zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Mój Mąż będzie miał operację żylaków p.n 29 marca w Szpitalu Specjalistycznym w Wejherowie u Dr Wegrzyna. Czy może mieliście do czynienia z tym lekarzem oraz z tym oddziałem szpitalnym? Leczymy się w gdyńskiej Gamecie u dr T. Skweres. Po ostatniej wizycie doktor zaproponował nam abyśmy zrobili depozyt nasienia bo nie wiadomo jak będzie po operacji i zawsze istnieje ryzyko. Czy może zdecydowaliście się na taki depozyt?
U Męża stwierdzono duże żylaki ale ma jeszcze jakąś narośl na jądrze. Po konsultacji z urologiem przypisano mu antybiotyk Cipronex oraz Dicloduo Combi ponieważ z wyników badania nasienia wynikło, że jest jakiś stan zapalny.Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNuch wrote:U mnie owu tuz za rogiem. Po poprawie wynikow meza mam same pozytywne mysli a jak u Was?
Po okresie ide do gina i nie wyjde z gabinetu jak mi nie powie jakiegos planu dzialania teraz:)
Twojemu mezowi tez uroslo ego po badaniach? Bo moj teraz chodzi dumny jak paw! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNuch wrote:Mój gra chojraka i gada: „przeciez mowilem Ci ze bedzie dobrze” ale po odczytaniu wyniku widzialam ze odetchnal
Bo Nam lekarz mówił że jeżeli jest mala ilość plemników a dobra morfologia to jest dobrze, tak sam gdy jest bardzo duza liczba plemnikow a morfologia slaba. Najgorszy przypadek to taki jak Nasz na poczatku, gdy i morfologia i ilość sa tragiczne.
U Was pomimo morfologi 5% to jest super bo macie zajebista liczbe plemnikow! Z takiej armi musi sie znaleźć ten jeden waleczny! U Nas za to tylko 45mln plemnikiw, ale za to morfologia jak marzenie.
Nie pozostalo Nam teraz nic innego jak próbować i próbować...i próbować!
Myślę ze niedlugo bedzie Nam dane cieszyc sie z dwoch kresek!Nuch lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tiki92 wrote:Ewelina85 a co u Ciebie?
Tiki92 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny szukam wszędzie jakiegoś lekarza co wykonuję embolizacje żylaków przywrozka nasiennego .Jestem z Małopolski czy któraś moze nam kogoś polecić ?Wszędzie dzwonię szukam na necie piszą że robią , a jak dzwonię i pytam to mówią że nie wykonuja .Byłabym wdzięczna za jakieś namiary
-
Pejuś wrote:Hej dziewczyny szukam wszędzie jakiegoś lekarza co wykonuję embolizacje żylaków przywrozka nasiennego .Jestem z Małopolski czy któraś moze nam kogoś polecić ?Wszędzie dzwonię szukam na necie piszą że robią , a jak dzwonię i pytam to mówią że nie wykonuja .Byłabym wdzięczna za jakieś namiary
Pejuś mój mąż miał embolizację w WarszawieDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualny
-
Pejuś wrote:A jak nazywa się klinika lub lekarz i ile placiliscie za zabieg ?Możesz napisać ?
Pejuś priv to wszystko Ci opiszęDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualny
-
Podaj e-maila to się odezwęDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualnyVip0 wrote:Podaj e-maila to się odezwę
-
Dziewczyny! 3 lata rozmyślań, nerwów stresu płaczu! Dziś zrobiłam test ciążowy wczoraj miałam mieć okres i pierwszy raz od 3 lat wyszły dwie kreski !!!! Boże! Nie wierzę myślałam że mi się w oczach pomyliło ale są! 2 widoczne. Muszę umówić się do lekarza.
Pejuś, Nuch, Krąsi, Nelaaaaaa, NieJa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:Dziewczyny! 3 lata rozmyślań, nerwów stresu płaczu! Dziś zrobiłam test ciążowy wczoraj miałam mieć okres i pierwszy raz od 3 lat wyszły dwie kreski !!!! Boże! Nie wierzę myślałam że mi się w oczach pomyliło ale są! 2 widoczne. Muszę umówić się do lekarza.
Karmelova23 lubi tę wiadomość