zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nuch wrote:Mój M sie umowil na przyszly czwartek na badanie nasienia. Bedziemy wtedy równo 99 dni po operacji wiemy, ze raczej nie mozemy liczyc na poprawe, bo za malo czasu minelo, ale chcemy z ciekawosci zrobic i zobaczyc co wyjdzie
Powodzenia Wam życzę My jutro idziemy do urologa na kontrolę aż się boję. -
Hej dziewczyny czy możecie polecić godnego zaufania urologa z Warszawy. Chodzi o zabiegi i konsultacje pooperacyjna powrózka nasiennego?
Dziękuję za informacjęDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Również polecam dr Wolskiego z Novum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:12
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
nick nieaktualny
-
Wróciliśmy od urologa! Posprawdzał zrobił USG powiedział że wszystkie zyly są zamknięte tak jak powinno być zmniejszyły się całe szczęście i to że je widac to jeszcze będzie widac do roku czasu. Za 3 miesiące jeśli nie zajde w ciaze to mąż ma iść znowu do niego po skierowanie na badania nasienia bo powiedział że lepiej je zrobić pol roku po zabiegu i jeśli wyniki będą ok to trzeba przyczyn szukać gdzie indziej i wyśle nas do kliniki niepłodności. Przepisał jeszcze PARENTON do suplementacji. Tak że znowu czekanie i niepewność ale najważniejsze że się zylaki zmniejszają i w środku jest ok.
-
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:Wróciliśmy od urologa! Posprawdzał zrobił USG powiedział że wszystkie zyly są zamknięte tak jak powinno być zmniejszyły się całe szczęście i to że je widac to jeszcze będzie widac do roku czasu. Za 3 miesiące jeśli nie zajde w ciaze to mąż ma iść znowu do niego po skierowanie na badania nasienia bo powiedział że lepiej je zrobić pol roku po zabiegu i jeśli wyniki będą ok to trzeba przyczyn szukać gdzie indziej i wyśle nas do kliniki niepłodności. Przepisał jeszcze PARENTON do suplementacji. Tak że znowu czekanie i niepewność ale najważniejsze że się zylaki zmniejszają i w środku jest ok.
Życzę Ci takich samych, a nawet jeszcze lepszych!Karmelova23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:Kurczaki więc muszę pędzić na badania i do lekarza. Dziękuję za informację
Ja mialam ponad 3 i mi gin i endo mowili ze nie muszę zbijac, dopiero gdybym w ciazy byla to bym dostala leki. Ale ja sie uparlam ze chce zbic i poszlam do rodzinnego po Euthyrox i sobie sama zbijam. -
Tiki92 wrote:Z tym TSH to roznie jest. Zależy w sumie od lekarza, czy zechce zbijac czy nie.
Ja mialam ponad 3 i mi gin i endo mowili ze nie muszę zbijac, dopiero gdybym w ciazy byla to bym dostala leki. Ale ja sie uparlam ze chce zbic i poszlam do rodzinnego po Euthyrox i sobie sama zbijam.
A czy od tych leków na tarczyce się tyje ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNuch wrote:Hej, mój M dzisiaj był na badaniu nasienia dokładnie 99 dni po zabiegu, poniżej wklejam wyniki:
Przed:
Koncentracja: 28,8 mln/ml
Całkowita liczba plemników: 123,8 mln/ml
Ruch postępowy: 38%
Ruch w miejscu: 15%
Brak ruchu: 47%
Plemniki o prawidłowej budowie: 2%
Po:
Koncentracja: 57,1 mln/ml
Całkowita liczba plemników: 314 mln/ml
Ruch postępowy: 42%
Ruch w miejscu: 14%
Brak ruchu: 44%
Plemniki o prawidłowej budowie: 5%
Jesteśmy bardzo zadowoleni z poprawy wyników w tak krótkim czasieNuch lubi tę wiadomość