Profertil kto z was stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny . Mój mąż bierze cały arsenal. z chęcią bym zamówiła ten profertil. Tylko nie wiem co wtedy z resztą witamin zostawić czy tylko profertil? Obecnie: salfazin, l-karnityna , vitamina C,e, koenzym , kwas foliowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 09:35
Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Ja zamówiłam w sobotę. W aptece Melissa jest teraz promocja. Mój dodatkowo będzie brał Mace, Witaminę C i Q 10 i D3. Zaczynam ostatnio wątpić w te wszystkie suplementy przy słabym nasieniu, nie wiem czy nie nastawiac się już na in vitro:(((MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
Ej Sylwia nie poddamy sie tak łatwo. Spokojne jeszcze nie wszystkie badania zrobiliście a na efekty z suplementów tez musimy trochę poczekać. Głowa do góryOkoło 2,5 roku staran
Ja jakoś też nie ale męczą mnie teraz inne sprawy może to i lepiej bo nie myślę tak intensywnie o staraniach. Ja jak narazie nie wyobrażam sobie in vitro . Nie powiem ze jestem przeciwniczka bo jeżeli ktoś jest świadom i gotowy na to to oczywiście jego wybór i całkowicie to sznuje. Jestem osobą wierzaca więc nie wiem czy kiedykolwiek się na to zdecyduję . U mnie ostatecznościa jak juz nie będzie dla nas nadziei jest adopcjaOkoło 2,5 roku staran
Jasne, to każdego wybór.
Tez bym nie chciała in vitro, ale akceptuje i nie wykluczam takiej opcji. Do adopcji nie dojrzałam jeszcze, jest to niestety bardzo trudna decyzja.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Tak , myślę koło 10-15.03 bo mielismy robic po dwoch miesiacach od wizyty ale moze jak nie wytrzymam to wcześniej bo miało też być miesiąc po lekach a skończył brać 2.02Około 2,5 roku staran
marina9985 napisała:
U nas dokładnie po 9 tyg stosowania leku, ograniczeniu alkoholu i cwiczeniach 2 razy w tygodniu wyniki poprawiły się diametralnie.
Ilość - wzrosła o 42 mln, ruch całkowity o 7%, morfologia o 4% (było 2%, jest 6%).
W naszym przypadku podziałał i aktualnie jestem w 8 tyg ciąży.
A jakie u Was był problem?
Angela ja mam lekkie psos. Mąż bardzo slabe nasienie. Oprócz dobrego ruchu wszystko było poniżej normy.
Po profertilu każdy parametr poprawił się, ilość, ruch i przede wszystkim morfologia.
sylwia80, qosia lubią tę wiadomość
marina9985 -
Dziewczyny mój mąż brał przez rok androvit, potem vitotal. Do tego nasionka (słonecznik, dynia), orzechy. Jeśli chodzi o ruch i ćwiczenia fizyczne to akurat do tego nie udało mi się go zagonić Ale wymienił całą bieliznę na luźne bokserki (zamiast tych obcisłych), przestał nosić telefon w kieszeni. Od grudnia bierze jeszcze za radą lekarza macę i l-karnitynę. Wyniki się poprawiły, tylko morfologia spadła. Na razie nic konkretnego nie napiszę, proszę tylko o trzymanie kciuków, mam nadzieję, że za chwilę będę mogła napisać coś więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:09
qosia lubi tę wiadomość
Marysia777 -
Janess zgadzam się z Tobą. My dopiero zaczęliśmy kuracje Profertilem, wiec nie oczekuje efektów, ale jesteśmy po 3 miesięcznej kuracji Parentonem, ale wielkiej poprawy nie ma, u nas główny problem to ruchliwość.
Ja mojemu daje właśnie dodatkowo Mace i Witaminę C.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 - spróbuj dodać L-karnitynę do ssania, bo tak jak patrzyłam w profertilu jest jej 440 mg, a na forach polecają dawkę 1 000 mg by były jakieś efekty. To właśnie L-karnityna w dużej mierze daje kopa chłopakom
Mój oprócz profertilu bierze Salfazin, Macę, L-karnitynę do ssania i olej z wiesiołka. I tak się zastanawiam czy to nie za dużo ale na więcej się nie zdecydowaliśmy bo mój M. nigdy nie łykał tabletek i boimy się jak jego żołądek to wytrzyma ... -
Sylwia jak już napisałam posta, to później w wątku dot. suplementów przeczytałam, że odstawiacie wszystko.
Na pewno warto posłuchać lekarza i zobaczyć, co z tego wyniknie skoro suplementy nie przyniosły spodziewanych efektów. Dodatkowym plusem będzie odpoczynek wątroby Twojego mężczyzny -
Mój bierze fertilman plus, 4 tabletki dziennie i tam jest łącznie 1200mg l-karnityny. To chyba więcej niż w Profertilu. No chyba, że porównać pojedynczą tabletkę, to wtedy fertilman plus ma 300mg. Ale producent i tak każe brać 4 tabletki dziennie. Mam nadzieję, że to pomoże a jak nie to zainteresuję się profertilem
-
U nas po fertilman plus morfologia skoczyła z 4 na 15%. Za to ilość plemników spadła .starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶