X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • Blanka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mój Mąż będzie miał operację żylaków p.n 29 marca w Szpitalu Specjalistycznym w Wejherowie u Dr Wegrzyna. Czy może mieliście do czynienia z tym lekarzem oraz z tym oddziałem szpitalnym? Leczymy się w gdyńskiej Gamecie u dr T. Skweres. Po ostatniej wizycie doktor zaproponował nam abyśmy zrobili depozyt nasienia bo nie wiadomo jak będzie po operacji i zawsze istnieje ryzyko. Czy może zdecydowaliście się na taki depozyt?

U Męża stwierdzono duże żylaki ale ma jeszcze jakąś narośl na jądrze. Po konsultacji z urologiem przypisano mu antybiotyk Cipronex oraz Dicloduo Combi ponieważ z wyników badania nasienia wynikło, że jest jakiś stan zapalny.

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczynki slychac?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Tiki92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    U mnie owu tuz za rogiem. Po poprawie wynikow meza mam same pozytywne mysli ;) a jak u Was?
    U mnie zaraz powinien być okres. Takze czekam na niego bardzo bo walczę teraz z infekcją.
    Po okresie ide do gina i nie wyjde z gabinetu jak mi nie powie jakiegos planu dzialania teraz:)

Twojemu mezowi tez uroslo ego po badaniach? Bo moj teraz chodzi dumny jak paw!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Mój gra chojraka i gada: „przeciez mowilem Ci ze bedzie dobrze” ;) ale po odczytaniu wyniku widzialam ze odetchnal ;)
    Obie jesteśmy w dobrej sytuacji:)
    Bo Nam lekarz mówił że jeżeli jest mala ilość plemników a dobra morfologia to jest dobrze, tak sam gdy jest bardzo duza liczba plemnikow a morfologia slaba. Najgorszy przypadek to taki jak Nasz na poczatku, gdy i morfologia i ilość sa tragiczne.
    U Was pomimo morfologi 5% to jest super bo macie zajebista liczbe plemnikow! Z takiej armi musi sie znaleźć ten jeden waleczny! U Nas za to tylko 45mln plemnikiw, ale za to morfologia jak marzenie.
    Nie pozostalo Nam teraz nic innego jak próbować i próbować...i próbować!:)
    Myślę ze niedlugo bedzie Nam dane cieszyc sie z dwoch kresek!:)

Nuch lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Tiki92 - oby!!! :) Jak nie wyjdzie w przeciągu 6 miesiecy to już nie wiem gdzie leży problem ;(
    Wyjdzie!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 a co u Ciebie?:)

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiki92 wrote:
    Ewelina85 a co u Ciebie?:)
    Ja Was cały czas podczytuję, ale u nas jeszcze nic nowego więc i pisać nie było za bardzo co. Powtórzyliśmy badanie, ilość i ruch w miarę spoko, morfologia nadal 0%, wady główki 100%. Teraz 16.04 mamy wizytę w klinice - przed nią mamy jeszcze raz zrobić rozszerzone badanie nasienia i jeśli morfologia wskoczy na przynajmniej 1% to robimy inseminację, jeśli nie to w maju ruszamy z in vitro. Ja tydzień temu zrobiłam już histeroskopię, ale wszystko jest ok.

Tiki92 lubi tę wiadomość

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szukam wszędzie jakiegoś lekarza co wykonuję embolizacje żylaków przywrozka nasiennego .Jestem z Małopolski czy któraś moze nam kogoś polecić ?Wszędzie dzwonię szukam na necie piszą że robią , a jak dzwonię i pytam to mówią że nie wykonuja .Byłabym wdzięczna za jakieś namiary

• Vip0 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pejuś wrote:
    Hej dziewczyny szukam wszędzie jakiegoś lekarza co wykonuję embolizacje żylaków przywrozka nasiennego .Jestem z Małopolski czy któraś moze nam kogoś polecić ?Wszędzie dzwonię szukam na necie piszą że robią , a jak dzwonię i pytam to mówią że nie wykonuja .Byłabym wdzięczna za jakieś namiary

Pejuś mój mąż miał embolizację w Warszawie

Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
    On : badanie nasienia w normie ,
    HBA 91%

1 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 23mm)
    2 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
    3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
    Transfer 1 blastki 13.04.2019

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 wrote:
    Pejuś mój mąż miał embolizację w Warszawie
    A jak nazywa się klinika lub lekarz i ile placiliscie za zabieg ?Możesz napisać ?

• Vip0 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pejuś wrote:
    A jak nazywa się klinika lub lekarz i ile placiliscie za zabieg ?Możesz napisać ?

Pejuś priv to wszystko Ci opiszę

HBA 91%

3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 wrote:
    Pejuś priv to wszystko Ci opiszę
    To poproszę maila:)

• Vip0 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj e-maila to się odezwę

HBA 91%

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 wrote:
    Podaj e-maila to się odezwę
    [email protected]

• Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! 3 lata rozmyślań, nerwów stresu płaczu! Dziś zrobiłam test ciążowy wczoraj miałam mieć okres i pierwszy raz od 3 lat wyszły dwie kreski !!!! Boże! Nie wierzę myślałam że mi się w oczach pomyliło ale są! 2 widoczne. Muszę umówić się do lekarza.

Pejuś, Nuch, Krąsi, Nelaaaaaa, NieJa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Dziewczyny! 3 lata rozmyślań, nerwów stresu płaczu! Dziś zrobiłam test ciążowy wczoraj miałam mieć okres i pierwszy raz od 3 lat wyszły dwie kreski !!!! Boże! Nie wierzę myślałam że mi się w oczach pomyliło ale są! 2 widoczne. Muszę umówić się do lekarza.
    Super Gratulacje!! To musi być wspaniałe uczucie !!!

Karmelova23 lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ