Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBuko, Ciekawa ciąża obumarła na etapie 5t4dz (wg usg) W 7t6d miałam zabieg łyżeczkowania. Materiał przekazaliśmy do badań genetycznych. Jak będą wyniki dam Wam znać co było powodem obumarcia. Mój mąż bardzo się obwinia, że to przez tę morfologię, ale ja nie jestem pewna. Udało się, zaszłam, beta pięknie rosła i...ciach. To był ogromny cios Ważne, że się udało, że zaszłam przy IUI, a nie przy IVF, czyli można. Tego się trzymam, potem będziemy myśleć co dalej.
Starania mamy zawieszone do grudnia, tak mi z tym ciężko. Chciałabym coś robić, bo zaraz skończę 36 lat, a nie mogę -
nick nieaktualny
-
Elf kochana bardzo mocno tule bo przechodziłam przez to. Ciąża obumarła w 10 Tc w 11 miałam łyżeczkowanie. U nas niestety badania po poronieniu nic nie wyniosły do staran. Udalo się i uda następnym razem tylko teraz ze szczęśliwym zakończeniem. Jeszcze raz mocno tule
-
A ja jestem już po IUI i powiem wam ze trochę się podlamalam. Czemu cały czas mam pod gorkę??? Czym sobie zasłużylam na to zeby nie mieć dzieci??? i pytanie dlaczego ja????
Oto wyniki nasienia podanego do IUI:
Koncentracja: 5,0 x10*6
Ruchliwość: 60%
Ilość a+b: 1,5 x10
Ostatnio bylo
Koncentracja: 16,0x10*6
Ruchliwość: 51%
Ilość a+b: 4,1 x10
Więc sądze ze teraz pewnie znow się nie uda. A wy co o tym sadzicie? -
ciekawa87, a jak z morfologią u Was?
Nie nastawiaj się, że się znów nie uda... Trzeba być dobrej myśli Przecież to ten jeden ma się dostać do środka, więc zawsze jest szansa.
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciekawa miałas sprawdzana droznosc jajowodów ? i gdzie ?Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
nick nieaktualny
-
Lucek witaj kochana nawet kiedys zastanawiałam się co u ciebie:) laparoskopie miałam robiona w Asklepiosie a histeroskopię w pro familii. Opowiadaj co tam u ciebie:)
Buko dobrze ze zrobis ci badania będziesz wiedzieć co i jak. Oby wszystko wyszło ok -
Co u mnie? U mnie dalej dupa...
Chodziłam do dorskiego dostałam leki na obniżenie tsh owulacji jest u mojego wyniki się trochę poprawiły morfologia ilość skoczyly do góry Ale za to ruch spadł
Ogólnie lekarz się fajnie mną zaja powiedział że nie widzi jakiejś konkretnej przyczyny ze niby wyniki nie są najgorsze do końca roku mamy się starać normalnie A potem podjąć decyzję o inseminacji
Mam czasami chwilę załamania no ale co zrobić klacz też mi w niczym nie pomoże...
A na któraś kontakt z Edziunia co ona tak zamilklaStarania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Ja tez wczesniej do dorskiego chodziłam ale zmieniłam na Magonia. Kochana nie zamartwiaj się jest juz poprawa wyników a to najważniejsze uda się w niedługo czasie.
Edziunia zamilkła nie wiem co u niej.
Ja jestem po drugiej iui i znając życie nic z tego nie będzie. Wczoraj sie troche załamałam bo podczas pierwszej iui miałam podane 4 x 10*6 nasienia a wczoraj tylko 1,5. Sama wiec nie wiem co się stało bo ilość mąż miał zawsze ok. Wiesz zadaje sobie pytanie jak długo jeszcze to wytrzymam ile jeszcze mam tak walczyć? Dlaczego ja....? -
Takie same pytania zadaje sobie choć koleżanki mi powtarzają ze będzie ok ze 15 miesięcy to nie tak dużo starańStarania od 06.2015
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI