Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • Jakucja Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Kittykate będziemy coś wiedzieć obie mniej więcej w tym samym czasie, bo mój teraz powrocie z urlopu zapisze się na ponowne badanie nasienia.

kittykate lubi tę wiadomość

wrogi śluz
    2016 - synuś
    010i9n73j0e5nmga.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowuż na początku maja wybieramy się powtórzyć badania i jeśli wyniki morfologii dalej będą kiepskie to znowu do androloga. I dalej zobaczymy.

EmWu lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz jeszcze przed świętami powtarzamy w innym laboratorium, mój się uparł. Wizyte i tak mamy umówioną na 30 kw i zobaczymy. Ale chciałabym zrobić ten kariotyp żeby wykluczyć wady genetyczne...

Iga89 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Nube Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko 2%... Dziś zakupiłam mężowi FertilMan żeby już zaczął łykać, ale wizytę u naszego gin mamy dopiero 25 kwietnia, zobaczymy co nam powie...

martyna1511 lubi tę wiadomość

f2w39jcgnjcp68t8.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nube wrote:
    U nas tylko 2%... Dziś zakupiłam mężowi FertilMan żeby już zaczął łykać, ale wizytę u naszego gin mamy dopiero 25 kwietnia, zobaczymy co nam powie...
    My idziemy do androloga dr Janeczko z kliniki niepłodności, ginekolog nie wiem... Oni zwykle każą sie nie przejmować
    Idźcie lepiej do kogoś bardziej kompetentnego w sprawach męskich ....

Kate

np55zzc.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je też zdecydowanie polecam wizyty u Andrologów niż u Ginów. U mnie w notatkach macie napisane, co wymyslila gin (in vitro!), a co androlog (wyniki w skali szkolnej na dobry plus)..bez komentarza!
    Pozdrawiam cieplutko ;)

kittykate lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze od ponad tyg Maca i teraz wczoraj zakupiłam mu Androvit. Przed wizytą u dr Janeczko jeszcze raz idzie na badania i później po konsultacji i wdrożeniu leczenia za ok 2,5 mies i zobaczymy!

Kate

np55zzc.png
  • Nube Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Napisałam gin ale miałam na myśli specjalistę do spraw niepłodności. Zobaczymy co on wymyśli. Dodatkowo u mnie wykryto Hashimoto więc ciekawa jestem co on na to bo jest też endokrynologiem.

f2w39jcgnjcp68t8.png
  • Marcin85 Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,

dla tych załamanych, zapraszam na moje wpisy:

https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/1-67-0-szans-na-ciaze,1019,8.html

w razie pytań, jestem do dyspozycji!

Mallina, paulashells lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcin85 wrote:
    cześć,

dla tych załamanych, zapraszam na moje wpisy:

https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/1-67-0-szans-na-ciaze,1019,8.html

w razie pytań, jestem do dyspozycji!
    Jeszcze raz gratulacje, powinieneś być dla naszych facetów wzorem do naśladowania jeśli chodzi o walkę o marzenia :)Podejrzewam, że wasza radość jest ogromna :) Teraz tylko brakuje zielonej kropki :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Marcin85 Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest radość jest moc!!! :) generalnie rzadko rozpisuje się na forach, ale szukając informacji o tej naszej przypadłości, znalazłem wiele wpisów negatywnych, więc postanowiłem podzielić się też swoją historią i pokazać, że tak nie musi zawsze być.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcin85 wrote:
    jest radość jest moc!!! :) generalnie rzadko rozpisuje się na forach, ale szukając informacji o tej naszej przypadłości, znalazłem wiele wpisów negatywnych, więc postanowiłem podzielić się też swoją historią i pokazać, że tak nie musi zawsze być.
    Może po prostu kiedyś nie wiedziano jak walczyć z tym problemem. Teraz wiedza jest pogłębiana i okazuje się że po wprowadzeniu w życie zaczyna pomagać. Chcieć to znaczy móc :)

Marcin85 lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • paulashells Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Jeszcze raz gratulacje, powinieneś być dla naszych facetów wzorem do naśladowania jeśli chodzi o walkę o marzenia :)Podejrzewam, że wasza radość jest ogromna :) Teraz tylko brakuje zielonej kropki :)
    Oj tak, mój M. (3% morfologia) póki co to łyka tylko witaminy, które mu podaję pod nos. A co dopiero z prawidłowym odżywianiem, zawsze na pierwszym miejscu robota - pracuje fizycznie. Dobrze, że lubimy sobie często na rolkach czy rowerach pojeździć:) Zobaczymy jak zinterpretuje wyniki nasienia specjalista 16 czerwca.
    Drogie Dziewczyny i Marcinie85 czekam na dobre, lepsze wieści!

Starania od 28 lipca 2012 r., dnia w którym poślubiłam mojego M.
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulashells wrote:
    Oj tak, mój M. (3% morfologia) póki co to łyka tylko witaminy, które mu podaję pod nos. A co dopiero z prawidłowym odżywianiem, zawsze na pierwszym miejscu robota - pracuje fizycznie. Dobrze, że lubimy sobie często na rolkach czy rowerach pojeździć:) Zobaczymy jak zinterpretuje wyniki nasienia specjalista 16 czerwca.
    Drogie Dziewczyny i Marcinie85 czekam na dobre, lepsze wieści!
    Kochana w moim przypadku suplementy dały rezultat. Z 3% morfologia skoczyła na 5%. Mam nadzieję, że wyniki będą coraz lepsze.

paulashells, Marudaruda lubią tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chwilę obecną 0% prawidłowych :( miesiąc wczesniej było 2 % mąz jest na macy, profertilu i capivit a+e kolejne badanie na początku sierpnia wtedy minie 3 mce po leczeniu. lekarza zaproponował aby rozważyć iui ale jakim sposobem przy tak słabej morfologii???? Plemników ma tylko 30mln;/ a w 1 ml 22mln. Jestem załamana :( hormony, usg posiew wszystko gra, wszystko pięknie a nasienie takie beznadziejne :(

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    U nas na chwilę obecną 0% prawidłowych :( miesiąc wczesniej było 2 % mąz jest na macy, profertilu i capivit a+e kolejne badanie na początku sierpnia wtedy minie 3 mce po leczeniu. lekarza zaproponował aby rozważyć iui ale jakim sposobem przy tak słabej morfologii???? Plemników ma tylko 30mln;/ a w 1 ml 22mln. Jestem załamana :( hormony, usg posiew wszystko gra, wszystko pięknie a nasienie takie beznadziejne :(
    A może mąż przez ten miesiąc przechodził jakąś inefkcję? Lekarze zalecają zastosować przez 3 miesiące suplementy diety, zmienić trochę tryb życia: więcej ruchu, zdrowe odżywianie, luźna bielizna, basen itp. I dopiero wtedy powtórzyć badania. I tak musicie zrobić. Ta kuracja suplementowa to zalecenie lekarza czy sama mężowi zastosowałaś te witaminy? Ja ogólnie nie jestem specjalnie za metodą inseminacji, to przecież tylko 12 % szans powodzenia, a też kosztuje. Moim zdaniem trzeba teraz robić co się da, żeby się poprawiło, sprawdzić za 3 miesiące i dopiero wtedy zacząć myśleć poważnie o wspomaganym zapłodnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 08:51

p19ukw7ifmlxopac.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przechodził właśnie żadnej infekcji już długo długi czas..... żadnej goraczki nic co by mogło wpłynąć na słabe wyniki :(
    Mój znajomy od 15 lat jako kierowca pracuje jeździ po 12h dziennie i co ? I za drugim strzałem zaszli w ciążę :(
    Suplementy dostał od lekarza. Chodzi już od 1.5 mca na basen, siłownię, ale też nie za dużo ćwiczy żeby nie przegiąć. Teraz to chodzi w spodniach dresowych i do tego już nawet bielizny nie nosi. Jest to tylko 12% szans ale jednak są. Chciałabym spróbować wszystkiego co by pozwoliło nam miec6 większą nadzieje na upragnionego dzidzisia..... Mam nadzieję, że leki pomogą i na początku sierpnia5 wyniki będą lepsze.

Mallina lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola poczekajcie właśnie do sierpnia i wtedy zdecydujecie czy inseminacja czy coś innego. proferitil jest dobry i wielu parom pomógł. Mojemu póki co wystarcza salfazin i dodatkowe witaminy, ale też się poważnie nad nim zastanawiałam. Jest tu temat o inseminacji, poczytaj, doinformuj się. Ja sama pewnie spróbuję jak nam nie będzie dalej wychodziło. Bo przecież na in-vitro jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam już ten wątek, różnie dziewczyny piszą i różnie lekarze mówią. Nasz androlog kazał rozwazyc iui bo się kwalifikujemy a z neta wyczytalam że nie ma szans.
    Najgorsze 2 mce przed nami....

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • paulashells Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)piękna niedziela :)
    Karola_aa, właśnie czym to się ma, że wyniki morfologii tak skaczą, boję się, że przy następnym badaniu nasienia mojego M. wyjdzie gorzej... A u Ciebie androlog stwierdził kwalifikację do inseminacji, może rzeczywiście warto spróbować. Ja też wyczytałam w internecie, że tylko invitro, póki co za tydzień wizyta, zobaczymy co powie.
    A tak szczerze dziewczyny to my z mężem zaczęliśmy oszczędzać na invitro, nie dlatego, że nie wierzymy w cud, czy się załamaliśmy (może po części) ale może zmieni się nasze nastawienie, nie będziemy się tak spinać w dni płodne i wyluzujemy. Do tej decyzji o oszczędzaniu dochodzi wiek mojego M. jest o 14 lat starszy ode mnie i to też jest dla mnie presją. Wiem jak bardzo uwielbia dzieci:) Na razie odkładam myślenie do wizyty u androloga.
    Życzę Wam udanej niedzieli:)

Klaudinick lubi tę wiadomość

Starania od 28 lipca 2012 r., dnia w którym poślubiłam mojego M.
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ