Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana85: widzę, że jesteśmy w tym samym wieku - jedziemy na tym samym wózku:) i ja też mam podwyższoną prolaktynę, towarzyszącą niedoczynności tarczycy. Badałaś TSH i FT4?
Mój mąż też miał poprawę morfologii z 1% na 2%, ale potem znowu spadła i stoi w miejscu:/
Dzisiaj byłam u nowej endokrynolog i kazała mi zupełnie odstawić Dostinex, pod koniec marca mam wizytę, zrobię badanie i zobaczymy, czy znów mi wzrośnie PRL. Powiedziała, że wyrównana niedoczynność nie ma znaczenia w staraniach i skoro hormony są ok, cykle regularne i w usg widać owulację, to powinnam raczej zrobić laparoskopię, bo może problem tkwi w niedrożnych jajowodach. Zaleciła nam zapisać się razem do kliniki leczenia niepłodności, bo takie diagnozowanie każdego osobno jest bez sensu. Moja ginekolog powiedziała to samo, więc chyba nadszedł ten czas. Teraz tylko muszę namówić męża..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nelcia wrote:Hej pomozcie prosze, moj maz jest po laparoskopowym usunieviu zylakow czy to normalne, ze bola go barki?
Tak Nelcia, to normalne. Podczas laparoskopii najpierw jest wtłaczany do brzucha gaz, który ma za zadanie poprzesuwać narządy tak, żeby mieć lepszy dostęp do pola operacyjnego. Potem przez kilka dni mogą boleć żebra i barki też.
-
Że co????Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Raczej takie rzeczy nie moģą mieć miejsca lekarz podczas zabiegu uzywa sondy mikro Doppler - rodzaj mikro USG do oceny lokalizacji tętnicy jądrowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 22:42
Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Nie jest moim zamiarem nikogo straszyć, ale opowiem wam moją historię. Rok temu poddałem się zabiegowi usunięcia żylaków powrózka metodą laparoskopową. Po 4 mies. zrobiłem pierwszy spermiogram.Wynik : plemników BRAK!Drugie badanie - to samo i tak już zostało.Przed zabiegiem plemniki były, może nie jakaś superjakość i ilość też nie imponująca,ale były.Od tej pory nie znalazłem lekarza(włącznie z wykonującym zabieg),który jasno by mi powiedział co się stało. Ja się mogę tylko domyślać,że trafiłem na konowała, który podwiązał mi przy okazji nasieniowody.Żyję tylko nadzieją,że coś jeszcze da się zrobić. Dlatego poradź się innego specjalisty czy aby napewno jest to konieczne.
Powodzenia TAKIE COS ZNALAZLAM NA INNYM FORUMJeszcze mam nadzieję -
Nelcia, usunięcie żpn może pogorszyć wyniki nasienia i z tym też się trzeba liczyć. Są to raczej rzadkie przypadki. Nie wiem, czy można przypadkiem podwiązać nasieniowody i to jak rozumiem oba? Ja nie kojarzę, żeby tutaj u kogokolwiek plemniki zniknęły całkowicie.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
A nie wiem, chodzi chyba o gorsze ukrwienie jądra. Nam na razie nie pomogło, jeszcze na koniec lutego minie 9 miesięcy od operacji to sprawdzimy ponownie.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
Nelcia wrote:A kiedy badania nasienia po 72 dniach bedzie ok ?
Nelcia badanie nasienia minimum 3 miesiące po zabiegu, a najlepiej 3 miesiące po ustąpieniu pozabiegowych dolegliwości w obrębie jąder. A to i tak jest krótki czas, nam lekarz mówił, że poprawa może pojawić się po roku. U nas nie było poprawy po 5 miesiącach.
Schmetterling lubi tę wiadomość