X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Mój Mąż będzie miał operację żylaków p.n 29 marca w Szpitalu Specjalistycznym w Wejherowie u Dr Wegrzyna. Czy może mieliście do czynienia z tym lekarzem oraz z tym oddziałem szpitalnym? Leczymy się w gdyńskiej Gamecie u dr T. Skweres. Po ostatniej wizycie doktor zaproponował nam abyśmy zrobili depozyt nasienia bo nie wiadomo jak będzie po operacji i zawsze istnieje ryzyko. Czy może zdecydowaliście się na taki depozyt?

U Męża stwierdzono duże żylaki ale ma jeszcze jakąś narośl na jądrze. Po konsultacji z urologiem przypisano mu antybiotyk Cipronex oraz Dicloduo Combi ponieważ z wyników badania nasienia wynikło, że jest jakiś stan zapalny.

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczynki slychac?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Tiki92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    U mnie owu tuz za rogiem. Po poprawie wynikow meza mam same pozytywne mysli ;) a jak u Was?
    U mnie zaraz powinien być okres. Takze czekam na niego bardzo bo walczę teraz z infekcją.
    Po okresie ide do gina i nie wyjde z gabinetu jak mi nie powie jakiegos planu dzialania teraz:)

Twojemu mezowi tez uroslo ego po badaniach? Bo moj teraz chodzi dumny jak paw!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Mój gra chojraka i gada: „przeciez mowilem Ci ze bedzie dobrze” ;) ale po odczytaniu wyniku widzialam ze odetchnal ;)
    Obie jesteśmy w dobrej sytuacji:)
    Bo Nam lekarz mówił że jeżeli jest mala ilość plemników a dobra morfologia to jest dobrze, tak sam gdy jest bardzo duza liczba plemnikow a morfologia slaba. Najgorszy przypadek to taki jak Nasz na poczatku, gdy i morfologia i ilość sa tragiczne.
    U Was pomimo morfologi 5% to jest super bo macie zajebista liczbe plemnikow! Z takiej armi musi sie znaleźć ten jeden waleczny! U Nas za to tylko 45mln plemnikiw, ale za to morfologia jak marzenie.
    Nie pozostalo Nam teraz nic innego jak próbować i próbować...i próbować!:)
    Myślę ze niedlugo bedzie Nam dane cieszyc sie z dwoch kresek!:)

Nuch lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Tiki92 - oby!!! :) Jak nie wyjdzie w przeciągu 6 miesiecy to już nie wiem gdzie leży problem ;(
    Wyjdzie!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 a co u Ciebie?:)

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiki92 wrote:
    Ewelina85 a co u Ciebie?:)
    Ja Was cały czas podczytuję, ale u nas jeszcze nic nowego więc i pisać nie było za bardzo co. Powtórzyliśmy badanie, ilość i ruch w miarę spoko, morfologia nadal 0%, wady główki 100%. Teraz 16.04 mamy wizytę w klinice - przed nią mamy jeszcze raz zrobić rozszerzone badanie nasienia i jeśli morfologia wskoczy na przynajmniej 1% to robimy inseminację, jeśli nie to w maju ruszamy z in vitro. Ja tydzień temu zrobiłam już histeroskopię, ale wszystko jest ok.

Tiki92 lubi tę wiadomość

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szukam wszędzie jakiegoś lekarza co wykonuję embolizacje żylaków przywrozka nasiennego .Jestem z Małopolski czy któraś moze nam kogoś polecić ?Wszędzie dzwonię szukam na necie piszą że robią , a jak dzwonię i pytam to mówią że nie wykonuja .Byłabym wdzięczna za jakieś namiary

• Vip0 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pejuś wrote:
    Hej dziewczyny szukam wszędzie jakiegoś lekarza co wykonuję embolizacje żylaków przywrozka nasiennego .Jestem z Małopolski czy któraś moze nam kogoś polecić ?Wszędzie dzwonię szukam na necie piszą że robią , a jak dzwonię i pytam to mówią że nie wykonuja .Byłabym wdzięczna za jakieś namiary

Pejuś mój mąż miał embolizację w Warszawie

Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
    On : badanie nasienia w normie ,
    HBA 91%

1 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 23mm)
    2 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
    3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
    Transfer 1 blastki 13.04.2019

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 wrote:
    Pejuś mój mąż miał embolizację w Warszawie
    A jak nazywa się klinika lub lekarz i ile placiliscie za zabieg ?Możesz napisać ?

• Vip0 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pejuś wrote:
    A jak nazywa się klinika lub lekarz i ile placiliscie za zabieg ?Możesz napisać ?

Pejuś priv to wszystko Ci opiszę

HBA 91%

3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 wrote:
    Pejuś priv to wszystko Ci opiszę
    To poproszę maila:)

• Vip0 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj e-maila to się odezwę

HBA 91%

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 wrote:
    Podaj e-maila to się odezwę
    [email protected]

• Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! 3 lata rozmyślań, nerwów stresu płaczu! Dziś zrobiłam test ciążowy wczoraj miałam mieć okres i pierwszy raz od 3 lat wyszły dwie kreski !!!! Boże! Nie wierzę myślałam że mi się w oczach pomyliło ale są! 2 widoczne. Muszę umówić się do lekarza.

Pejuś, Nuch, Krąsi, Nelaaaaaa, NieJa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Dziewczyny! 3 lata rozmyślań, nerwów stresu płaczu! Dziś zrobiłam test ciążowy wczoraj miałam mieć okres i pierwszy raz od 3 lat wyszły dwie kreski !!!! Boże! Nie wierzę myślałam że mi się w oczach pomyliło ale są! 2 widoczne. Muszę umówić się do lekarza.
    Super Gratulacje!! To musi być wspaniałe uczucie !!!

Karmelova23 lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ