test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
opu- ja też w klinice słyszałam, że przy MAR tylko in vitro i to pomimo tego, że moje wyniki nie były najgorsze. Także chyba taką mają procedurę. Choć lekarz wtedy od razu powiedział, że takiej decyzji nie podejmuje się po jednym badaniu i żeby za jakiś czas powtórzyć MAR i wtedy zobaczymy. Dopiero jak trafiłam do mojego obecnego lekarza, to mnie uspokoił, że będziemy próbować inaczej to obejść
Opu a ty miałaś jakąś inseminacje czy tylko in vitro?
-
nick nieaktualnyNie mialam IUI, lekarz uznal ze to bez sensu z jednym droznym jajowodem biorac pod uwage slaba skutecznosc tego.
Morganaa a u kogo sie leczysz teraz ? Nam spadl mar o 3% do 73 wlasnie.
Ale bez zadnych lekow, wiec to moze chwilowe - ktoz to wie...
Wiesz, Lili sie udalo a jej maz mial 99% wiec naprawde tak pomyslalam że może jeszcze jakos sie uda samo. -
nick nieaktualnyOpu głównie z powodu męża było o ivf bo moja endometrioza została zdiagnozowana później. Jak to zostało wykryta to lekarka mówiła to tym bardziej ivf. Próbowaliśmy naturalnie, mąż brał leki które nie pomogły. Czas leciał, nam lata przybywały i dlatego nie chcieliśmy już czekać.
Morgana jedynym objawem to miałam bolesne miesiączki. Nie obfite tylko skąpe co nie jest charakterystyczne dla tej choroby. Moja koleżanka która ma endo to miała typowe jej objawy. Moja lekarka zauważyła że coś z prawym jajnikiem było nie tak i zleciła mi laparoskopię, która potwierdziła endo że mam torbiel czekoladową na prawym jajniku i ogniska endo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 07:06
-
nick nieaktualny
-
Opu u nas po roku leczenia MAR w klasie Igg spadł z 92% do 74%, ale w klasie Iga wzrósł. Leczymy się nie w klinice, ale w prywatnym gabinecie u lekarza, który w zasadzie obecnie skupia się na leczeniu niepłodności, tylko to jest 50 km od Katowic.
Ja w zasadzie w klinikach byłam 3, ale po pierwszych wizytach nie chciałam już chodzić, zraziłam się po tekstach typu "nic Pani nie jest, ale prosze zastrzyki (Menopur) i zdecydować czy inseminacja czy naturalnie", potem usłyszałam, że tylko in vitro i stwierdziłam, że pójdę jeszcze do obecnego lekarza na konsultacje i on zalecił, żeby jeszcze się wstrzymać.
Przypadek Lilly dał nam strasznie dużo nadziei - pamiętam, że jak tylko to przeczytałam to do męża dzwoniłam
Ewa u mnie podczas laparoskopii stwierdzono endometriozę I stopnia, ale żadnych nigdy objawów nie miałam większych.
-
nick nieaktualnyMorgana, a w ktora strone jezdzicie ? My mamy stowe do Katowic, dlatego tez jestem zmeczona dojazdami, kazda procedura czy crio duzo mnie kosztuje energii i wysilku. W pracy jestem jak trzepnieta ( zaczynam od 7.00 wstaje o 5,30) bo do domu wracamy poznym wieczorem. Caly dzien najpierw w pracy potem w drodze, i padam jak mucha. Na dluzsza mete nie daje rady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 16:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Asik
tak, u niego robiłam inseminacje w gabinecie, cenowo podobnie jak w klinikach wizyta 100 zł, a za inseminacje 700. także cenowo to chyba niewiele się różni, no i w prywatnym gabinecie nie ma recept z refundacją także wszystkie leki 100%, to chyba największy minus. -
dzięki Doncia ja nie mam żadnych objawów, dziś trochę jedynie jajniki bolały, a tak to nic. Ja nie chcę się nakręcać objawami,także nawet ich nie szukam. Kiedyś byłam bardziej wyczulona na ciążowe objawy, ale kończyło się tylko większym rozczarowaniem jak okres przychodził. A masz coś w drugiej fazie na podtrzymanie - może to o leków? A katar na szczęście się nie rozwinął w nic gorszego, także już nie jestem pociągająca
Asik ja jestem bardzo zadowolona, przede wszystkim mam wrażenie, że to jest bardziej indywidualne podejście niż w klinice by było. -
Morgana wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin! Spełnienia tego jednego największego marzenia
A co do Pawłowic i Jastrzębia , to muszę trochę prywaty wprowadzić - to moje rodzinne strony - jestem z najpiękniejszego miasteczka na świecie - Cieszyna , sorry , ale jak słyszę o tamtych regionach, to włącza mi się lokalny patriotyzm i musiałam się tym pochwalić
Trzymam za Was wszystkie kciuki i czekam na info o dwóch kreskach dziewczyny! Musi się w końcu dać!25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualny