Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 09:14

    Tiki92 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar test. Tego w ogóle nie rozumiem??
    Sperm Mar - Test IgG 0 % norma 0 - 10 %
    -główki 0 %
    -wstawki 0 %
    -witki 0 %
    Sperm Mar - Test IgA 3 % norma 0 - 10 %
    -główki 0 %
    -wstawki 0 %
    -witki 3 %
    KOMENTARZ
    Test jest oceną jakościową i ilościową przeciwciał typu IgA i IgG, opłaszczonych na plemnikach+ADsspecyficznych dla immunologicznej niepłodności +ADs- oznaczonych zestawem firmy FertiPro N.V.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:05

    Tiki92 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Ja jeszcze nie wierzę w te wyniki:)

    Iza-K lubi tę wiadomość

  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1302 880

    Wysłany: 12 marca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiki92 - GRATULACJE!!!

    Tiki92 lubi tę wiadomość

    gg64roeq27dqfbxi.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Karmelova23 Ekspertka
    Postów: 239 80

    Wysłany: 12 marca 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiki ile jesteście po zabiegu? Idziecie konsultować wyniki ?

  • Ewelina85 Autorytet
    Postów: 317 172

    Wysłany: 12 marca 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiki gratuluję, teraz już chyba wszystkie wyniki nasienia macie w normie, aż dziwne,  że jeszcze nie masz 2 kresek na teście!!!

    Tiki92 lubi tę wiadomość

    f2wl3e5e9fp5lhzc.png

    09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%
    05.2019 miał być start in vitro, a tu naturalny cud! 05.05 - 261 mlU/ml, 07.05 - 551 mlU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Tiki ile jesteście po zabiegu? Idziecie konsultować wyniki ?
    Dokładnie 27 marca będzie rowne pół roku od operacji.
    Już jesteśmy zapisani do urologa na 20.03, męża zapisywalam tydzień temu, nie znajac wynikow.
    Ale na wizytę idziemy i zobaczymy co Nam urolog powie. Bo nie wiem czy dalej męża faszerowac suplementami czy nie?

  • Karmelova23 Ekspertka
    Postów: 239 80

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiki92 wrote:
    Dokładnie 27 marca będzie rowne pół roku od operacji.
    Już jesteśmy zapisani do urologa na 20.03, męża zapisywalam tydzień temu, nie znajac wynikow.
    Ale na wizytę idziemy i zobaczymy co Nam urolog powie. Bo nie wiem czy dalej męża faszerowac suplementami czy nie?

    Wiesz suplementy napewno nie zaszkodza 😊
    A co podawałaś mezowi ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:53

    Tiki92 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Wiesz suplementy napewno nie zaszkodza 😊
    A co podawałaś mezowi ?
    Profertil, FertilMen, SupraMen, Androvit+Acertin, Wit D, Wit C, Kwasy omega3, Maca, Cynk. Te typowo na płodność bral co miesiąc inny. Dodatkowo jadl orzechy brazylijskie, wiecej warzyw, no i rzucil palenie:)

  • tvisha Przyjaciółka
    Postów: 186 31

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak załatwialyscie embolizację na nfz? nasz lekarz w zasadzie pozostawił nas samych sobie, podał jakies nazwisko i tyle...nic wiecej.

    Nie wiem czy trzeba się umawiać do tych profesorów prywatnie i oni dopiero kieruja na swoj oddział, czy po prostu dzwonić bezposrednio na oddział. Jak to u Was wygladalo?

    18.04 -2 kreski
    5.05- 7 tydz. puste jajo płodowe...

    starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    CLO 2017, letrozol 2018,
    2019 -fatalne wyniki nasienia, żpn, zabieg, znaczna poprawa wyników:)
  • Vip0 Ekspertka
    Postów: 286 66

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Dziewczyny, jak załatwialyscie embolizację na nfz? nasz lekarz w zasadzie pozostawił nas samych sobie, podał jakies nazwisko i tyle...nic wiecej.

    Nie wiem czy trzeba się umawiać do tych profesorów prywatnie i oni dopiero kieruja na swoj oddział, czy po prostu dzwonić bezposrednio na oddział. Jak to u Was wygladalo?

    Tvisha mój mąż jest po embolizacji jeśli napisz na priv do mnie to wszystko wytłumaczę

    Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
    On : badanie nasienia w normie ,
    HBA 91%

    1 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 23mm)
    2 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
    3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

    Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
    Transfer 1 blastki 13.04.2019

    5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • Karmelova23 Ekspertka
    Postów: 239 80

    Wysłany: 14 marca 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś mi powie co to jest ta embolizacja? I po co się to robi w jakim celu ?

  • Natalcia1130 Koleżanka
    Postów: 33 0

    Wysłany: 14 marca 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakiś czas temu pisałam o tym że u mojego narzeczonego stwierdzono żylaki - rok temu poddał się zabiegowi. Niby wszystko jest ok, ale wyniki były nadal złe więc urolog przepisał Pregnyl 500- który nie był w tamtym okresie dostępny. Zabieg był rok temu w styczniu - w październiku ostatnie badanie nasienia i nadal lipa.. W lutym postanowiłam zrobić badanie AMH - jest bliżej granicy minimalnej, a FSH- trochę wyższe od górnej granicy. Pojechaliśmy też do kliniki Vitrolive w Szczecinie z naszym problemem - lekarz powiedział w prost, że to były wyrzucone pieniądze w błoto (jeśli chodzi o zabieg narzeczonego) bo nie ma nawet minimalnej poprawy i trzeba szukać przyczyny głębiej. Dostaliśmy wytyczne jakie hormony mamy zbadać, narzeczony zrobił odrazu

    Fsh 6,44 (0,95-11,95)
    Lh 3,19 (1,14-8,75)
    Prolaktyna 12,32 (2,58-18,12)
    Testost. 421,57 (142,39-923,14)

    Więc wszystko w normie. Lekarz w klinice powiedział, że jeśli hormony będą ok to kuracja hormonalna nie będzie potrzebna i będzie trzeba robić badania genetyczne (bo to może być powód) jeśli będzie źle, to nawet Invitro nie wchodzi w grę 😢😢

    Ja na swoje badania muszę czekać do 3 dnia cyklu. Następny termin w klinice mamy na 10 kwietnia... Boję się co będzie, troszkę blisko tej dolnej granicy jest ta moja rezerwa jajnikowa 😔🙄

    Cieszę się, że niektórym wam się udało 😁😁

  • Natalcia1130 Koleżanka
    Postów: 33 0

    Wysłany: 14 marca 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że narzeczony też miał przepisane jakieś witaminy (ale teraz sobie nie przypominam nazwy - jak wrócę napisze jakie to były) oczywiście tego Pregnylu nie brał - bo nie był dostępny. Lekarz w Szczecinie powiedział że to i tak nic nie da -skoro 3 mies. po zabiegu nie było poprawy i po 10 mies. od zabiegu i tym bardziej nie było poprawy - to on stawia na głębsza przyczynę, którą trzeba znaleźć

  • Ewelina85 Autorytet
    Postów: 317 172

    Wysłany: 15 marca 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro powtarzamy wyniki po 4 miesiącach od operacji żpn, liczę na poprawę morfologii, bo po 3 miesiącach wszystko oprócz niej się poprawiło. Mega się stresuję, bo wyniki z przyszłego miesiąca będą nas kwalifikowały do inseminacji lub in vitro, a nie ukrywam, że wolałabym inseminację...

    f2wl3e5e9fp5lhzc.png

    09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%
    05.2019 miał być start in vitro, a tu naturalny cud! 05.05 - 261 mlU/ml, 07.05 - 551 mlU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:05

  • Ewelina85 Autorytet
    Postów: 317 172

    Wysłany: 15 marca 2019, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Trzymam zatem kciuki! Lekarz podpowiedzial mi tez zebym zrobila badanie na chlamydie, jak wyjdzie ze faktycznie ja mam, to powtorzymy badania nasienia dopiero po pelnym wyleczeniu obojga. Ale nie ukrywam, ze licze na takie wyniki, ktore pozwola na inseminacje w najblizszym czasie ;)
    My też to badaliśmy i do tego ureaplasme i mycoplasme i wyszła u męża ureaplasma, która jak się okazało upośledza ruch. Mąż miał wtedy plemniki o 0% ruchu!!! Po wyleczeniu ureplasmy i po operacji żpn doszedł do 30% po 3 miesiącach od operacji.

    f2wl3e5e9fp5lhzc.png

    09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%
    05.2019 miał być start in vitro, a tu naturalny cud! 05.05 - 261 mlU/ml, 07.05 - 551 mlU/ml
  • Karmelova23 Ekspertka
    Postów: 239 80

    Wysłany: 15 marca 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie czy te wszystkie badania robi się na czczo ? LH, FSH, TSH, PSA całk. TESTOSTERON I PROLAKTYNA ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:13

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Mam takie pytanie czy te wszystkie badania robi się na czczo ? LH, FSH, TSH, PSA całk. TESTOSTERON I PROLAKTYNA ?
    Moj robil wszystkie na czczo.

    Karmelova23 lubi tę wiadomość

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego