Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
ciekawa87 wrote:Lucek teraz mąż wyreguluje hormony wiec mozesz mu dodać każdy z tych witamin. Wiadomo ze cenowo to Profertil jest bardzo drogi w porównaniu z innymi witaminami. Ja bym na razie spróbowała z androvit-em.Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Bez recepty Lucek, w każdej aptece a kapsułki takie sexi kolorowe, że może chłop będzie chętniej łykał. Cena około 35 zł. Powodzenia dziewczyny
Coraz więcej z Was ma już postawione jakieś diagnozy; to duży krok ku lepszemu
ściskam Was mocnociekawa87, Lucek475 lubią tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Lucek odpowiedź masz juz wyżej hehe. Glowa do góry za niedługo napiszesz ze nasienie jest lepsze a potem że będziesz mamą
mam nadzieję bo ostatnio to takich doły łapie, że się nie uda ze to to tyle bedzie trwac a co chile któraś znajoma zachodzi.
najbardziej boli ze to nas spotkało dlaczego co my takiego złego w zyciu zrobilismy ze tak nas pokarało
ile jeszcze wytrzymam nie wiem...Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lucek475 wrote:mam nadzieję bo ostatnio to takich doły łapie, że się nie uda ze to to tyle bedzie trwac a co chile któraś znajoma zachodzi.
najbardziej boli ze to nas spotkało dlaczego co my takiego złego w zyciu zrobilismy ze tak nas pokarało
ile jeszcze wytrzymam nie wiem...
Jak tylko bedziesz łapać doła to pisz na forum razem przez te cieżkie chwile przejdziemy - będzie łatwiej w grupie:) -
Dołączam do grupy... U nas asthenozoospermia i teratozoospermia Spójrzcie, proszę na wyniki. Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.
Czas abstynencji: 4 dni
Objętość (ml): 7,5 >=1,5
Czas upłynnienia (min): 15 <= 60
pH: 7,2 >= 7,2
Wygląd: prawidłowy prawidłowy
Lepkość (+,++,+++) +/ +
Aglutynacja -/ -
Wyniki HOS testu (%) 74,3 >= 60%
Żywe plemniki (%) 69,0 >= 58%
Koncentracja: 15 mln/ml >= 15 mln/ml
112,5 mln/ejakulat >= 39
Ruchliwość:
Plemniki ruchliwe 27% >=40%
Ruch postępowy 20% >= 32%
Ruch niepostępowy 7%
Nieruchliwe 73%
Morfologia:
Plemniki prawidłowe 1% >= 4%
Plemniki nieprawidłowe: 99%
Wady główki: 99%
Wady wstawki: 8%
Wady witki: 6%
Krople cytoplazmatyczne: 0%
Inne komórki:
Leukocyty: 0
Erytrocyty: 0
Komórki nabłonkowe: 0
Komórki spermatogenezy: 0
Kolejnym naszym krokiem będzie wybranie się do urologa, na USG jąder oraz zrobienie hormonów - no właśnie - jakich??? TSH ma zrobione (2,08), ale co jeszcze? FSH, LH, prolaktyna, testosteron??
Przeraża mnie ilość wad główki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 07:54
-
Witaj tercia. U nas identyczne wyniki. Zapisałam tez meza do urologa na 11 lutego i on nam pewnie zleci jakie badania. Podejrzewam ze testosteron prolaktyne lh i fsh.
-
Ech Przykre to wszystko... A czy ktoś może wie, czy da się poprawić "jakość główek"??? Może pytanie jest naiwne, bo jeśli to globozoospermia, to prawdopodobnie kłaniają się wady genetyczne, prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:04
-
tercia u was pasowałoby poprawić ilość i wtedy podobnie jak u nas zwiększy się morfologia dobrych plemników a co za tym idzie wszystkie defekty główki, witki itp bedzie ich mniej, bo większa bedzie liczba plemników.
Robiliście jakies badania genetyczne typu kariotyp, CFTR, AZF?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:49
-
Długo... od 4 lat Wiem, że było to błędem, ale długo zwlekaliśmy z lekarzem Ja swoje hormony przebadałam - jest wszystko ok, między innymi piękny progesteron w drugiej fazie, stosunek LH/FSH wynosi równo 1, cykle równe, estradiol - piękny, wskazujący na owulację (monitoringu nie miałam), testosteron super, TSH w trakcie normowania (tu był jedyny problem = 2,61). Na początku lutego idę do nowej gin, mam nadzieję, że jakoś nami pokieruje. Wreszcie udało mi się namówić męża na badania... No i wyszło szydło z worka (ale tego się spodziewałam, bo pracuje w niekorzystnych warunkach - promieniowanie). Najlepsze, że on zrobił te badania po 2-miesięcznej kuracji witaminowej.
-
Kochana plemnik potrzebuje 3 miesiące żeby sie odbudować po witaminach. Jesli mąż zazywalby leki na poprawę nasienia juz po 6 tygodniach mógłby zauważyć różnicę. Na razie zróbcie mężowi wszystkie badania hormony usg jakby nic źle nie wyszlo wtedy genetyka
Co mąż zazywa jakie wit?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 14:51
-
tercia wrote:Ech Przykre to wszystko... A czy ktoś może wie, czy da się poprawić "jakość główek"??? Może pytanie jest naiwne, bo jeśli to globozoospermia, to prawdopodobnie kłaniają się wady genetyczne, prawda?
Nam pani doktor z kliniki leczenia niepłodności tłumaczyła to zagadnienie. Wady główki to tylko kształt (bardzo dobrze obrazują to rysunki w gabinecie - może Wam też lekarz taki wykład strzeli) główki plemnika - nie świadczy to o wadach genetycznych. Utrudnia takiemu inwalidzie działanie, ale nie świadczy o wadach. My też zaczynaliśmy od 1 %
powodzeniatercia, Lucek475 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam. Dobrze jest mieć wsparcie, kiedy już naprawdę nie daje się rady...
Tak, za 3 miesiące ponowne badanie nasienia. Póki co mąż brał: salfazin, witaminę c, a, e, siemię lniane (kwasy omega), miód spadziowy (zalecany przy narażaniu na promieniowanie).
Od dziś bierze dodatkowo macę i l-karnitynę. Zobaczymy jak wyjdą następne badania. W poniedziałek hormony, potem usg.
-
Dziewczyny co to jest indeks teratozospermi? Co on oznacza
oznacza? Sokoro indeks mieści się w normie a jest tylko 1% prawidłowych plemnikowStarania od 06.2015
nick nieaktualnyLucek , ja wiem tylko tyle, co tu napisali tzn. tylko to czytałam z tematu: http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/indeksy/
Ogólnie Dziewczyny dziękuję za wsparcie :* ciężko mamy z tymi facetamiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:00
Lucek475 lubi tę wiadomość