zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMar test. Tego w ogóle nie rozumiem??
Sperm Mar - Test IgG 0 % norma 0 - 10 %
-główki 0 %
-wstawki 0 %
-witki 0 %
Sperm Mar - Test IgA 3 % norma 0 - 10 %
-główki 0 %
-wstawki 0 %
-witki 3 %
KOMENTARZ
Test jest oceną jakościową i ilościową przeciwciał typu IgA i IgG, opłaszczonych na plemnikach+ADsspecyficznych dla immunologicznej niepłodności +ADs- oznaczonych zestawem firmy FertiPro N.V. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tiki92 - GRATULACJE!!!
Tiki92 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Tiki gratuluję, teraz już chyba wszystkie wyniki nasienia macie w normie, aż dziwne, że jeszcze nie masz 2 kresek na teście!!!
Tiki92 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:Tiki ile jesteście po zabiegu? Idziecie konsultować wyniki ?
Już jesteśmy zapisani do urologa na 20.03, męża zapisywalam tydzień temu, nie znajac wynikow.
Ale na wizytę idziemy i zobaczymy co Nam urolog powie. Bo nie wiem czy dalej męża faszerowac suplementami czy nie? -
Tiki92 wrote:Dokładnie 27 marca będzie rowne pół roku od operacji.
Już jesteśmy zapisani do urologa na 20.03, męża zapisywalam tydzień temu, nie znajac wynikow.
Ale na wizytę idziemy i zobaczymy co Nam urolog powie. Bo nie wiem czy dalej męża faszerowac suplementami czy nie?
Wiesz suplementy napewno nie zaszkodza 😊
A co podawałaś mezowi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:53
Tiki92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:Wiesz suplementy napewno nie zaszkodza 😊
A co podawałaś mezowi ? -
Dziewczyny, jak załatwialyscie embolizację na nfz? nasz lekarz w zasadzie pozostawił nas samych sobie, podał jakies nazwisko i tyle...nic wiecej.
Nie wiem czy trzeba się umawiać do tych profesorów prywatnie i oni dopiero kieruja na swoj oddział, czy po prostu dzwonić bezposrednio na oddział. Jak to u Was wygladalo?starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
tvisha wrote:Dziewczyny, jak załatwialyscie embolizację na nfz? nasz lekarz w zasadzie pozostawił nas samych sobie, podał jakies nazwisko i tyle...nic wiecej.
Nie wiem czy trzeba się umawiać do tych profesorów prywatnie i oni dopiero kieruja na swoj oddział, czy po prostu dzwonić bezposrednio na oddział. Jak to u Was wygladalo?
Tvisha mój mąż jest po embolizacji jeśli napisz na priv do mnie to wszystko wytłumaczęDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Hej dziewczyny jakiś czas temu pisałam o tym że u mojego narzeczonego stwierdzono żylaki - rok temu poddał się zabiegowi. Niby wszystko jest ok, ale wyniki były nadal złe więc urolog przepisał Pregnyl 500- który nie był w tamtym okresie dostępny. Zabieg był rok temu w styczniu - w październiku ostatnie badanie nasienia i nadal lipa.. W lutym postanowiłam zrobić badanie AMH - jest bliżej granicy minimalnej, a FSH- trochę wyższe od górnej granicy. Pojechaliśmy też do kliniki Vitrolive w Szczecinie z naszym problemem - lekarz powiedział w prost, że to były wyrzucone pieniądze w błoto (jeśli chodzi o zabieg narzeczonego) bo nie ma nawet minimalnej poprawy i trzeba szukać przyczyny głębiej. Dostaliśmy wytyczne jakie hormony mamy zbadać, narzeczony zrobił odrazu
Fsh 6,44 (0,95-11,95)
Lh 3,19 (1,14-8,75)
Prolaktyna 12,32 (2,58-18,12)
Testost. 421,57 (142,39-923,14)
Więc wszystko w normie. Lekarz w klinice powiedział, że jeśli hormony będą ok to kuracja hormonalna nie będzie potrzebna i będzie trzeba robić badania genetyczne (bo to może być powód) jeśli będzie źle, to nawet Invitro nie wchodzi w grę 😢😢
Ja na swoje badania muszę czekać do 3 dnia cyklu. Następny termin w klinice mamy na 10 kwietnia... Boję się co będzie, troszkę blisko tej dolnej granicy jest ta moja rezerwa jajnikowa 😔🙄
Cieszę się, że niektórym wam się udało 😁😁 -
Dodam że narzeczony też miał przepisane jakieś witaminy (ale teraz sobie nie przypominam nazwy - jak wrócę napisze jakie to były) oczywiście tego Pregnylu nie brał - bo nie był dostępny. Lekarz w Szczecinie powiedział że to i tak nic nie da -skoro 3 mies. po zabiegu nie było poprawy i po 10 mies. od zabiegu i tym bardziej nie było poprawy - to on stawia na głębsza przyczynę, którą trzeba znaleźć
-
My jutro powtarzamy wyniki po 4 miesiącach od operacji żpn, liczę na poprawę morfologii, bo po 3 miesiącach wszystko oprócz niej się poprawiło. Mega się stresuję, bo wyniki z przyszłego miesiąca będą nas kwalifikowały do inseminacji lub in vitro, a nie ukrywam, że wolałabym inseminację...09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
nick nieaktualny
-
Nuch wrote:Trzymam zatem kciuki! Lekarz podpowiedzial mi tez zebym zrobila badanie na chlamydie, jak wyjdzie ze faktycznie ja mam, to powtorzymy badania nasienia dopiero po pelnym wyleczeniu obojga. Ale nie ukrywam, ze licze na takie wyniki, ktore pozwola na inseminacje w najblizszym czasie09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
nick nieaktualny