Forum Męskie sprawy Profertil kto z was stosował?
Odpowiedz

Profertil kto z was stosował?

Oceń ten wątek:
  • Marta_NE Koleżanka
    Postów: 111 15

    Wysłany: 18 listopada 2015, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To troche dziwne ze hormony w normie a jednak dostal testosteron.. Ale moze tak sie robi.. Co prawda moj tez ma hormony ok tylko prolaktyne mial ciut wyzsza.. Nawet lykal chwile dostniex razem ze mna... a CLO dostal na 3 mce choc bez poprawy (to tez hormony)...
    Moj M ma 8% prawdilowych ale z kolei ma problem z iloscia.. Niby ponad 40mln zawsze ma w całości ale ma za duzo tego ejakultu i w przeliczeniu na ml jest ok 5-7 mln/ml wiec nieciekawie..
    W profertil tak za bardzo nie wierze ale kto wie.. Moze tez bede jedna z tych zafasolkowanych po witaminkach. Napewno nie zaszkodza..

    Wspolczuje przejsc.. wiem ze najpierw cieszyc sie z dwoch kresek a pozniej zalamac z powodu odebrania dzidzi jest bardzo ciezkie... Ja sie cieszylam swoja ciaza caly tydzien.. Bete mialam niska ale przyrastala dobrze.. po tygodniu spadla na leb na szyje;( Niestety... Nie mozemy sie zalamywac bo to nie jest rozwiazanie.. Trzeba zyc dalej.. i probowac..;)
    Pozdrawiam..;)

  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 18 listopada 2015, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta pewnie że masz rację trzeba wypróbować wszystkiego. Tobie też kochana współczuje przezyć ale zobaczysz na pewno nam się uda. Musi bo fajne babki jesteśmy!!!!
    U nas dokładnie wyniki są takie:
    Objętość: 3,5 ml
    Aglutynacja: brak
    Upłynnienie: zupełne
    Lepkość: w normie
    ph: 7,8
    Liczba komórek okręgłych: 1,9x10^(MAŁA 6)
    w tym liczba leukocytów: 0,8 x 10^

    Koncentracja:25,0 x 10^
    CAŁKOWITA LICZBA W EJAKULACIE: 60,0 X 10^
    Zywotność: 56%
    Ruch postepowy a + b: 9%
    Ruch niepostepowy c: 12%
    Nieruchome: 79%
    Plemniki prawidłowe: 1%
    Indeks teratozoospermii: 2,00


    FSH: 4,08 mIU/ml (1,70-12,00)
    Prolaktyna: 7,1 (3,0-25,0)
    Testosteron 3,90 (2,40-11,00)
    TSH II 1,73 (0,55-4,78)
    PSA całkowity 0,23 <4,00
    LH 3,97 (1,70-8,60)
    Estradiol 20,99 (25,80-60,70)
    CEA 2,22
    AFP 3,07 (0,00-5,80)
    HCG <2,00

    Oto nasze ostatnie wyniki teraz poczatkiem grudnia zobaczymy jakie beda wyniki po tej kuracji testosteronem.Dodam, ze mój gin upiera sie zeby zrobić IUI a androlog znów na dzień dzisiejszy mówi ze inv wiec sami nie wiemy. A ty co myślisz? Bardzo boje się tych wyników...

  • Marta_NE Koleżanka
    Postów: 111 15

    Wysłany: 19 listopada 2015, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. Moj M ma chyba troche lepsze te wyniki ale nie ma ich duzo... Udalo nam sie zajsc po 2 latach staran w ciaze biochemiczna.. Nie jestem lekarzem ale faktycznie za dobre to one nie sa... No ale z drugiej strony dwa razy Wam sie udalo zajsc.. a jak dlugo sie staracie? Ja mysle o ivf w przyszlym roku jak nie z rzadowki to ide prywatnie.. Jestem po 3 IUI bez zadnego rezultatu.. U mnie gin mowi albo calkiem naturalnie albo ze stymulacja i wtedy IUI i progesteron w drugiej fazie.. Ja juz sie poddałam z natura i zapewne dojdzie do ivf.. Powodzenia <3

  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 19 listopada 2015, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruch i morfologia kiepska pozatym wszystkie inne parametry ok. Hormony ok. No udalo się nam juz dwa razy naturalnie i jak mówią do trzech razy sztuka

  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 55

    Wysłany: 19 marca 2016, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno się nie odzywacie i jak starania ? Mam nadzieje ze sie udalo wszedzie czytam i szukam nadziei. ..

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Asia_88 Autorytet
    Postów: 2642 2580

    Wysłany: 24 marca 2016, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 sierpnia, 12:13

    06.2017: III ICSI, 4 transfer - crio 06.10.2017 <3
    SSpmp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Anja89 Autorytet
    Postów: 449 103

    Wysłany: 25 marca 2016, 05:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My stosowaliśmy profertil.
    Po 6 miesiącach po zabiegu na żylaki powrózka w tym trzech stosowania profertilu- upragniona ciąża :) Nie napiszę Wam jak zmieniły się wyniki po stosowaniu samego profertilu, ponieważ przed kolejnym badaniem zrobiłam test i już nie pojechaliśmy.

    Dodka91 lubi tę wiadomość

    svchvfxmiau6k2p0.png
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 55

    Wysłany: 25 marca 2016, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Cześć Wam dziewczyny, ja też - jak moja przedmówczyni - czytam i czytam i szukam nadzieji.. Dzisiaj mój M. miał wizyte u androloga, po ktorej właściwie wiemy tylko tyle, że nic nie wiadomo :| Wszystkie badania wyszły ok, hormony, usg, nawet 3 badania gentyczne - wszędzie wszystko w porządku, a więc nie ma czego leczyć :/ Profertil M. łyka od 3 tygodni, poleciła go nam dr z kliniki już na pierwszej wizycie. Jako, że nic innego zrobić nie możemy, to chociaż ten Profertil zakupiliśmy.

    Dodka91, u nas też do tego wszystkiego jeszcze PCOS :(


    Musimy byc dzielne :( ja dzisiaj bylam z moim na wynikach po świętach do odbioru we wtorek po świętach mamy pierwsza wizyte w Invimedzie mam nadzieję że podniosą nam nadzieje. .. chociaz ja nastawiam sie na invitro :(

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 55

    Wysłany: 29 marca 2016, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade zaraz po wyniki i popołudniu mamy wizyte w invimedzie dziewczynki trzymajcie prosze kciuki tak sie boje dzisiejszego dnia. ..

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Asia_88 Autorytet
    Postów: 2642 2580

    Wysłany: 29 marca 2016, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 sierpnia, 12:13

    06.2017: III ICSI, 4 transfer - crio 06.10.2017 <3
    SSpmp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 55

    Wysłany: 29 marca 2016, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    mojego męża
    test obciążenia glukoza
    glukoza na czczo 106 mg/dl zakres 70-99
    Glukoza po 1godz 196
    Glukoza po 2 godz 101

    Insulina przed obciazeniem 26,8 zakres 2,6-24,9
    Insulina po obciazeniu 1godz 201,7
    Insulina po obciazeniu 2godz 110,8

    Moje wyniki hormony
    TSH 2,19 ZAKRES 0,27-4,20
    FT3 3,51 ZAKRES 2,00-4,40
    FT4 1,15 ZAKRES 0,93-1,70
    FSH 6,60
    LH 9,10
    Estradiol 35,00
    Prolaktyna 33,30 zakres 4,79-23,30
    Testosteron 62,99 zakres 6,00-82,00

    Test obciążenia glukoza
    glukoza na czczo 93 zakres 70-99
    Glukoza po 1 godz 121
    Glukoza po 2 godz 86
    Insulina przed obciążeniem 11,6 zakres 2,6-24,9
    Insulina po obciążeniu 1 godz 142,6
    Insulina po obciążeniu 2 godz 69,5

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Asia_88 Autorytet
    Postów: 2642 2580

    Wysłany: 29 marca 2016, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 sierpnia, 12:13

    06.2017: III ICSI, 4 transfer - crio 06.10.2017 <3
    SSpmp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 55

    Wysłany: 30 marca 2016, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy tylko u gina w Invimedzie narazie skierowal nas do endokrynologa a ja dostalam cos na zbicie insuliny..

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety 3 msc terapia profertilem nie przyniosła poprawy. Może innym pomoże.
    Mamy 2% prawidłowych plemników.

  • Asia_88 Autorytet
    Postów: 2642 2580

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 sierpnia, 12:13

    06.2017: III ICSI, 4 transfer - crio 06.10.2017 <3
    SSpmp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 55

    Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż konczy pierwsze opakowanie profertilu do tego maca kwas foliowy i zaczął cwiczyc androlog przepisal dodatkowo Polfilin na poprawe krążenia krwi dokladniejsze badanie nasienia bedziemy robic koniec maja początek czerwca

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Moj mąż konczy pierwsze opakowanie profertilu do tego maca kwas foliowy i zaczął cwiczyc androlog przepisal dodatkowo Polfilin na poprawe krążenia krwi dokladniejsze badanie nasienia bedziemy robic koniec maja początek czerwca


    robimy w tym samym czasie co wy wiec kciukam podwójnie :)

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • Asia_88 Autorytet
    Postów: 2642 2580

    Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 sierpnia, 12:13

    06.2017: III ICSI, 4 transfer - crio 06.10.2017 <3
    SSpmp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet
    Postów: 2642 2580

    Wysłany: 5 maja 2016, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 sierpnia, 12:13

    domiszka lubi tę wiadomość

    06.2017: III ICSI, 4 transfer - crio 06.10.2017 <3
    SSpmp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 5 maja 2016, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszy mnie ta poprawa ! :) suplementujcie dalej bedzie super zobaczysz :) pozytywne nastawienie to podstawa :)
    u nas ilosc byla OK, ruch byl w normie ale mogłoby byc wiekszy jedynie ta morfo nieszczesna wiec licze ze troche sie parametry podniosa :)

    dzięki Asiu za podzielenie sie informacjammi i kciukam za Was nadal <3

    Asia_88 lubi tę wiadomość

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
1 2 3 4 5 ››

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)