X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Profertil kto z was stosował?
Odpowiedz

Profertil kto z was stosował?

Oceń ten wątek:
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1075 894

    Wysłany: 1 września 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przyjmuje 2 razy dziennie po 1 po śniadaniu i kolacji

    Lili87 lubi tę wiadomość

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

    staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Lili87 Autorytet
    Postów: 616 193

    Wysłany: 1 września 2017, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

    25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej



  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 1 września 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze dwie tabletki do śniadania.

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2017, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe jest, że Profertil pogarsza morfologie plemników?

  • gg88 Autorytet
    Postów: 1075 894

    Wysłany: 2 listopada 2017, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Czy możliwe jest, że Profertil pogarsza morfologie plemników?
    niestety nie odpowiem jeszcze bo u nas wykryto ureaplasme i nie robiliśmy jeszcze powtónego badania nasienia

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

    staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 337

    Wysłany: 2 listopada 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża po Profertilu nastąpiło pogorszenie ruchliwości i ilości. Morfologia od początku była zero, nie było co pogarszać. Nie wiem, czy to wina Profertilu, czy przypadek, w każdym razie mąż już go nie bierze.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie u urologa maz dostał antybiotyk, ktory mial wyleczyc ewentualne stany zapalne i vitaminy. Do tego profertill 2x2 tabletki dziennie. Dzis odebralismy wyniki i roznica na plus jest ogromna ;) ciesze sie ze choc jedno z nas jakies pozytywne wiadonosci ;)
    Ja PCOS i teraz zaczynam stymulowanie owulki, skoro u meza polepszyly sie wyniki. Wcześniej pani radzila nam zaczekac, zeby nie marnowac ewentualnie cyklu gdyby owulacja wystapila.

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncentracja plemnikow. przed 1.8 po 9.5
    Całkowita ilość plemnikow. prze 5,8 po 29.5
    Ruch postępowy przed 1.7 po 8.2
    Ruch całkowity Przed 2.9 po 15.6
    Żywotność wczesniej za mało substancji żeby ocenić, teraz 87 % przy normie minimum 58 % ;)
    Nie są moze idealne, ale roznica jest tak wielka, że z powodzeniem moge zacząć stymulować cykle.
    Ps. Poza witaminami, mąż prowadzi aktywny tryb zycia, schudł pare kilo, nie pali i alkohol tylko okazjonalnie.
    Do tego pani urolog poleciła, żeby starał sie omijać zimne napoje z lodówki.

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 337

    Wysłany: 6 listopada 2017, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi zimnymi napojami?

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 6 listopada 2017, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ;) ogólnie organizm najlepiej toleruje temp. Pokojowa badz cieple napoje. Ale co to ma do plemnikow... nie mam pojęcia. Wydaje mi się ze na pewno nie zaszkodzi. Nasze wyniki pozostawiają dużo do życzenia, ale poprawa z tego mega slabego czasu jest wielka. Oby przyczynilo się to do tego, ze kiedys i my zostaniemy rodzicami.

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2017, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:34

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 7 listopada 2017, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej ze wzgledu na niską liczbę plemnikow nie udalo sie sprawdzić morfologii. To okienko mielismy puste. Teraz jest 1%. Tak jak ze wszystkimi szalu nie ma. Ale widoczna poprawa owszem ;)

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Pracowita pszczółka Koleżanka
    Postów: 57 2

    Wysłany: 6 października 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przez pół roku brał Profertil, nie pomógł poprawić a nawet pogorszył parametry nasienia, Morfologia przez cały czas wynosi 0%. Androlog powiedział żeby odstawić, strata czasu i pieniędzy. Może na każdego działa inaczej.

    04.2019 "Smutek, który nie znalazł ujścia we łzach sprawia, że płaczą inne narządy."
    10.2018 - 5 tyg. i 3 dni ciąża biochemiczna
    09.2018 - mąż nadal oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
    07.2018 - endometrioza st.II laparoskopia
    11.2017 - mąż oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
    12.2016 - prolaktyna 1165 mlU/I
  • dobuska Autorytet
    Postów: 7840 10274

    Wysłany: 9 października 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża też bardzo pogorszyły się wyniki ... tyle kasy....:/

  • Madera2000 Autorytet
    Postów: 1032 721

    Wysłany: 17 października 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktos komu dzieki temu suplementowi udalo sie zajsc naturalnie w ciaze czy tylko poprawil wyniki do inv. Po suwaczkach widze ze raczej ta druga opcja.

    2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Jane208 Przyjaciółka
    Postów: 97 52

    Wysłany: 18 października 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również podpisuję się pod pytaniem. Mąż bierze dopiero drugi tydzień więc jeszcze sporo do kolejnego badania. Nie wiem czy wiązać z tym suplementem jakieś większe nadzieje.

    35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
    Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
    Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
    Homa IR 1.29
    TSH 1,995
    10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
    12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
    AMH 4,14, Nadwaga, 32lata

    On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
    08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
    02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
    07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
    12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
    01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
    07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
    Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat

    Gyncentrum od 01.2020
    I IUI 6/2021🍷
    II IUI 8/2021 🍷
    Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony
  • Madera2000 Autorytet
    Postów: 1032 721

    Wysłany: 18 października 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane208 wrote:
    Również podpisuję się pod pytaniem. Mąż bierze dopiero drugi tydzień więc jeszcze sporo do kolejnego badania. Nie wiem czy wiązać z tym suplementem jakieś większe nadzieje.

    Moj stosuje od miesiaca. A z jakiego wyniku startujecie? U nas w marcu wyszly pojedyncze plemniki a teraz w sierpniu 3,5mln. Maz od marca bral salfazin. Juz mnie to wszystko wkurza :(

    2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Jane208 Przyjaciółka
    Postów: 97 52

    Wysłany: 19 października 2018, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poza normą koncentracja, ruchliwość i morfologia. Jedynie 3% prawidłowych. Rozpoznanie astheoteratozoospermia.

    35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
    Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
    Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
    Homa IR 1.29
    TSH 1,995
    10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
    12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
    AMH 4,14, Nadwaga, 32lata

    On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
    08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
    02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
    07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
    12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
    01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
    07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
    Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat

    Gyncentrum od 01.2020
    I IUI 6/2021🍷
    II IUI 8/2021 🍷
    Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera 2000,

    Ja się zastanawiam nad podaniem mężowi profertil. Obecnie podaję fertilman plus ale wyniki po pierwszych 3 miesiącach poszybowały w górę A po kolejnych trzech spadły. A widzę że i Ty masz 5-latka. Podobnie jak ja. Też mam na koncie 2 poronienie i tompóźne 18 tc i 12 tc. Chciałabym rodzeństwo dla mojej 5- latki ale czasem wątpię czy to nastąpi. U nas ciąże były po inv. U was być może problemem jest stresoksydacyjny. Więc suplementy mogą pomóc. U nas jestnniewiadkmego pochodzenia być może jest to kwestia późno leczonego lub praca zwìazana z siedzącym trybem jestnprzedstawicielem handlowym i dużo jeździ samochodem. Też już nie wiem co robić. Czym karmić męża żeby býło dobrze.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2018, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My startujemy z 1% prawidlowych i niecale 3 mln plemnikow. Za Nami 3 miesiace brania Profertilu i operacja na zylaki powrozka nasiennego. W styczniu powtorka badan

‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ