że jakąś kurację przepisze. ale ogólnie ten pregnyl jest na co?
-
Fistaszek wrote:Mamy pierwsze wyniki i chyba kkuczowe. FSH przekroczone dwukrotnie, co oznacza, ze T. Nie bedzie nigfy mial dobrej liczby plemnikow. Dobrze, ze cokolwiek wiemy...
-
a mnie oszukano, że Fas nie możemy obniżyć bo nie ma leku na młodość
Lek Pregnyl zawiera hormon znany jako ludzka gonadotropina kosmówkowa(lub w skrócie
hCG)należący do gonadotropin.Pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych.HCG
ma takie samo działanie jak hormon luteinizujący (LH) wytwarzany przez przysadkę
mózgową mężczyzn i kobiet.Razem z innym hormonem wytwarzanym przez przysadkę mózgową, hormonem folikulotropowym(FSH),LH - kontroluje czynność narządów płciowych (jajnikówu kobiet i jąder u mężczyzn).Hormony te są niezbędne do normalnego wzrostu i dojrzewania komórek jajowych i plemników. Stosowany u mężczyzn z: hipogonadyzm gonadotropinowy brzmi kosmicznie, lub opóźnienie dojrzewania przysadki mózgowej niedomogu gonadotropiny lub taż wnętrostwo anatomiczne. To z ulotki o leku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:41
-
Dziewczyny!
Macie plemniki, zacznijcie działać z procedurą refundowanego IV bo to chwilkę trwa.
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Tutaj masz wszystkie informacje:
http://www.invitro.gov.pl/Nina86 lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Nina86 wrote:a mnie oszukano, że Fas nie możemy obniżyć bo nie ma leku na młodość
Lek Pregnyl zawiera hormon znany jako ludzka gonadotropina kosmówkowa(lub w skrócie
hCG)należący do gonadotropin.Pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych.HCG
ma takie samo działanie jak hormon luteinizujący (LH) wytwarzany przez przysadkę
mózgową mężczyzn i kobiet.Razem z innym hormonem wytwarzanym przez przysadkę mózgową, hormonem folikulotropowym(FSH),LH - kontroluje czynność narządów płciowych (jajnikówu kobiet i jąder u mężczyzn).Hormony te są niezbędne do normalnego wzrostu i dojrzewania komórek jajowych i plemników. Stosowany u mężczyzn z: hipogonadyzm gonadotropinowy brzmi kosmicznie, lub opóźnienie dojrzewania przysadki mózgowej niedomogu gonadotropiny lub taż wnętrostwo anatomiczne. To z ulotki o leku.
dzięki za wytłumaczenie, mój jeszcze nie zrobił wszystkich badań więc nie znamy wyników, dopiero z wynikamy w styczniu jedziemy do androloga więc ja mam jeszcze nadzieję, że kuracją farmakologiczną da się poprawić ilość plemników. -
Nina86 wrote:a ile dokładnie trwa? Jak am leki ie pomogą t zaczniemy.
też jestem tego zdania, najpierw trzeba znaleźć przyczynę i ją leczyć dopiero jak się nie uda myśleć o innych rozwiązaniach, ale ja wierze musi się udać!Nina86 lubi tę wiadomość
-
My mamy tak:
wysokie FSH
żylak powrózka nasiennego
pomniejszone jądra
zwiększoną lepkość nasienia
Po wizycie i usg lekarz uznał, że T. nie nadaje sie do leczenia hormonami. Teraz został posiew nasienia. W srode wyniki i wizyta. Jezeli bedzie tak, jak myslimy to na koniec roku bedziemy mieli kwalifikacje do zabieguAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:My mamy tak:
wysokie FSH
pomniejszone jądra
Po wizycie i usg lekarz uznał, że T. nie nadaje sie do leczenia hormonami. Teraz został posiew nasienia. W srode wyniki i wizyta. Jezeli bedzie tak, jak myslimy to na koniec roku bedziemy mieli kwalifikacje do zabiegu
hej! chociaż wiece na czym stoicie,My w niepewności, ale żylaki są operacyjne przecież, na lepkość też są sposoby,FSH też da się obniżyc, nie chcieliście zasięgnąć opinii innego lekarza? -
Fistaszek wrote:My mamy tak:
wysokie FSH
pomniejszone jądra
Po wizycie i usg lekarz uznał, że T. nie nadaje sie do leczenia hormonami. Teraz został posiew nasienia. W srode wyniki i wizyta. Jezeli bedzie tak, jak myslimy to na koniec roku bedziemy mieli kwalifikacje do zabiegu
FSH jest wysokie z racji zylakow.. mowi ono nam o defekcie jader..co jest zrozumiałe przypadku zylaków.. jadra sa pomniejszona.. bo zylakiutrudniały im zapewne wzrost.. maja zly przepływ krwi..
lepkosc jest wzmozona włąsnie przy zylakach oraz infekcji... to parametr sugerujacy glownie te dwie rzeczy
poki co fakt nie nadaje sie raczej do leczenia hormonami.. w Ikolejnosci zabieg odczekanie 3 miesiecy powtorka nasienia..no i hormonow.. a czy testosteron i LH sa ok ???
bo tak naprawde do popranej analizy funkcji jader LH jest niezbedny ..
a testosteron tez warto zbadac bo zaburzona praca jader czasto konczy sie niedoborem testpsternonu ...