X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Lucek teraz mąż wyreguluje hormony wiec mozesz mu dodać każdy z tych witamin. Wiadomo ze cenowo to Profertil jest bardzo drogi w porównaniu z innymi witaminami. Ja bym na razie spróbowała z androvit-em.
    A ten androvit To można kupić bez recepty?

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • makota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez recepty Lucek, w każdej aptece :) a kapsułki takie sexi kolorowe, że może chłop będzie chętniej łykał. Cena około 35 zł. Powodzenia dziewczyny <3
    Coraz więcej z Was ma już postawione jakieś diagnozy; to duży krok ku lepszemu
    ściskam Was mocno

ciekawa87, Lucek475 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek odpowiedź masz juz wyżej hehe. Glowa do góry za niedługo napiszesz ze nasienie jest lepsze a potem że będziesz mamą

• Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Lucek odpowiedź masz juz wyżej hehe. Glowa do góry za niedługo napiszesz ze nasienie jest lepsze a potem że będziesz mamą

mam nadzieję :( bo ostatnio to takich doły łapie, że się nie uda ze to to tyle bedzie trwac a co chile któraś znajoma zachodzi.
    najbardziej boli ze to nas spotkało dlaczego co my takiego złego w zyciu zrobilismy ze tak nas pokarało
    ile jeszcze wytrzymam nie wiem...

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek475 wrote:
    mam nadzieję :( bo ostatnio to takich doły łapie, że się nie uda ze to to tyle bedzie trwac a co chile któraś znajoma zachodzi.
    najbardziej boli ze to nas spotkało dlaczego co my takiego złego w zyciu zrobilismy ze tak nas pokarało
    ile jeszcze wytrzymam nie wiem...
    kochana każda z nas zadaje sobie to pytanie dlaczego ja? ale zobaczysz mąż jest pod opieką lekarza ktory wyrówna mu hormony i nasienie na pewno się poprawi. Głowa do góry uda się i nam!!!!
    Jak tylko bedziesz łapać doła to pisz na forum razem przez te cieżkie chwile przejdziemy - będzie łatwiej w grupie:)

• tercia Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grupy... U nas asthenozoospermia i teratozoospermia :( Spójrzcie, proszę na wyniki. Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.

Czas abstynencji: 4 dni
    Objętość (ml): 7,5 >=1,5
    Czas upłynnienia (min): 15 <= 60
    pH: 7,2 >= 7,2
    Wygląd: prawidłowy prawidłowy
    Lepkość (+,++,+++) +/ +
    Aglutynacja -/ -
    Wyniki HOS testu (%) 74,3 >= 60%
    Żywe plemniki (%) 69,0 >= 58%
    Koncentracja: 15 mln/ml >= 15 mln/ml
    112,5 mln/ejakulat >= 39
    Ruchliwość:
    Plemniki ruchliwe 27% >=40%
    Ruch postępowy 20% >= 32%
    Ruch niepostępowy 7%
    Nieruchliwe 73%
    Morfologia:
    Plemniki prawidłowe 1% >= 4%
    Plemniki nieprawidłowe: 99%
    Wady główki: 99%
    Wady wstawki: 8%
    Wady witki: 6%
    Krople cytoplazmatyczne: 0%
    Inne komórki:
    Leukocyty: 0
    Erytrocyty: 0
    Komórki nabłonkowe: 0
    Komórki spermatogenezy: 0

Kolejnym naszym krokiem będzie wybranie się do urologa, na USG jąder oraz zrobienie hormonów - no właśnie - jakich??? TSH ma zrobione (2,08), ale co jeszcze? FSH, LH, prolaktyna, testosteron??

Przeraża mnie ilość wad główki... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 07:54

• Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj tercia. U nas identyczne wyniki. Zapisałam tez meza do urologa na 11 lutego i on nam pewnie zleci jakie badania. Podejrzewam ze testosteron prolaktyne lh i fsh.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • tercia Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech :( Przykre to wszystko... :( A czy ktoś może wie, czy da się poprawić "jakość główek"??? Może pytanie jest naiwne, bo jeśli to globozoospermia, to prawdopodobnie kłaniają się wady genetyczne, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:04

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tercia u was pasowałoby poprawić ilość i wtedy podobnie jak u nas zwiększy się morfologia dobrych plemników a co za tym idzie wszystkie defekty główki, witki itp bedzie ich mniej, bo większa bedzie liczba plemników.
    Robiliście jakies badania genetyczne typu kariotyp, CFTR, AZF?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:49

• tercia Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie robiliśmy, ale tak sobie właśnie o tym czytałam, że byłoby warto

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tercia wrote:
    Jeszcze nie robiliśmy, ale tak sobie właśnie o tym czytałam, że byłoby warto
    Długo się staracie?

• tercia Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo... od 4 lat :/ Wiem, że było to błędem, ale długo zwlekaliśmy z lekarzem :/ Ja swoje hormony przebadałam - jest wszystko ok, między innymi piękny progesteron w drugiej fazie, stosunek LH/FSH wynosi równo 1, cykle równe, estradiol - piękny, wskazujący na owulację (monitoringu nie miałam), testosteron super, TSH w trakcie normowania (tu był jedyny problem = 2,61). Na początku lutego idę do nowej gin, mam nadzieję, że jakoś nami pokieruje. Wreszcie udało mi się namówić męża na badania... No i wyszło szydło z worka (ale tego się spodziewałam, bo pracuje w niekorzystnych warunkach - promieniowanie). Najlepsze, że on zrobił te badania po 2-miesięcznej kuracji witaminowej.

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana plemnik potrzebuje 3 miesiące żeby sie odbudować po witaminach. Jesli mąż zazywalby leki na poprawę nasienia juz po 6 tygodniach mógłby zauważyć różnicę. Na razie zróbcie mężowi wszystkie badania hormony usg jakby nic źle nie wyszlo wtedy genetyka
    Co mąż zazywa jakie wit?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 14:51

• Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania nasienia powinno się robić po 3 miesięcznej przerwie.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tercia wrote:
    Ech :( Przykre to wszystko... :( A czy ktoś może wie, czy da się poprawić "jakość główek"??? Może pytanie jest naiwne, bo jeśli to globozoospermia, to prawdopodobnie kłaniają się wady genetyczne, prawda?

Nam pani doktor z kliniki leczenia niepłodności tłumaczyła to zagadnienie. Wady główki to tylko kształt (bardzo dobrze obrazują to rysunki w gabinecie - może Wam też lekarz taki wykład strzeli) główki plemnika - nie świadczy to o wadach genetycznych. Utrudnia takiemu inwalidzie działanie, ale nie świadczy o wadach. My też zaczynaliśmy od 1 %

powodzenia

tercia, Lucek475 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • tercia Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam. Dobrze jest mieć wsparcie, kiedy już naprawdę nie daje się rady...
    Tak, za 3 miesiące ponowne badanie nasienia. Póki co mąż brał: salfazin, witaminę c, a, e, siemię lniane (kwasy omega), miód spadziowy (zalecany przy narażaniu na promieniowanie).
    Od dziś bierze dodatkowo macę i l-karnitynę. Zobaczymy jak wyjdą następne badania. W poniedziałek hormony, potem usg.

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tercia ja bym dodała jeszcze kwas foliowy

tercia lubi tę wiadomość

• tercia Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam o nim, oczywiście też bierze :) i magnez z b6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:02

ciekawa87 lubi tę wiadomość

• Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to jest indeks teratozospermi? Co on oznacza
    oznacza? Sokoro indeks mieści się w normie a jest tylko 1% prawidłowych plemnikow

Starania od 06.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek , ja wiem tylko tyle, co tu napisali tzn. tylko to czytałam z tematu: http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/indeksy/

Ogólnie Dziewczyny dziękuję za wsparcie :* ciężko mamy z tymi facetami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:00

Lucek475 lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ