zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć.
Mam pytanie do wszystkich którzy są po operacji żylaków powrózka nasiennego III stopnia. Jak wyglądała sprawa z waszym Libido oraz utrzymaniem przed i po operacji?? Jak z poziomem testosteronu ?
Wydaje mi się że odkąd mam większe żylaki te rzeczy niestety mocno się pogorszyły... Jak są wasze odczucia po operacji?
Lekarze twierdzą że nie ma to wpływu na te tematy, aczkolwiek niektóre zagraniczne źródła twierdzą że jest inaczej.
Zastanawiam się na operacja mimo że nie planuje dzieci w tym momencie.
Dziękuję -
Miesiąc po operacji mój mąż czuł się lepiej, poprawil sie jego komfort, libido wzrosło a wyniki nasienia sie znacznie poprawiły. Po wykryciu zylakow dlugo nie czekaliśmy na operacje, coś około 2 miesięcy, myślę że było warto.Starania rok.
👱♀️31 🧔30 oligozospermia, poprzednio 1mln/ml, teraz 7 mln/1 ml✅️, operacja zylakow ✅️
AMH 3,8 hormony ok ✅️
Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
23.09 ET, 2.10 wynik bhcg 8,3 CB 🙁
zmiana kliniki
6.03.25 -poczatek stymulacji
15.03 punkcja , 🥚-24, 14❄️?
FET 7.04 5BA. 4dpt Bhcg 0,8. 9dpt-38,7. 10dpt 31,5
KIR Bx, ✅️2DS2,2DS4 (del.22bp)
❌️2DS1, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1
FET 7.05. -
Cześć Wszystkim ! Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją zaproponowania przez lekarza operacji żylaków powrózka nasiennego w momencie totalnego braku plemników w nasieniu ?
Dostajemy z mężem różne opinie - jedni zalecają, pozostali odradzają mówiąc, że w powyższej sytuacji taki zabieg nic nie pomoże i magicznie plemniki się nie pojawią.
-
LaurkA wrote:Cześć Wszystkim ! Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją zaproponowania przez lekarza operacji żylaków powrózka nasiennego w momencie totalnego braku plemników w nasieniu ?
Dostajemy z mężem różne opinie - jedni zalecają, pozostali odradzają mówiąc, że w powyższej sytuacji taki zabieg nic nie pomoże i magicznie plemniki się nie pojawią.Starania rok.
👱♀️31 🧔30 oligozospermia, poprzednio 1mln/ml, teraz 7 mln/1 ml✅️, operacja zylakow ✅️
AMH 3,8 hormony ok ✅️
Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
23.09 ET, 2.10 wynik bhcg 8,3 CB 🙁
zmiana kliniki
6.03.25 -poczatek stymulacji
15.03 punkcja , 🥚-24, 14❄️?
FET 7.04 5BA. 4dpt Bhcg 0,8. 9dpt-38,7. 10dpt 31,5
KIR Bx, ✅️2DS2,2DS4 (del.22bp)
❌️2DS1, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1
FET 7.05. -
Dzień dobry,
kilka lat temu miałem robiony zabieg embolizacji żylaków powrózka nasiennego lewej strony. Zabieg się udał, po zabiegu było wielokrotnie robione USG, gdzie potwierdziło, że wszystko jest OK. Niestety po ok. 7 latach nastąpił nawrót. Pytanie brzmi - czy mogę jeszcze raz wykonać zabieg tą samą metodą, tzn. embolizacja? Czy wówczas przy nawrocie stosuje się już inną? Wiem, że mikrochirurgiczna daje najlepsze efekty i najmniejszy odsetek nawrotów, ale niestety nie jest refundowana przez NFZ... Także czy mógłbym wykonać zabieg embolizacji jeszcze raz czy nie jest to wskazane?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam! -
Hej,
Mąż ma żylaki powrózka nasiennego III stopnia i potrzebuje informacji, gdzie w województwie mazowieckim lub w okolicach można zrobić zabieg ŻPN w najszybszym terminie na NFZ? Nie stać nas na prywatny zabieg, więc poszukujemy terminu NFZ. A może ma ktoś do polecenia lekarza przyjmującego prywatnie, który skieruje do szpitala na szybszy termin NFZ? Bardzo proszę o pomoc, jeśli nie tu, to w wiadomości prywatnej. -