X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • Tenciekawy Nowa

Wysłany: 26 maja, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mam pytanie do wszystkich którzy są po operacji żylaków powrózka nasiennego III stopnia. Jak wyglądała sprawa z waszym Libido oraz utrzymaniem przed i po operacji?? Jak z poziomem testosteronu ?
    Wydaje mi się że odkąd mam większe żylaki te rzeczy niestety mocno się pogorszyły... Jak są wasze odczucia po operacji?
    Lekarze twierdzą że nie ma to wpływu na te tematy, aczkolwiek niektóre zagraniczne źródła twierdzą że jest inaczej.
    Zastanawiam się na operacja mimo że nie planuje dzieci w tym momencie.
    Dziękuję

• Sisi30 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc po operacji mój mąż czuł się lepiej, poprawil sie jego komfort, libido wzrosło a wyniki nasienia sie znacznie poprawiły. Po wykryciu zylakow dlugo nie czekaliśmy na operacje, coś około 2 miesięcy, myślę że było warto.

Starania rok.
    👱‍♀️31 🧔30 oligozospermia, poprzednio 1mln/ml, teraz 7 mln/1 ml✅️, operacja zylakow ✅️
    AMH 3,8 hormony ok ✅️
    Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
    23.09 ET, 2.10 wynik bhcg 8,3 CB 🙁
    zmiana kliniki
    6.03.25 -poczatek stymulacji
    15.03 punkcja , 🥚-24, 14❄️?
    FET 7.04 5BA. 4dpt Bhcg 0,8. 9dpt-38,7. 10dpt 31,5
    KIR Bx, ✅️2DS2,2DS4 (del.22bp)
    ❌️2DS1, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1
    FET 7.05.
  • Paro1995 Znajoma

Wysłany: 27 maja, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jakie kliniki polecacie do usunięcia żylaków ? Chodzi mi o metodę mikrochirurgiczna

• LaurkA Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim ! Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją zaproponowania przez lekarza operacji żylaków powrózka nasiennego w momencie totalnego braku plemników w nasieniu ?

Dostajemy z mężem różne opinie - jedni zalecają, pozostali odradzają mówiąc, że w powyższej sytuacji taki zabieg nic nie pomoże i magicznie plemniki się nie pojawią.

‹‹ 136 137 138 139 140
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ